מחזור 2004 של גל"צ - כל הפרטים

omerabin

New member
נועם פורר הוא עדיין לא נשיא ארה"ב

וגם לא מבקר המדינה (שאגב מצא ליקויים מעטים כל כך בתחנה שלטעמי זה ממש מרשים - בהשוואה לכל מוסד ציבורי אחר...). נועם פורר, עם כל הערכתי אליו על השקעתו בפורום כאן, עדיין אינו עיתונאי מוכר. הוא גם לא מבקר רדיו. הוא גם לא אישיות ציבורית. גם לא אישיות פוליטית וכרגע לא מהווה שום אושייה שיכולה להביע ביקורת נוקבת שמחזיקה מעבר למיים או אוויר. נעם פורר, להזכיר לכולנו הוא עדיין נער בן 18 ששואף לעסוק בתקשורת, ממש כמו רבים מחניכי הקורס המסיים ורבים אחרים בארץ שלא זכו להכרה בשבוע שעבר כעיתונאים צבאיים. לטעמי, הביקורת שנעם מעביר לא רלוונטית. זכותו להביע ביקורת וגם זכות אחותי הקטנה להביע ביקורת. מדובר כאן, בל נשכח, בהודעה בפורום זוטר באתר אינטרנט שמרבית המגיבים לו הם אנשי הקורס והתחנה. איני מתכוון להתרברב כאן ושחלילה לא יובן אחרת אבל עצם התגובה (שגם אני חוטא בה ברגעים אלה) משיגה את האפקט שנעם רצה: לעורר הדים, ליצור מריבה, ללבות עניינים ולקבל פידבקים. הביקורת שמלאה בנתונים לא מדוייקים, בחצאי אמיתות ובתסכול על רקע לא רלוונטי - פשוט לא ראויה לתגובה. זה הכל. נעם פורר יכול לכתוב מה שהוא רוצה ממי שהוא יודע את הדברים ממנו (שחלקם ידועים לכל ופורסמו בעיתונות וחלקם ידועים לכל המברר) - לטעמי, חברים, זה פשוט לא מעניין. זה לא מזעזע כי אין כאן שום דבר מבוסס. זה גם לא "מגעיל" בגלל שהמניע ברור וזכותו של נעם להתמרמר. לא ראוי להיעלב מזה בגלל שאין כאן שום דבר בעל בסיס שמצדיק צעד כזה. זה פשוט מיותר. זה הכל. שבת שלום ושחרור נעים ליניב מורוזובסקי - מבכירי המגישים במחלקת הקריינים של גלי צה"ל שעם כל ה"רדידות והשחיקה" שנעם מצא בה לטענתו, עדיין אם נרצה ואם לא מייצרת שמות שהם מותג, קריירות מפוארות ויכולות ווקאליות נדירות....

Shaolin Kid

New member
יניב אל תעזוב,אני חושב שהשאיפה של

יניב אל תעזוב,אני חושב שהשאיפה של הפורום היא שכל שדרני ועובדי הרדיו מכל תחנות שונות בארץ צריגים להיות פה ככה זה יאחד את כולם ואז דנים בסוגיות של חדשות רדיו למיניהם חבל שתעזוב על ויכוח מיותר שכזה...

סנטה

New member
שחרור נעים ובהצלחה באזרחות !

יניב ,אתה באמת בן אדם מוכשר . יצא לי להאזין הרבה לשידורים שלך . בהצלחה .

dhp7

New member
השרשור הזה אכן

הפתיע בנמיכותו. חבל, ציפיתי מהפורום הזה להיות ההמשך הישיר של פורום רדיו בנענע, בימיו היפים. פליטי אותו פורום רק מחפשים מקום להתדיין בו בנושא שיש בו כל כך הרבה מה לומר. אני דווקא אוהב את הממשק של תפוז, ומרגיש בו בבית, ויש לי רק מילה אחת לומר: חבל וזה מופנה אליך, נועם - לא היית צריך לתת לשרשור להתדרדר לרמה כזו, אל תשכח שכמנהל פורום יש באמתחתך את האפשרות למחוק שרשורים והודעות, השתמש בה. השאר נא, ברשותך, רק הודעות ענייניות, שמנוסחות בטוב טעם כלשהו.

Shaolin Kid

New member
לדעתי לסגור תנושא ולא להגיב

לדעתי לסגור תנושא ולא להגיב כל אחד חושב משהו אחר על גלי צה"ל ואיך הקבלה לשם לדעתי כל אחד עם דעותיו,ובין עם עובדי גלי צה"ל או אלו שהתקבלו לשם מגינים על שם התחנה,לדעתי בזבוז זמן כל הויכוח הזה לסגור לסלוח ולשכוח מהחרא(הנושא הטיפשי הזה לויכוח) לא צריך לריב על שטויות פה! מוריד את הרמה של הפורום!

omerabin

New member
עוד כמה פרטים חשובים לא פחות ../images/Emo20.gif

הנה לך נעם ולשאר הקוראים כמה עובדות שבחרת לא לציין והן חשובות לא פחות:
מספר המסיימים של קד"צ 2004, 37, הוא מהגבוהים ביותר בתולדות התחנה. רבים מכנים את הקד"צ כ"מפתיע לטובה" וכ"מגובש" מזה שנים רבות, אם להשתמש בטריק המרכאות הנחמד שלך.
חשוב לדעת: ביתו של אחד מבכירי תחום התקשורת בארץ ואחותו של אחד מחיילי גל"צ המוכשרים ביותר לשעבר לא התקבלה.
גם ביתו של אחד מהקריינים הבכירים והחשובים ביותר בתחנה לא התקבלה, ויותר מזה - עברה את שלב המבחנים העיוניים ואת הסדנאות ונפלה בסופו של דבר בוועדה, שהיא השלב הכי פחות "מתמטי" ושכביכול הכי פתוח לשיקול דעת של אנשי התחנה (בניגוד למבחנים העיוניים שבהם הכל מאוד מדוייק ו"סגור").
גם ביתו של אחד מהמורים הבכירים ביותר המלמדים בד"כ בקורס העיתונאים לא התקבלה. אביה פסל עצמו מראש מחברות בצוות הקורס.
מפיקות גלגל"צ אינן עונות לדיווחי תנועה בלבד אלא מפיקות בין השאר ניידות חוץ ושידורים שמהווים פרוייקטים גדולים כמו ניידת השידור ב"טעם העיר" ואחרים ובכך נוטלות חלק בהפקות של ממש שנופלות לחלוטין על גבן (ומדובר, כאמור, בכוח אנושי דל מאוד).
אנשי התוכן של מחלקת האינטרנט הם הראשונים בתחנה לערוך חדשות בזמן אמת, ועושים זאת עבור האתר. למען האמת, סביר להניח שהם עורכי החדשות הצעירים ביותר בארץ שזוכים לערוך חדשות בגיל 18 לאחד מפורטלי החדשות בעברית המבוקשים ביותר ברשת. עד כאן לבינתיים... שבת שלום!

Shaolin Kid

New member
אגב,מי שעורך חדשות לאינטרנט

אגב,מי שעורך חדשות לאינטרנט אם יש לו ידע טוב בשפת בניית אתרים זה יכול לעזור במשהו? כלומר יש סיכוי שישבצו אותו לשם(זאת שאלה כללית כזאת)

תגובה כללית ../images/Emo122.gif

שבוע טוב וחודש טוב לכולכם.
אני מחזיק כאן בשני כובעים: כותב ההודעה המקורית ומנהל הפורום (והאדימינסטרור שלו). כמנהל הפורום: כמנהל הפורום, אני מתנצל על ההזנייה (סליחה על הביטוי, אבל אין ברירה) של האשכול הנוכחי. חלקו נגרם בעקבות מרמור הדדי של שני הניצים וחלקו בעקבות אי-יכולתי למחוק הודעות מאיימות של כותב מסוים באשכול הנוכחי, בעקבות העובדה שאני שומר שבת. יניב היקר, צר לי אם תחליט שלא לכתוב פה יותר, אבל אין לי מה לעשות בנידון, אם כך החלטת. האדם שנתן לי את החומר לא שייך כיום לגלי צה"ל, לידיעתך. מאיפה הוא השיג את החומר הזה? אין לי מושג... ובכל מקרה, אני אשמח מאוד באם "תסגור חשבונות איתי" באופן פרטי. אני מזכיר לך שיש לנו "דיון פרטי קטן" שעוד לא נסגר, מכיוון שלא הגבת לי עד כה. וחבל שכך. ותודה על איחולי ההצלחה. אני גם מאחל לך בהצלחה בשחרור ובקריירה החדשה. dhp7, צר לי על העניין. הודעות שפוגעות בתקנון הפורומים של תפוז - ימחקו בדקות הקרובות. עד היום, כמעט ולא יצא לי למחוק הודעות בפורום הזה, אבל אני נאלץ לעשות זאת הערב. אני מסכים במאת האחוזים עם דבריו של omerabin. אני לא מבקר המדינה ואני לא עיתונאי מוכר באף עיתון. אני כותב ומנהל בפורום רדיו
, פורום שכל עיקרו היא חופש הביטוי המוחלט. אני תומך בחופש ביטוי מוחלט, זה לא סוד. ואני רוצה להדגיש שכל אדם המעוניין לכתוב בפורום הזה ביקורות כלליות על כל עניין רדיופוני, מבלי לפגוע באדם ספציפי, יזכה לתמיכה המלאה שלי. אם למישהו יש איזשהי בעיה עם חופש הביטוי, צר לי, אבל הוא יאלץ לחפש פורום אחר. בכל האשכול הזה, מלבד מס' הודעות מסוימות של גולש מסוים (שטוען שאין לו קשר לגל"צ, אבל עיון קצר ב"כרטיס האישי" שלו מראה שהוא אחד מאנשי המחזור האחרון!) שאיים על גולש אחר - כל ההודעות ישארו על כנם. הודעות שנוגדות את תקנון הפורומים של תפוז ימחקו לאלתר ויועברו לטיפול מקצועי של הנהלת הפורומים מחר על הבוקר. ככותב הודעות בפורום: ככותב הודעות בפורום, צר לי באם פגעתי באיזשהי מחלקה כזאת או אחרת בגלי צה"ל. לא פגעתי באיש ספציפי, וגלי צה"ל היא תחנה צבאית הראויה לזכות לביקורת ציבורית בעיתונות, בפורומים אינטרנטיים ובדרגים המקצועיים של הצבא והמדינה. אין ספק שייתכן ולא התקבלתי בעקבות כישוריי הפחותים, אבל הנושא פה הוא לא אני. אני התבקשתי לבצע "גילוי נאות" - ועשיתי זאת. נצל"ש: אני מזמין את כולכם לקרוא כתבה שפורסמה השבת (!!!) בעיתון הימני "בשבע". לאור סערת הרוחות באשכול הזה, אני מעדיף שלא לפרסמה בעצמי. עוד עניין, הרבה ביקורות מופנות אליי בנוגע לדבריי, אבל אני מזכיר לחברי המחזור שהרבה לפני שאני התחלתי לנהל את הפורום הזה, עוד בתקופות שכולכם הייתם בטוחים שאני אשרת איתכם בגל"צ, עניתי לשאלה של אחת מכם בפורום "מתגייסים
". איש מכם (למרות שרבים מהמחזור שלכם קראו וכתבו באותו פורום) לא הגיב בצורה עוינת כפי שהגבתם פה. להיפך, התגובות נעו בין "נועם תעשה לי ילד" לבין "נועם אתה תותח". והשתמשתי בציטוטים הרבה פחות אוהדים לגלי צה"ל ולמחלקות השונות שלהּ...
בשורה התחתונה: אתם מוזמנים לדון על כל נושא רדיופוני העולה על רוחכם בפורום זה. זהו פורום דמוקרטי השייך לאתר הדמוקרטי ביותר במדינת ישראל. ואם למישהו זה לא נוח, הוא מוזמן שלא לכתוב בפורום הזה. אני מקווה שלא שכחתי כלום. שבוע טוב!

פויכטי

New member
בושה - התחסדות ורשעות בכפיפה אחת

נועם, כמי שקרא והגיב אתמול על כתבותיך מסתבר שלא קראת בעיון את מה שכתבתי או שקראת וסרבת להפנים. אתה לא הגעת לגל"צ, תשלים עם זה ותעבור הלאה. אלה שהגיעו וסיימו נשפטים כאן קבל עם שלא בצדק וללא יכולת תגובה הולמת, על ידי כאלה שנכשלו במיון וכאלה שעדין לא הגיעו ואם יכשלו ימשיכו להחזיק בתאורית קונספירצית הפרוטקציה. ברור מאליו כי כל מי שלא התקבל לקורס יחוש נפגע וימהר לתלות זאת בפרוטקציות. הבוגרים שבין הנכשלים,הנבונים, אלה שיכולים לעשות זאת יעשו חשבון נפש, ינסו לדעת היכן שגו ויתקדמו משם. אתה, מה לעשות, שייך לאלה הנהנים להתבוסס ולהטיל רפש במערך המיון, בפרוטקציות ובעיקר באחרים. כאדם שומר תורה ומצווות זכור את שאמר ר' משה אבן עזרא " קנאה היא היותר גדולה שבצרות" ויתכן שגם דברי המשורר הרוסי יבטושנקו יתאימו לך " גילוי הקנאה הוא עלבון לעצמך" כפי שכתב יניב מורוזובסקי כי הרחקת לכת בפגיעתך באחרים.

../images/Emo11.gif אני מאמין ש...

אני מאמין שאם התכוונתי לכך שפורום הרדיו הזה לא עוסק בי, אז אין לי כוונה להגיב פה באופן כללי על מה שכתבת עליי. כוונתי הייתה לשלוח לך מסר אישי ולהגיב על דברייך באופן פרטני, אבל לאור העובדה שכתבת שנית את העניין, אני אגיב בקצרה, מבלי לבצע "טרחא דציבורא". איש כאן לא פגע, כך למיטב ראותי, באדם פרטי מהמחזור הזה. יש הטוענים שגלי צה"ל לא מוציאה שידורים מספיק איכותיים (ואני לא מסכים עם הקביעה הזאת!). אחרים טוענים בוודאי שגלי צה"ל חוטאת ממטרתה העיקרית ולא משדרת מספיק שידורי צבא (ופה אני עומד, ד"א). "העיתונות כותבת" שבמחזור האחרון יש הרבה פרוטקציונרים, דבר שאני לא מסכים לו! אני לא חושב שרוב המחזור מכיל פרוטקציונרים. להפך, אני בטוח שהוא מכיל אנשים מוכשרים אחד-אחד, כאלו שלא נולדו לעיתונאי ידוע, איש צבא בכיר או פוליטיקאי עם כוח! (ואני אומר זאת בתור מי שמחזיק ביד את הנתונים המלאים). אני רק ציינתי בהודעתי המקורית שהעיתונות סוברת שהמחזור הזה מלא ב"מקושרים". ייתכן שיחסית למחזורים אחרים, מחזור זה באמת גדוש "בבנים של...". אם זאת, אני לא מאמין שזה ישפיע על הרמה של המחזור. להפך. יש אנשים שגדלו עם "מיקרופון בפה" מלידה, וזה מובן שהם יהיו יותר מוכשרים מאנשים שנולדו "עם חלום". וזה נפלא. באמת.
לא עסקנו כאן באף אדם פרטי ואף שם לא הוזכר באשכול הנוכחי. זאת אגב, בניגוד מוחלט לכתבות שפורסמו בעיתונות הכתובה, בהן הוזכרו שמות של "בנים של...", מוכשרים ככל שיהיו. אז מישהו חשב לצאת נגד כתב מעריב? אולי לתבוע לדין את כתבת עיתון הארץ? או לשלוח מכתבים למערכת נגד כתב עיתון ידיעות אחרונות? אני לא שמעתי על כזה דבר. דוברת גלי צה"ל, אגב, סירבה להגיב לכתבות שעסקו בנושא הזה. אז נורא קל לצאת כנגד כותב פורום, בוודאי נגד מנהל פורום. עוד יותר קל לעשות זאת בניקים בדויים (ואני מעריך את מי שכתב תחת שמו המלא מבלי לחשוש, עשיתם דבר נפלא). כמו-כן, אני לא הטלתי רפש במערך המיון של גל"צ. לפחות לא בפורום זה. יש לי הרבה ביקורת על תהליך המיון עצמו, אבל זאת ביקורת שפורום אנשים רחב לא ישמע מהפה שלי בזמן הקרוב. אולי בודדים, וגם - רק אנשים הנחשבים לחברים טובים שלי. אגב, אני ממש לא מקנא במי שהתקבל במקומי... אני בטוח שיהיה להם שירות הרבה יותר מאתגר וקשה מהשירות שאני אעשה, ובכל מקרה, בגיל 25 אני והם נפגש (כך אני מקווה) באותה עמדה. אז למה לקנא? כי השם שלהם יוזכר ברדיו הארצי לפני השם שלי? כי הם יוכלו לקנות חומוס טוב ביפו בהפסקות הצהריים שלהם? ממש לא. ולהפך, אי התקבלותי לגלי צה"ל גרמה לכך שאני אנהל את הפורום המקסים הזה, שכותביו הקבועים (לא הניקים החד-פעמיים...) הם אנשים מקסימים שאני אוהב ומכבד. ואני גם נהנה להאזין להם, כי אני חושב שהם (לפחות אלו שהצלחתי להאזין להם עד כה) עושים רדיו משובח וטוב, רדיו שאני נהנה להאזין לו.
שבוע מקסים. שבוע של שלום, שלווה ואחווה.

למעלה