מחאת הביטוח מתחדשת...

1cohen

New member
נפגש שם, אבל...

מה זה "פז גלילות"

xfwind

New member
איפה קיבלתי דו"ח בהפגנה הקודמת

הגיע בדואר רשום ואשתי פתחה לדוור

את ההמשך אפשר לדמיין.....

פרארי1

New member
יש בעיה עם פעולות כאלה שאינן "רשמיות"‬

המועדון, גם אם מספר החברים בו זעום ביחס לכמות הרוכבים, מוכר על ידי הרשויות ולכן יכול גם לתאם פעולות עם המשטרה, כמו שהיה בהפגנות של 2009.
פעולה עצמאית, מבורכת ככל שתהיה (ואני לא נכנס להאם יש סיכוי למשהו שכבר נוסה הרבה מאד פעמים והאם יש סיכוי שתהיה באמת התמדה אפקטיבית), יכולה להוות בעיה ומקור לחיכוכים עם החוק.

כבר היו בעבר לא מעט קריאות לפעולות כאלה תוך הצהרות מפוצצות שלא מפחדים מהמשטרה וכולי.
עד עכשיו אף אחד לא עשה כלום מעבר לקשקושי רשת, הפעם נראה שיש אנשים שכן יוצאים מהמקלדת אל השטח ועל כך מגיע להם כל הכבוד, אישית אני לא בטוח שאני רוצה להשתתף בפעילות כזאת (וכאמור, מבלי להיכנס לדיונים על דרך הפעולה וסיכויי הצלחתה).

אם פי 3

New member
מצד שני

אנשי "המועדון" לא יוזמים פעילות כזו. אני לא רוצה לבקר, או להכנס לסיבות, אלא להתייחס לעובדות היבשות: אין פעילות.

ולדעתי, חשוב להשאר בתוך דעת הקהל, ששלמה מהמכולת, ודינה מהמרפאה ידעו שיש בעית ביטוח, גם אם הם לא מתמצאים בכל הפרטים ומי נגד מי.

כך שמברכת על פעילות כזו - לא פעילות "התאבדותית", אבל כן פעילות שמראה נוכחות.
(הפעם אין לי אפשרות להגיע, מדברת על העקרון).

barnyrebal

New member
בעיקרון, כל פחית שתעמוד בפקק תקלל את מי שיצר

אותו.

על הקטן של הפחיות שהדו"ג משלמים, מקופחים ו/או נרדפים.
הפחית לא רוצה לעמוד עוד דקה מיותרת בפקק ובטח אם מישהו אחר משלם/ לא משלם.

הפחית עייפה ביום ראשון בבוקר גם ככה.

אז,
סביר להניח שהמודעות היותר גדולה שתצא מהסיפור הנ"ל זה קללות של פחיות ואולי פחות איכפתיות (אם יש כזאת בכלל, ודוקא לפעמים יש), של הפחיות כלפי כל השאר.

לא קל לחיות בארצנו
לא קל להיות פחית.

פרארי1

New member
תתפלא

מדבריך אני מבין שלא היית בהפגנות של 2009.
קיבלנו המון סימפטיה הן מהתקשורת והן מהנהגים אותם תקענו בפקקים (לא מכולם, כמובן, אבל בהחלט הייתה אוירה חיובית).

אנילא יודע אם כיום עדיין אפשר לגייס את אותה סימפטיה, ייתכן שכן, אבל כמו שכבר נאמר בשרשור - יוזמות פרטיות שאינן מתואמות עם אף אחד, בעייתיות.

פרארי1

New member
לא יודע...

בינתיים, מההתנהלות של הארוע (מחיקות של דעות שונות וכולי) ומהעדר תאום עם גופים רשמיים, לי זה נראה לא הכי רציני, אבל כל אחד יעשה לעצמו את השיקולים, ייתכן שאני טועה בגדול ובארוע הזה תונח התשתית לשינוי המיוחל.

gilkor

New member
השאלה היא אם יש "תמיכה" מהמועדון + מצע מוצע

אני חושב שיש צורך בתזכורת קבועה, בין אם רשמית או לאו, לנושא הביטוח.

מפריע לי שלא ראיתי מצע כלשהו, אבל לפעמים דברים מתחילים לזוז תוך כדי תנועה.
הייתי שמח לראות דרישה למשל:
1. הורדה וסבסוד מלא של ביטוח החובה ע"י חב' הביטוח הפרטיות, במידה ויתנגדו יצירת מיסוי על רווחיהן לטובת סבסוד הפול (נוסף על הקיים).
2. הפסקת מבצעי אכיפה נקודתיים לדו"ג.
3. דרישה ליצירת תקן חניה לדו"ג בשילוב נציגי הדו"ג.
4. דרישה ליצירת תקן לצבעי כביש בשיתוף נציגי הדו"ג.
5. סבסוד אביזרי הגנה לרוכבי דו"ג.
6. טיפול גורף בסטטיסטקת הרכב הגניב ביותר בישראל.
7. סבסוד קורסי רכיבה מתקדמים.
8. פתיחת נת"צ לדו"ג.

זה בעייתי מאוד.

גם אם המטרה ראויה, בלי התארגנות נאותה של תיאום מול המשטרה, של פירסום ראוי בתקשורת (איך יידעו שנפל עץ ביער?) וכו', לא ברור מה יהיו ההשלכות של ה'פעולה' הזו.

אבל מה לעשות, כשההמון זועם, הוא זועם. ובצדק.
כמה כבר אפשר לדאוג לרווחת חברות הביטוח?

למעלה