מחונן וגם adhd

karnnosh

New member
מחונן וגם adhd

בן ה8 שלנו אובחן גם כמחונן וגם עם הפרעת קשב וריכוז,אבקש לקבל מידע הפניה לאתרים או כתבות או קבוצת תמיכה.אני מוצאת חומר רב על כל נושא בנפרד אבל איך חיים עם שני הדברים יחד...

חגית35

New member
גם הבן שלי וכתבתי על זה המון פה

זיוה בטוח תכניס קישורים אבל יש המון אתרים ומידע ונושא הז עלה כאן לא אחת חוצמזה יש פורום להורים לילדים מחוננים בתפוז ובאתר משה"ח תקישי חיפוש פה עם טווח זמן של שנתיים אחורה וחפשי gifted או מחוננות או מחוננים

שרה16

New member
גם שלי גם וגם../images/Emo13.gif

נראה לי לפי מבט אחורה (כיום בן 13),שסף התסכול יותר גבוה. חוץ מזה זה כייף לא רגיל! לי בתור אמא בכל אופן. אין רגע דל....

zivadina

New member
מחוננות ו-ADHD

שלום karnnosh וברוכה הבאה אלינו. לא הכנסתי לספרייה חומר בנושא השילוב הזה, כי לא מצאתי דיונים שמתרכזים בו, חוץ ממאמר אחד. את מוזמנת לקרוא בקישורים, וההורים מוזמנים להציע מאמרים נוספים על השילוב הזה.

05 מיכל

New member
מה כל כך מוזר בשילוב הזה?!

אני לא מבינה למה קוראים לזה "השילוב המוזר". הרי אין שום קשר בין אינטליגנציה ל AD(H)D. זה די מקומם אותי, אפילו, כי זה מחזק תפיסות פרימיטיביות ומאוד לא חיוביות בנוסח: הוא? לו יש בעיות קשב וריכוז? איך זה יכול להיות?! הרי הוא כל כך אינטליגנטי... (או היא, או את) שמעתי את זה כל כך הרבה פעמים, גם על ילדיי וגם על עצמי - וזה ממש מקפיץ לי את הפיוזים. אני בהחלט מכירה בצורך להתייחס לשילוב, כי יש לו השלכות גם על האבחון וגם על אופי הקשיים, אבל מאוד תמוה בעיני שגורם מקצועי שמתאר את התופעה יראה בזה "שילוב מוזר".

שירהכ

New member
לא מוזר

אני מחוננת (כך אמרו בילדותי וגם האי-קיו המילולי שלי מצביע על זה ומצד שני עם תסמונת ההמיספרה הימנית. מחוננות לא מגינה בפני ליקויים נוירולוגים.

שרה16

New member
"שילוב מוזר" במרכאות כפולות!

זיוה האחרונה עם דיעות קדומות בנושא.

05 מיכל

New member
הביטוי הוא לא של זיוה, כמובן

הוא של המאמר. המאמר בהחלט מעניין ןרלבנטי, רק הביטוי הזה הקפיץ לי את הפיוז.

רונושקי

New member
בתור אמא ל

ילד כזה , החיים אינם פשוטים בכלל ולפעמים אתה פשוט לא יודע במה להתעסק קודם. צריך המון ידע בשני התחומים , אם הילד הוא היפראקטיבי ,לא רק קשב וריכוז , אז זה עוד יותר קשה. גם כל ילד הוא כל כך שונה במחוננות שלו וברגישויות שלו שזה מאד קשה להשוות. יש ניסוי ולצערי הרבה טעייה..... כל הזמן תתעניין ותשאל שאלות בקשר לשני התחומים , ותלמד מכל אחד. כך יפתחו לפניך הרבה אפשרויות ותוכל לבחור מה הכי מתאים לילדך. לעיתים זה "מציף" ומבלבל אבל זה שווה.

למעלה