מחבואים

pasiflora36

New member
מחבואים

האם ילד בתפקוד גבוה (גיל 6) יודע לשחק מחבואים או שזה משהו שצריך ללמד אותו?

קרן ט

New member
בקצרה- צריך ללמד....

ובהרחבה- מחבואים הוא משחק מורכב. היו כמה שירשורים בנושא שווה לחפש.... אין לי מושג איך עושים חיפוש אולי מישהו....

לא מבינה את השאלה

כלומר אני מבינה אבל מאוד מופתעת. אני חושבת שכמו כל דבר הדרך הכי טובה לגלות זה לשאול אותו אם הוא יודע, אני לא מאמינה שכל האספים דומים עד כדי כך ככה שמה שאני ידעתי בתור ילדה בת 6 הוא יודע וכו. אני רק יכולה לומר שאני ידעתי לשחק מחבואים בגיל 4 כבר אבל את הילד רצוי לשאול.

../images/Emo6.gifבדיוק! כן, צריך ללמד.

מסתבר שמחבואים הוא משחק מורכב. חוץ מזה שאם צריך להתחבא ומי שמנצח הוא מי שלא מתגלה, אז מה כולם צוהלים כשמתגלים ??? הבן שלי שהוא בתפקוד מאוד מאוד גבוה למד מה זה מחבואים רק בגיל 12!!! פתאום , אחרי שנים של הסברים, הייתה לו "הארה" והוא אמר: "אה!! אז אחרי שכום מתגלים מתחלפים ומתחילים מחדש!" עד אז הוא היה פשוט מתחבא כל כך טוב שלא היומ וצאים אתו שעות, בלי הגזמה. עד כדי כך שהחלנו כלל : לא משחקים מחבואים. דרך אגב , גםן כדורגל הוא הביןם באמת רק בגיל 11 לערך אבל בניגוד למחבואים הוא לא מבין עד היום מה הרעיון הכל כך כייפי ב22 אנשים שרצים אחרי כדור אחד (באמת!).

הבן שלי בן 9 וחצי עדיין מתחבא שעות

בתחילת השנה גם חטף על זה מכות מילד חדש שלא היה רגיל שלגיא צריך לחכות ...

צריך ללמד.

אני הייתי קודם כל מפרקת את המשחק לחלקים. 1. זה שעומד הוא זה שסופר. 2. כל הילדים שמשחקים מתחבאים. 3. זה שעומד צריך לחפש... 4. העומד מוצא ילד... נגיד אתה. 5. לשאול, מה עושים? שהילד ינסה לתת תשובה. ואז לספר לו שיש תחרות והראשון שדופק במקום שהילד עמד, ינצח. ילדים שעדיין לא קוראים, לתאר את זה דרך ציור ורצפים. אחרי כן, לשחק איתו משחק דוגמא...לא הפנים, להראות שוב את הציור. ולשאול איך היה צריך לשחק לפי הציור... הפנים, להראות את הציור ולהגיד כל הכבוד. זה על אותו משקל שרונית וולגרין נתנה איך לנתח את אירוע (משחק המחבואים) עם הילד. (כתבה את זה בשרשור של הארגון) הקושי של הילדים שלנו נובעים בעיקר מארגון ולכן אם נפרק להם את המשחק, אפשר להצליח. בהתחלה עם ילד אחד, להוסיף לאט לאט עד ההצלחה המלאה. לפי מה שכתבתי, ניראה לי שבכיתה י"ב, הוא כבר יוכל לשחק. מה אתם אומרים? סתם... עמליה

חחחחחח

סלחי לי אבל את פשוט מצחיקה אותי. מעולם לא חשבתי שאפשר לעשות כל כך הרבה ביג דיל ממשחק מחבואים. כל מה שצריך לעשות זה לומר את ההוראות ולהתחיל לשחק. עם כל הכבוד לכישרון האומנותי של אמהות הפורום שכניראה רב אני מציעה לנצלו לדברים שהם לא ציור הוראות משחק פשוטות ואני לא אומרת את זה מתוך זלזול או כוונה לפגוע חלילה אני פשוט אומרת שעבורי שאני בלי ספק אספית הבנת המשחק הזה לא היתה מסובכת בכלל ואני מאמינה שככמוני יש עוד שמסוגלים להבין את המשחק ככה שיש סיכוי שכל העבודה לשווא.

ילדתי הצעירה את מדד רק לעצמך אז

אנא נסיכה נחמדה, הזלזול הזה ממש , אבל ממש לא במקום. ילדי בן 8 ועדיין איננו יודע לשחק מחבואים. הוא רחוק מכך. ילדי הצעיר שמדבר מקסים, היה מתחבא על ידי עצימת עיניים במחבוא.. או מציץ ועוצם עיניים.. אולי זה נראה לך מצחיק אבל לא- מחבואים, כמו תופסת, וכמו כל משחק עם חוקים חברתיים, דורש תרגול ופירוק משימות. בדיוק כפי שאת או בוגרים אחרים, צריכים לתרגל סמול טוק ורכילות או שיחות על מה שלא מעניין אותך. תרגול והבנת חוקים חברתיים, אינו פשוט ואיננו מובן מאליו. מזלך שלך זה היה קל ופשוט. אך אל תזלזלי ואם את רוצה קצת להכיר יותר- את מוזמנת לבקר אצלי בבית, טוב? ההזמנה אמיתית ולא נעשית סתם. כך אולי תכירי יותר, חלק מילדינו.

אז כל הכבוד לך שאת הצלחת לשחק...

הבן שלי התקשה במשחק הזה. יש ילדים שיש להם בעיות של ארגון וקושי רב במעברים, במשחק הזה יש צורך בארגון, תכנון והבנה שמנרדף אתה הופך לרודף, ומה לעשות יש כאן גם מעבר. אז אני מבינה שבגלל הלקות שלך, את לא מצליחה להבין שלא כל הילדים הם כמוך, אבל נסי לראות את הקושי שיש לאחרים ולאו דווקא תסתכלי רק על עצמך. גם זה דבר שצריך ללמוד ולהפנים. הסבר נוסף: הציור או הכתיבה גורמות להפנמה של החוקים. ואני מתכוונת לילדים שמסבירים להם את החוקים והם לא מצליחים ליישם אותם. ובעיניי זה לא מצחיק.

micmaoz

New member
לא לכולם קל במידה שווה!!!

נסיכה, גם אני ידעתי לשחק מחבואים מגיל 4 ואני אספית אבל הבן שלי, לעומת זאת, שהוא אספי לא ידע לשחק עד גיל 9 ! וזה אחרי שניסיתי ללמדו את המשחק מגיל 4, אז אל תחשבי שכל הילדים דומים ולכולם צריך להיות קל באותה מידה. כן, יש כאלה שיבינו את חוקי המשחק ואיך שיתנו להם אותם, הם יוכלו להתחיל לשחק, אבל תמיד יהיו אלה שיתקשו ויזדקקו ליותר מכך- אז למה לצחקק או להכליל?! מיכל

צריך ללמד וזה לא פשוט !

כמובן שהילדים שונים זה מזה רצוי לתרגל יחד עם משתף ( ילד שיגרור ויעזור לו להכנס לחוקי המשחק )

shirkoosh1

New member
עוד טיפ

הדרך טובה ללמד את הילד זה הדגמה בשניים, ככה אנחנו לימדנו את עינב את העיקרון של המשחק: אחד מאיתנו הצטרף אליה ועשה איתה את ה"חיפוש", כשהיה תורה לחפש, וכשהיא אמורה היתה להתחבא אחד מאיתנו מצא מקום מחבוא והתחבא איתה. אגב, עינב בת שש. אוהבת לשחק מחבואים, אבל מתחבאת בצורה די פארשית וממהרת להסגיר את עצמה ("אני כאן") אם מי שמחפש אותה מתמהמה.

אותו הדבר עם לירז

הוא הפנים סוף סוף את העניין אך מסגיר את עצמו כל פעם מחדש מרוב התרגשות. לעומתו אלמוג מתחבא ולוקח לנו זמן למצוא אותו, הוא פשוט מחכה שימצאו אותו (והוא לא בספקטרום)

קרן ט

New member
אנחנו בהתחלה

שיחקנו בבית כשעידן הולך עם אחד ההורים ומתחבא וההורה השני עומד אחרי כמה זמן הורדנו את המבוגר שעוזר להתחבא ורק שהבין את התפקיד של המתחבא לימדנו את התפקיד של העומד.... אבל העיקרון היה שקודם מלמדים בבית עם מבוגרים שממלילים את התהליך

אצלנו, אופיר אוהב מאוד מחבואים

אבל ארק את החלק של החיפוש. הוא יודע להתחבא, ועושה זאת במקומות שונים (לפעמים הרגליים מציצות). הוא אוהב גם לחפש, אבל בחלק השני של הוא לא מעוניין. גם כשאנחנו מדגימים לו ורצים איתו להשיג...הוא נגרר אחרינו ממש לא מתעניין. הכיף הגדול מבחינתו הוא למצוא או להימצא!

pasiflora36

New member
תודה רבה לכם

על המידע הרב

orit952

New member
מחבואים

לצערי כמעט כמו כל דבר גם את המשחק הזה צריך ללמד. אנו מלמדים בסביבות שנתיים ורק עכשיו הוא כמעט תפס עניין. הילד שלי בן 5 בתפקוד מאוד גבוה. בהצלחה.

למעלה