מחזר לא רצוי

basket case

New member
מחזר לא רצוי

לפני שבוע הייתי בסמינר של יומיים. פגשתי שם הרבה אנשים, ובמיוחד התיידדתי עם בחור אחד. בילינו יחד הרבה באותם יומיים, והתקרבנו אחד אל השני. אחרי היומיים, החלפנו טלפונים ואמרנו שנהיה בקשר (הוא ממש נדלק עלי, אבל יש לי חבר ואין לי עניין רומנטי באותו בחור). מאז, הוא כ ל ה ז מ ן מתקשר! פשוט כל הזמן! אני מחבבת אותו והכל, אבל פשוט אין לנו על מה לדבר בטלפון, והאמת - נראה לי דיי מיותר להישאר בקשר. אני פשוט לא מעוניינת! העניין הוא, שאני מרגישה שאני מתנהגת ממש לא בסדר. כשהיינו ביומיים האלה הייתי ממש אחלה איתו, נתתי לו יחס חם והכל, ואילו עכשיו אני כזו קרה.. אני מרגישה קצת צבועה. מה דעתכם?

resputin

New member
פשוט לומר לו את האמת,

אם בשיחות הטלפון האלה, הוא גלוי לגבי הרגשות שלו ומשתף אותך הן, את יכולה לבקש ממנו בצורה יפה שיפסיק, כי אתם רק ידידים ותו לא, אם הוא לא זו כבר בעיה. אולי תנסי לרמוז לו בקטנות כשהוא מתקשר, שאת לא יכולה כרגע ואין לך זמן לדבר, שאין שום דבר חדש.. דברים הורגי שיחות כאלה, אבל בעקרון זה משהו שאומרים אחרת מישהו נפגע.

קוראים לשיטה הזאת 'לפייד"

מהמילה FADE. הכוונה היא לעמעם את התקשורת עם הגורם המפריע לכמה שפחות, עד שהוא יתאייד מרצונו - זו שיטה שרוב האנשים מעדיפים על פני הגישה הישירה והדוגרית. להחלטתך. אם את לא מרגישה שיש טעם בהמשך הקשר, ושהקשר היה נכון ליומיים וחצי, ההחלטה על הדרך היא שלך. לא נשמע לי שיהיה קשה מדי, מקסימום תמיד אפשר להגיד שאת והחבר בתקופת דגירה אינטימית, ואין מקום לעוד אדם נוסף..

ואני דווקא לא מסכימה עם אפי

שיטת הפייד, היא נוחה מאוד לצד הדוחה, מכיוון שהיא מבטלת את הצורך בשיחה מלב אל לב שבדרך כלל לא נעימה לשני הצדדים. א-ב-ל... בשיטה הזו הצד השני יוצא אומלל מאוד. קודם כל, עד ההגעה לאותה מסקנה של "היא לא רוצה אותי והגיע הזמן להמשיך הלאה", הוא מצוי בתקופה די מתסכלת, של התלבטויות האם את רוצה או לא, למה את לא מתקשרת, ציפייה שתתקשרי, ובעיקר בעיקר מעקבת את ההמשכה הלאה שלו. השיטה הישירה יותר אומנם מצריכה ממך מאמץ כלשהו, אבל הינה חד משמעית, והצד השני מבין מהר ובאופן שלא ניתן לפרש לשתי פנים שאין לך שום כוונות רומנטיות. את יכולה לתלות את זה בחבר, בתקופה לחוצה, בהורים מגבילים, או פשוט להבהיר חד וחלק שאת לא פנוייה ריגשית כרגע לקשר אינטנסיבי כל כך. בהצלחה!!

erlich

New member
../images/Emo45.gif לשירה

שיטת הפייד היא הבזויה ביותר, כמישהו שהיה פעם או פעמיים בצד השני של הפייד. היא עד כדי כך לא הוגנת שלעיתים האדם שהשתמש בה, במידה והוא (או היא) נאלח לחלוטין אף יכול איכשהו לנסות לחזור לקשר עם המפוייד. לאחרונה החלטתי שנמאס ממשחקים נמאס מהלסתיר או וואטאבר. אם תמיד נהיה גלויים יותר אחד עם השני עד כמה שזה יהיה קשה ויצריך מאמץ אנחנו נמנע מעצמנו ומהצד השני הרבה כאב בעתיד. ולעשות את זה עם כמה שפחות התלבטויות. אחרי הכל, אם אתה לא סגור עם עצמך, לא תהיה סגור עם זה שעומד מולך, וזה יכול להיות הכי כואב שבעולם לשני הצדדים. באופן אישי לא הייתי תולה את הבעיות בקשר בבעיות חיצוניות - כגון הורים, חבר מלחיץ או מה שלא יהיה... זה יכול לגרום להיפך - הוא ירצה "לעזור" לך ולא יפסיק להתקשר :) מה שלא יביא לתוצאה הרצויה. תבהירי לו את מצבך, את איך שאת מרגישה, תגידי לו מה שאמרת לנו. ושיהיה... המממ כמה שפחות כואב :) ארז.

למעלה