מחוזר ליוצא באהבה...

מחוזר ליוצא באהבה...

אני אפתח ואומר... אני אוהב אתכם. את כולכם. ואני גם מבין אתכם. מבין ללבכם. אנו נמצאים במציאות כה קשה, כה מבלבלת, שמתוארת היטב בסוף מסכת סוטה ואני מניח שרובכם יכולים עוד לפתוח להציץ. אבל למי שלא ולמי שלא בא, הנה בקצרה ובתרגום חופשי: בסוף תקופת הגלות הנוראה, ממש בפתחה של הגאולה האמיתית והשלימה, הדור יהיה כפני הכלב, חוצפה תציף את העולם מזאטוטים קטנים ועד גדולים - ממש כולם, בית הוועד יהפוך לזנות ועוד ועוד... בקיצור אנו חיים בחושך כפול ומכופל. ולכן אין זה מפתיע כלל שיהודים שנולדו בבית שומר תורה ומצוות (כל אחד לפי ערכו) וויתרו. וויתרו על המצוות, על המסורת, וויתרו של העבר, וויתרו על התורה ועל בורא עולם. ואני באמת לא ציני או משהו כזה, אני מבין את העניין בכנות רבה. אבל אני באתי דווקא מבית אחר, בית בלי קידוש בליל שישי, בלי תורה, בלי בית כנסת, בלי קב"ה (השם ירחם). ואני משם, מהחושך הנוראי הזה, מחיים בלי משמעות, בלי תכלית, בלי פנימיות, בלי בעצם כלום... משם אני ברחתי כל עוד נפשי בי - אבל רק ברגע שהבנתי וחשתי והרגשתי שזו היא האמת. האמת המוחלטת. והתחושה, ההרגשה, ההבנה באה אחרי מחקר וניתוח מעמקים של הדברים. יש? או אין? אלוקים אדירים!!! בדקתי, חשבתי, שאלתי, ניתחתי, ועד שהגעתי. חזרתי. ושבתי הביתה. כל אחד כאן הוא עם סיפור משלו. וכל אחד כאן בחר את דרכו הנוכחית. ובדיעבד זו השגחה פרטית וגם לירידה זו מדרך אבות אבותינו ישנה מטרה ותכלית. רק צריך לברר מהי. אני באמת מאחל לכולכם, ככה לקראת חג החירות הממשמש ובא, שמן הסתם תבלו אותו בחיק המשפחה, מאחל רק טוב, ושמחה אמיתית בתוך הנשמה. לא משנה היכן אתם כרגע, תהיו שמחים. ותמשיכו בדרך החיפוש אחר משמעות בחיים. בהצלחה בדרככם החדשה... ואל תשכחו לרגע שלא משנה מה - בפנים אתם עדיין יהודים קדושים!!!

פנדיאני

New member
המורה, שאלה:

כתוב באותה גמרא שציטטת שהיוקר יאמיר. איך זה מסתדר אם התחרות בשוק הסלולר שהביאה להורדת מחירים? יתירה מזו, אצל בני במדרחוב בפ"ת אפשר לאכול טוסט+קפה ב16 שקלים. עד שאתה לא מסביר לי את זה, אני משהה את חזרתי בתשובה.

אבזץ

New member
שישה עשר שקלים...?

אצל איציק (יהודית פינת ביאליק רמת-גן) אתה קונה שניצל בבאגט בשלושה עשר. והטעם - שום שניצל לא ידמה ולא ישווה לו. ועוד לא דיברנו על האווירה. לא איציק - לא קונה!

אבזץ

New member
יש שם באיזור גם חומוס טוב - בהדונס.

רמת גן שלא הכרתם. רק חבל שהעיר הזאת נסגרת בשעות שאני מתעורר...

uri80

New member
חן חן למתחנפן.

"חוצפה תציף את העולם מזאטוטים קטנים ועד גדולים" בוקר אור. אתה חי בישראל.

מתלבט13

New member
אחי אהובי היקר

מפעם לפעם מגיע לכאן אדם שנלהב להחזיר את החבר'ה בתשובה. ומשמיע טיעונים שונים. החבר'ה רובם שמעו את הטעינוים האלה, את האחיינים, והבני דודים של הטיעונים אין סוף פעמים. לשמוע משהו בפעם האלף ושמונה עשרה וחצי, זה נורא משעמם ומרגיז. מחבת (בפוסט המלונקק בפוסט שעליו כתבת "לא הבנתי") = ראשי תיבו7ת "מחזיר בתשובה". זה לא אישי נגדך, אתה פשוט הנודניק המיליון.

יש גם דיון כאן?

אני אולי לא ממש מבין את העיקרון של פורום, אבל מה שהצלחתי להבין שזה מקום שבו מחליפים דיעות, רעיונות, משתפים, לומדים, מנסים להבין את האחר... אם זה לא כך, אז מה העניין? במקום לשבת בחוץ (שם בעולם) אם אנשים שחושבים כמוני, מרגישים כמוני, עושים כמוני, רוצים כמוני, במקום שם אז אני עושה את זה פה (באינטרנט) מתחפר בתוך עצמי, בתוך האידאות שלי, לא רואה אף אחד, לא מקשיב לאף אחד, מסנן את העניינים והרעיונות בדיוק לפי מה שמתאים לי, ורק לי... אז מה עשינו פה. חשבתי שדווקא פה, במקום שבו היתרון הוא שאין צעקות, והתלהמות נלהבת כמו במפגש פנים אל פנים, דווקא פה בסביבה "נקייה" אפשר להתדיין בצורה יותר בוגרת, עניינית, ראציונאלית... אם זה לא כך אז אני חושב שזה פספוס של הזדמנות. כל זה באופן לעניין הפורומים ושימושם בכלל. ולעניין של פורום זה בפרט... מה הפחד הגדול מלשמוע? מלהקשיב? אם אדם כה בטוח במקום שהוא נמצא אין הוא מפחד לחלוק את דעותיו ורעיונותיו עם אחרים, ובטח שלא להקשיב לכאלה של אחרים. אם האדם מאמין באמונה שלמה שהוא מצא את דרך האמת, להיפך, שיחלוק אותו עם אחרים, בטח שאין לו סיבה שלא להקשיב לאחרים שחושבים אחרת ממנו. לא כך? אני זורק פה כפפה, אני אשמח עם מישהו ירים אותה. בואו ננהל דיון כמו אנשים בוגרים. דיון אמיתי, שכלי. ולא רגשי מתלהם. אף אחד לא מנסה להחזיר פה אף אחד בתשובה. דווקא מי שהיה שם ויצא יודע שאין שום דרך בעולם לעשות זאת. אי אפשר להכריח מישהו אחר להאמין במה שהוא מאמין. כל המונח הזה של להחזיר בתשובה הוא ילדותי וחסר כל בסיס מציאותי. אפשר לשתף, להתדיין. זה כן. אני מוכן. ואתם? אוהב אתכם אחים שלי יקרים, ליאור.

justchip

New member
אתה צודק

אי אפשר לגרום למישהו שלא מאמין להאמין, גם אין שום דרך לשכנע בצורה רציונלית אדם להאמין וגם אתה תשאר בדעתך, אז בו נחסוך זמן לכולם שאפשר לנצל אותו למטרות אחרות. אם כולם ממילא ישארו בדעותיהם אפשר פשוט להניח שהדיון כבר נוהל וכל אחד נשאר בעמדתו.

מתלבט13

New member
יש כאן עניין יותר מורכב

האמת שאתה נשמע די לעניין. אבל זה לא העניין. 1) תתאר לך שאתה עומד להתחתן. אתה מתחיל לשמוע כל מיני עצות אמרי שפר ודברי חכמה וטעם מזה ומזה ומזה ומזה. באיזה שהוא שלב נמאס לך. זה מה שקורה ליוצאים בשאלה. כל כך הרבה באים לשכנע ולהתווכח איתנו, שכבר אין כוח לשמוע. יש לזה היגיון מסוים, כי יש שלב שאדם מחליט "אני לא מוכן יותר לדון בנושא מסוים", אחרת כל החיים תישאר בשלב של לדון ולחשוב ולהסתפק. יש אנשים שבנויים לזה. אולי זה יותר מכובד מבחינה פילוסופית. אבל החיים לא תמיד נותנים לנו את הלוקסוס להתבחשש כל החיים בשאלות מסוימות. 2) בנוסף לכך, רוב האנשים שבאים לפורום להתווכח על אמונה וכאלה, הם לא מי יודע מה ברמה. וכמו בחורה שלא מוסרת מספר טלפון לבחור נחמד מרוב הנודניקים המכוערים שמבקשים, כך זה כאן. 3) יש כאן גם אלמנט רגשי. רוב הויכוחים שיוצב"שים חוו בנושא האמונה היו מאד מציקים מבחינה רגשית. מאנשים שלא הכירו בזכות של אנשים לחיות אחרת ולחשוב אחרת. מאנשים שבאו עם תחושת עליונות. 4) הפורום הזה הוא לא בדיוק פורום לדיונים על הפילוסופיה והשקרים (או דברי האמת) של ביבי. יש כאן סוג של קהילה (דבר שנכון להרבה פורומים). וכשאתה מגיע למקום שחיים בו אנשים עם חוויות יחודיות. שהרוב הגדול של האנשים מכירים תקופה ארוכה. כדאי קודם כל להכיר את המקום, את הכללים, את מה אנשים חושבים ומרגישים. "למה יצאתם בשאלה, תחזרו" זה שאלה מדאי חדה כאשר אין לך הכירות מינימלית עם הנוער.

מתחיל להיות פה דיון... :)

מתלבט13 (דרך אגב, אפשר לדעת מהי ההתלבטות?), תודה על התגובה העניינית. לגבי 1) צריך לנסות לנתח למה זה כך. א' למה כל כך הרבה מנסים "להחזיר" וב' למה כל כך מעייף אותנו להתדיין שכלית ומעדיפים פשוט לשוט בזרם החיים בלי "להתבחבש" בשאלות כאלה או אחרות... 2) אם הדיון הוא לא רציני גם אני לא הייתי נותן את המספר טלפון שלי. אבל אם הוא כן... אולי יש מצב למשהו רציני... :) 3) שוב, אדם ששלם עם עצמו ועם מקומו אינו מגיב רגשית ואין לו קשיים מנטליים עם אנשים שחושבים אחרת ממנו, תחושת החוסר נוחות שאתה מציין נובעת אני חושב מחוסר שלימות פנימית וחוסר בטחון במקום שלך כאדם. דווקא אדם כזה צריך לחשוב על הדברים כי רק מתוך ראייה שכלית של הדברים הוא יוכל להשתחרר מהמועקות הרגשיות. 4) באופן כללי אני מסכים. נחתתי פה בלי ממש להתבונן בקהילה ולהכיר. לא זכור לי שאמרתי למה יצאתם תחזרו... אבל אם כן או שנשמע כך זה לא ענייני. כי אני לא מאמין שזה יעבוד אם אני אגיד. ואני נגד בזבוזי אנרגיה מיותרים. יחי השכל!

uri80

New member
פחד? הגזמת. בעיקר שעמום.

במיוחד כשאתה המחב"ת המיליון ואחד שהגיע לכאן והספיק לגלות את האור הגנוז. הסגנון שלך אינו סגנון של דיון דרך אגב אלא של הטפה. "חוצפה תציף את העולם מזאטוטים קטנים ועד גדולים - ממש כולם, בית הוועד יהפוך לזנות" "האמת המוחלטת" עם סגנון כתיבה שכזה, יפה שעוד עונים לך כאן ברצינות. מציע לך לחשוב טוב, לעיין קודם בפורום ובדיונים שנערכו כאן כבר כמה וכמה שנים לפני שצצת כאן. אם לאחר שעשית את זה עלית על איזה טיעון מבריק חדש שעוד לא עלה כאן לדיון בעבר (ספק רב), אולי אנשים עוד יתייחסו אליך. קצת מעייף לטחון מים.

אני רק מצטט...(בערך)

אוריאל יקר, כפי שציינתי מה שנכתב (ואתה צטטת) הוא ממה שכתוב בגמרא בסוף מסכת סוטה לגבי תקופת סוף הגלות לפני הגאולה. לטחון מים זה מעייף באמת... נשמע כמו עבודת פרך (עבודה בלי תכלית). אז בוא נתקדם, שאלה רצינית: יש תכלית לקיום? אם כן, מהי?

שיטות להחזרה בתשובה

שבתאי שלנו מתייחס לכך בספרו "נהג חדש". קראת את הספר? אני משערת שהחבר'ה פה כבר מכירים את כל השיטות.

לא קראתי.

ולא מעניין לקרוא משהו שאינו מציאותי. אני לא יודע על איזה שיטות הוא מדבר אבל אף אחת מהם אינה נכונה כי אין כזאת. אין אפילו שיטה אחת שמאפשרת להחזיר בתשובה. ולראייה - אם היתה כזאת היו כבר כולם דוייסים שמהדרים בקלה כבחמורה. המציאות רחוקה מלהיות כך. מכאן מוכח שאין שיטה כזאת. להחזיר בתשובה זה משהו שאינו אפשרי - יש לאדם בחירה חופשית כאמור, ולכן אני לא יכול להכריח אף אחד. מה שכן אני יכול להציף עניינים, לספר דברים, להוכיח (או לנסות לפחות) בקיצור - להשמיע את דעתי - כל אחד ייקח לעצמו את מה שהוא רוצה. או שלא ייקח כלום. אז זה בשבילך שרית: אבא עושה ליל סדר השנה? מה עם אבא שלו (סבא שלך)? והאבא שלו? עשה סדר פסח? מה עם אבא שלו? וכן הלאה...

למעלה