מחוננים ו-ז

פרחעציץ

New member
מחוננים ו-ז

שלום,

אשמח ללמוד מנסיונכם.
אנחנו תושבים חוזרים. הבת שלי (מסיימת כתה ה) עברה בהצלחה מבחן מחוננים אבל אין עבורה מקום בכיתה ו' לשנה הבאה .
נמסר לנו שמובטח לה מקום בחטיבה ובמקביל הומלץ לנו לבקש מרכז מחוננים בעיר שכנה למשך שנה.

* האם לדעתכם כדאי לשלוח למרכז לשנה?
* אני קצת חוששת לגבי הבטחת מקום שנה קדימה וגם תוהה אם לנסות במקביל את הכתה בכפר הירוק.
- מישהו יודע על ההבדלים בין כיתות המחוננים בעירוני ד ובכפר הירוק?
- האם יש בכלל תאימות בין התאריכים להרשמה וקבלה בשני המוסדות.

תודה ולילה טוב,
פרח

העיר השכנה - הם לא אותו אזור רישום?

מנסיוני, אם כי לא בתל אביב ככה שלא מכירה המסגרות הספציפיות -

יום שליפה זה נהדר. כדאי. תראי את זה כבוקר שבו היא לא צריכה ללכת אל בית הספר המשעמם, ובמקום זה זוכה לקבל 3-6 חוגים נהדרים.

יתרון חברתי - ביום הזה היא גם תפגוש ילדים שיש סיכוי גבוה שהיא תהיה איתם בכיתת המחוננים בכיתה ז. אלא אם כן מדובר בעיר שכנה שהיא שייכת לעיריה אחרת, ואז הילדים משם לא יגיעו אל עירוני ד.

אני לא יודעת לגבי עניינים של רישום.

פרחעציץ

New member
העיר השכנה זו מערכת נפרדת

כך שאלו לא אותם הילדים אבל אני לא צופה שתהיה לה בעיה עם זה.
תודה. נמשיך לברר

נטלי22

New member
אם אין אפשרות לכיתת מחוננים כבר השנה,

אני ממליצה בחום לשלוח למרכז מחוננים. הבן שלי עשה את זה משך 3 שנים של המתנה למקום פנוי (ד עד ו). סוף סוף יום אחד בשבוע שנפגשים עם ילדים עם תחומי עניין משותפים ורצון ללמוד (ולא רצון להשתולל בכיתה ולהפריע למורה להתקדם), ילדים שקולטים את החומר בפעם הראשונה ולא בפעם המיליון, וחוגים מעניינים שמוציאים מהקופסא (בישול מולקולרי; המעבדה של פרנקנשטיין - יצירת דמות מחומרים שונים; הכימיה של הצעצועים - יצירת צעצועים ומשחקים שמתבססים על תגובות כימיות וביולוגיות; קולנוע, ועוד ועוד).
שמעתי דברים טובים על הכפר הירוק - לא מנסיון אישי או של מישהו קרוב אליי, אבל אז זה בכלל נסיעה ארוכה והחברים מפוזרים בכל הערים הסמוכות. בכיתת מחוננים רגילה כל הילדים מאותה עיר.

שיהיה לה בהצלחה בכל דרך שתחליטו!

למעלה