אני אנסה לעזור
אומנם לא טיילתי עם קראוון אבל ממה ששמעתי וממה שאני יודע מהטיול שלי אני אנסה לעזור קצת בכל זאת כדי שתהיה לך תמונה כללית. ניו זילנד מדינה לא זולה, אומנם היא יותר זולה מאירופה אבל הרבה יותר יקרה מהמזרח או דרום אמריקה, בנוסף המחירים עולים ככל שהזמן עולה וגם המטבע מתחזק ולכן צפה טיול לא זול(אבל אני מניח שאתה כבר יודע את זה). לטיול של שני אנשים קראוון היא לא האופציה הכי זולה, אני מניח שאת עלות ההשכרה אתה יודע יותר טוב ממני. בקראוון אתה צריך להתחבר ל"תשתית" כלשהי ובשביל זה יש המון המון חניונים, העלות בדרך כלל היא בערך 10-15 דולר(פלוס מינוס) ובתמורה אתה מקבל חשמל, מים,שירותים, מקלחת, ריקון ביוב וכו וכן מטבח עם גז וכו למי שאין לו בקראוון. העלות של הדלק היא בין 3-4 שקלים לליטר ותוכל לעשות בערך את החישוב לפי הנסיעות שאתה מתכנן(מחירי הדלק כידוע לא ממש יציבים ויכול להיות שזה עלה או ירד). קשה להעריך כמה תבזבזו על אוכל כי זה משתנה מאדם לאדם, אם תקנו כל מיני חבילות חסכון למינהן ומותגים זולים יותר ניתן לחסוך לא מעט, להפתעתי פירות וירקות לא כל כך זולים שם, בערך פי 3 מבארץ, לפעמים יותר(למשל 10 שקלים לאבוקדו אחד! או 6 שקלים לפלפל אחד!) ולפעמים קצת פחות(התפוחים למשל לא נוראיים),אם התזונה שלכם מחייבת ירקות(כמו אצלי) אז תתכוננו לבזבז קצת יותר מאחרים, אני הוצאתי על אוכל בערך 10 דולר נ"ז ליום. בכל מקרה אוכל זה תחום שאפשר לחסוך בו והוא מאוד אינדבדואלי ולכן קשה לדייק בהערכה, כדאי "ללמוד" את השיטה ולחסוך איפה שאפשר למשל לקנות בשר לקראת סוף הזמן שהוא מוקצב להיות על המדף בחצי מחיר ולאכול אותו באותו היום, לדעתי אין הבדל בטעם אבל פגשתי אנשים(בדר"כ מבוססים יותר) שלא רצו לחסוך בנושא הזה. אני מקווה שלא שכחתי כלום... בכל מקרה קראוון הוא אחת הדרכים היותר מהנות לדעתי לטיול בנ"ז הבעיה היא העלות. תהנו