מחזור אחרי לידה

tzippy10

New member
מחזור אחרי לידה

ערב טוב
אני 3 חודשים אחרי לידה. לפני שבועיים קיבלתי מחזור. הכל היה תקין ואחרי כמה ימים הדימום הנורמלי הפסיק. עבר כבר שבוע ועדיין יש לי דימום קל מאוד...טיפה פה טיפה שם. ברמה שאני לא יכולה לדוגמא ללכת למקווה עדיין.
רציתי לדעת אם זה נורמלי אחרי לידה? יכול להיות שזה בגלל שאני לוקחת גלולות והגוף פשוט מנסה להתרגל?
נראה לכן שזה משהו שמצריך בדיקת רופא או שפשוט לחכות בסבלנות וזהו?(כי לוקח המון זמן לקבוע תור לרופא נשים שלי...)

ועוד שאלה קטנה...יש לי נשירה ממש ממש מטורפת...שמעתי שזה לפעמים קשור בהנקה אבל אני לא מניקה וזה קצת מלחיץ אותי...אני ממש מפחדת לחפוף את הראש שלי כי השיער לא מפסיק לנשור לי...יש רעיונות?

הנשירה לא קשורה להנקה, זה בגלל הלידה

ליתר דיוק, בהריון יש פחות נשירה של השיער ועכשיו הוא נושר ביתר כי את כבר לא בהריון.
איזה גלולות את לוקחת? יש גלולות שגורמות לדימומים.
בעיקרון המחזורים הראשונים אחרי לידה יכולים להיות משוגעים לגמרי. לי אחרי הלידה הראשונה כשחזר המחזור - בכמה חודשים הראשונים היה לי שבוע ווסת, שבוע נקי, ושוב שבוע ווסת. רק אחרי כמה חודשים זה הסתדר למחזור הקבוע שלי.

זלופית

New member
כל מה שתארת נשמע נורמאלי

לגוף לוקח זמן לחזור לעצמו ולהתאזן, לפעמים המחזור משתנה (מתחזק או מתארך) ויש דימומים שונים ממה שאת רגילה מלפני ההריון. בכל זאת, את יכולה לקבוע תור לרופא שלך בלי קשר ולבטל כמה ימים לפני אם את מרגישה שאין צורך בסוף.
בנוגע לנשירה - כן... יש אכן נשירה מטורפת אחרי כל היריון. זה לא קשור להנקה, אלא לזה שכל ההריון כמעט ואין נשירה (משהו שקשור בהורמונים) וכשמסתיים ההריון כל השיער שהיה אמור לנשור, נושר בפרק זמן קצר יחסית. זה אכן די מפחיד, אבל בלתי נמנע עד כמה שאני יודעת

למעלה