מחזור בזמן הנקה

rishrush

New member
מחזור בזמן הנקה

יש לי תינוקת בת ארבעה חודשים שעד לפני שבועיים ינקה הנקה מלאה.
לפני שבועיים הכנסנו בקבוק אחד ביום בשעה 12 בצהריים.
ביום חמישי האחרון הילדה התחילה לנשנש, אכלה ממש מעט בכל ארוחה, בכתה הרבה,ינקה כל פעם רק מצד אחד וממש סרבה לעבור לצד השני.
כבר היו מקרים כאלה בעבר, אז לא יחסתי יותר מידי חשיבות (ראיתי שהיא עושה פיפי וקקי כרגיל)
ביום שבת פתאום קיבלתי מחזור. לאחר שקראתי קצת באינטרנט הבנתי שלעתים טעם החלב משתנה והיונקים שובתים רעב.
הנחתי שזה מה שקרה.
ביום למחרת ניסיתי לשאוב בצהריים ויצא לי רק 60, בדרך כלל יוצא 110-120.
מאז היא יונקת כמה דקות כל פעם ונראה שהיא נשארת רעבה... גם בשאיבות לאחר האכלה אין הצלחה...כל פעם 20-30 cc
האם יתכן שנגמר לי החלב בגלל המחזור וכמה ימים של נשנושים?
התחושה גם לא אותו דבר, החזה שלי רך ואין תחשה שהוא מתמלא/מתקשה.
מאוד מאוד עצוב לי להפסיק להניק, אבל נראה שאין מנוס.
האם תופעה כזאת מוכרת??
תודה לעונות!

מחזור והנקה

אכן, המחזור יכול לשנות את טעם החלב. אבל יכול להיות שהיא תתרגל.
את מתארת שהחזה רך ויוצא לך פחות בשאיבה. אז במצב כזה לא מומלץ להוסיף לה פורמולה אלא לנסות להיניק כמה שיותר.
אינני יודעת אם את עובדת או בביית?
האם את יכולה ומעוניינת כרגע לעשות מאמץ להגביר קצת את תפוקת החלב?

rishrush

New member
תודה

אני רוב הזמן בבית, לומדת יומיים בשבוע.
אני רוצה מאוד להגביר את תפוקת החלב, אבל חוץ מלהניק ולשאוב מיד אחכ אני לא יודעת מה עוד לעשות. כבר לקחתי בעבר כמוסות חילבה,שעזרו, אבל כבר הפסקתי.
עידכון קטן מהשעות האחרונות, אחרי שכל הבוקר לא ניסיתי לשאוב כי התייאשתי, פתאום באחת שאבתי, והפלא ופלא, יצא 130!!!! הייתי בשוק. כמובן שמייד ניסיתי לתת לה את הבקבוק השאוב, אך היא סרבה בתוקף למרות שהיתה רעבה. ניסיתי להניק, היא התלהבה מעצם היניקה, אבל התחילה לצרוח כשיצא החלב.
נשברתי והכנתי פורמולה שאותה היא גמעה בכיף.
מה עושים?? טעם החלב יחזור למה שהיה עם תום המחזור?

מזמינה את היועצת הנוספות בפורום להשתתף בדיון

היי
אני מודה שהמצב לא פשוט, בעצם היא מעדיפה כרגע את הטעם של הפורמולה.
אני צריכה לבדוק לגביי הטעם של החלב, האם לאחר המחזור הוא יחזור לטעם המקורי, (מישהי מהיועצות יודעת את התשובה בשליפה?).
מבחינת שמירה על כמויות החלב, את עושה את מה שצריך. תמשיכי לנסות כמובן כמה שיותר להיניק אבל לא להיכנס למצבים מתסכלים מבחינתה, אם לא הולך תפסיקי את ההנקה באותו רגע ותנסי בפעם הבאה. תקפידי לשאוב אם היא לקחה בקבוק פורמולה, כדי לאזן את ייצור החלב לפי הצרכים שלה.
אשמח אם תעדכני אותנו מה קורה בימים הבאים.

מחזור והנקה

שלום
כל הכבוד על ההנקה!
זה נכון שלעיתים במחזור עלול להשתנות הטעם והתינוק מגיב, אבל לא בהכרח כולם יגיבו כך
השינוי קשור להורמונים ולכן ייתכן שבסיום ימי המחזור יחזור הטעם לקדמותו
יכול להיות שגם משהו אחר עבר עליה בזמן הזה...
לתת תוספת חלב שאוב יכול להיות פתרון אם מרגיש לך נוח ומרגיע אותך
מזכירה לך שכמויות החלב הנשאב מושפעות מהמון גורמים כמו השעה ביום...
התחושה שהחזה רך ולא מתמלא גם יכול לאחר מספר חודשי הנקה כבר להיות פחות מורגש כיוון שיש כבר "איזון" וגם התרגלות של גופך.
תמשיכי לעקוב אחרי סימני קבלת מספיק חלב פיפי וקקי וכמובן מעקב משקל.
תמשיכי להניק כמה שיכולה ואם מוסיפה שאיבה או שתיים וכל שאר הסימנים תקינים אז זה ממש לא סופה של ההנקה
בהצלחה

rishrush

New member
תודה על התשובות!

ככל הנראה המחזור שלי לקראת סיום, והיום הנקתי אותה כרגיל ולא נרשמו עצבים מצידה כמו בימים האחרונים.
כל הדברים הללו גורמים לי להבין שזה אכן לא היה סתם- לא עבר עליה שום דבר אחר, אלא טעם החלב השתנה ולא מצא חן בעיניה, וגם הכמויות אכן קשורות לזה, כיוון שבלימודים אני תמיד שואבת בסביבות אחת/שתיים בצהריים, ותמיד יוצאת לי אותה כמות (120 בערך) ופתאום יצא לי 60 ואפילו פחות.
לפי מה שקראתי האסטרוגן שמופרש בימי המחזור הוא הורמון הפוך לפרולקטין המייצר חלב- ולכן הגיוני לי שבימים אלה זה מתנגש וכמויות החלב יורדות. הדבר היחיד שלא ברור לי זה איך הכמויות חוזרות לאותו מצב מיד בסיום המחזור...
בכל מקרה- גם התחושה בשד נראית לי לא מקרית- ובאופן כללי- יותר מידי צירופי מקרים התרחשו כאן...
אין לי ספק שכל מה שקרה אלו תופעות של המחזור.
בכל מקרה- חזרתי להניק...עד הפעם הבאה. מקווה שלא יהיה כזה סיוט- אני לא חושבת שאוכל לשרוד עוד שבוע כזה של שאיבות אינטנסיביות כאלה סתם כך באמצע החיים, ותינוקת בוכה מרעב שלא מוכנה לינוק.
תודה לכולן על התשובות.

נראה שהדברים מסתדרים

היי
תודה על העדכון
מרגיע לשמוע שהיא חזרה לשגרה, וזה מאוד מעודד כי היא "מפגינה" גמישות:
שד, בקבוק, פורמולה...בפעם הבאה תהי פחות לחוצה ותתנהלי כמו הפעם
ונראה שאת תצליחי לשמר את ההנקה למרות הטעם וכו...

בעניין פרולקטין

ככל שההנקה מתקדמת התפקיד של הפרולקטין פחות משמעותי
מה שהכי משפיע על הייצור זה הכמות שהיא יונקת.
הרי בשלב מסויים מתחילים עם מוצקים והגוף מגיב לזה ומתחיל
ליייצר פחות "ארוחות" , כך שהפרולקטין בשלב זה הוא כבר לא "השחקן המרכזי".

תשובה לאחר בדיקה

היי
אז בדקתי את עניין השפעת המחזור על הטעם.
יש נשים שהטעם משתנה וזהו, ויכול להיות שהתינוק יתרגל או לא ירצה יותר לינוק בכלל.
לעיתים השינוי בטעם מתרחש יום לפני ובמשך המחזור והתינוק יחזור לינוק.
אף אחד לא בדק את זה מחקרית כך שהניסיון הוא אישי.

למעלה