תשובות לשואלים/ות
מה רמת הכאב של הפטיש הזה? ברור שיש איזורים רגישים יותר ופחות- אבל בגדול?
זה כואב. רמות הכאב שונות, גם בין א/נשים וגם בתלות באזורים בגוף שבהם נועצים את המחטים. יש גם הבדלים בתחושות מפעם לפעם, אפילו אם זה עם אותם שותפים, באותו אזור בגוף.
מי שלא אוהבים כאב חד, כנראה שלא יאהבו מחטים.

יש סוגי מחטים שכואבים יותר מהאחרים?
יש טענה שהכאב תלוי בקוטר המחט, שככל שהיא עבה יותר הכאב גדול יותר.
הניסיון שלי אומר שאין תלות בקוטר המחט ואפשר לקבל את אותן תחושות כאב גם ממחטים דקות ודקות מאד.
חשוב לי לומר שאני משחק עם מחטים בקטרים שנעים בין 21G לבין 30G (ה-G הוא Gauge, יחידת מידה של קוטר מחטים שככל שהמספר בה קטן יותר, המחט עבה יותר. מחט של 21G כמו אלו שתמונות משמשת בדרך כלל להזרקות תוך-שריריות, כמו חיסון הטטנוס).

איך מונעים (והאם מונעים) דימום ? ניתן לבצע משחק במחטים ללא דימום?
ברגע שהמחט עוברת דרך העור, מגיעים לכלי דם. ככל שהמחט נשארת יותר זמן וחודרת יותר עמוק, מצטברת כמות דם בתעלה שהמחט יצרה.
בסגנון המשחק שלי במחטים בדרך כלל אין דימום בהחדרת המחט, אבל תוך כדי ואחרי שליפת מחטים תיתכן זליגה של דם מאחד משני החורים שהמחט יותר (אחד בכניסה ואחד ביציאה). בנוסף, אם המחט פוגעת בדרכה בכלי דם גדול יותר בדרך, יהיה דימום תת-עורי מוגבר.
שתי התופעות עלולות לגרום להופעה של סימנים הדומים לחבורה ממכה באזור שבו היתה המחט.
החורים של המחט נסגרים די מהר וכבר כמה שעות אחרי ההוצאה של המחט בדרך כלל די קשה לראות כבר את שתי הנקודות שדרכן המחט עברה את העור.

- אלו אותם מחטים שעושים דיקור סיני?
המחטים שבתמונות אינן המחטים של דיקור סיני. אלו מחטים שמיועדות להזרקה, ולכן הן חלולות. בנוסף יש להן שיפוע בקצה החד שמקל על החדירה של המחט לעור.
מחטים לדיקור סיני אינן חלולות והן בדרך בקטרים קטנים הרבה יותר ממחטי הזרקה. המחטים הסיניות שבהן אני משתמש (אינן מופיעות בתמונות) הן בקוטר 30G.