מחבואים / שלמה ארצי

מחבואים / שלמה ארצי

שימו לב לסיפור קצר מפי שלמה ארצי מספרים, שפעם אחת, במקום כלשהו על פני האדמה, התאספו כל הרגשות והתכונות האישיות של בני האדם. היה להם קצת משעמם ולכן השיגעון הציע: "בוא נשחק מחבואים!" הסקרנות הרימה גבה ומכיוון שלא ידעה להתאפק שאלה: "מחבואים? איך משחקים את המשחק הזה?" השיגעון הסביר: "אני אכסה את העיניים ואספור עד מיליון, אתם תתחבאו וכאשר אגמור לספור, אחפש אתכם". ההתלהבות רקדה עם האופוריה, השמחה קפצה כל כך גבוה שזה שיכנע את הספק וגם את האדישות. אך לא כולם הסכימו להשתתף: האמת העדיפה שלא להסתתר, שהרי בסופו של דבר תמיד מוצאים אותה, הגאווה אמרה שמדובר במשחק מטופש אך מה שכנראה הפריע לה באמת היה שהרעיון לא היה שלה. אחת. שתיים. שלוש. החל לספור השיגעון. הראשונה שהסתתרה הייתה העצלנות – היא הסתתרה מתחת לאבן הראשונה שמצאה בדרכה, הקנאה הסתתרה מאחורי צל ההצלחה, אשר במאמצים אדירים מצאה מקום בצמרת העץ הכי גבוה. הנדיבות כמעט ולא יכלה להסתתר כיוון שכל מקום נראה לה נפלא בשביל אחת מחברותיה ולכן ויתרה עליו. "חור בגזע עץ? מושלם בשביל הצניעות! מאחורי כנפי פרפר? מושלם בשביל החושניות!" וכך הלאה. בסוף מצאה מקום מתאים בקרן שמש קטנה. התשוקה הסתתרה בלוע הר געש, והאהבה בתוך שיח שושנים. 999,999…. מיליון! סיים השיגעון לספור והחל בחיפושים. ראשונה נמצאה העצלנות, רק שלושה צעדים משם. אחר כך מצא את הספק: יושב על הגדר ולא מצליח להחליט עדיין היכן להסתתר. אחר כך שמעו את התשוקה מרעידה הר געש. פתאום הופיעה הקנאה וכך נמצאה גם ההצלחה. רק האהבה לא הופיעה בשום מקום. השיגעון חיפש מתחת לכן אבן, מאחורי כל עץ, בפסגות ההרים. וכשעמד להתייאש ראה שיח ורדים והחל לחפש בין ענפיו. פתאום נשמעה צעקת כאב: הקוצים פצעו את האהבה. השיגעון לא ידע מה לעשות בכדי להתנצל: בכה, התחנן ואפילו הבטיח להתלוות אליה לכל מקום. ומאז אותו יום, האהבה היא עיוורת והשיגעון מלווה אותה.

הסיפור המלא על צוותא..

הסיפור המלא על "צוותא" מתוך הופעה: "אני הגעתי לצוותא פעם ראשונה ב1970-71 רציתי לעשות פה סיבוב הופעות,צוותא נראתה בדיוק כמו היום, אותם שטיחים מקיר לקיר,אותם כסאות,לא היה הריפוד האדמדם,לא היה ריפוד פשוט,לא היה עוד כסף. צוותא נחשבה להיכל הספורט של הארץ: קטנה,מצומצמת אבל חשובה. אני כל הסיבוב ההופעות הזה,עשיתי הופעה אחת... לא הייתי נמרץ מספיק,לא רצתי טוב,לא זוכר מה היה, עברו כמה שנים וחזרתי לכאן ב1978 אחרי שעשיתי את "גבר הולך לאיבוד" והייתה תקופה ש 3000 תקליטים כאילו מכרת את השמיים,הגעתי עם חמישה נגנים ובאתי לכאן מידיי יום שישי אבל הקהל לא בא,לא יודע,אולי הם היו עסוקים או היה להם מה לעשות בדיוק בימים שאנחנו הופענו, באו כמה 30 40 פחות או יותר אבל הרב לא התפנו,לא יודע מה היה בדיוק. ככה מידיי שבוע הייתי חולף בקופה אותו דבר כמו היום והקופאית הייתה מורידה את הראש בדיוק שהייתי נכנס,לא היה לה נעים היא לא יכלה לבד למלא את האולם. אחד הנגנים שהופיע איתי אז אמר לי: "לא נראה תשמע 30 40 באו התאפרו התלבשו,זה הרבה". אבל לי היה עסק עם אלה שלא באו,והייתי עצוב,אני חושב שהייתי עצוב,הייתה תקופה ארץ ישראל נראתה משהו אחר ותל אביב נראתה משהו אחר,היה פסז' אחד בדיזנגוף שם במוצאי שבתות האנשים היו הולכים ל"קולנוע הוד",(את לא זוכרת כלום נכון..?") לא היו כל הקולנועים החתוכים האלה...1 2 3 4 5 היה אחד ועוד אחד ועוד אחד... ופה למעלה הקימו את "לונדון מינסטור" זה מאוד החמיא לתל אביבים "לונדון מינסטור" רובם לא היו בלונדון אבל הרגישו כאילו הם בלונדון במוצאי שבת.... היו מסתובבים פה המונים בפסז',הלוך ושוב,לא קונים אבל מסתכלים זה גם משהו... אז היה לנו רעיון שמישהו יעלה למעלה ויציע להם שלושה בכרטיס אחד...לא רצו...אולי הם היו עסוקים או משהו אז הייתי עצוב,מה אני יכול לעשות? כבר לא היו לנו רעיונות איך שהם יבואו..חיכינו וחיכינו עד בוש.. בסוף פיזרנו את הסיבוב הופעות הגדול הזה והמדהים והורדנו את ההופעה. ישבתי עצוב עוד שנתיים עשיתי את התקליט "דרכים" ואז בום הם התחילו לבוא,אני חושב שהם התפנו או משהו... ♫ הבית האחרון של השיר הזה כתוב על התקופה שנתיים קודם: זה כבר ימים,שבצוותא תלוייה מודעה קרועה, על החשבון המזמין אני חושב תהיה או אולי לא תהיה הופעה,ורק את באולם תהיי שם כדי לבכות הצגת בכורה,ואולי אז אקום ואגש ונרקוד שהסוף לא יהיה כל כך רע....כך עובר לו יום...."

™Tornado

New member
תגיד לי, נסעת לקיסריה עם רשמקול?

או שהצלחת להגניב איזו מסרטה?? עוד 6 ימים למנייאק, כבר חושב בערבית...

למעלה