מחוייבות אישית.

מחוייבות אישית.

איפה אתם עושים את המחוייבות אישית שלכם? מה אתם עושים שם? ספרו קצת..:)

אז אני אתחיל...

אני מדריכה ב"שומר הצעיר"[קן צפית אימפריה!
] כיתות ד'-ו'(נשמע דיי נוראי, כה.) 8-9 חניכים(חניך אחד שעדיין לא סגור על עצמו) אני ממש נהנת מזה(כי יש לי נראלי את הקבוצה הכי קטנה ויחסית שקטה שקיימת בכל הקן.
), ובסכ"ה, זה עדיף מהאופציות האחרות שהציעו לי. קבציור- השו, השו שו, השומר הצעירD:

P i x i e s

New member
יפה מאד על היוזמה לנושא.

קודם כל, אני רוצה קצת להביע דעה על זה. מחוייבות אישית זה ממש חשוב. בלי לשים לב אתם עוזרים לאנשים שממש מעריכים את העזרה שלכם, וביהדות יש את החוק הזה שאומר שאם עזרת לאחד- תרמת עולם ומלואו. בקיצור, אל תזלזלו בזה, זה חשוב וכל זה. :) עכשיו אני. אני מתנדבת בנוער מנהיג למען הקהילה (ארגון מהיסודות של נוער לנוער, למי שמכיר..), שם אני גם מדריכה שכבה וגם במועדונית, אבל אני רוצה יותר מזה, אז אני הולכת לעיתון בצפר ולעוד פרוייקט שנקרא כתבי כנסת. (מישהו שמע על זה? מישהו בזה?) לוקחים בני נוער שמתעניינים באקטואליה וכל הנושא והם כותבים מאמרים לאתר כנסת צעירה, מנהלים דיונים בפורומים של הכנסת (שאגב, מסתבר שהם ממש השפיעו. הגישו שאילתות והצעות חוק בעקבות דברים שנאמרו שם) ואחראים לקידום האקטואליה בבצפר שלהם. נראה לי שווה. :) מה אתכם?

assafein

New member
אני בוגר במכבי צעיר...

ושם אני עושה את המחוייבות בתור רכז טכני בסניף...

[חזק ואמץ זה של השמו"צ../images/Emo2.gif]

ושני חברים שלי במכביD: מותר לשאול למהאתה לא מדריך?

assafein

New member
נמנמנמנמ...

"חזק ואמץ" יש בכמה תנועות נוער... אני לא מדריך כי אני לא אוהב להדריך את ההדרכה הרגילה... אז מידי פעם אני עושה פעולות מחנאיות לילדים בסניף...

עדידי15

New member
עדיין לא חילקו../images/Emo204.gif../images/Emo100.gif

לנו את החוברות וזה. אבל כנראה שאני אעזור לילדים במועדונית,בבית הספר היסודי שלמדתי בו.

אתם חושבים שיאשרו לי

לעזור בחוגים בקאנטרי ליד הבית שלי? זה לא של העירייה או משהו אבל זה עדיין לעזור לקהילה, לא?

P i x i e s

New member
יכול להיות.

את צריכה קודם ללכת לקאנטרי ולבדוק אם יש לזה מקום בכלל, אם כן את מביאה אישור של זה לרכזת מחוייבות אישית.

Vivi Sparrow

New member
מגמת מוסיקה

המחוייבות האישית שלי היא דרך מגמת המוסיקה שבה אני לומדת, ההופעות שיהיו לי במהלך השנה הקרובה הן למעשה שעות המחוייבות האישית.

אממ....

את המחויבות שלי אני עושה במתנ"ס אצלנו בשכונה. תכלס יש הרבה דברים לעשות שם, אבל מה שנתנו לי לעשות זה להיות מדצ"ית... אז אני מדריכה קבוצה של עשרה ילדים בערך בכיתות ג', ביחד עם עוד מישהו שהתנדב לעשות את זה, הוא בן 19. התחלתי את זה בסוכות, וסבא שלי בטוח שאני כבר שכירה במתנ"ס מרוב הזמן שאני נמצאת שם. XD עשיתי כבר איזה 20 שעות בערך.... בנתיים אני די נהנית. מה אתם אומרים, שאני אגמור את השעות שצריך, להמשיך להיות שם? כי אם אני אסיים את השעות ועוד לא נגמרה השנה של הפעילות?....להמשיך עם הקבוצה?

P i x i e s

New member
לדעתי

תחיי ותראי.. אם תרצי אחרי ה60 שעות תמשיכי. לדעתי עדיף שתמשיכי עד סוף שנה כי זה סתם לאכזב אותם לא?

זהו, בדיוק על זה חשבתי.

לא לאכזב אותם... היה לנו הפנינג ביום שלישי, והפעלתי תחנה אחת אז באו ילדים מהקבוצה וכבר עשינו איתם פעילות אחת, אז הם עושים "היי הנה המדריכה שלנו!" אז באמת נראה לי שאני אמשיך עם זה גם אם אני אסיים את המחוייבות.

מבחינה חינוכית,

[ואני מדברת בתור מד"צית] לדעתי ממש לא נכון לעזוב קבוצה אחרי כמה חודשים, כי הרי זו קבוצה שרק התחלת לגבש אותה והמטרה בתור מדריכה היא להביא את הקבוצה למצב שהיא קבוצה חזקה, קבוצה חינוכית, קבוצה שתהיה מסוגלת להרים יחד איתה ערבים/דברים או סתם ירקות. בתור מדריכה את מלווה את הקבוצה, ואת כבר מכירה את הנק' החלשות שלה, את הנק' החזקות שלה, ואם תשאירי לבד את המדריך השני גם תדפקי אותו, כי לבנות פעולה וכו' זה לוקח זמן, ולמי יש כוח להתחיל עם זה, וגם תדפקי את הקבוצה, שהחניכים כבר נקשרו אלייך והתרגלו אלייך(כי זה לרוב שוק ש-וואלה, יש לי מדריכה.) ובאיזשהו שלב תקבלי כזה פידבק מהחניכים שפשוט לא תרצי לעזוב. [לדוג' שפתאום איזשהי קבוצה קטנה מכל החניכים שלך תרוץ עלייך ותקפוץ עלייך, ותגיד שהם התגעגעו וזה הכי כיף בעולם.] וואי, חפרתי.><

חחח ממש לא חפרת.

אני גם חושבת בכיוון שלך. זה נותן פשוט הרגשה טובה הקטע הזה שהם נהנים, וממש מרגישים את זה. אני גם לא רוצה לדפוק את הקבוצה, ואת המדריך השני. אני באמת חושבת על זה, להישאר שם גם כשאני מסיימת את השעות שלי.

למעלה