מחזור 2004 של גל"צ - כל הפרטים

סנטה

New member
אנחנו ישראלים?

תראה איך אתה מדבר? תדע לנסח תגובה ביקורתית בצורה נורמלית ולא ברמה של ילד בכיתה א'. ואז דבר איתי...

הממ.. בתור אחת החיילות שכתוב עליה..

ובכן, נועם, אני חייבת לפני שאני באמת מגיבה לציין כי מדובר בהפגנת ידע מרשימה ומקיפה, בפרטים שלא ברור לי איך השגת, ושחלקם ממש לא משנים לאף אחד ( זה משנה אם יש שלוש בנות באומר או שלושה בנים?).אבל קבל ח"ח. מה שאני לא מוכנה לשמוע זה שעוד פעם כועסים על הקומבינות. האם אי פעם מישהו קם ואמר שזה לא בסדר שבנו של שאול מופז נמצא באחת הסיירות המובחרות של צה"ל??? הרי ברור לכולנו שאם מופז ג'וניור לא היה מתאים, הוא פשוט לא היה עובר את שלב ההכשרה, או נשאר לאחריו,לא כך? כאשר אני חושבת על "ילדי המקושרים" בקורס, אני רואה בעיקר ילדים מוכשרים. הקורס יותר מוכשר ממקושר. אם רוזנטל ורשף לא היו מתאימים הם לא היו נשארים, הם לא היו עומדים בזה. מי שאומר לך שמפיקי אקטואליה לא עושים יותר מדי, מקשקש בקומקום. מפיק בדסק החדשות של רפי רשף למשל, לא רק עונה לטלפונים, אלא מנהל את השידור. ואם זה לא הרבה עבודה, לחץ ואחריות, אני לא יודעת מה עוד. על מערכת הקבלה של גלי צה"ל אני סומכת כמו כל מערכת אנושית אחרת. מצד אחד אתה אומר שמחלקת חילים קיבלה רק שני חיילים ולדעתך זה מוריד את קרנה של המחלקה, מצד שני לוקחים שני חיילים שבדיוק סיימו את הקורס והידע שלהם בעיתונאות, תקשורת וחדשות הוא כל כך עמוק ומקיף, שהם יכולים בכבוד רב להרים את אתר האינטרנט לגבהים חדשים. אני חושבת שזו יוזמה ברוכה, כמובן שהתוצאות יבואו במבחן הזמן, אך אני רואה בזה מהלך חיובי ביותר. אני כמוך מקווה שנצליח, אני יחד עם שאר חבריי המוכשרים. מעולם לא היתי בסביבה כזאת נחמדה, תומכת, חברית, אינטלגנטית ובעיקר מאתגרת. תודה על סידור כל המידע בהודעה אחת ברורה, יום טוב.

שלום ../images/Emo9.gif

בוודאי אתכם לימדו בקד"צ ש"עיתונאי טוב לא חושף את המקורות שלו". תראו מה קרה לעו"ד גלאט-ברקוביץ'...
אני לא אכנס לשאלה של הפרוטקציות (בגלל שאני לא הבעתי עמדה בנושא הזה בהודעה הראשונה שלי...). אבל אין מה להשוות בין גל"צ לבין סיירות. תסכימי איתי (ורוב חברי הפורום יסכימו גם-כן, אני מקווה) שאנשי הסיירות תורמים הרבה יותר מאשר כתבים לענייני משטרה. אני פשוט חובב רדיו כבר שנים לא מעטות, ואני לא זוכר מחזור שקיבל כל כך הרבה אייטמים בעיתונות ובאתרי-האינטרנט כמו המחזור שלכם. אז מה? רז שכניק ובועז גריילסמר וענת בליאנט החליטו לשים יד אחת גדולה נגד "מחזור 2004 של גלי צה"ל" ככה סתם?... בנוגע לעניין "בנים של" שנשארים או לא נשארים אחרי ההכשרה - כבר היו סיפורים ידועים על בנים של שרים בממשלה או סתם "מקושרים" של ראשי מחלקות בגל"צ שהיו אמורים לא לעבור את הקד"צ שלהם - אבל טלפון קטן למפקד הקד"צ - והם נשארו, על חשבון אחרים שעפו. כמובן שאני לא רומז שהבת/אחיינית של רשף והבן של מיקי רוזנטל לא מוכשרים... אני פשוט לא מכיר אותם. אני מאמין שאם הם מויינו למפיקי אקטואליה, אז הם בוודאי מוכשרים מספיק.
"מפיק בדסק החדשות של רפי רשף"? לא ידעתי שיש כזה תואר... אבל למדתי. אם את מדברת על "מפיק בתוכנית של רפי רשף", אז אני כמובן אזכיר לך שמי שבאמת מנהל את השידור של רפי רשף הוא עידו תמרי (מפקד הקד"צ שלכם, אם זכרוני אינו מטעה אותי). "עבודה, לחץ ואחריות"? אני לא אתווכח איתך בנושא הזה. אבל מדובר בעשיית טלפונים שעה-שעתיים-שלוש ביום. הרבה מאוד מחברי הפורום המכובד הזה הפיקו ועדיין מפיקים תוכניות, חלקם בהתנדבות, ואף אחד לא התבכיין בנושא. בנוגע למחלקת שידורי צבא - אני אדגיש פה למען כולם שזאת דעתי האישית. אני מעדיף להאזין ל"חיילילה" מלהאזין ל"בוקר טוב צה"ל". אם יש תוכנית אחת ברדיו הישראלי הזה שמלכדת את רוב העם וגורמת לו לפתוח את הרדיו היא "קולה של אמא". בנוגע למחלקת האינטרנט - אני לא זלזלתי בהּ. ובאמת אני מקווה ששני החבר'ה שמויינו למחלקה יעשו שינוי מהותי באתר. אני מאחל לכם, בשיא הכנות, הצלחה ענקית. לילה טוב ובהצלחה בהכשרה.

HighlandWay

New member
אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.

צר לי עלייך אחי נועם, על שבחרת להתבוסס בתוך קורס העיתונאים של גלי צה"ל, שאפילו אני לא הצלחתי לגלות בו כל-כך הרבה עניין כמוך. ובי נשבעתי שלא הייתי טורחת להגיב לך, אם רק היית טורח לפרסם דיסקליימר המכריז שכל הכתוב דלעיל הן דעותייך האישיות בלבד. אך מרגע שלא כך בחרת לנהוג, אלא בדרך של עלאק-עבודה-עיתונאית, הרשה לי לבלבל לך את העובדות עם המציאות (והאמן לי, אתה יכול לקרוא לי מקור יודע דבר). ואגב, מן הראוי בעיתונות להענות לחובת ה"גילוי הנאות" ולחשוף את הקשר הישיר שלך לתחנה- דבר שאני מותירה בידך ואין לי כוונה לעשות אותו עבורך. וכעת, מעט מן הפרטים האמיתיים על קורס העיתונאים שסיים את הכשרתו זה עתה. ראשית, הפרסומים שהבאת ושאתה מתכסה בהם כעלה תאנה לדעותייך (בחזקת "רק הראיתי את דעת האחרים")- הם ספקולטיביים לחלוטין. רוצה לומר: זה ששם משפחתו של אדם מצלצל לך מוכר, גם אם מדובר בשם מוכר מהתחנה- עדיין לא מעיד בהכרח על קישורים ופרוטקציות. הרשה לי להציע לך להבא, לפני שאתה בוחר להכפיש את שמם של אנשים (גם אם בעקיפין ובהבאת ציטוטים), להתבסס על נתונים מוכחים. אם תוכל להראות לי מקרה שבו אדם התקבל לתחנה שלא על סמך כישורים- ובכך אני מתכוונת לקלטת משיחת טלפון רלבנטית, למכתב שקיבלו מפקדי התחנה, לאדם שנפל מהמיונים והוחזר לתחנה אף על פי כן- אני אתנצל בפנייך כאן קבל עם ועדה. אך עד אותו יום בו יבוא לציון גואל, כדאי לך לנקוט במעט ממידת הצניעות, ולסייג ולומר שאין לך הוכחות לדברים שאתה אומר. ולא, "סיפורים שמסתובבים בתחנה" הוא לא טיעון שתקף לצורך העניין. חלוקת המחלקות שעשית כאן (כפי שהתחילו להעיר לך) נכונה רק מספרית, וגם זה לא באופן מוחלט. מפיקי אקטואליה עוברים עכשיו יחד עם הכתבים ובמקביל לעבודות הרס"ר שלהם תגבור מצד המחלקה, ולאחריה הם יעברו סדנת הפקה שתחדד את התכנים שהם למדו בקורס. אחריה הם יתחילו בתקופת חפיפה ויעברו בכל התוכניות, ורק בסיום יושבצו לתוכנית. משכך, הם יתחילו לנהל את השידור. ואכן, המפיק הוא מנהל השידור. העורך אומנם מתווה את התכנים ואין להקל ראש בעבודתו (שנעשית על פי רוב בהתייעצות עם המפיק מרגע שהלה הצליח לסבור די ניסיון ולדעתו יש משקל רלבנטי), אך מי שאמון על ניהול השידור הוא המפיק- שיהיה זה שימלא גם "דו"ח תקלה" במקרה ומשהו ילך שלא כשורה במהלך השידור. בכל מקרה, ממש לא מדובר ב"עשיית טלפונים שעה-שעתיים-שלוש ביום". ולא, הם לא מתבכיינים בנושא. הם עושים את עבודתם במסירות יוצאת דופן. אמנם אני שמחה שרבים מחברי הפורום הפיקו תוכניות, ואולי בתוכניותהם שלהם עבודתם הסתכמה בשעה-שעתיים-שלוש ביום טלפונים כדברך, אך עבודת ההפקה בגלי צה"ל נרחבת הרבה יותר, ומפיקים עושים ימים כלילות בתחנה על מנת להביא למאזין את המוצר הטוב ביותר. הכתבים יעברו קורס כתבים בלי גלית אלטשטיין- אלא עם עמית סגל, נדב פרי וציון נאנוס. אחרי הקורס (שימשך כחודש) הם יעבדו ככתבים כלליים במשך כחודשיים, שלאחריהם הם יקבלו את תחומי הסיקור שלהם. מכאן הם יעברו חפיפה עם כתב התחום לפניהם, ולאחריה הם יתחילו להכין כתבות לשידור- בהתחלה ללא קבלת קרדיטים. אתה יכול לערוך חשבון פשוט ולגלות שהם לא יתחילו לסקר את התחומים בדצמבר- אפילו לא קרוב. מחלקת האומר שאליה צוותוו שלוש החיילות יקחו חלק בכל התוכניות שמפיקה מחלקת האומר: שאלות אישיות, ספרים רבותי ספרים ותאוריית הקשר. חלקן ישתתפו גם בשידורי האונברסיטה המשודרת, שעה היסטורית וימי שידורים מיוחדים כגון יום הזיכרון לחללי צה"ל ויום הזכרון לשואה ולגבורה שנמצאים גם בתחומי אחריותה של המחלקה, וכן שידורים מיוחדים נוספים. התוכניות שהמחלקה מפיקה הן אכן חכמות ואיכותיות, כך שאפשר לוותר על הגרשיים הציניים. אם תפקיד המחלקה עדיין איננו ברור לך, אשמח להסביר יותר. מחלקת שידורי חיילים וצבא לא סבלה מגל שיחרורים גדול ולכן מצבת כוח האדם שלה סבירה ביותר. האנשים שממלאים שם את תפקידם הם איכותיים ביותר, והמחלקה מצליחה לעשות היטב את תפקידה. כמות האנשים הנמצאים בה, אגב, איננה מעידה על סדר העדיפויות של התחנה. אין קורלציה תמידית בין מספר אנשים שעושים תפקיד מסויים לבין חשיבתו (ולראייה- מפקד התחנה יש רק אחד, וקשה להמעיט בחשיבות עבודתו). מחלקת האינטרנט קיבלה תגבור משמעותי עם התווספות שתי החיילות למחלקה, שתהנה מכוח אדם סדיר נוסף ותוריד קצת מעל כתפיהם של העורכים שעושים עבודה מסביב לשעון, שכן אתר התחנה מאויש תמיד בעורך תורן- גם בשעות הלילה- והמחלקה כידוע קטנה במימדיה. גם כאן, הייתי מציעה לך להמנע מן השימוש המזלזל בגרשיים. מחלקת האינטרנט אחראית על אתר האינטרנט של גלי צה"ל, שמהווה את ספק החדשות לפורטל MSN. האתר נמצא בתהליך פיתוח תמידי, ומשמש את התחנה כאמצעי להעברת תכנים מעמיקים יותר למאזינים ולגולשים. נמצאים שם תכנים שאינם עולים לשידור והרחבות רבות של כתבות, כמו גם ראיונות שעולים במלואם לאתר, תמונות רלבנטיות והעברת שידורי התחנה למחשב האישי. זהו כלי ראשון במעלה המשמש אתר חדשות לכל דבר ועניין, וכן עזר משמעותי לישראליים הנמצאים בחו"ל שרוצים להתעדכן בחדשות (Ynet המקביל, לידעתך, איננו פתוח לאלה). העורכים מעבירים את הכתבות שבנויות למתכונת של רדיו לאתר האינטרנט, ומבצעים תהליך עריכה עיתונאי לכתבה- דבר הדורש כישורים לא מעטים וכאלה הן גם שתי החיילות שהתקבלו אליה. הקבלה היא מחמאה גדולה להן, ושתיהן הן מחמאה גדולה לתחנה. ולהבא: שקול מילים. כל זאת ועוד: מפיקת גלגל"צ איננה מסתפקת במענה לטלפונים והקלדת נתונים על המחשב. תפקידה ככל תפקידי ההפקה, עם ההתאמה הנדרשת לעבודה בגלגל"צ. היא זאת שמתאמת את עבודת התחנה מול חברות התקליטים ומול האומנים השונים, הן בתיאום השותף והן באירועים מיוחדים כמו הקלטות בתחנה, שידור חי של מופיעים, המצעד השנתי וכו', זאת יחד עם תיאום העבודה בין העורכים המוזיקליים לבין הקריינים. הלאה. כל שאר המחלקות עוברות תהליך של למידת החומר (באורך כזה או אחר), לא תמיד במסגרת של קורס או סדנתה-המשך לקורס העיתונאים. אף אחד לא יתחיל להפיק תוכנית מיד בתום עבודות הרס"ר. הקורס, רובו ככולו, הוא קורס מוכשר ולא מקושר, שנודע בתחנה בתור "הקד"צ המגובש" שהצליח לשמור על קשר מרשים בין החברים. כל החברים בו מלאי אמבציה ונכונים להוכיח את עצמם בעבודתם, איש-איש במחלקתו. אני מציעה שניתן לחיילים להתחיל לעשות את המוטל עליהם, ונתאפק עם שילוח חצי הביקורת לפחות עד לרגע בו הם יתחילו לקבל את הקרדיט בשידור. כך או כך, גם את הביקורת השקטה והמסוות ביותר, רצוי להביא בתור שכזו. כל טוב נועם, ובהצלחה לכל חברי הקורס.

למדנו והשכלנו אבל...

עם עובדות לא מתווכחים. הפרוטקציות והקשרים בגל"צ לא נגמרים. יכול להיות שאכן רובם מוכשרים אבל עדיין בגלל שהם "הבנים/בנות של" זה נותן להם יתרון גדול מאוד על השאר, כי אבא שלהם מכיר מישהו מקורב... אני בטוח שיש הרבה מאוד אנשים, וחלקם אף כותבים כאן בפורום, שישמשו כחיילים בגל"צ באופן הרבה יותר טוב מכמה וכמה חיילים שנמצאים כיום בגל"צ וכן, אפילו שההורים שלהם לא קשורים באיזושהי דרך לתקשורת או לבכירי הממשל בארץ. הערך שיוויון מסתבר לא משחק כל-כך במגרש של גל"צ, אבל מה שחשוב הוא, אל תשכחו: ככה עושים רדיו. -סליחה מראש על ההכללה. הכוונה היא אבל, ברוב ההודעות שלי בנושא, לחלק לא קטן מעובדי התחנה.

תגובה... ../images/Emo132.gif

האם את באמת רוצה שאני אבצע "גילוי נאות"? אין לי שום בעיה לעשות כזה דבר. אבל אני לא חושב שזה יואיל לאיש מחיילי המחזור שלכם אם אני אציין פה את העובדה שזמן-רב גלי צה"ל וצבא-ההגנה-לישראל שׂמו אותי, מלש"ב עם פוטנציאל די גדול שניגש למיונים ועבר אותם בהצלחה, ברשימת ההמתנה. בסופו של דבר, גל"צ החליטה מהסיבות שלה לקבל במקומי (על תקן ה"קרבי") מלש"בים עם: פחות ניסיון רדיופוני, פחות ידע אקטואלי, פחות הצלחה במיוני הקול ויותר קשרים - במקומי. בכל מקרה, אני התגברתי על העניין וקיבלתי אותו באהבה אמיתית, מתוך ידיעה שאני אוכל להתקדם בעולם העיתונות לא פחות מכם, אחרי השחרור שלי. ומתוך ידיעה מוחלטת שאני הייתי ישר עם עצמי לכל אורך הדרך, וככה גם אני אמשיך להיות עד ליום שבו אני אמות. ואולי אני אוכל גם לתרום לצבא קצת יותר מכם, במהלך החיים שלי... בסדר? גיליתי את עצמי נאות? אני שמח.
אני אדגיש פה בשבילך ובשביל כל חברי המחזור שלך שבוודאי יושבים וּמֶרַפְרֵשִים את הפורום מדי כמה דקות: כשאני כותב (וזה ציטוט): 'המחזור האחרון, שנודע בעיתונות כמחזור די "מקושר" ופחות "מוכשר"', אז אני מתכוון לכך שהעיתונות היא זאת שדיברה על העובדה שהמחזור מקושר. לי ידוע טוב מאוד שיש הרבה מאוד "בנים של" מוכשרים מאוד, כמו שיש אנשים פשוטים שהם פשוט לא מוכשרים. אבל רק הדגשתי את העובדה שהמחזור שלכם מוזכר יותר מדי בעיתונות כמחזור מקושר. ואם מרב מיכאלי, בראיון ל"7 ימים" (לפני כחודש) אומרת שהמחזור הזה נראה לה "יותר מדי אליטיסטי", אז מי אני שאתווכח עם השדרנית שאני כ"כ אוהב, ושהרצתה בפניכם? דעתי על מפיקי האקטואליה הייתה ברורה, למרות כל ההסברים שלך. ואני מודה לך שהערת את העיניים של חברי הפורום בנוגע לעבודת ההפקה. אני מאמין, לפחות ע"פ ההודעה של "שלגיה החיילת" שאני צודק כשאני מזכיר את העובדות אודות קרייני גל"צ העתידיים. ואלו עובדות. רובם לא עברו את שלב הקול המתקדמים. לא לקחתי אף עמדה פה. בנוגע למחלקת האומר - כשכתבתי 'הם בוודאי יעזרו לערוך תוכניות "חכמות" ו"איכותיות" במחלקה הותיקה של אהוד גרף' - התכוונתי לכך במובן המילולי, עם קריצה קלה. לא התכוונתי לכך שהתוכנית הן לא חכמות, ואני בטוח (ואני יכול להמר על הרבה מאוד כסף בעניין הזה) - ששלוש הבנות שמויינו למחלקת האומר הן שלוש הבנות האיכותיות ביותר במחזור הנ"ל. אני אמנם לא מכיר אותן, אבל אני מוכן להמר על העניין הזה. הביקורת שלי על מחלקת שידורי צבא הייתה ביקורת עניינית לחלוטין ואין לך אף זכות להעיר לי עליה. אלא אם כן את אמא שלי או אבי בניהו. אבל את לא. לדעתי, גל"צ לא משקיעה במחלקת שידורי צבא, וזה גם בא לידי ביטוי במס' החיילים שמויינו למחלקת הזאת. אבל מדוע לא ציינת את העובדה שאמרתי ש'כתבי אקטואליה הם מהמוכשרים והמשקיענים ביותר בקורס' ו- 'דווקא שניהם (חיילי מחלקת התרבות) צפויים להועיל למחלקה הזאת ובגדול, כפי שאומרים עליהם'. האם אתם לא יודעים לפרגן לכתבי האקטואליה והתרבות? ממש כמוך, אני גם מציע לכל חיילי המחזור להוכיח את עצמם, איש איש במחלקתו. ולמען האמת, היעלבות טוטאלית מהודעה כלשהי בפורום כלשהו, אם באמת חלקכם נעלבתם ממה שכתבתי בהודעה המקורית שלי, לא מראה על בגרות שלכם. להפך, היא מראה על ילדותיות טיפשית וחסרת טעם, ואני מקווה שטמטום זה לא ישפיע על האיכויות שלכם, איכויות שישפיעו באופן ישיר על איכות השידורים של גלי צה"ל בשלוש השנים הקרובות. שידורים שאני, כמאזין, רוצה שיהיו כמה שיותר איכותיים. את עצמי אין לי צורך להסביר, אני לא חייב לאף אחד שום דבר. אבל אם את מדברת על כך ש"כשלתי בעבודתי העיתונאית" עם ההודעה הראשונית שלי, אני אדע לשפוט את הכתבות שלך ושל חברייך בגל"צ בעתיד באותה צורה. פורום, כשמו כן הוא, מקום שבו אנשים מממגזרים שונים יושבים מול המחשב וכותבים. דין הודעה בפורום היא לא כדין כתבה עיתונאית. ולמען האמת, אני לא רואה איך בכלל תשרדו בעולם העיתונות! למרות הבועה ממנה אתם נהנים כרגע (כך ע"פ מה שכתבת: 'הקד"צ המגובש'), אתם צריכים להבין שעולם התקשורת הוא עולם רע. רע מאוד. עולם שבו איש לא לטובתכם. אני אפילו לא מדבר על תככים בתוך התחנה ובין כתבים שונים ממערכות חדשות שונות, אלא על ביקורות בונות וציניות של תומר סגיס במעריב או על הודעות חריפות מאוד שתמצאו בשני פורומי הרדיו שנוגעים לכם: פורום הרדיו
שלנו והפורום באתר גל"צ. אגב, אני לא חושב שלאנשי תקשורת מגיע "ימי חסד". ממש לא. גם לא לגל"צניקים. אנשי תקשורת צריכים להיות חסינים לטעויות באופן מוחלט. מפיק מתחיל שיפשל בימים הראשונים שלו בתחנת רדיו אזורית - יפוטר מיידית. גם כתבי וקרייני גל"צ שכשלו בתפקידם בימים-הראשונים בעבר, לא נשארו הרבה זמן בתפקידם. אז לא. אין לכם 100 ימי חסד. תוכיחו את הבגרות והאחריות שלכם כבר עכשיו! עוד עניין קטנצ'יק, אין לי כלום נגדכם. יש לי קשר כזה או אחר עם מס' קטן של חבר'ה מהמחזור שלכם (אפשר למנות אותם עם חמש אצבעות) - וכל אחד מאותם אנשים - אני מעריץ. פשוט מאוד מעריץ. מעריץ ואוהב. את כל השאר אני לא מכיר, ובאמת שאין לי אף דעה כלפי אנשי הקד"צ, חיובית או שלילית. בשבילי אתם שמות ומחלקות. ו... בהצלחה. באמת.

Me¥tal

New member
נועם.

שני הקרביים שהתקבלו במקומך הם בין האנשים המוכשרים, החכמים והחריפים ביותר בקורס. הם התקבלו על סמך הכישורים המרשימים שלהם, ולא על סמך קשרים כלשהם. שקול מילים לפני שאתה פותח את הפה. כדאי לך.

piff

New member
מצטערת אם התגובה תצא קצת רגשנית אבל

"גל"צ החליטה מהסיבות שלה לקבל במקומי (על תקן ה"קרבי") מלש"בים עם: פחות ניסיון רדיופוני, פחות ידע אקטואלי, פחות הצלחה במיוני הקול ויותר קשרים - במקומי." אתה מוכן בבקשה לפרט את הקשרים שעליהם אתה מדבר? 2 הקרביים שנכנסו "במקומך" הם לא מקושרים בכלל. הם באמת הכי טובים בקורס, אני לא יודעת אם זה המקום להסביר את הטענה הזאת כי אני לא חושבת שמתפקידי להחליט אם נכון או לא נכון לציין את התפקידים והתארים להם הם זכו. לגבי הקריינים - נכון שיש קריינים שלא עברו שלבי קול א או ב אבל זה לא אומר כלום. במבחני קול א' אני באופן אישי הקראתי אולי 5 מלים. אי אפשר להחליט באופן סופי על סמך זה אם אדם מתאים או לא לדבר ברדיו, הקריינים עברו המון מבחנים נוספים במהלך הקורס ולהגיד שנבחרו לקריינים אנשים לא מתאימים כי את המתאימים חטפו למחלקות האחרות זה פשוט לא נכון ולא מבוסס. אין שום קשר למבחני הקול. אני הייתי צריכה לעבור 3 מבחני קול ועוד שיעור קריינות כדי שיבינו שאני פשוט לא מתאימה לקריין חדשות. ודווקא הקריינים סומנו בשלב די ראשוני מה שמנע בעדם להגיע למחלקות אחרות ולא להפך. ידע אקטואלי ונסיון בתקשורת זה לא כל מה שמחפשים בגל"צ. מחפשים שם גם נכונות להשקיע, הרבה יצירתיות, וכן - לא מזיק להיות גם בן אדם. ולא מזיק גם לחשוב שעולם התקשורת לא חייב להיות עולם רע ולבוא עם רצון לשנות אותו. זה אולי נאיבי, אבל מי אמר שזה רע? ואם אף אחד בעולם הזה לא לטובתנו אז למה כל כך הרבה נציגים של התקשורת בארץ, מתחרים של גל"צ, באו להרצות בפנינו? הם לא קיבלו על זה כסף. אני לא חושבת שההתעסקות של התקשורת בעץ המשפחתי של כל חברי הקורס היא לגיטימית ואני לא חושבת שהיא מצדיקה את העיסוק שלך בזה. נכון, יש בקורס אנשים שההורים שלהם באים מעולם התקשורת. אתה מוכן בבקשה לחכות לפחות שהם ייכנסו לתפקיד לפני שאתה קובע שהם בגל"צ בגלל ההורים שלהם? ואגב - לא הוזכרו בתקשורת כל הבנים של שלא עברו את המיונים. מעניין למה. זה מאוד קל לברור את הפרטים בהם אתה משתמש כדי לקבוע טענה. אבל זה גם לא רציני. מאוד נוח להתייחס ל-3 אנשים מתוך 39 ולהגיד שהקורס מקושר. באותה מידה בדיוק יכלו לעשות כתבה על 3 אנשים שבאים מהפריפרייה (ודווקא יש יותר מ-3) ולהגיד שגל"צ שברה את תדמיתה האליטיסטית. בתקווה שאני לא אאלץ לשבור מסורת ולהגיב שוב.

ALI G

New member
איזה מלכה יאללה

איזה ניסוח...איזה עובדות עם יסוד! לא כמו הספקולציות למיניהן שמעלים פה אנשים מסויימים מלאי קינאה

בחיי

New member
כמה דברים...

היי! ברצוני להגיד כמה דברים.. אבל קודם- גילוי נאות (רואה נועם.. ככה עושים את זה, מיזמת הכותב!) במקור כתבתי מעט בפורום בנענע והספיק להידלדל מאוד ולכן אני נמצא כאן, עד עכשיו על תקן צופה בלבד.. לא עוד! דבר שני וחשוב.. כן, גם אני משרת בגל"צ (לא ממחזור 2004). כבר כמה ימים שאני קורא את מה שאתם כותבים והאמת היא שאני מתמלא חלחלה. יושבת לה חבורת אנשים ממורמרים בבית, מול המחשב ומוציאה את העצבים על קד"צ 2004. "מקושרים.. חסרי מעוף.. יצירתיים כמו פחית שימורים.." אלו רק חלק מההשמצות שהעזתם להפיץ על 37 ושבעה אנשים בוגרים ומוכשרים שהתקבלו לגל"צ וסיימו את הקורס. אני מזמין את כל אחד מכם לנעול את נעליו של קד"צניק בגל"צ למשך שבוע אחד בקורס ואני מבטיח לכם שחלק לא מבוטל היה משתגע ונופל. וגם אחרי הקורס, עם כל הכבוד וללא טיפת יהירות, רובכם לא היה מתמודד בחברה מאתגרת, קשה, מתישה ותובענית כמו גל"צ.. אין מה לעשות, ככה זה! מהכרותי והקצרה עם הקורס החדש שנכנס לתחנה הצבאית אני יכול להגיד לכם שמדובר בחבורה מוכשרת, יצירתית, אינטיליגנטית ובוגרת.. כן, יותר אפילו מהמחזור שאני נמנה עליו, מודה! במהלך השירשור הנוכחי מישהו הציג סטטיסטיקה שלפני סיכויי הקבלה עומד על 35/1000 ולזה אין לי מה להגיד מלבד העובדה שכמו בכל מיונים, גם במיונים לגל"צ יש ניפויים ולא כולם עוברים. רצון לשרת בגל"צ זה אחלה אבל בהחלט לא מספיק, אם היו מקבלים את כל מי שרוצה היינו מקבלים מחזורי עם 1500 אנשים בכל שנה.. לא מתקבל על הדעת. כמובן שגם בגל"צ, כמו בכל מיון אחר, המנופים ממורמרים.. אין מה לעשות- מי שנכשל מתבאס.. מקובל עליי ביותר. אבל אל תשליכו את הרגשת ההחמצה שלכם על חברינו למחזור החדש שהיו טובים מכם, הם לא צריכים להתנצל על כישוריהם. מישהו גם הזכיר שהתקבלו אנשים חסרי כל ניסיון רדיופוני ועם זה אני מסכים. עכשיו תשאלו כולכם- "למה הוא מסכים?" ואני מייד אענה ואגיד שבלי לזלזל באף אחד.. קשה לי להאמין שמישהו מכם צבר ניסיון רדיופוני מקצועי ועל רמה כנדרש. אני מציע לכולכם לזכור שגל"צ זה לא פח הזבל של התקשורת, להיפך! גל"צ נחשבת כיום לאחת מהתחנות החשובות והמשפיעות במדינה ורשימת ההצלחות ארוכה (גילוי פרצה בחוק הבחירות והבאה להקדמת הבחירות בשנה, פרשת שופטים באדום, ועכשיו הסקופ החדש- טעויות חמורות בהצבעת הכנסת), אני מניח שמי שמציג פה רקע רדיופוני "עשיר" בוודאי מתכוון ל106FM, רדיו בי"ס וכיוצ"ב... וסליחה, אבל זה לא מספיק. גל"צ זה הדבר האמיתי! ועכשיו, משהו אליך נועם... משיחות עם אנשים בתחנה הצבאית אותה אתה מבקר אני יכול להגיד לך שלמדתי גם עליך כמה דברים שאני חושב שלא תרצה שאני אפיץ (שלא תיווצר דיבה חס וחלילה). נכון, התמיינת לשירות צבאי בגל"צ, בדיוק כמו 1500 אחרים כמוך ולא התקבלת, בדיוק כמו 1461 אחרים כמוך.. אני לא חושב שאתה יכול לבוא בטענות אל מישהו מלבד אל עצמך.. כנראה שאתה פשוט לא מספיק מוכשר... לא נורא, קורה! ועכשיו משהו אל כל שאר שונאי גל"צ.. אתם לא מפסיקים להתלונן על פרוטקציות בקבלה ומכפישים את שם גל"צ. אני מבטיח לכם שאם הייתם בגוף תקשרות מכובד הדברים לא היו מועלים על הכתב. הכתובות שהתפרסמו בכל מיני עיתונים לא אומרות אף מילה על פרוטקציה אלא מציגה עובדות- מי התקבל ומי לא... באמת שצר לי עליכם על שלא התקבלתם אבל תפסיקו לרחם על עצמכם! לצערי תאלצו לקבל את הדברים כמו שהם.. אנחנו בגלי-צה"ל ואתם לא! כנראה שאתם לא באמת מוכשרים כמו שאתם מתיימרים להיות. תתמודדו! המשך ערב טוב!

fritz3

New member
כן, גם אני משרתת בתחנה

אני חייבת לציין שאני משתעשעת מאד לקרוא את התגובות בפורום. בהתחלה הזעפתי פנים אמנם, אבל ככל שהשרשור מתארך אני נהנית יותר מהקריאה. הרבה מהכותבים טוענים שהתגובות יורדות לרמה נמוכה, ואתה נועם מעז אף לכנות זאת "הזניה"! איזה אומץ! אני כמובן תומכת במאה אחוז בחברי לקורס שכתבו כל מה שרציתי לומר, אבל הייתי רוצה להוסיף דבר חשוב אחד: קחו את זה בקלות! התגובה מופנית גם לממורמרים מבינכם, גם לקוראים סקרנים שבטח לא מבינים על מה כל המהומה, וכן, גם לחברי הטובים שהזכרתי קודם. אפשר לחשוב, נועם! אז לא התקבלת... גלי צה"ל זה לא תמיד מקום שכיף להיות בו והוא לא נוצץ כפי שלעיתים הוא נתפס, וכמו שאמרת בעצמך, רוב הסיכויים שבעוד חמש שנים תמצא את עצמך באותו המעמד כמו שלנו ואף יותר גבוה. אז מה הטעם להתעסקות האובססיבית בנושא? נ.ב בתור קדצניקית המיועדת למחלקת קריינים (אני בטוחה שתשמח לשמוע שעברתי מבחני קול ג' -!!!-), אני אשמח לעדכן אותך בנושא, שכן גם אני מסתקרנת מאד לראות מה יהיה, רק שאני קצת יותר אופטימית ממך, כנראה. אם לא זיהית עדיין (ואני בטוחה שהמקורות שלך כבר הזרימו לך את פיסת המידע הזאת) שמי תמר נדב. נשתמע

חברים, לא הגזמנו?

הרי זה כמו ויכוח בין פעיל שלום עכשיו למרכז "מנהלת ההתחברות". אנחנו יורדים לפסים אישיים וברמה ירודה שלא מתאימה לא למסיימי הקורס ולא למבקריו. הרי כולנו אוהבים רדיו. האם יש לי יצירתיות של קופסת שימורים? אני לא בטוחה, אלא אם כן אני קופסת שימורים מזן משובח כמו קופסת שימורים של עלי גפן או משהו בסגנון. יש הרבה יותר מ40 אנשים שיכולים לעשות את מה שאנחנו הולכים לעשות, האם זה אמור להיות עליי לנטל עכשיו? העובדה שהצלחתי לעמוד במיני משימות משונות בחודשים האחרונים? לא חושבת. יהיה יאה לכולנו אם נסיים כאן את הויכוח חסר השחר הזה. ההתעסקות הנאותה בפורום רדיו לדעתי אינה שיוויון בין המינים, גילגולי דורות וחלוקה לפי קומות בבנים מתפורר ביפו, על יד צינור ביוב שיכול עוד רגע להטביע את כולם בחרא. דיבורם אלו נאותים לפורום רכילויות. ציפיתי למצוא בפורום רדיו קישורים לתכניות ששוה להאזין להם, דיונים על דיעות שנאמרו בשידור, ולא התנצחות חסרת מוצא. נועם, אם אתה מצליח כל כך בארסיות ובחדות לעקוץ פה את כולם, אז באמת כל הכבוד, ואני בטוחה שתגיע רחוק בחיים גם בלי שום שירות צבאי הכרוך בהודעות באינטרנט מתמיהות. אשמח , באמת, לפגוש אותך פנים אל פנים ולשוחח איתך בנעימים על כל העניין. יש לך מקורות אשר לא היו מביישים את עורכי הוושינגטון פוסט, לכן אתה כבר תשיג את הפלאפון שלי, שבת שלום

Shaolin Kid

New member
אגב בתוכנית של אסף הראל

אגב בתוכנית של אסף הראל היה משפטים כאלה של הצבא שאחד מאוד קשור לגל"צ 'בני לא ילבש שכפ"ץ כי אבא סידר לו גל"צ'....... וזה באמת נוגע לכל האלה שיש להורים שלהם קשרים!

כל האמת

אחת ולתמיד הגירסה האמיתית, האמת וכל האמת על התפקידים בגל"צ: מחלקת אינטרנט – בזבוז זמן, פקידים, קלדנים. כמו שנראה האתר ככה נראית העבודה. אחריות שידור – סידור עבודה של שיבוץ פרומואים ואולפנים מבצעי שידור מיוחדים – אין מחלקה כזאת אבל אל תגלו לאף אחד כתבים ביומן – חלק יהיו מאושרים וחלק ירוצו שנתיים ויביאו אינסרטים שלא ישודרו אף פעם מפיקים ביומן – קריעת תחת אבל הדבר האמיתי. בי"ס לשידור ולעריכה. הכי מבוקשים בשוק אחרי השחרור תרבות – הפיקציה הגדולה ביותר. הפוטנציאל פיצוץ אבל במציאות מולי לא יזהה אותם ברחוב ואפי ירביץ להם וידכא כל ניצוץ של יצירתיות עורכים מוסיקליים – סדרני פליי-ליסט זוטרים אומר – בעיקר בטלה ובזבוז זמן אבל מדי פעם עבודה אינטיליגנטית ומעניינת על תוכניות איכות שידורי צבא וחיילים – כמו להיות בעיתון במחנה רק ברדיו. סבבה למי שאוהבת חיילים קרביים מפיקים בגלגלצ – איזו מין שלווה ולא עושים שום דבר איזו מין שלווה ועוד שבוע עבר קריינים – חלק יהיו מאושרים אבל הרוב ילחצו play שנתיים רצופות. מתחרה עם התרבות על תואר הפיקציה הגדולה. פוטנציאל גדול ושעמום גדול עוד יותר.

dhp7

New member
יש לי הרגשה

שהכותבת האנונימית בילתה שנתיים כמפיקת יומן :) ובתור איש אחריות שידור (לא יודע אם מוצלח במיוחד, אבל שיהיה), אני יכול להעיד שיש אצלנו קצת יותר מאשר רק שיבוץ וסידור עבודה.

Shaolin Kid

New member
אם אני יודע בניית אתרים

אם אני יודע בניית אתרים הכוונה ל HTML וכל החברה יש מצב שאם(והלוואי ואני יהיה שם בגל"צ-סיכוי קלוש להגיע לשם) הם ישימו במחלקת אינטרנט מי שיודע תכנות אתרים וכדומה?

למעלה