מחדל המים

מחדל המים

המדינה מבזבזת מיליונים בהטפה צבועה לאזרחיה להמנע מצריכת מים. המסר הנו, שישראל מתייבשת, סוג של כח עליון. אבל בדיעבד, יש רקאחראי אחד למחדל בנידון: הממשלה. ישראל לא התייבשה ככה פתאום ביום בהיר.הכינרת נסוגה מזה שנים. חוסר של ארבעה מטר למפלס העליון הנו תוצאה משאיבת יתר. הטורקים מתחננים כבר שנים שנייבא מהם מים. פתרונות התפלה קיימים דוקא ממקורות הג'יניוס הישראלי. הממשלה היא זו שלא נקטה פעולה בנידון. על המים הטורקיים אמרה שהם יקרים מדי, וזה נכון. מיזם ההתפלה הנו בפיגור של עשר שנים. חברות ישראליות פתרו את הבעיה בקפריסין אבל כאן פעילותן בטלה בשישים. אם זהו המצב והגוף המפקח קרי הממשלה הוא זה שפישל, אזי חובה עליו לשלם המחיר ולא האזרחים. התביעה מבעלי הגינות לא להשקות עוד הנה בלתי חוקית בעליל. בעלי הגינות השקיעו בגינות ובמערכות ההשקיה הפרטיות עשרות אלפי ₪ מכיסם הפרטי ובדין. להוריד לטימיון את השקעת האזרחים זוהי גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה. גם הנוי הוא מדד לאיכות חיים. חובה על הממשלה לייבא מים מטורקיה במיידי. ההפרש בין מחיר למ"ק מים מטורקיה וזה המותפל, שהממשלה תספוג ע"ח סעיפים אחרים בתקציב, כולל שכר בכיריה. עד שישראל תתפיל די מים לצרכיה הנוכחיים רק האחראים יממנו את הנזק לו גרמו בתפקודם הכושל.

atalia

New member
מסכימה אתך לחלוטין

מסכימה עם כל מילה ומוסיפה את מה שנודע לי רק השבוע- קיימים כאן כבר 3 מתקני התפלה שעובדים במתכונת מצומצמת מאד ומנפקים רק אחוז קטנטן ביחס ליכולת האמיתית שלהם. למה? חוסר בתקציבים. אפשר להתחיל בכך שאת תקציב הקמפיין לחיסכון במים יפנו למען הגדלת ההתפלה. (ואם כך, מה בדיוק ההגיון שעומד מאחורי ההחלטה לבנות עוד 3 מתקנים חדשים בשנים הקרובות? זה מן סיפור כזה כדי למרוח את הציבור ? אני בקריזה על זה לגמרי, ואין לי שום כוונות לעשות שום דבר אחרת ממה שעשיתי עד עכשיו.

גבי 26

New member
גם אותי הפרסומת

ממש מעצבנת. אני כבר שומעת איזה 40 שנה שאין מים וצריך למצוא פתרונות חלופיים. הטכנולוגיה קיימת רק אף אחד לא לוקח אחריות על הענין. במקום העבודה שלי פותחו דברים מאד מיוחדים הקשורים למים, הייתי גם בסיור בנושא. אבל אף אחד לא מרים את הכפפה והטכולוגיה מיוצאת למדינות אחרות. לגבי הכנרת שלא תטעו, היא לא מתמלאת מגשמים, גשמים מוסיפים רק % קטן מאד למפלס הכנרת. הנחלים המגיעים מהצפון-סוריה, לבנון הם אלו שממלאים את הכנרת.

כולכם צודקים. אבל,

האם אף אחד בפסגות לא יודע את מה שאתם יודעים? ואם כן, אז יש להם אינטרס לעשות עוד בעיות? אני שנים לא מבינה למה אין התפלת מיים במדינה הזו באופן סדיר כפי שיש בארצות רבות בעולם כבר שנים.

דווידו

New member
מסכים כמובן עם כולכם

ממש בושה שמדינה הנמצאת ליד הים לא בונה מפעלי הטפלת מים ,פרט לזה הנמצא סמוך לביתי דבר שיני למה רוצים לאסור השקיית גינות פרטיות,ואילו גינות ציבוריות משקים בלי סוף חשוב לי שעירי תיהיה יפה ופורחת אך יותר חשוב לי היופי של גינתי והדשא הירוק שלי שבו אני יושב ובינתיים אצלנו בבית משקים את הגינה אם מי המיקלחת כי באמת חבל על כל טיפה

נטע לי 38

New member
היא מעצבנת אותי נורא

כאילו איפה הייתם עד היום? האוכלוסיה מכפילה את עצמה ,על אותו מקור מים נוספו עוד שני מליון איש בשני העשורים האחרונים ושום חשיבה קדימה. רק שמקורות לא תשמח לחלוק את המונופול שלה עם אף אחד. ולמי שייכת מקורות?נכון חברה ממשלתית. אז נתייבש והם יקנו מיים מינרליים מחו"ל אני כן מתכוונת להשקות את הפסיפלורה המנגו והגפן שלי למרות שאני לא אוהבת מנגו ופסיפלורה. הדשא מת בחורף אז לא נשים חדש,אבל מתאמים כלכליים בלבד. יש רק פרסומות אחרות שמרגיזות אותי יותר והן של ג יפית. אבל זה הטעם שלי

היו מים ?

ב"מעריב" היום. תחסכו אתם במים ============== המדינה מבזבזת מיליונים בהטפה צבועה לאזרחיה להימנע מצריכת מים. המסר הוא שישראל מתייבשת. סוג של כוח עליון. אבל בדיעבד, יש רק אחראית אחת למחדל: הממשלה. ישראל לא התייבשה ככה פתאום ביום בהיר. הכינרת נסוגה זה שנים. הטורקים מתחננים כבר שנים שנייבא מהם מים. פתרונות ההתפלה קיימים. הממשלה לא עשתה כלום. התביעה מבעלי הגינות לא להשקות עוד היא צבועה ומקוממת. בעלי הגינות השקיעו במערכות ההשקיה הפרטיות עשרות אלפי שקלים מכיסם הפרטי - ובדין. להוריד לטמיון את השקעת האזרחים זוהי גזירה קשה. גם הנוי הוא מדד לאיכות חיים. חובה על הממשלה לייבא מים מטורקיה. ואת ההפרש בין מחיר למ"ק מים מטורקיה ולכמות המותפלת, תספוג הממשלה על חשבון שכר בכיריה. עד שישראל תתפיל די מים לצרכיה הנוכחיים רק האחראים יממנו את הנזק אשר לו גרמו בתפקודם הכושל. מרק בריל, כפר סבא

למה מטורקיה דווקא ../images/Emo35.gif

שיביאו מרוסיה. עדיף. המיים שלהם יותר טעימים וגם יש לנו הרבה רוסים פה שכבר רגילים למים של אמא רוסיה. לפחות יש גם סבירות שהם מקסימום יהרגו אותנו בפגרומים לעומת התורכים שלאחרונה הראו צד חדש יותר מפחיד.

דווידו

New member
אבל המים הטורקים הם לא טעימים

לכן בטורקיה שותים רק מים מינרלים

למעלה