מחומשון?

1אברהם

New member
מחומשון?

פירמידה משולשת הוא גוף שמורכב מ 4 פאות של משולשים שוה צלעות ויש לו 6 צלעות ו 4 קודקודים קוביה הוא גוף שמורכב מ 6 פאות ריבועיים ויש לו 12 צלעות ו 8 קודקודים מחומשון הוא גוף מרחבי שכל פאותיו הם מחומשים משוכללים זהים כמה פאות צלעות וקודקודים יש לגוף כזה ?

clocker

New member
המאפיין של אוילר

המאפיין של אוילר, לגרפים מישוריים וגופים תלת מימדיים קשירים אומר ש
-|E|+|F|=2​
כאשר V היא קבוצת הקודקודים, E זו קבוצת הצלעות, וF קבוצת הפאות. המאפיין של אוילר הוא אינוריאנטה טופולוגית, כפי שנאמר במישור ועבור גופים תלת מימדים קשירים המאפייר הוא 2.

1אברהם

New member
אהה, לא הכרתי את הקשר הזה של אוילר

(האם קל להוכיח אותו?) לפי זה אכן אפשר למצוא את מספר הפאות צלעות וקודקודים אם יודעים שכל צלע משותפת ל 2 פאות וכל קודקוד ל 3 פאות. אני בכל אופן מצאתי את זה על ידי בניה ( בעזרת תוכנה ) של מחומשון וספירת פאותיו

1אברהם

New member
כן , היה לי חשש שמישהו גילה את זה

לפני
. לא נורא נהניתי מחדוות היצירה. אגב חידה ? איך נראה גוף תלת ממדי שמורכב ממשושים ( פוליגון משוכלל של 6 צלעות ) זהים ?

lupoN

New member
הוא נראה../images/Emo27.gif

רזה כזה
בהזדמנות, הנה קישור הכולל הסבר לדיון פאונים משוכללים וגם סתם, קמורים וגם קעורים וכו'... אגב, הסבר דומה לזה והכרת הצורות האלה הופיעה פעם מזמן בתוכנית "בא בחשבון" (נדמה לי שבזו), תוכנית של הטלוויזיה הלימודית לכיתות ביה"ס היסודי...

לא נראה לי שיש כזה...

קיימים רק חמישה פאונים, ואם אני לא טועה אין שם צורה שמורכבת ממשושים (*מריצה צורת קוביות די-אנד-די בראש*
)

למעלה