מחומש משוכלל

miss_t

New member
מחומש משוכלל

כיצד אני יכולה לצייר מחומש משוכלל על דף משבצות
(כך שיפלו הקודקודים בדיוק על נקודה)

הדרך הפשוטה

הדרך הכי קלה לצייר מחומש משוכלל זה עם סרגל שהוא גם מד זוית ציירי קו בגודל מסויים וממנו הלאה באותו גודל את שאר הקויים שהזווית בניהם היא 120 מעלות פשוט מזה?

miss_t

New member
הבעיה היא...

שאני מנסה לצייר את המחומש במחשב בדף משובץ ואין לי מד זווית..

לא מוצא ...

לא חושב שיש דרך הגיונית לצייר את זה בלי מד זוית את יכולה לנסות לצייר מקבילית שכל צלעות הראש שלה שוות ואז על אותו בסיס לצייר בהשתקפות עוד מקבילית מהצד השני אך עדיין אני בספק אם תצליחי לעשות מחומש משוכלל בלי מד זוית

miss_t

New member
מקבילית שכל צלעות הראש שלה שוות?

כלומר מעוין?

ררדד

New member
../images/Emo6.gif שאלה מקורית מאוד..

קודם כל אני מאחל לך שזאת תהיה הבעיה היחידה שלך במתמטיקה בחיים, ואני לא חושב שקיימת דרך כי האלכסונים במשבצות כמובן גדולים מהצלע של המשבצת ואת חייבת אלכסונים שייפלו על הקודקודים (בקיצור לא יודע איך להסביר..) אבל אני חושב שאי אפשר לצייר שהקודקודים יהיו בדיוק על החיתוכים של קווי המשבצות.

miss_t

New member
../images/Emo9.gifלפחות השאלה מקורית

מקווה שאולי למישהו אחר יש תשובה. כל תשובה תתקבל

avi972

New member
אני מנחש

שאפשר להוכיח שזה לא אפשרי. אם יהיה לי זמן...

Palass

New member
אפשרי!

קח מחוגה בידך וסרגל... ועקוב אחרי ההוראות.. ציר מעגל במחוגה ושני קטרים מאונכים. תחצא את אחד הרדיוסים לשניים וממנו תעביר קו שמקביל לקוטר... תעביר מאמצע מעגל קו לנק' שהקו שמקביל לקוטר חותך את המעגל חצה את הזוית. ראה שרטוט... פתח את המחוגה באורך הקו שמצוייר באדום - תחתוך את המעגל אותו מס' פעמים... והנה לך מחמש משוכלל...

miss_t

New member
כל מה שיש בידיי הוא עפרון ודף משבצו

-ת ללא מחוגה או סרגל עם שנתות...

Palass

New member
קנהמחוגה המלצה לחיים+תקון טעות גדלה

מצורף קובץ.. שני קטרים מאונכים. מרכז מעגל נק' O. B אמצע OD. BC חוצה זוית ABO הקו EC מקביל לקוטר. מפגש הקו EC עם המעגל נק' C,F. EA,AF - שתי צלעות במחומש משוכלל.. להמשיך לצייר את המחומש, פשוט תפתח את המחוגה כאורך הקטע AF ותמשיך מנק Fלצייר את צלעות המחומש... wishing you an intresting day!

miss_t

New member
לא אבל הקטע הוא

שיש לי מחוגה אבל אני רוצה לדעת אם אפשר לעשות את זה בלי!!

למעלה