מחזור חיים לפי UML

עידו פ

New member
1. הבעיה הראשונה שאני רואה

אי אי-הבנה מה זה אומר UC. אם נניח אני אנסה לקרוא את ה-UC הזה (בתור מנתח מערכות נניח), אני אראה UC שכותרתו היא "שינוי" - שינוי של מה ? שם ה-UC אמור להיות שם המסמל את התהליך, במקרה זה "עדכן פרטי מוצר" או "הסרת קטגוריה". במקרה שלך הקשר בין UC "שינוי" ל-UC "מוצר" הוא שגוי. 2. כפי שציינתי באחת ההודעות, מאגר מידע (DB) הוא לא חלק מה-UCD (למעשה, מאגר הנתונים של המערכת אינו ACTOR ולכן לא אמור להופיע ב-UCD). להבדיל מ-DFD, ה-UCD אינו מתאר את זרימת המידע במערכת ולכן אין צורך שבתחילת כל פעולה או בסוף כל פעולה, יופיע מאגר הנתונים. 3. בכמה דקות מחשבה, להלן רשימת ה-UC שהייתי רושם: א. "הצג פרטי מוצר" ב. מ"הצג פרטי מוצר" הייתי עושה Extends ל-UC "חפש מוצר" ג. "נהל מאגר מוצרים" ד. מ-"נהל מאגר מוצרים", הייתי עושה Includes ל-UCים של "הוסף מוצר", "הסר מוצר", "עדכן פרטי מוצר" (ישנם ויכוחים לגבי האם UC אמור לתאר פעולות CRUD בודדות או לאגור בתוכו CRUD מלא - לשיקולך) ה. כנ"ל לגבי קטגוריות 4. לגבי נושא הירושה של מנהל מגולש - מה שרשמת אכן נכון בהנחה שהמנהל מבצע גם פעולות של גולש (נניח אחד מתפקידיו הינו להכנס לאתר ולוודא את תקינותו). יש בקישורים קישור לאתר המציג רשימת תוכנות ל-UML. תוכל למצוא שם גם תוכנות חינמיות שבהן תוכל להשתמש (כמדומני שהשרטוט הנ"ל בוצע בוורד או במשהו בסגנון, נכון ?!)

../images/Emo13.gif

תודה, בקשר ל-2 - כשכתבת extend הכוונה ל"קשר יחיד לרבים", כלומר שבחיפוש יוצג מידע אודות מס' מוצר ? וכן עשיתי בוורד - יצא דווקא יפה
אני אבדוק

עידו פ

New member
לגבי Extends

אין הכוונה היא קשר יחיד לרבים (נושא קשר יחיד לרבים הוא נחלתו של ה-Class diagram). הקשר Extends בין UC-ים מתאר קשר של "הרחבה" (דומה יותר לקשר ירושה בין מחלקות). לדוגמה: UC "משיכת מט"ח" הוא Extends של UC "משיכת מזומן" מאחר ומדובר בתהליך של משיכת מזומן אשר מבוצעות בו פעולות נוספות (בחירת סוג המט"ח ותרגום עלות המט"ח לעלות שקלית לפני ניכוי הכסף מהחשבון). אני ממליץ שתקרא חומר נוסף על UCD באחד הלינקים המופיעים בקישורים (אני ממליץ על AgileModeling.com).

עידו פ

New member
די מדויק

ה-Extends הולך לכיוון ההפוך (ראש החץ הינו ב-UC שאותו מרחיבים - כמו סימון ירושה)

duducohn

New member
באיזה תוכנה

בוצע תרשים ה- UC? האם אפשר להגיע לתרשימים הנ"ל גם באמצעות Visio 2003? מסיבה פרוזאית, יש לי את תוכנת Visio.

עידו פ

New member
כמובן שניתן

כשאתה פותח את הויזיו, שים לב שניתן ליצור פרויקט מ-template של UML. ואם פתחת סתם מסמך ריק, תפתח את ה-Stencils של Software ושם תמצא את ה-stencil של uml

למעלה