מחזור בהולנד

• פותח הנושא idg83
  • פורסם בתאריך

idg83

New member
מחזור בהולנד

שלום לכולם.
בתור הולנדים אתם מכירים את יום המלכה, היום הכי מלוכלך באמסטרדם. :)
באותו יום עלה לי רעיון לאסוף בקבוקים למחזור! הרי כל בקבוק שווה מעל שקל וכך אוכל עם חברי להחזיר את עלויות הטיול וגם לעזור לסביבה.
הדבר היחיד שאנחנו לא מצליחים למצוא הוא היכן אפשר למחזר בקבוקים באופן מסחרי באמסטרדם. אני לא מדבר על הסופר הקרוב לבית אלה על מקום תאגידי שהוא אוכל לפרוק כמויות של בקבוקים.
אשמח לכל עזרה בנושא
תודה

ayala26

New member
למיטב ידיעתי ביום המלכה שותים בירה בפלסטיק

ולא בבקבוקים כדי שלא יהיו זכוכיות ברחוב

שכח מזה

1. אף הולנדי לא יוותר על הפקדון שמגיע לו
2. ביום המלכה אסור עפ"י חוק למכור ברחוב שתיה בבקבוקים או כוסות זכוכית
3. מרכזי איסוף כמו שאתה מתאר זה לא משהו שקיים בערים הגדולות. יש מוקדי איסוף שכונתיים לזכוכית ואת אלה עם הפקדון אנשים לוקחים לסופרמרקט ומקבלים עליהם את הכסף שמגיע להם. מוקדי האיסוף הציבוריים הם תת קרקעיים (באמסטרדם) ולא ניתנים לפריצה.
4. הפקדון הוא כ 10 סנט לבקבוק. תשכח משקל.
5. מיחזור כותבים עם י'. גם כשמנוקד ועל אחת כמה וכמה כשלא. למחזור - יש טמפונים גם בהולנד...

erendiz

New member
הסתייגות קלה

דווקא הכתיב המלא התקני הוא מחזור ולא מיחזור, מפני שהחי"ת מונעת בשווא נח, והאקדמיה קבעה שבכתיב המלא לא תופיע יו"ד לפני שווא נח. לא ירביצו לאף אחד אם יכתב "מיחזור", אבל ודאי שמותר ואף "נכון" לכתוב "מחזור".
חג שמח לכולם!

זה לא רק בסוף מילה?

כי זה סותר את התנועה.
מה עם פיחות? שיחות? ריח? שיח? ריחות? שליחות? ריחוק?

כולם חייבים בי׳.

Free Smile

New member
אם יורשה לי להמשיך בנושא-הסוטה הזה

כשאתה רושם "בכתיב המלא" למה הכוונה? כתיב בו יש ניקוד ?
אחרת אני עדיין בעד - לא להרביץ, אך להפליק קלות - במי שרושם מחזור במקום מיחזור

תודה על התיקון
חג עברי שמח !

erendiz

New member
סטיות שכאלה עדיפות על אחרות

כתיב מלא הוא כתיב נטול ניקוד, שנוספות לו התנועות י' ו־ו' להקלת הקריאה. תוכל לקרוא על כך באתר של האקדמיה ללשון העברית: http://hebrew-academy.huji.ac.il/hahlatot/MissingVocalizationSpelling/Pages/ikkar.aspx.
תוכל לקרוא שם על כללי הוספת היו"ד, ומדוע במילה מחזור היא לא אמורה להופיע, לפחות לא ע"פ כללי הכתיב המלא של האקדמיה. אתה מוזמן להפליק להם קלות, ואני בטוח שאתה לא היחיד שיעשה זאת בשמחה
.

חנהר

New member
רגע רגע רגע

את רוצה לומר לי שעל כל פריט זכוכית (כגון צנצנות של אוכל, בקבוקי יין) ניתן לקבל 10 סנט?

לא

רק על מה שכתוב עליו שהוא כולל סטאציחלד

למשל:
בקבוקי פלסטיק של 1.5 ליטר ובקבוקי בירה

למעלה