מחוץ לתחום!

נו ברור.

לכן אמרתי נקודות מוצא ביהדות ולא כל דבר ביהדות. אם יש בסיס, כלומר אם אתה בן אדם מאמין אז ממילא תוכל להתקדם ולהבין שלא הכל אנחנו מבינים.אבל אם אמונה בסיסית אין איך תאמין כשיגידו לך אין תשובה?תחשוב שהכל שקר

פשוט מאד

מי שאמונתו נשענית על קנה רצוץ של 'ככה אמרו לי', בבא ניסיון יתקשה הרבה יותר לעמוד בו מאשר מי שיודע ומכיר בערך וחכמת דתו ואמונתו!

בתוך התחום

ראיות מסוג זה לעולם לא יאמרו עי החכמים שבדת היהודית. ביסוסה של התורה זה על העובדה כי היא עברה אלינו במשך אלפי שנים מאב לבן, לא פחות וגם לא יותר. העובדה כי בתורה יש פחות שינויי נוסחאות ממש לא מועלת- זה נובע מהמצוות היחודיות לגבי כתיבת סתם וכשרות ספר תורה. אני לא יודע מי מרח לך את אלו ה'ראיות', אבל יש לי את הרושם שכוחו רב לו בדמגוגיה גרידא...

רק שכחת

שאותו רמבם המעיד באיגרת תימן שכאילו כל נוסחאות ספרי התורה אחידים בכל התפוצות, הוא אותו רמבם המעיד שמצא את כל נוסחאות התורה שבידינו -משובשות! מלבד כתר אר``צ שהבג``צ של העדה מערערים על אמינותו. וזאת לא רק בפתוחות וסתומות אלא אף בחסירות ויתירות

שלום אח!

לא רק בגצם של העדה (או 'אשר על העדה') ערער על האי כתר, כבר נמצאו לו פורכים אשר את שמועותיהם בגאון מפריחים מבין חכמי תוניס , ועיין לו לנאמן מאזוז בכמה מובאות ושם תבחין כי אף הוא בקר אודות הכתר... ועיין בזאת בהקדמת המנחת שי בפירושו לתנך, ובגמ קידושין חציין של תורה, שלפיז נמחקו הרבה פרקים ממנה...

למרות שכל המשנה ידו על התחתונה

מאז שינוי הכתב והשפה מארמית לשפת כנען בידי עזרא שהגדיל את הבורות עד שהוזקקו ללוים המבינים את העם אשר לא ידע לקרוא ולהבין את הנאמר בתורה, ודי בזאת שאף הלויים לא ידעו ממצות סוכה ומאיסור עמוני ומואבי לולי מצאו כתוב. ומי יודע איזו נוסחה משובשת המציא עזרא ==>>

<<== תמהני על איזו עדות מאב לבן

דובר כאן בפורום ? אם המסמך מוכיח מתוכו שאותה קבלה בקהל הבורים אך החלה מתקופת עזרא ! ואעפ``כ יש לציין שאין בנמצא ספר מרתך כמו התנך. את הברית החדשה רכשתי לפני כמה שנים, ועכ``ז שהייתי דוחק את עצמי לקרוא בו, עכ``ז מרוב שעמום לא הגעתי אף לא למחציתו

למעלה