מחזור ועוד

BrownEyedGirl

New member
מחזור ועוד

היי אני בת 17. גובה 1.53 ושוקלת 41 ק"ג כרגע. לפני חודשיים שקלתי פחות וכבר 3 חודשים לא היה לי מחזור חודשי. אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע, שעה וחצי כל פעם אבל בהתחלה הייתי נוהגת להתעמל יותר זמן ובתדירות גבוהה יותר. השאלות שלי הן: מה יכולה להיות הסיבה להפסקת המחזור החודשי? ההתעמלות או הירידה במשקל? האם יש אפשרות שהוא יחזור? השאלה השנייה היא איך בדיוק להעלות מסת שריר (אני רוצה לשקול 45 ק"ג אבל לא להעלות אחוזי שומן)?

תתחילי...

להירגע...כי ממה שזה נשמע את בתת משקל!!! להתעמל סבבה...תמיד טוב לבריאות אבל לא בקצב מטריף!!! מחזור חודשי ניפסק ברגע שאת לא אוכלת נכון ומרזה מדי.מציעה לך להתחיל לעשות התעמלות רק אחרי ששתחילי לאכול כמו שצריך והרבה.

הסיבה היא משולבת

ההתעמלות גוזלת ממך אנרגיה וחומרים אחרים. וכך גדל המחסור שנובע מדיאטה לא נכונה. מקורם של חלק מההורמנים הוא בסוגים שונים של שומן. לכן על מנת שהגוף יחזור לייצר כמות מספקת של הורמונים והוסת תחזור יש צורך בהעלאת אחוז השומן בגוף.

Rim9

New member
לשומנים יש תפקיד

אין רע במסת שומן מסויימת, כל זמן שהיא לא מוגזמת. השומן הוא מאגר האנרגיה הכי יעיל בגוף מבחינת יחס בין נפח ומשקל לכמות האנרגיה האגורה בו. לשומן יש גם תפקיד במערכת ההורמונלית. בנוסף, בזמן מחלה, מאגר השומן שומר עלינו. נכון שלא כדאי להיות שמנים מידי, אך כמות מסויימת של שומן בגוף נחוצה לנו על מנת לשמור על בריאותנו. אז... השמנה נעימה! יעל

למעלה