מחזור ושמ"פ

dreams123

New member
שמ"פ בהנקה

איך בעצם מתחילים אם אין וסת ואין ביוץ?הרי אין לי ממתי להתחיל לספור ימים.
אני חוששת שבמעקב הפרשות אני אפספס את הביוץ כי אני לא יודעת מתי לצפות לו ואני לא אהיה מספיק בכוננות...

dreams123

New member
עשיתי משהו חלקי כדי להכנס להריון

אבל רק מעקב הפרשות וחישוב הימים. זהיתי ביוץ אבל לא היה קריטי אם אני מפספסת...
באמת נשמע לי כמו מתכון לתסכול בלי וסת כי זה בעצם להיות בכוננות נצחית כזאת...

regvuv1

New member
שושונל'ה
תחבושות רב פעמיות אונליין?

יש לי את הרוז פדס, אבל הן לא מספיקות לי ליומיים הראשונים, של דימום ממש כבד. קניתי עוד סוג (ששושונלה קישרה אליו) ואני לא זוכרת מה הוא היה ולא מוצאת את זה יותר בהיסטוריה של כרטיס האשראי...
אני מחפשת תחבושות מאוד מאוד סופגות, עדיף עם שכבה אטומה בתחתית, אונליין - כי אני לא בישראל. יש למישהי המלצות?

שושונלה

New member
pink lemonade shop או randumosity

הלימונדאית עושה עם שכבת פליס מתחת (או צמר לפעמים), הרנדומלית מחביאה PUL בפנים. איזה את קנית? היית מרוצה ?

ורד

regvuv1

New member
תודה!

הבעיה היא שאני לא זוכרת איזה קניתי ולא מוצאת את זה שוב.
בכל אופן אני מרוצה חלקית - הם עשו מין מיש-מש כזה, יש מין מעטפת בצורת תחבושת, שאליה מכניסים את החלק הסופג (מעין פריפולד), אבל הוא לא מכוסה בכלום, יש כיס בכל קצה של התחבושת שמחזיק אותו במקום. סה"כ נחמד ועובד טוב, אבל הם עשו את המעטפת צבעונית בתחתית וכל החלק שפונה אל הגוף, כולל הסופג, בצבע לבן. למה שמישהו יכין תחבושות רב פעמיות בצבע לבן???

kita1000

New member
יש לי כאלו בצבע לבן בז...

מחזיקות מעמד ונראות נקיות כבר שלוש שנים ( אם כי אני משתמשת גם במון קאפ, השתמשתי בהן בעיקר לאחר הלידות.

אין לי מושג איך אבל הן נראות נקיות :) מכבסים באבקה היפואלרגנחת ב30 מעלות...

שושונלה

New member
אז לא נראה לי שזה נקנה מקישור שאני שמתי

כי 2 הנ"ל לא עושות כאלה. כן נתקלתי בתחבושות כאלה במקומות אחרים.

אני לא אוהבת PUL, מעדיפה פליס ולכן לתחבושות סופגות מעדיפה את הלימונדית, אני מעדיפה את הבד הטבעי - בד"כ זה bamboo velour אבל יש לה גם בדים טבעיים אחרים כמו המפ. יש לה חוץ מזה גם minky שזה בד קטיפתי סינטטי שהיתרון שלו זה שהוא לא מכתים. אז למי שלא מפריע שזה סינטטי זה פתרון טוב.

לגבי הלבן - יש כאלה שפשוט לא רוצים צבעים - כדי שזה יהיה כמה שאפשר טבעי.

ורד

בדיוק עכשיו תפרתי לעצמי כאלה

יש לי של רוז כבר שנים רבות אבל הן התבלו וכבר לא סופגות משהו בכלל. אז הרמתי את הכפפה והחלטתי לתפור לעצמי. וגיליתי שזה קלי קלות. באמת. אם יש לך מכונת תפירה עדיף לך להכין לבד וככה את יכולה לבחור מה את וכמה את שמה בפנים. (וזה כמובן, הרבה יותר זול).

שושונלה

New member
ללמוד לתפור זה משהו שאני ממש רוצה

אולי יום אחד...

מאילו בדים תפרת?

ורד

כן, אני יודעת...התכוונתי לשואלת המקורית

אני אוהבת בדים טבעיים. אז בפנים שמתי שתי שכבות מגבת ובחוץ פלנל. בד מעצבים מקסים שפעם קניתי המון ממנו ולא מצאתי לו שום שימוש אחר עד כה

אם תרצי אני מוכנה לנסות ללמד אותך לתפור.

שושונלה

New member
ומה שמת כשכבה מבודדת נוזלים ? אם בכלל ?

אני רק חושבת על איך משלבים פינת תפירה בתוך הבלאגן שיש ממילא בבית וברור לי שצריך קודם לשנות פה כמה דברים. אבל אזכור את ההצעה (נדמה לי שכבר הוצעה בעבר
) ותודה
.

ורד

regvuv1

New member
הלוואי שהייתי יודעת לתפור עם מכונה...

מתכוונת להגיע לזה מתישהו, ואז בטח גם אתפור לעצמי תחבושות. תודה!

regvuv1

New member
מוזר, הייתי בטוחה שזה היה לינק שלך...

מצאתי עכשיו איזו חברה הם: SKCOON

צימעס

New member
אני הכי אוהבת את התחבושות של אלונה

דברי איתה באימייל, תגידי לה שאת רוצה את הכי סופג שיש לה, והיא תדאג לזה.

regvuv1

New member
שיטת שרמן - מישהי מנוסה?

בשמחה הייתי עושה סדנא שלה עכשיו, אבל לא נראה לי שהיא מגיעה לטקסס בקרוב...
מישהי יכולה להסביר לי (אולי במסרים, או במייל...
) איך היא מזהה מתי ללכת להתרוקן? אני יודעת לזהות בדיעבד
את ההרגשה, אבל לא לפני.

לא שיטת שרמן, רק למידה עצמית לרוקן

הייתי במצבך (רק באוסטרליה) ואני מאוד ממליצה על לקחת את הזמן וללמוד בעצמך, מתוך הקשבה לגוף וניסיון.

יש על זה דף ב"באופן טבעי" לרוקן את דף הווסת:
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%EC%F8%E5%F7%EF_%E0%FA_%E3%ED_%E4%E5%F1%FA

שיתוף שלי:
בווסת הראשונה פשוט לקחתי את הזמן, הכרזתי על "יום חופש" שבו אהיה בבית ופשוט אשתדל להקשיב לעצמי (בדיוק גם לא היתה לי עבודה אז, אז לא היתה דילמה עם ימי מחלה).

לזהות בדיעבד זה מצוין! זו ההתחלה.
אצלי זו תחושה של דגדוג עדין בנרתיק.

כעיקרון, ללכת לשירותים בדיוק מתי שעולה בך הצורך. כשגרה זה לא מומלץ - ככל הנראה מחליש את רצפת האגן, עדיף לחכות עד שהשלפוחית די מלאה - אבל רק לימי הווסת זה בסדר גמור.

מאוד עזר לי לשתות המון, יותר מהדרוש. לא כמויות גדולות - לקחת אתך בקבוק לכל מקום ולשתות כמה לגימות כל פעם. כשהשלפוחית מלאה יותר, אני מרגישה יותר ברור את הדגדוג שמבשר את בוא הדם.

עוד משהו שמאוד עזר לי זה לכרוע על האסלה - הדם יוצא הרבה יותר בקלות.

ומשהו שקרה לי כשהתחלתי עם כל העניין - החלפתי את התחבושות ההיגייניות ברפידות בד. זה לא בדיוק קשור, אבל זה שיפר לי את איכות החיים בכמה וכמה רמות. נפטרתי מחצי מהכאב ואי הנוחות של הווסת! (ומהחצי השני נפטרתי כשהתחלתי לכרוע
)

בהצלחה! אין סיבה שלא תלמדי את זה בעצמך, לאט לאט ועם הזמן. תני לעצמך כמה חודשים לתהליך, ותשמחי על כל תגלית קטנה. אין שום סיבה, לדעתי, לשאוף ליכולת של 90% או לחשוב שהצלחת רק אם הרפידה נשארת נקייה. כי תמיד יש ימים שבהם את עסוקה במשהו אחר ואין מצב שתעשי את זה, ולעומתם ימים שבהם זה קורה מעצמו, בלי מאמץ.
בעיני, החשוב הוא להינות ממה שיש. ומה שיש לי זו היכרות נעימה ואינטימית עם הגוף, שהוליכה אותי לתחושה טובה, נעימה ובריאה יותר במהלך הווסת - וגם באופן כללי.

זוכרת באופן חלקי

לימים היותר רגועים לא צריך ללכת במיוחד. מספיק להתרוקן כל פעם שהולכים לשירותים.
ואם מציק ולא נעים - אז גם ללכת להתרוקן.
ומיד כשקמים בבוקר.

ונראה לי שכמו בקשב - מתחילים ככה - במובן מאליו - ואפשר גם ללכת עוד קצת ליתר בטחון, ועם הזמן מפתחים קצת יותר אינטואציה.
(ואשתדל למצוא את החוברת מהקורס ולבדוק אם יש שם עוד משהו)

למעלה