מחיצה ברחם

גילי בר2

New member
מחיצה ברחם

שלום,
בבדיקה שגרתית התגלתה לי מחיצה ברחם של 30 מ"מ.
אני ובעלי רק התחלנו בניסיונות להכנס להריון.
מאוד מתלבטת לגבי ניתוח היסטרוסקופיה.
אשמח לשמוע אם מישהי עברה את זה...?
שנה טובה

orile32

New member
אני...

הייתה לי מחיצה שתפסה 30% מהרחם. לצערי היא התגלתה רק לאחר הפלה שעברתי בשבוע 9. הדיעות בין הרופאים חלוקות. יש נשים שנכנסות להריון ועוברות הריונות תקינים לחלוטין בלי לדעת שיש מחיצה. אצלי זה כנראה הפריע... לא הבנתי אם המחיצה שלך היא 30 מ"מ או 30 אחוז - בד"כ מציינים את גודלה באחוזים. 30% נחשב לגודל "גבולי" מבחינת ההחלטה. מבחינתי כאמור אחרי ההפלה לא הייתה התלבטות, למרות שהרופאים התנגדו. אם תרצי חוות דעת שניה או אם תחליטי לנתח - תלכי רק למומחה בתחום. אני עשיתי אצל ד"ר חן גולדשמיט, שהוא רופא בחסד עליון. המומלצים הנוספים הם פרופ' גולדנברג, ד"ר רועי משיח וד"ר דוד סוריאנו. שיהיה בהצלחה

גילי בר2

New member
מחיצה

הי,
תודה על התגובה המהירה..
אכן החלטה לא קלה, האם ללכת לניתוח או לא. נאמר לי 30 מילימטר מחיצה- כלומר 50% להערכתי.
האם היית מרוצה מחן גולדשמיט.? ואם מותר לשאול- האם היו לך קשיים לאחר הניתוח בנסיון להרות?
תודה רבה:)

orile32

New member
עונה...

היו לנו קשיים להיכנס להריון עוד לפני הניתוח והיינו בטיפולים. לאחר הניתוח עברתי טיפול אחד שלא הצליח ובטיפול אחריו הריתי. חן גולדשמיט הוא רופא מקצוען מהמעלה הראשונה, אדיב, נעים, סבלני - כל מה שהייתי רוצה מרופא. אני בהחלט ממליצה ללכת אליו לקבל עוד חוות דעת. אגב, מחיצה של 50%, אם זה אכן גודלה, כבר נחשבת לא ממש קטנה למיטב ידיעתי והבנתי. אני הייתי מתחילה מחוות דעת שנייה אצלו ומשם ממשיכה (אגב, בד"כ גם צריך להשלים את האבחנה באולטראסאונד תלת מימד כדי לשלול רחם דו-קרני). בהצלחה ושנה טובה!

גילי בר2

New member
מחיצה

תודה רבה שוב.
עשיתי את האולטרסאונד תלת מימד- ואכן נראתה מחיצה.
פשוט יש כל כך הרבה רופאים שהמליצו לי שאני קצת מבולבלת.
בעקרון יש לי תור לעמי פישמן- אך יתכן מאוד ואקבע גם לעוד.
תודה רבה לך שוב:)

היי גילי

גם אצלי במהלך הניסיונות להכנס להריון רופא אוד אמר שיש לי מחיצה 40 אחוז, כבר הייתי ימים בודדים לפני ניתוח וביטלתי. הלכתי לרופא אמר שאמר שיש לי מחיצה רק 20 אחוז ושהיא לא מהווה שום בעיה. אחרי חודש באמת נכנסתי להריון. מי יודע מה היה אם הייתי מקשיבה לראשון ועושה את הניתוח. לדעתי שווה ללכת לחוות דעת נוספת. הרופא הראשון ראה את המחיצה בעזרת אולטרסאונד וגילני ואילו השני עשה לי היסטרוסקופיה אבחנתית.
בכל אופן בהצלחה ��

גילי בר2

New member
מפתיעה...

היי,
אז את אומרת שאולי כדאי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לפני שאני עושה את הניתוח?\
למרות שאת האולטרסאונד התלת מימד עשיתי אצל פרופסור מומחה?\
אשמח אם תוכלי להגיד לי אצל מי עשית את האבחנה ? ששינתה את הרעיון לניתוח.

תודה:)

מחכים

New member
אצלי באוטרסאונד תלת ימדי לא יכלו לדעת בוודאות שזה מחיצה

לפני הניתוח בוודאות הייתי עושה קודם הסטרוקופיה אבחנתית, זה הכלי הכי מדויק לדברים האלו

מחכים

New member
אני עשיתי לא מזמן הסרת מחיצה

היי,
לי היה הריון ראשון שלא התםתח, הריון שני שנגמר בילד מהמם, ההריון לווה בבעיות כמו צירים לאורך כל ההריון כולל ממש חזקים בחודש האחרון, עובר שהיה בעכוז ולא הסתובב וירידת מים בשבוע 38+0 כשלכל זה לא היה הסבר.
לאחר הלידה נוצרו לי הידבקויותת בהיסטרופיה אבחנתית אצל גולדשטיין הוא ראה גם שיש לי מחיצה שעד אז לא ידענו על קיומה אך לא ידע להגיד לי את גודלה ןלכן לא המליץ לי להסירה אבל הייתי צריכה ניתוח להסרת הידבקויות ולכן החליט כבר להסיר גם את המחיצה שהתגלה כהחלטה נכונה כי היא התגלתה כ 30%.
הוא גם הסביר לי שייתכן שהחוסר התפתחות של ההריון הראשון והבעיות בהריון השני נבעו כתוצאה מהמחיצה.
הניתוח עבר בשלום ובלי שום בעיות, גולדשטיין רופא מעולה ובניסיון הראשון לאחר הניתוח נקלטתי להריון טבעי :)
מה שחשוב לדעת שהניתוח הזה נחשב ניתוח ברחם ואז מעלה את הסיכויים ללידה בניתוח קיסרי, לי אמרו שמכיוון שהלידה הראשונה היתה קיסרית ובגלל ההורדת מחיצה כנראה גם בהריון הנוכחי כבר אצטרך לעבור קיסרי.
&nbsp
אם הרופאים אומרים לך שזה לא מפריע לך לסיכויים להיכנס ולשאת הריון ולא לחוץ לך הייתי נותנת כמה חודשים לנסות להיכנס להריון ואם אין הצלחה אז לעשות את הניתוח. אם עושים את הניתוח פרטי קובעים אותו תוך חודש אז זה קורה מהר מרגע ההחלטה.

גילי בר2

New member
תודה רבה

היי !
תודה רבה רבה
קבעתי אצל גולדשמיט היסטרוסקופיה אבחנתית. למרות שנאמר לי ע"י פרופסור שעשה לי את האולטרסאונד התלת מימדי שיש לי מחיצה מלאה. (30 מ"מ)
לאחר כמה זמן מהניתוח ניסית להרות?
האם ההסטרוסקופיה האבחנתית היא בדיקה כואבת.?
&nbsp
תודה שוב!
&nbsp

מחכים

New member
חודש לאחר הניתוח

ההסטרקופיה האבחנתית לא כואב, רק לא נעים.
בגלל שאצלי הניתוח גם כלל הסרת הידבקויות הייתי צריכה להגיע מחזור לאחר הניתוח שוב להסטרקופיה אבחנתית לוודא שכל ההידבקויות הוסרו אז בחודש של הניתוח לא ניסינו להיכנס להריון. ואז אחרי המחזור הראשון שקיבלתי ניסינו והצלחנו.
&nbsp

גילי בר2

New member
תודה רבה שוב

תודה רבה, הצלחת לעודד אותי:(
כבר חשבתי שאני מקרה חריג. כי במקרה התגלתה לי המחיצה ברחם, בדיוק בזמן שאנו מנסים הריון ראשון.
&nbsp
תודה שוב.
:)

מחכים

New member
אין בעיה ובהצלחה

וזה מעולה שגילית במקרה כי כמו שאמרתי אצלי גילו רק עכשיו ויכול להיות שאם היו מגלים ישר לא הייתי חווה הפלה בהריון ראשון.
כבר עכשיו ההריון שונה מההריון הקודם ויותר קל, בהריון עם הבן שלי היו לי ברקסטונים מההתחלה ויש סיכוי טוב שזה היה בגלל המחיצה.

גילי בר2

New member
עידוד

אכן, אמרו לי שיש לי מזל שגילו לי את זה "בטעות"...
הפרוצדורה פשוט לא נעימה- אך כמו שאומרים יש בעיות גדולות מאלו.
רציתי רק לשאול עברת את הפרוצדורה אצל חן גולדשמיט?
גם את האבחנתית וגם את הניתוח.?

מחכים

New member
כן

הניתוח הוא לא כואב, רק שזה בהרדמה מלאה אבל לא היו לי בכלל כאבים אחרי וחזרתי לעבודה למחרת כשאת הניתוח עשיתי בצהריים.
הבעיה "הכי גדולה" זה כמו שאמרתי שזה נחשב ניתוח שהוא סיבה לקיסרי

למעלה