מחזור ארוך

מחזור ארוך

היי אני בת 17, לפני חודש התחלתי לקחת גלולות אסטל אחרי הפסקה של כמה חדשים. ביום הראשון של הגלולות קיבלתי מחזור רגיל והוא המשיך יותר זמן מהרגיל, חשבתי שזה פשוט יפסיק כי בעבר קרה לי שזה היה ארוך .. אבל הבעיה היא שזה המשיך עד עכשיו.. בכמות קטנה, טיפטופים כאלה.. אני עכשיו בשבוע הפסקה מהגלולות (הפסקה מיום ראשון) וזה עדין לא הפסיק, אני לא יודעת מה לעשות, להמשיך לקחת את הגלולות באופן סדיר? להפסיק? וממה דבר כזה יכול לקרות? אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין הזה..

ולגבי העישון

אני הייתי מעשנת עד לפני שבועיים והפסקתי. זאת אומרת שעוד בהתחלה שהתחלתי לקחת גלולות הייתי מעשנת, זה אמור להשפיע? מה הבעיה בכלל עם עישון וגלולות?

גלולות

את צריכה להמשיך עם הגלולות כיוון שבחודשים הראשונים לשימוש (ואצלך זה ממש כמו להתחיל כיוון שעשית הפסקה), יש דימום לא סדיר ולעיתים דימום ממושך. אגב, עישון מגביר את הסיכוי לדימום. הסיכון עם גלולות ועישון הוא בשל סיבוך של קרישיות יתר. גם גלולות לחוד וגם עישון לחוד גורמים לפעילות יתר של מערכת הקרישה בגוף ולכן לסיכון להיווצרות קרישי גם במקומות חיוניים כמו במוח, בלב, בריאות וכדומה. לכן מומלץ בחום לא לעשן לנשים שנוטלת גלולות.

למעלה