מחדל במנחת חיפה

• פותח הנושא R-E-L
  • פורסם בתאריך

R-E-L

New member
מחדל במנחת חיפה

כידוע, מנחת חיפה מצוי בתוך המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר מסלול ההמראה מחלק את שטח הבסיס לשניים, צד אחד הינו למגורים של החניכים קולנוע, בריכה, מדסי"ה ועוד. מעבר למסלול נמצאים כיתות הלימוד והמוסכים שבתוכם מצויים מטוסי הלימוד. וניתן לחצות את המסלול רק דרך מעבר חציה מסומן, הן לרכב והן להולכי רגל. אני, ששקלתי לפני כשנה להוציא רשיון טייס, וויתרתי מחוסר זמן עקב שרות צבאי, הייתי חבר בפורם הזה ושאלתי שאלות "האנגר"... ועכשיו, איפה נפלתי? בחיל האוויר כמובן. בקורס קד"ץ טכני עם 28 מקצועות בחירה בחרתי להיות חשמלאי\מכונאי מטוסים קלים (כי עליהם רציתי להוציא רשיון וזה מה שריתק אותי... אבל ממתי הצבא מתחשב בחיילים? שלחו אותי להיות מכונאי ציוד קרקע בנ"מ (גנרטורים) נחזור למסלול שבמנחת חיפה. לפני מעבר החצייה שעל המסלול מצויים פעמונים, אור אדום ושער חשמלי שיורד מתי שיש אישור המראה\נחיתה. לפי הוראות הבסיס זה הרבה שנים שאם יש אור אדום\פעמון\שער ירד יש לעצור לפני השער ולא לחצות את המסלול מי שנמצא באמצע החצייה של המסלול חייב לפנותו במהירות האפשרית(ריצת ספרינט) ביום חמישי השעבר קרה מקרה ש"שבר את גב הגמל" ובעקבותיו הייתי חייב לספר לכם... זה קרה אחר הצהריים, עמדתי בשלשות עם הקורס שלי לייד הקולנוע שסמוך למעבר החצייה שעל המסלול ירד המחסום החשמלי הפעמון צילצל והאור האדום הבהב לאחר כ 12 שניות המליט נהג לחצות בכל מקרה את המסלול כי הוא מיהר ולא היה מוכן לחכות שהמטוס ינחת... הוא התחיל לנסוע,.. הפקח הבחין בזה וקרא קריאה חרום לטייס לביטול הנחיתה. הטייס הבחין ברכב הנכנס למסלול עוד לפני הקריאה ומשך את ההגאים ופיספס את הרכב ב 2 מטר. מיד הוכרז בכל מערכת הקריזה בבסיס לעצור את האאודי השחורה לאחר שעצרו אותו שלחו אותו בחזרה למגדל הפיקוח. התברר שזה היה נהג של תת אלוף אחד בבסיס בדרום הארץ שמיהר לאסוף את התתאלוף... הוא לא הכיר את הנהלים של חציית המסלול. הוא עבר תהליך משמעתי והודח עד לסיום החקירה. אז... זה היה אחר הצהריים של אקשן... במיוחד אם רואים מהצד כמעת התרסקות ועוד אני מתאר לעצמי... הטייס דיי נבהל, כיוון שבאיזה עוד מקום הוא יכול למצוא רכב שחוצה את המסלול באמצא שהוא ממריא\נוחת?

yoni einav

New member
ש"ת חיפה

העלית נקודה נכונה!! בשום שדה תעופה אזרחי לגמרי(לא חיפה)אין דרך או מעבר מרומזר או כל אפשרות לחצות מסלול המראות ונחיתות ללא אישור מגדל פיקוח!!! בחיפה קרוב היום שיקרה משהו בגלל המעבר המסוכן הנ"ל! כשלעצמי,באתי פעם לנחיתה מדרום כלב,חצה במעבר הנ"ל את המסלול והלכתי סביב בלית ברירה...הרגשה ממש מביכה.....

R-E-L

New member
כן... הכלבים אמורים להיות מאולפים

הם בשביל להבריח ציפורים... הם שוהים בדרך קבע ליד המסלול... כנראה שלא לימדו אותם את כללי חציית המסלול

לא רק בחיפה

לפני כ 10 חדשים הגעתי לנחיתה עם אז"מ על מסלול 25 בעין ורד, למי שלא מכיר, המסלול הוא למעשה דרך עפר באורך כ 250 מטר, הייתי כבר בשלב האחרון של הגישה הסופית כאשר הופיע פתאום פועל תאילנדי על אופנים בתחילת המסלול והתחיל לנסוע על המסלול בכוון הנחיתה שלי, למזלי, הצלחתי ללכת סביב כאשר אני עובר כ2 או 3 מטר מעל רוכב האופנים. חשבתי שרק טייסי אז"מ נתקלים בתופעות כאלה אבל עכשיו אני יודע שיש תופעות כאלה גם בשדות מסודרים יותר.

אם יביאו את התאילנדי של אהוד

לכלבים של R-E-L, כל הולכי על שתיים יהיו מרוצים....

קרה לי ברא"פ עם פרה!!!

נאלצתי ללכת סביב ולהקיף את המסלול פעמיים עד שאחד הרכבים הצליח להבהיל אותה מהמסלול.... היה יכול להיות משעשע אילולא היה לי חבל על הכסף.

Saba9

New member
גם בשדה דב

גם בבסיס חה"א בשדה דב יש מעבר דרך המסלול (אמנם מדובר שם די בקצה הבסיס ולא במרכז כמו בחיפה), ושם כל מה שיש זה רמזור מסכן בכל אחד מהצדדים.

yonieinav

New member
לא מדוייק סבא

בשדה דב מעבר החציה הוא על מסלול הסעה!!!! ולא כמו בחיפה על rwy

Saba9

New member
צודק

וואלה צודק. מעבר החציה הוא על מסלול ההסעה של הבסיס. טעות, טועים, טעינו

yonieinav

New member
מסלול ראשי?-לא מדוייק

בשדה דב יש רק שני מסלולי נחיתה והמראה 03 ו- 21 כל יתר המסלולים הם מסלולי הסעה!! מסוק שבא לנחיתה על מסלול הסעה זה חריג ונחשב ל"הסעה בריחוף" לא שזה פותר את בעיית האנומליה שקיימת בש"ד עם מעבר החציה באמצע מסלול...

אז מה תאמרו על... גיברלטר

כביש הכניסה לגיברלטר (מספרד) חוצה את המסלול הראשי (האחד והיחיד) של שדה התעופה בגיברלטר. לא מדובר בכביש פנימי, מדובר בכביש רחב בן 4 מסלולים שנסגר ע"י מחסום בכל פעם שיש נחיתה או המראה. ומדובר במסלול של שדה בין לאומי שמשמש גם לנחיתות של מטוסי נוסעים וגם כבסיס של ח"א הבריטי הנמצא במקום (מטוסי קרב ומטוסי תובלה). בקיצור, עם קצת משמעת ואחריות ניתן לחיות בשלום גם במצב שכזה והרעיון לא הומצא בחיפה. יוסי מיליס

R-E-L

New member
שדה תעופה בארצות הברית למשל:

בפרוורים של ניו יורק קיים שדה תעופה בין לאומר ששמו פרח מזכרוני הטרמינל מצוי מצד אחד של כביש 8 מסלולים(4 הלוך,4 חזור)... זהו עורק תחבורה ראשי באיזור ומהצד השני מסלולי הנחיתה הפתרון שמצאו הוא הקמת גשר מעל הכביש, לכן מדי מספר דקות רואים מחזה שלא רואים בהרבה מקומות, מטוס נוסע מצד אח של הגשר לצד השני מעל כביש ראשי... יש הרבה פתרונות לבעיה, רק שלא מוכנים להשקיע תקציבים כדי למנות תאונות, אלא רק טיפול קוסמטי כגון תמרור\רמזור\פעמון\מחסום חשמלי.

אני ראיתי שעשו דבר הפוך..

גשר של מכוניות מעל מסלול הנחיתה..תגידו מה לא ברור? רואים רמזור אדום - עוצרים. רמזור ירוק -נוסעים. גם נהגי בוס במטכ"ל יכולים להבין זאת..

R-E-L

New member
גשר של מכוניות מעל מסלול נחיתה?!

מי האידיוט שיעשה כזה דבר?! זה לא הגיוני... או שזאת פשוט מדינת עולם שלישית שהמציאה כזה דבר... תאר לך אם קורה משהוא ונאלצים ללכת סביב, יש סכנה להתרסק על הגשר, אם כבר ראיתי שעשו מנהרה של מכוניות מתחת למסלול ה Taxi (הסעה) של המטוסים

yronk

New member
עם חוש הומור כמו שלך...

כדאי שתחזור לאחד העיסוקים האחרים שלך... הזהרו מטייסים ללא חוש הומור !!!

בגרמניה בשדה קטנטן שבו הייתי

קניתי שם את הצסנה שלי, סוגרים את הכביש שמחובר לשדה תעופה בהמראה ובנחיתה. באירופה, כמדומני באמסטרדם הכביש עובר מלמטה ובעוד כמה מקומות שראיתי. בארהב, במדינת פנסילבניה, אחד הכבישים הראשייםעובר באמצע בסיס צבאי על מסלולי ההסעה. וכמדומני ראיתי זאת גם בשוויץ

D o c

New member
לא צריך להרחיק עד ניו יורק

גם באתונה (החדש) וגם בסכיפול. DOC

למעלה