מחדל במנחת חיפה

R-E-L

New member
מחדל במנחת חיפה

את ההודעה הבאה רשמתי בפורם תעופה קלה החלטתי להביא זאת בפניכם כי בכל זאת - המנחת ממוקם בחיפה והנה התוכן: כידוע, מנחת חיפה מצוי בתוך המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר מסלול ההמראה מחלק את שטח הבסיס לשניים, צד אחד הינו למגורים של החניכים קולנוע, בריכה, מדסי"ה ועוד. מעבר למסלול נמצאים כיתות הלימוד והמוסכים שבתוכם מצויים מטוסי הלימוד. וניתן לחצות את המסלול רק דרך מעבר חציה מסומן, הן לרכב והן להולכי רגל. אני, ששקלתי לפני כשנה להוציא רשיון טייס, וויתרתי מחוסר זמן עקב שרות צבאי, הייתי חבר בפורם הזה ושאלתי שאלות "האנגר"... ועכשיו, איפה נפלתי? בחיל האוויר כמובן. בקורס קד"ץ טכני עם 28 מקצועות בחירה בחרתי להיות חשמלאי\מכונאי מטוסים קלים (כי עליהם רציתי להוציא רשיון וזה מה שריתק אותי... אבל ממתי הצבא מתחשב בחיילים? שלחו אותי להיות מכונאי ציוד קרקע בנ"מ (גנרטורים) נחזור למסלול שבמנחת חיפה. לפני מעבר החצייה שעל המסלול מצויים פעמונים, אור אדום ושער חשמלי שיורד מתי שיש אישור המראה\נחיתה. לפי הוראות הבסיס זה הרבה שנים שאם יש אור אדום\פעמון\שער ירד יש לעצור לפני השער ולא לחצות את המסלול מי שנמצא באמצע החצייה של המסלול חייב לפנותו במהירות האפשרית(ריצת ספרינט) ביום חמישי השעבר קרה מקרה ש"שבר את גב הגמל" ובעקבותיו הייתי חייב לספר לכם... זה קרה אחר הצהריים, עמדתי בשלשות עם הקורס שלי לייד הקולנוע שסמוך למעבר החצייה שעל המסלול ירד המחסום החשמלי הפעמון צילצל והאור האדום הבהב לאחר כ 12 שניות החליט נהג לחצות בכל מקרה את המסלול כי הוא מיהר ולא היה מוכן לחכות שהמטוס ינחת... הוא התחיל לנסוע,.. הפקח הבחין בזה וקרא קריאה חרום לטייס לביטול הנחיתה. הטייס הבחין ברכב הנכנס למסלול עוד לפני הקריאה ומשך את ההגאים ופיספס את הרכב ב 2 מטר. מיד הוכרז בכל מערכת הקריזה בבסיס לעצור את הרכב לאחר שעצרו אותו שלחו אותו בחזרה למגדל הפיקוח. התברר שזה היה נהג של תת אלוף אחד בבסיס בדרום הארץ שמיהר לאסוף את התתאלוף... הוא לא הכיר את הנהלים של חציית המסלול. הוא עבר תהליך משמעתי והודח עד לסיום החקירה. אז... זה היה אחר הצהריים של אקשן... במיוחד אם רואים מהצד כמעת התרסקות ועוד אני מתאר לעצמי... הטייס דיי נבהל, כיוון שבאיזה עוד מקום הוא יכול למצוא רכב שחוצה את המסלול באמצא שהוא ממריא\נוחת?

אח, הטכני, הטכני

את החלק הארי של השרות שלי שירתתי שם. לי זכור, כי כל אדם שנכנס לבסיס ולא שייך, אמור לקבל פתק שמסביר את נוהל מחסום המסלול. אבל כל נהג בארץ אמור לדעת שאם יורד מחסום, יש צלצול ורמזור אדום - עוצרים. אבל זה כמו האנשים שמנסים לעקוף את הרכבת. רק שפה ייפגעו לא רק נוסעי המכונית אלא גם הטסים במטוס. הדרך היחידה בא יכל הרכב לעקוף היא רק מהמסלול השני - כך שאולי ניתן להציע להתקין דוקרנים. מצד שני, בעת חרום (ח"ו אם מטוס מתרסק) - הדוקרנים הללו לא יאפשרו לצוותי החירום השונים להכנס (צוות הכיבוי נמצא קרוב, צוות המרפאה צריך את הכבישים). צריך למצוא את נוסחת הזהב... שלך אילן

tygger

New member
הבעיה פה היא לא בנהלים של הבסיס.

אם תעצור לרגע ותחשוב על זה, אז הנהלים הם בסדר גמור. אי אפשר לשים מחסומים על מסלול ההמראה או דברים כאלה או אחרים. למען האמת זה גם לא ישנה כלום בכל אופן. הרשה לי לחזור מעט אחורה מספר חודשים טובים ולשוב אל התקופה שבה אני ואפי השתובבנו לנו באיזור חיפה והקריות. באותו היום, חזרתי מחברים בקריות ונסעתי מכיוון חוצות המפרץ אל כביש 58. מול הבסיס הצבאי יש פסי רכבת, מחסום, רמזור ופעמונים. כאשר הגעתי לשם היתה שם משאית. או שאולי יותר נכון לומר מה שנשאר מהמשאית... הנהג החליט שהוא עובר עם המשאית... עוצמת המכה פשוט מחקה את הקבינה של המשאית בצורה כל כך יפה וציורית שפשוט עצרתי בצד והלכתי להביט בזה. זה היה אחד הרגעים בהם בירכתי על זה שאני על אופנוע ולא איזה אידיוט במכונית או משהו גדול יותר שמאמין שהוא מוגן מהסביבה... מה אני יכול לומר לכם, המשאית פשוט נחתכה בצורה נקיה. אני לא יודע מה עלה בגורל הנהג, אבל אני יכול לשער שאם הוא עדיין חי אז הוא לא ממש מסוגל לאכול מזון מוצק בזמן הקרוב (אם בכלל). מסקנות: אתה יכול לשים שער, מחסום, שומר חמוש, פעמונים, רמזורים מהבהבים ומערכת כריזה עצומת מימדים בעלת דציבלים שיגרמו לך להיות חירש לחיים. זה לא יעזור
הישראלי, לא מוכן לצאת פראייר של אף אחד, ולא מוכן שידפקו אותו. "למה מי מת שאני יעמוד ברמזור?" מוכר לכם? תביטו טוב בכביש פעם הבאה כאשר אתם שם ותסתכלו כמה אנשים ברמזור עוברים לנתיב השני כי יש שם עוד מטר פנוי, תביטו ותראו כמה אנשים עוברים ברגע האחרון שני נתיבים כדי לפנות בגלל שהם לא מסוגלים להתנתק מהנתיב השמאלי שלהם (של אבא שלהם!) תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם גונבים עוד צהוב אחד, ופעם הבאה תחשבו שכל פעם שאתם עושים "רק" את זה, אז כל המדינה עושה את זה "רק" פעם אחת... תחשבו על עוד ישראלי "לא פראייר" כמוכם שיעבור בצהוב, או שלא יאיט כי הוא יודע שהרמזור עומר להתחלף לירוק עוד שניה... הדבר הטוב היחיד שאני יכול לומר בנושא הוא לפחות שנהגים כאלה לא ממש חיים לתקופה ארוכה כל כך בדרך כלל. הבעיה היא שהם בדרך כלל לוקחים איתם עוד אנשים אחרים בדרך. סיכון מחושב? לא נראה לי.

לא טענתי שהנהלים של הבסיס

הם לקויים. לדעתי גם לא מדובר פה במחדל - המחדל הוא רק של אדם אחד - הנהג שסיכן את חייו וחיי רבים אחרים. אני זוכר שבישיבות בוקר וכמה פעמים בשנה היו לנו שיחות בטיחות... כבר לא עושים את זה בצבא? עברנו על מקרים שנגמרו רע, וגם על מקרים שלא קרו - אך המעורבים בדבר נענשו. ואם הנהג ההוא רק "הודח" מתפקידו, זו טעות. צריך להכניס אותו לכלא. אמנם מדובר, קרוב לודאי, רק במטוס קל, אבל גם מטוס בואינג שהיה נוחת שם היה נפגע קשה מפגיעתה של מכונית... אילן

אוקיי אבל למה בדיוק....

אתה חייב לפרסם מה יש בטכני בפורום ??????????. שמעת על ביטחון שדה?? סבבה שרצית לשתף אנשים אבל למה להגיד ,ליתר דיוק לתאר איפה עמדת איך עמדת ומה עשית לאן פנית ואיפה נמצאים אפילו השירותים!!! אני בטוחה שיש פה כמה ערבושקים שהיו שמחים מתים להודות לך

tygger

New member
פחחח, ואת חושבת שזאת הבעיה?

חומד, בקצב הזה אנחנו לא נשאיר להם הרבה לכבוש בעצמנו... צר לי לומר לך אבל הזמנים של היום נראים גרועים יותר ויותר. אולי ה"ערבושקים" ישמחו להודות לו, אבל אני גם בטוח שהם יכולים לכתוב מכתב תודה ארוך ומע"צ, לשר התחבורה, לשר המשטרה, ...

gilshl

New member
גברת אל תדאגי בשירותי הצבאי כבר

תפסנו מבוקשים, הפלא ופלא יש להם מפות המתארות עד לפרטי פרטים מה יש בטכני, עד לרמה של חלקות ויחידות, כשראינו את זה נתקפנו חרדה והלם כי האדון אפילו ידע בדיוק איפה אני ישן איפה אני אוכל ונחשי הוא גם ידע איפה אני מתקלח, בטחון שדה??????? מי את חושבת שבנה את החומה בטכני, מי בנה שם את המבנים היחסית חדשים, מי סלל מחדש את הכבישים בתוכו? מי? מי? מי? אז לא הבחור הנ"ל שכתב בפורום גילה סוד צאבי כמוס אלא הצבא עצמו ואפילו ראשי הממשלה הזו!!!!! אז עצה לפני שאת באה בטענות, תפני לכיוון הנכון!!!!

GALI02

New member
בובה בודדה- בתור אחת

עם "קצת" נסיון בתחום בטחון השדה... אני יכולה לאמר שמה שהבחור ציין לא מהווה שום בעייה או עבירת בטחון שדה... זה ברור לכל אחד שבסיס של חה"א מתחלק לחלק מנהלתי ולחלק מבצעי...לא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה... והטכני הוא ברובו בסיס הדרכה לא מסווג...

אהא

ובטח את גם שירתת בטכני נכון? לא חשבתי לשניה אז אני כן עברתי שם קורס ולגבי סלילת הכבישים וכו כו מה שהולך בתוך הבסיס כיום יש יחידה מיוחדת שנקראת בינוי והיא מורכבת מאזרחים עובדי צה"ל ותאמינו לי שהם לא תאילנדים ובטח שלא ערבים

כמה אתרים לעיונך

חיפוש פשוט בגוגל גילה את האתרים הבאים: הראשון, אתר אנגלי. השני, הוא האתר הרשמי של חיל האויר. כפי שאת רואה, הנתונים המופיעים בשני האתרים ביחד הם מספקים לחלוטין, וההודעה של הבחורצ´יק היא באמת לא פוגעת בבטחון שדה. אז בכל הכנות - תורידי קצת את ההתלהבות. כן, אני שירתתי שם במשך יותר משנתיים. עד היום יש שם אנשי קבע שזוכרים אותי. שלך אילן

דיי באמת אילן

וואו..."לא ידעתי" על קיומו של אתר חיל אוויר הישראלי יא תישבע שיש גם באנגלית!!! מה ניסגר איתך? ומי שמדבר על התלהבות..."יש אנשים שזוכרים אותי" נו אז....זה כמו שאני אגיד שאותי לא ישכחו כי אני מוזכרת בביטאון חיל האוויר!!! מאוד פלצני ואתה חושב שוואלה זה שיש אתר על חיל אוויר עם כתבות ותמונות אז זהו זה אפשר לקרוא על הכל huge mistake pal אתה חי בוונדרלנד כל דבר שאתה רואה וקורא באתר עובר חתיכת צינזור חאלס להתווכח

GALI02

New member
מקובלות עליי לחלטוין דיעות אחרות

כל עוד הן לא סותרות עובדות בשטח. אף אחד לא מתווכח על ההכרח לצנזר דברים... אבל בואי לא נשכח על מה בכלל התחיל הוויכוחון כאן. מה שהבחור בהודעה המקורית כתב. ומה שמצויין באתר של חה"א זה בעצם מה שהוא כתב בהודעה. כך שאין כאן שום סתירה. את צודקת והוא צודק.ואת יכולה לשאול במדור בש"ח בקרייה אם זה כל כך עקרוני לך(בטחון שדה חיילי) ובאמת מספיק להתווכח... וגמר חתימה טובה

gilshl

New member
גם בתקופה שלי הם היו, רק שהם

סוללים כבישים מתקנים......, רק אחרי הפסקת הצהרים שמתחילה ד"א משעה 9:30 ועד 16:30 שעת היציאה שלהם הביתה.

בובה...

הטכני משמש בימי העצמאות כבסיס פתוח, יש בו ימי הורים של השוחרים הלומדים שם. זו מכללה צבאית, דמ איט, ועושים שם גם כמה קורסים במקצועות טכנולוגיים. זה גם שדה תעופה אזרחי. בטחון שדה שם? זו בדיחה. אילן

GALI02

New member
תיקון קטן

גם תל נוף משמש כבסיס פתוח ביום העצמאות וזה לא אומר שהוא לא מסווג... בסיס פתוח זה לא אומר שהאזרחים יכולים להסתובב חופשי בבסיס אלא רק בשטח מוגבל ומאובטח במש"קי בטחון שדה.

תל נוף?

שירתת שם? ה**** עדיין נמצא ליד ה- &&&&? לא. לא ניגשתי. כמו שאמרתי, אני quiter. אני מתחיל שנה שלישית בביולוגיה (לשאלתך מפתיל קודם). שלך החייל האמיץ (במיל´) אילן

גם רמת דוד

אוקיי אז מה שאתם אומרים זה בעצם שאם יש ימים פתוחים ואנשים נכנסים לבסיסים אז מותר לחשוף הכל? הא מצחיקים מאוד!!! לא רק שהיה תיגבור מפחיד של שומרים ושוטרים תאמינו לי שדואגים להסתיר הרבה מאוד דברים

gilshl

New member
מאמא´לה, תקשיבי תפנימי ותקראי בעיון

רב, את לוקחת את זה מאוד מאוד קשה, כל העולם יודע שיש שם מנחת למטוסים פרטיים לא רק זה יש גם שילוט באזור איך להגיע לנמל התעופה חיפה (מוזר במקרה הוא מממוקם בבסיס), אגב מטוס ירדניים ומצריים נוחתים לך פה אם לא ידעת, את יודעת אם אחד מהנוסעים הוא מרגל (מפחיד לא?) אז תביני ש80% מהבסיס הזה הוא אזרחי!!!!!

למעלה