מחזור במהלך גלולות

רוניה35

New member
מחזור במהלך גלולות

אני יודעת שנכתב על זה הרבה, אני רק רוצה לוודא. אני בחפיסה החמישית (ברצף) של הגלולות. עכשיו אמצע החפיסה קיבלתי מחזור. לפי מה שהבנתי צריך להפסיק עכשיו עם הגלולות, ולהמשיך לקחת אותם שוב מחדש מיום רביעי הבא? עדכנו אותי מה עושים

מישמש33

New member
אכן ההמלצה היא להפסיק לשבוע

ואחרי שבוע להתחיל שוב, (מהסיבה שלקיחת גלולות במחזור מגבירה דימום) אבל !!!!!!!! הכי חשוב !!!!!! מעבר לעיצות שלנו כאן, להתייעץ עם הרופא המטפל, והעיקר שיעבור מחזור בלי כאבים ויחלוף במהרה. תרגישי טוב.

שלום לך

כמו שענתה משמשית כאשר מתחיל דימום ההמלצה להפסיק לשבוע ואז לחזור שוב לרצף. כאשר ממשיכים עם הגלולות למרות הדימום הדימום נשאר דימום ולא הופך לווסת אבל ממשיך לפחות חודש שלם... להתייעץ עם הרופא שלך שמכיר אותך.

רוניה35

New member
לא הבנתי אותך

אם אמשיך לקחת את הגלולות עכשיו במחזור הדימום הזה ימשך חודש ואם אעשה הפסקה לשבוע ואז אתחיל מחדש הדימום יפסק (ז"א משך זמן כמו של מחזור רגיל)? לגבי הרופא - כמו שכתבה גם משמשית, הוא מקבל רק בימי שני ושלישי. מה אתן עושות במקרה כזה? מתקשרות אליו לסלולרי? לבית חולים שהוא עובד בו? אין לי מושג מה לעשות!!! זה נראה לי מוגזם להרים לו טלפון לסלולרי.

בדיוק... הבנת נכון

אם את ממשיכה עם הגלולות הדימום ימשיך ואם את מפסיקה זה הופך לווסת רגילה שבוע ודי... רק קחי בחשבון שווסת לא טובה לנו....ולכן בגלל שאני לא יודעת מה מצבך והרופא שלך כן רצוי להתייעץ איתו אם להשאיר דימום או להפוך לווסת. לגבי הרופא... אנ אישית מתקשרת לרופא שמטפל בי לסלולרי....אבל זה תלוי את מכירה אותו ואותך ואם זה מתאים לך להתקשר אליו לסלולר....הכי קל זה באמת להתקשר אליו לבית חולים שבו הוא עובד ....או למרפאה שלו ....

רוניה35

New member
עכשיו הצטקרנתי, בבקשה הסבר...

הבנתי את מה שכתבת לי, אבל רוצה להבין את הנקודה בין המילה "דימום" ל"ווסת". את הרי מתכוונת שאם ממשיכים עם הגלולות אז זה "רק דימום", ז"א הוא לא מוגדר ווסת. ואני רק לא מבינה איך הגוף יודע מה ההבדל?? אם יש דימום, והוא מהנרתיק, משמע ריירית הרחם נושרת, זה לא ווסת?

זואילי

New member
ומה לגבי דימום שלאחר לידה?

גם פה הגוף יודע להבדיל? הרי זה לא נקרא דימום ווסת, לא? מצטרפת לתהיות על איך הגוף יודע להבחין בסוגי דימומים.

זה הכל קשור לרמות של הורמונים

כאשר הפרוגסטרון "משחק" יש דימום,כתם,כתמים,כתמתמים,דימום קל,כבד,כבד מאד. זה קשור למחזוריות של ההורמונים-פרוגסטרון ואסטרדיול. זה יכול לנבוע מנטילה של גלולה לא באותה השעה ואז יש תנודות ברמה שמובילות לכתמים זה יכול לנבוע מכל מיני סיבות בין היתר מגורמים חיצוניים שפוגעים באפקטיביות של הגלולה כמו נטילת אנטיביוטיקה למשל,סטרס וכד'. דימום אחרי לידה זה משהו אחר לגמרי, נקרה "לוכיה" ולא נקרא וסת. ובהחלט מסכימה-גוף האדם המכונה שלא תאמן

שי לוש

New member
גם לי קרה

גם לי קרה שבאמצע החפיסה ה3 פתאום התחלתי לדמם. אני המשכתי עם הגלולות והדימום נמשך שבועיים! אחר כך כשהיתי אצל סוריאנו, סיפרתי לו על זה, והוא אמר לי:" משוגעת במקרה כזה מפסיקים שבוע וז מתחילים מחדש..." בכל מקרה הוא כעס שלא התקשרתי לשאול מה לעשות...

אורציק1

New member
גלולות ברצף ודימומים

אני חייבת לציין שמה שמדהים אותי פה זה הרופאים! איך יכול להיות שרופא רושם גלולות ברצף ולא מסביר מה עושים כשיש דימום, וכמה דימום? אני אישית קיבלתי בתל השומר הסבר מפורט וארוך על כמות הדימום ועל התגובה אליו. (הכתמה קלה - לא להפסיק, דימום ממש - להפסיק לשבוע ), מודה שבהתחלה היה קצת מלחיץ להחליט לבד בבית, אבל נתנו לי מידע שלם ולא הייתי צריכה שום טלפון לשום רופא. הרי ברור בגלולות ברצף שיהיו דימומים כלשהם לאורך הזמן. למה לא להכין את המטופלת???

למעלה