מחוז סארי אנגליה

בובה57

New member
מחוז סארי אנגליה

שלום לכולם רציתי לדעת אם מישהו מכי את מחוז סארי באנגליה??(דרום מזרח אנגליה) בעלי מתחיל לעבוד שם ואנחנו מצטרפים אליו לאחר מספר חודשים...לבעלי אזרחות צרפתית מה הזכויות שלי במצב הזה? אני יכולה לעבוד שם בלי בעיות? מישהו יודע כמה בערך עולה שם שכירות? ( אנחנו זוג + שני ילדים) ומה עם גנים לילדים (בני שנה ושלוש)? קהילה יהודית? פעילויות אחר הצהריים?.... כל מידע יתקבל בברכה.... תודה לכולם על התשובות... יום מקסים שני

Courty

New member
אם תסדרי הכל מראש אין לך שום בעיה

מנסיון שלנו (אנחנו עוברים לאנגליה בעוד 3 שבועות ובן זוג אחד אזרח EU והשני ישראלי) זה אפשרי ולא ממש מסובך ואפילו לא עולה כסף, כמו ויזות אחרות. צריך להיכנס לאתר של הקוסוליה הבריטית באינטרנט (ורק באינטרנט!! לא עובד בפגישה אישית) ולהגיש בקשה לויזה של עבודה ומגורים על בסיס היותך בת זוג של אזרח EU. ממלאים את הטופס באינטרנט ועם השלמתו באותו מעמד קובעים מועד פגישה בקונסוליה. יש להביא הרבה ניירות רלוונטים לפי הרשימה שמצורפת לטופס (ולהקפיד להביא כל מה שהם מבקשים, אחרת ממש אין להם בעיה לשלוח אותך להתחיל הכל מחדש...). זה לוקח בערך שבועיים ומקבלים ויזה ראשונית ל-6 חודשים ואחריה ניתן לחדש אותה מתוך UK ל-5 שנים. אנחנו עוד לא שם אבל עברנו את שלב הניירת ונשמח לעזור אם תרצו. בהצלחה!

egozi13

New member
המון ניירת = ??

אישורים לגבי היותכם בני זוג? האם תעודת נישואין לא תספיק?

Courty

New member
תעודת נישואין ממש לא מספיקה

הם רוצים לראות גם הוכחות שנישואין אינם פיקטיביים (כן, גם אחרי 20 שנה וילדים משותפים!). כלומר - תצהירי חשבונות בנק משותפים, חשבונות משותפים של בזק, חברת חשמל, ארנונה, משכנתא וכו'. אותנו הם ביקשו חשבונות מההווה וגם מהעבר (מזל ששמרנו כמה חשבונות משנת 2000) וגם כתובת עתידית שלכם ב-UK או מישהו שמתנדב לארח אותכם ויש לו את האמצעים והנכונות (צריך להביא מכתב ממנו וגם לספק פרטים רבים כמו גודל הבית ומצב כלכלי). אם יש הכל זה סתם פרוצדורה מציקה ולוקחת המון זמן ומבזבזת המון ניירות כי כל דבר צריך להגיש מקור (שחוזר בסוף)+ העתק שנוסעים לאיסטנבול למרכז ההגירה שלבריטניה, אבל תוך שבועיים שלושה מאז ההגשה בדרך כלל מתקשרים שתבוא לקחת את הדרכון עם הויזה המוכנה והניירות המקוריים בחזרה. שווה להשקיע כי במידה ויש להם ספקות הם יכולים לעכב עוד ולזמן אתכם לראיון בקונסוליה ושוב לשלוח לטורקיה ואז זה מתחיל להימרח.

egozi13

New member
יש לי ניירת על חשבון בנק משותף זמן רב

אבל הכל בעברית כמובן. צריך תרגום (נוטריוני? רגיל? עצמאי?) של הכל? או שאולי יספיק חלק?

Courty

New member
תרגום לאנגלית

הכל כמובן חייב להיות מתורגם לאנגלית. לגבי סוג התרגום. כדאי להתקשר לקונסוליה לשאול מה צריך להיות נוטוריוני לפני שמוציאים המון כסף על זה. לנו תעודות הלידה והנישואין היו באנגלית במקור אז לא היתה בעיה. מומלץ לבדוק.הם עונים לטלפונים בשעות מסויימות. כדאי לבדוק באתר שלהם באינטרנט מתי. מצב חשבונות בנק ניתן להוציא מהאינטרנט באנגלית בקלות יחסית אם יש לך אישור גלישה לחשבון שלך (בלאומי ופועלים זה עובד צריך לבחור להיכנס לחשבון בשפה האנגלית) . לגבי חשבונות אחרים - לנו אמרו שרצוי להביא עוד חשבון משותף כלשהו, אם יש. יש לצרף את החשבון המקורי, צילום שלו ותרגום רגיל לאנגלית. כמה שתביא יותר יש יותר סיכוי שזה יעבוד.

egozi13

New member
גאוני - להדפיס מהממשק האנגלי של הבנק

נכנסתי לממשק באנגלית והדפסתי תדפיסי תנועות ותמציות פק"מים. הבעיה היחידה היא שהממשק האנגלי הוא עם פחות אופציות ולמשל ניתן רק להדפיס את הסטטוס הנוכחי של הפקם - אין היסטוריות תנועות. אבל אני פשוט אכנס כל חודש מעכשיו ואדפיס את סטטוס הפקדונות. תעודת נישואין בלבד לתרגם זה לא נורא. תרגום נוטריוני לצ'כית עלה לנו איזה 250 ש"ח בקושי, והמתרגם נסע בשביל זה לירושלים והחתים אפוסטיל והכל. אני משער שתרגום נוטריוני לאנגלית יהיה באותו איזור מחיר, אם בכלל ידרש

Courty

New member
קונסוליה בריטית נותנת תשובות בדוקות

כדאי לך להתקשר לקונסוליה באלנבי (לא לשגרירות בירקון !!!) ולברר מה בדיוק אתה צריך ובאיזה מידה של תרגום ואימות.זה יחסוך לך הרבה זמן, המתנה, עצבים ואולי גם כסף, בעיקר לאור העובדה שהם משנים את הדרישות בכל כמה חודשים ואם אתה באמצע התהליך הם מחזירים אותך להתחלה כדי להביא את כל מה שעונה על הדרישות החדשות. אפשר בטלפון 03-5100166 או במייל [email protected] . הם לא ממש נחמדים אבל עונים ונותנים תשובות ברורות. התהליך לא קצר וצריך לקחת בחשבון כחודשיים לפחות עד שמקבלים ויזה אם הכל עובד חלק. מתי אתם עוברים ולאן?

egozi13

New member
אחלה - תודה על המידע :)

לאן - לונדון מתי - כשיהיו ויזות

Courty

New member
חובת הוכחת הזוגיות האמיתית היא עליכם

חשבון בנק משותף הוא אחד הסממנים הראשוניים והברורים לחיי זוג נורמטיביים אצל רוב האנשים. אם אין לכם תצטרכו לעבוד יותר קשה להראות זוגיות ארוכת טווח ולא פיקטיבית. שוב, כדאי להתקשר ולשאול בקונסוליה.

Woking

New member
Surrey

מכיר טוב. יש לך שאלות ספציפיות? בגדול זהו אחד המחוזות הכי: 1. בטוחים (מבחינת פשע) 2. הכי יקרים 3. הכי צפופים 4. הכי יפים עדיין זה מחוז גדול עם שונות רבה. יש לך איזו עיר ספציפית שאת רוצה לדעת עליה? לבנתיים האתר של מועצת המחוז: http://www.surreycc.gov.uk/sccwebsite/sccwspages.nsf/LookupWebPagesByTITLE_RTF/Discover+Surrey?opendocument .

בובה57

New member
סארי

איזה כיף שיש מישהו שמכיר את המקום....ניסיתי לחפש מידע אבל לא ממש הצלחתי..בכל אופן נעבור לעיירה שנקראת סטיינס...מכיר? יש שם בכלל ישראלים? קהילה יהודית? משהו....אנחנו עם שני ילדים והייתי מעוניינת לשים אותם בגן יהודי אם אתה יודע עוד פרטים על העיירה הזאת אשמח לשמוע תודה רבה...

Woking

New member
Staines

לא ממש המקום הכי מומלץ באיזור. העיר מאוד קרובה להית'רו, שזה מצויין אם נוסעים לחופשה, אבל מאוד רועש בשאר השנה. יהודים יש בכל מקום, אבל לא ידוע לי על קהילה בסטיינז. העיר ידועה יותר בגלל הקהילה ההודית שלה, ואם את מחפשת קארי טוב, זה המקום. גם בסטיינז יש אזורים טובים יותר וטובים פחות, ואם תחליטו לגור שם, אני בטוח שתמצאו משהו שיתאים לכם. יחסית לאיזור העיר לא יקרה, ויש שם קניון חדש שאמור להיות לא רע. לי אישית לא יצא לבקר בה, ורק עברתי דרכה מספר פעמים. ערים נוספות באיזור שאולי יתאימו לכם הם Weybridge (ידוע לי שיש שם בית-כנסת), Kingston-upon-Thames (מאוד שווה, אבל מאוד יקרה), Walton-upon-Thames, ו-Chertsey (לא משהו). קצת יותר רחוק יש את Guildford שהיא עיר גדולה עם הרבה מה להציע. לגבי גן-יהודי, יידישקייט זה לא ממש הנושא שלי. אין לי מושג איפה יש גנים ו/או קהילות יהודיות כי מעולם לא חיפשתי אותן. כמו שאמרתי יש בית-כנסת ב-Weybridge, ואני חושב שיש גם ב-Guildford. אם הנושא היהודי חשוב לכם, כדאי לכם לחשוב על צפון לונדון. שם רוב הישראלים גרים, ויש שם קהילה יהודית גדולה. מה הסיבה שאתם מחפשים דווקא ב-Staines? אתר שימושי: http://www.upmystreet.com/local/l/Weybridge.html בית-הכנסת ב-Weybridge:http://www.nwss.org.uk/index.php

בובה57

New member
סטיינז

הסיבה ששם נגור היא כי בעלי מתחיל לעבוד שם...אז אין לנו הרבה ברירות אולי באמת נוכל לגור באיזורים מסביב שהזכרת נבדוק את הנושא כשהוא כבר יגיע לשם (אנחנו מצטרפים בשלב מאוחר יותר).. מה המרחק מ-staiens - לWeybridge? כמה בערך עולה שם מים/חשמל...לחודש? מצאתי דווקא אתר של בתים להשכרה ויחסית לא ממש יקר יש דירות אפילו ב-700 פאונד 2 חדרים..לא רע בכלל... נראה..נזרום..איך הם האנגלים נחמדים? האמת שאנחנו מגיעים אחרי שהות של מספר שנים בבלגיה...מקווה שהשינוי יהיה לטובה מכל הבחינות... תודה לך בכל אופן המשך יום מקסים שיהיה לך..

Woking

New member
לא מפתיע אותי שיחסית זול שם

השאלה מהם ההעדפות שלכם. לדעתי עדיף לגור במקום נחמד ונסוע קצת כל יום לעבודה, מאשר להיות תקועים בסוף שבוע במקום שהוא לא משהו. וויבריג' לסטיינז זה ממש כלום, למרות שבבוקר התנועה יכולה להיות כבדה. בגדול כל האיזור מסביב להית'רו הוא פקק אחד גדול. האנגלים נחמדים כמו כל עם אחר. יש נחמדים ויש שלא. צריך להכנס לראש שלהם. אם חייתם בבלגיה והתרגלתם זה יהיה יחסית קל. למי שחזק בראש הישראלי זה יכול להיות קצת יותר קשה. רוב הסיכויים שהחברים הראשונים שלכם כאן יהיו מהגרים אחרים (לאו דווקא ישראלים). וויברידג' לסטיינז: http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=weybridge&daddr=staines+uk&hl=en&geocode=&mra=ls&dirflg=h&sll=51.40855,-0.49896&sspn=0.081271,0.222473&ie=UTF8&ll=51.397492,-0.520134&spn=0.16258,0.444946&z=12. ההמלצה שלי, אם יש לכם ילדים בגיל בית-ספר (חינוך חובה מגיל 4), זה למצוא בית-ספר טוב, ולהתנחל לידו. כל בתי-הספר מדורגים ע"י גוף ממשלתי (http://www.ofsted.gov.uk/|סלינק), ואת רוצה למצוא בית-ספר שקיבל outstanding. באתר שנתתי קודם (upyourstreet) יופיעו בתי-הספר בכל איזור.

בובה57

New member
אחלה..אז תודה בכל אופן על הסבלנות ועל התשובות

עזרת לנו המון!!!!!! שני

למעלה