אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.
צר לי עלייך אחי נועם, על שבחרת להתבוסס בתוך קורס העיתונאים של גלי צה"ל, שאפילו אני לא הצלחתי לגלות בו כל-כך הרבה עניין כמוך. ובי נשבעתי שלא הייתי טורחת להגיב לך, אם רק היית טורח לפרסם דיסקליימר המכריז שכל הכתוב דלעיל הן דעותייך האישיות בלבד. אך מרגע שלא כך בחרת לנהוג, אלא בדרך של עלאק-עבודה-עיתונאית, הרשה לי לבלבל לך את העובדות עם המציאות (והאמן לי, אתה יכול לקרוא לי מקור יודע דבר). ואגב, מן הראוי בעיתונות להענות לחובת ה"גילוי הנאות" ולחשוף את הקשר הישיר שלך לתחנה- דבר שאני מותירה בידך ואין לי כוונה לעשות אותו עבורך. וכעת, מעט מן הפרטים האמיתיים על קורס העיתונאים שסיים את הכשרתו זה עתה. ראשית, הפרסומים שהבאת ושאתה מתכסה בהם כעלה תאנה לדעותייך (בחזקת "רק הראיתי את דעת האחרים")- הם ספקולטיביים לחלוטין. רוצה לומר: זה ששם משפחתו של אדם מצלצל לך מוכר, גם אם מדובר בשם מוכר מהתחנה- עדיין לא מעיד בהכרח על קישורים ופרוטקציות. הרשה לי להציע לך להבא, לפני שאתה בוחר להכפיש את שמם של אנשים (גם אם בעקיפין ובהבאת ציטוטים), להתבסס על נתונים מוכחים. אם תוכל להראות לי מקרה שבו אדם התקבל לתחנה שלא על סמך כישורים- ובכך אני מתכוונת לקלטת משיחת טלפון רלבנטית, למכתב שקיבלו מפקדי התחנה, לאדם שנפל מהמיונים והוחזר לתחנה אף על פי כן- אני אתנצל בפנייך כאן קבל עם ועדה. אך עד אותו יום בו יבוא לציון גואל, כדאי לך לנקוט במעט ממידת הצניעות, ולסייג ולומר שאין לך הוכחות לדברים שאתה אומר. ולא, "סיפורים שמסתובבים בתחנה" הוא לא טיעון שתקף לצורך העניין. חלוקת המחלקות שעשית כאן (כפי שהתחילו להעיר לך) נכונה רק מספרית, וגם זה לא באופן מוחלט. מפיקי אקטואליה עוברים עכשיו יחד עם הכתבים ובמקביל לעבודות הרס"ר שלהם תגבור מצד המחלקה, ולאחריה הם יעברו סדנת הפקה שתחדד את התכנים שהם למדו בקורס. אחריה הם יתחילו בתקופת חפיפה ויעברו בכל התוכניות, ורק בסיום יושבצו לתוכנית. משכך, הם יתחילו לנהל את השידור. ואכן, המפיק הוא מנהל השידור. העורך אומנם מתווה את התכנים ואין להקל ראש בעבודתו (שנעשית על פי רוב בהתייעצות עם המפיק מרגע שהלה הצליח לסבור די ניסיון ולדעתו יש משקל רלבנטי), אך מי שאמון על ניהול השידור הוא המפיק- שיהיה זה שימלא גם "דו"ח תקלה" במקרה ומשהו ילך שלא כשורה במהלך השידור. בכל מקרה, ממש לא מדובר ב"עשיית טלפונים שעה-שעתיים-שלוש ביום". ולא, הם לא מתבכיינים בנושא. הם עושים את עבודתם במסירות יוצאת דופן. אמנם אני שמחה שרבים מחברי הפורום הפיקו תוכניות, ואולי בתוכניותהם שלהם עבודתם הסתכמה בשעה-שעתיים-שלוש ביום טלפונים כדברך, אך עבודת ההפקה בגלי צה"ל נרחבת הרבה יותר, ומפיקים עושים ימים כלילות בתחנה על מנת להביא למאזין את המוצר הטוב ביותר. הכתבים יעברו קורס כתבים בלי גלית אלטשטיין- אלא עם עמית סגל, נדב פרי וציון נאנוס. אחרי הקורס (שימשך כחודש) הם יעבדו ככתבים כלליים במשך כחודשיים, שלאחריהם הם יקבלו את תחומי הסיקור שלהם. מכאן הם יעברו חפיפה עם כתב התחום לפניהם, ולאחריה הם יתחילו להכין כתבות לשידור- בהתחלה ללא קבלת קרדיטים. אתה יכול לערוך חשבון פשוט ולגלות שהם לא יתחילו לסקר את התחומים בדצמבר- אפילו לא קרוב. מחלקת האומר שאליה צוותוו שלוש החיילות יקחו חלק בכל התוכניות שמפיקה מחלקת האומר: שאלות אישיות, ספרים רבותי ספרים ותאוריית הקשר. חלקן ישתתפו גם בשידורי האונברסיטה המשודרת, שעה היסטורית וימי שידורים מיוחדים כגון יום הזיכרון לחללי צה"ל ויום הזכרון לשואה ולגבורה שנמצאים גם בתחומי אחריותה של המחלקה, וכן שידורים מיוחדים נוספים. התוכניות שהמחלקה מפיקה הן אכן חכמות ואיכותיות, כך שאפשר לוותר על הגרשיים הציניים. אם תפקיד המחלקה עדיין איננו ברור לך, אשמח להסביר יותר. מחלקת שידורי חיילים וצבא לא סבלה מגל שיחרורים גדול ולכן מצבת כוח האדם שלה סבירה ביותר. האנשים שממלאים שם את תפקידם הם איכותיים ביותר, והמחלקה מצליחה לעשות היטב את תפקידה. כמות האנשים הנמצאים בה, אגב, איננה מעידה על סדר העדיפויות של התחנה. אין קורלציה תמידית בין מספר אנשים שעושים תפקיד מסויים לבין חשיבתו (ולראייה- מפקד התחנה יש רק אחד, וקשה להמעיט בחשיבות עבודתו). מחלקת האינטרנט קיבלה תגבור משמעותי עם התווספות שתי החיילות למחלקה, שתהנה מכוח אדם סדיר נוסף ותוריד קצת מעל כתפיהם של העורכים שעושים עבודה מסביב לשעון, שכן אתר התחנה מאויש תמיד בעורך תורן- גם בשעות הלילה- והמחלקה כידוע קטנה במימדיה. גם כאן, הייתי מציעה לך להמנע מן השימוש המזלזל בגרשיים. מחלקת האינטרנט אחראית על אתר האינטרנט של גלי צה"ל, שמהווה את ספק החדשות לפורטל MSN. האתר נמצא בתהליך פיתוח תמידי, ומשמש את התחנה כאמצעי להעברת תכנים מעמיקים יותר למאזינים ולגולשים. נמצאים שם תכנים שאינם עולים לשידור והרחבות רבות של כתבות, כמו גם ראיונות שעולים במלואם לאתר, תמונות רלבנטיות והעברת שידורי התחנה למחשב האישי. זהו כלי ראשון במעלה המשמש אתר חדשות לכל דבר ועניין, וכן עזר משמעותי לישראליים הנמצאים בחו"ל שרוצים להתעדכן בחדשות (Ynet המקביל, לידעתך, איננו פתוח לאלה). העורכים מעבירים את הכתבות שבנויות למתכונת של רדיו לאתר האינטרנט, ומבצעים תהליך עריכה עיתונאי לכתבה- דבר הדורש כישורים לא מעטים וכאלה הן גם שתי החיילות שהתקבלו אליה. הקבלה היא מחמאה גדולה להן, ושתיהן הן מחמאה גדולה לתחנה. ולהבא: שקול מילים. כל זאת ועוד: מפיקת גלגל"צ איננה מסתפקת במענה לטלפונים והקלדת נתונים על המחשב. תפקידה ככל תפקידי ההפקה, עם ההתאמה הנדרשת לעבודה בגלגל"צ. היא זאת שמתאמת את עבודת התחנה מול חברות התקליטים ומול האומנים השונים, הן בתיאום השותף והן באירועים מיוחדים כמו הקלטות בתחנה, שידור חי של מופיעים, המצעד השנתי וכו', זאת יחד עם תיאום העבודה בין העורכים המוזיקליים לבין הקריינים. הלאה. כל שאר המחלקות עוברות תהליך של למידת החומר (באורך כזה או אחר), לא תמיד במסגרת של קורס או סדנתה-המשך לקורס העיתונאים. אף אחד לא יתחיל להפיק תוכנית מיד בתום עבודות הרס"ר. הקורס, רובו ככולו, הוא קורס מוכשר ולא מקושר, שנודע בתחנה בתור "הקד"צ המגובש" שהצליח לשמור על קשר מרשים בין החברים. כל החברים בו מלאי אמבציה ונכונים להוכיח את עצמם בעבודתם, איש-איש במחלקתו. אני מציעה שניתן לחיילים להתחיל לעשות את המוטל עליהם, ונתאפק עם שילוח חצי הביקורת לפחות עד לרגע בו הם יתחילו לקבל את הקרדיט בשידור. כך או כך, גם את הביקורת השקטה והמסוות ביותר, רצוי להביא בתור שכזו. כל טוב נועם, ובהצלחה לכל חברי הקורס.