מחזור שהפסיק...

מחזור שהפסיק...

שלום, אני בת 25, בריאה ובעלת מחזור סדיר. בנובמבר הפסקתי לקחת גלולות (מליאן), לאחר מכן קיבלתי חודש מחזור כרגיל, ומאז לא קיבלתי (3 החמצות). יש לציין שבחצי שנה האחרונה ירדתי דרסטית במשקל (17 קילו) ע"י דיאטה בצירוף פעילות גופנית אינטנסיבית בפיקוח דיאטנית. הירידה לא היתה מהירה מדי ( 0.5-1 קילו לשבוע) וכרגע אני שוקלת 54 קילו (1.64). ביקרתי אצל רופאת נשים והיא שלחה אותי לבדיקות דם ובנוסף נתנה לי כדורי פרוגסטרון לשבוע שלאחריו הייתי אמורה לקבל מחזור. הפרופיל ההורמונלי נמצא תקין ותואם לפאזה הפוליקולרית, והרופאה אמרה שאיני מבייצת. מחזור עדיין לא קיבלתי, והרופאה המליצה לי לחזור לקחת מליאן כדי לשוב לקבל מחזור. אני קצת מודאגת בקשר לעצה זו כיוון שגלולות אולי יחזירו מלאכותית את המחזור אך לא יגלו לי מה הבעיה (משקל נמוך מדי ? יותר מדי פעילות ? בעיה אחרת ?). האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות ? תודה.

ווסת

אמנם מסרת הרבה מידע אך יש פרטים חסרים. 1. אחרי נטילת פרוגסטרון לא קיבלת ווסת ? 2. האם עברת בחודשים האחרונים גרידה או פעולה פולשנית אחרת? 3. האם בוצע US אגן? בעקרון אם הפרופיל ההורמונאלי שלך תקין ותואם לפזה הפוליקולרית הווי אומר, שלא מדובר בבעייה הורמונאלית יסודית (בלות מוקדמת...). אם תקבלי מחזור בתגובה לפרוגסטרון או לגלולות הווי אומר, שאין בעיה אנטומית (חסימה של צוואר הרחם וכד'). האבחנה העיקרית הנותרת היא העדר ביוץ (אך אז תגיבי לפרוגסטרון) או רמות אסטרוגן נמוכות (אז תגיבי לגלולות), כאשר הסיבות לכך יכולות להיות רבות, ביניהן - מתח נפשי, ירידה במשקל, פעילות גופנית אינטנסיבית. נשמע שהרופאה שלך עשתה בירור כהלכה כאשר מתן פרוגסטרון, ואח"כ גלולות, אינו מהווה רק טיפול אלא למעשה חלק מהבירור. הייתי חוזרת אליה להתייעץ...

תודה, ושאלה נוספת

בתשובה לשאלותייך: 1. אחרי נטילת פרוגסטרון לא קיבלתי וסת 2. לא עברתי מעולם שום פעולה פולשנית 3. אני מניחה ש- US אגן הכוונה לאולטרסאונד שהרופאה ביצעה - והיא אמרה שהוא תקין השאלה שלי היא האם קבלת מחזור בעזרת גלולות אינו תהליך מלאכותי ? האם זה אומר שכרגע למעשה איני פוריה ? ואם כן, לא כדאי לטפל בבעיה עצמה, לברר מהי ולראות שהכל תקין גם בלי גלולות ?

למעלה