מחויבות קהילתית

Take0v3r

New member
מחויבות קהילתית

היי, אני לומד בקריה האקדמית קרית אונו ובמסגרת התואר חייבים להתנדב לעזור לקהילה, במסגרת תוכנית זו יש אפשרות לתנדב למשמר אזרחי פעם בשבוע 3 שעות. השאלה היא מה עושים שם ?

היי

בבסיס אצלינו בסביון מתנדבות מספר בנות מהקריה האקמית אצלינו הן עושות פעולות משרדיות כגון תיאום סיורים,עבודות מחשב,עדכון תיקי מתנדב וכאלה... אני מאמין שאתה יכול לעשות פעילות דומה בהפעלת בסיס או לצאת לסיורים עם מתנדבים. תפנה לאילן עומייסי שהוא מפקד המשמר האזרחי החדש בקרית אונו והוא יתן לך יותר פרטים.

benpual

New member
שלום גם לך.........

קודם כל , אני שמח על זה שבחרת להתנדב במשמר האזרחי. כל בסיס , תלוי אחד בשני , זאת אומרת שיש בסיסים שיכולים להגיד לך לבוא פעם בשבבוע חובה , או בסיס שיגיד לך כל יום , או פשוט פעם בשלושה חודשים. אך לפי הנוהל המקובל: מינימום משמרות זה פעם בחודש למשך 4 שעות או 8 שעות. לא התנדבת במשך 3 חודשים , תיפסל מהמשמר האזרחי. אתה יכול אפילו להתנדב פעם בשבוע 3 שעות , זה לא בעיה.

Take0v3r

New member
תודה רבה.

זה קשור לגיל? כי אני פטור מצבא ועכשיו אני בן 19.. וחייב ללבוש מדים?

benpual

New member
יש שני דברים שנקרא במשמר:

קלאסי ויח"מ קלאסי: כל בן אדם ללא עבר פלילי או נפשי , יכול להיכנס לשם ולהתנדב. יח"מ: אזרח ללא עבר פלילי , מעל גיל 19 בעל ניסיון של שנה אחת בצבא או, מעל גיל 21 ללא עבר פלילי. ובקלאסי אתה לא יכול ללכת עם מדים של שוטר

Take0v3r

New member
אז

אני לא יכול ללכת ליח"מ כי אין לי נסיון בצבא.. אבל איזה בגדים לובשים בקלאסי?

benpual

New member
אפודה זוהרת בכל הבסיסים

אבל יש בסיסים עם חולצת מודפסת של המשטרה

יוני43211

New member
אני לא מציע שתתנדב למשא"ז

בס"ד תתנדב למשהו אחר יותר טוב לך.. יוני צוות הרי השוף

L I E L 1

New member
אממ אפשר ..

חולצה שחורה חלקה, או טישרט עם סמל המשטרה, יש אפודות זוהרות ויש אפודו כחולות עם מחזירי אור לבניםם.. משטרת ישראל דואגת שיחדת אק"מ תיהיה סגנונית וצבעונית.. :)

שלום30

New member
גם ליח"מ נבדק העבר הנפשי

ולא כל עבר פלילי מונע לגיוס למשא"ז וליח"מ

למעלה