מחאה.

ינוקא1

New member
מחאה.

אני מוחה על שימוש ציני שעשתה מכללת "שלם" לרפואה משלימה ב"מכתב רבנים" בשביל פרסום. http://www.kipa.co.il/now/45664.html זהו הנוסח המלא של תגובה שהגבתי - באתר כיפה הוא פורסם חלקית.

freearth10

New member
../images/Emo45.gif

אף פעם לא הבנתי איך דמיון מודרך הוא עבודת אלילים, שהרי הכל הוא יצירת האלוהים/האנרגיה/הטבע.. כך שאם אנחנו מדמיינים איך קרני השמש/האור נכנסים לגופנו אנחנו סך הכל משתמשים במה שכבר נוצר. לפני כמה שנים עבדתי עם משפחות דתיות/חרדיות ושמעתי את כל מגוון הקשת. חלק אמר שתמציות באך זה סך הכל מיים ואפילו לא צריך לבקש רשות לשתות מיים, אחרים ביקשו רשות מהרב, חלק טען שדמיון מודרך זו עבדות אלילים, אבל יש אישור רבני לעסוק במוח אחד ... אקיצר כנראה שתלוי את מי שואלים... מאיה

dudusapir

New member
יש משהו בדבריהם

למרות שאני לא מסכים איתם... טיפולים כגון: חוצנים, אנרגיות, צקרות, רפואה סינית, אבנים ועוד, לא בדיוק מתאים למי שמאמין באלוהים. במילים אחרות זה נוגד את האמונה באל אחד. חלק מהטיפולים באים מאמונה בבודהיזם ועוד כל מיני פסלים ... נדמה לי!

ינוקא1

New member
מסכים איתך לגבי חוצנים

שגם לי היה קטע איתם בעבר , וממה שמנית זה הדבר היחיד שאני מסכים איתך. היום אני מבין שטיפול בעזרת חוצנים הוא סכנה גדולה לגוף ולנפש. לגבי "אנרגיות , צ'אקרות , אבנים" - זה לא קשור לאמונה באלוהים. אם נקבל את הדברים הללו כטבע קיים , אז אפשר לטפל דרכו. אם זה לא קיים , אז זה לא קיים. בכל מקרה זו לא בהכרח עבודה זרה. כשאני מטפל בהילינג אני לא מבקש בקשות משום ישויות , אני מבקש עזרה מאלוהים וזהו. נכון שאם מישהו מתפלל לכל מיני פסלים וכוחות אז זה כן בעייתי. לגבי רפואה סינית - כיום קיימות כ4-5 שיטות נפוצות של רפואה סינית (TCM , STEMS , 5 ELEMENTS , רפואה יפנית , שיטת האיזון ועוד). בכל הסוגים הדיקור נשען על הבנות רפואיות ולא עוסק בשדים ורוחות וכדומה. השיטה היחידה בה אולי יש בעיה היא STEMS , כי היא משלבת בתוכה אסטרולוגיה סינית. בצמחים סיניים כפי שנלמדים היום אין שום בעיה , בטווינא ושיאצו אין שום בעיה. (גם לגבי STEMS - אסטרולוגיה איננה מוגדרת כעבודה זרה , רבים מחכמי ישראל עסקו באסטרולוגיה , וחכמינו התירו בשביל רפואה דברים רבים גרועים יותר מאסטרולוגיה) ישנם רבנים העוסקים ומלמדים רפואה סינית (למשל הרב יובל אשרוב מאור הגנוז) וגם יש לא מעט אנשים דתיים העוסקים בהילינג. דווקא הרבנים עצמם כתבו בצורה שקולה ואחראית. אבל הפרשנות שניתנה לדבריהם - עיוותה אותם.

nitzano

New member
עזוב, לא שווה לכעוס, מי שמכין קמאות עובד

עבודה זרה יותר מאשר מי שמטפל ברפואה סינית. בורות (כמו בורותם של הטוענים לעבודה זרה ברפואה סינית) הינה עבודה זרה לא פחות, לפחות לפי הרמב"ם (או לפי מה שהבנתי מדבריו).

ינוקא1

New member
מה שעצבן אותי

זה לא דווקא התוכן , מה שעצבן אותי בעיקר זה שהוצאת המכתב הזה זה תרגיל שיווקי מלוכלך שעשתה איזושהיא מכללה דתית לרפואה משלימה (היא חושבת למשוך כך תלמידים דתיים). הם לא מבינים שבהצהרות כאלו הם כורתים את הענף שעליו הם יושבים. כי בעוד מה שהרבנים עצמם כתבו היה להשתדל ללמוד רפואה משלימה במקום "כשר" , הפרשנות שניתנה לדבריהם על ידי מי שהכין את הכתבה היא ש"התחום נגוע בעבודה זרה ומוטב להתרחק ממנו" . (ציטוט מהכתבה : "מכתב רבנים חדש, עליו חתומים רבנים בכירים בציונות הדתית, תוקף את תופעת הפנייה לטיפולים רפואיים משלימים, בטענה כי הם מעורבים יסודות הנלמדים מעבודה זרה") אינני מבין כמה נמוך אנשים יכולים לרדת בשביל פרסום וכמה טיפשים הם יכולים להיות.

nitzano

New member
../images/Emo45.gif יש רק שני דברים הם אינסופיים

היקום והטמטום האנושי, ואני עדיין לא בטוח בקשר ליקום.... איינשטיין

mic26

New member
אני דווקא מבינה מאיפה זה בא

לפחות לפי הפירוש המאוד פשטני של העניין. מאז ילדותנו מלמדים אותנו שיש דברים שהם אסורים ויש דברים שהם מותרים, לפי התורה. למשל, ידוע שצריך להאמין באל אחד ולא באלוהים אחרים. וידוע שהגויים, הבורים והלא מפותחים, כמו שהדגישו המורים לתנ"ך, הם התפללו לאלים רבים: לשמש, לירח, לאבנים... והנה אנחנו היום מכירים באנרגיות של ליל ירח מלא, הולכים לצפות בליקוי חמה וביום הארוך בשנה שבו השמש במלוא עוצמתה, שמים מוקסה על נקודה מסויימת של מרידיאן הקיבה. עבודת אלילים. וגם לאבנים אנו מתפללים: לרוז קוורץ של צ'אקרת הלב, לאמטיסט של העין השלישית... ולצמחים, הו, כמה שאנחנו מתפללים לצמחים. צמחי המרפא הנהדרים, שהמורה שלי אומרת שעל הרבולוג אמיתי לדבר אל הצמח ואל העץ ולהתפלל על מנת שיצמחו וירפאו. ובכלל, כל העניין הזה של "נביאי שקר", זה לא מזכיר קצת תקשורים? והעובדה ששיטות רבות מגיעות מתרבויות אחרות, חלקן דתיות, כמו בודהיזם והינדו? כדי להיות מטפל בשיאצו צריך ללמוד קודם כל את הבסיס לבודהיזם, שהוא חמלה. אפשר לפרש את זה בדרכים שונות. בעיני כל דבר בטבע מואר באור אלוהי. אבל כשאני מטפלת אני מרגישה לפעמים שאני עובדת בעבודה זרה.

ינוקא1

New member
ראשית , רוב המטפלים הם לא כמוך ../images/Emo13.gif

וגם לא כמו המורה שלך בצרפת. אצל רוב המטפלים הרפואה הסינית היא יותר טכנית. דבר שני - להכיר ב"אנרגיות" של ירח מלא , להתבונן על המחזוריות בטבע לשים מוקסה וכו' זוהי לא עבודת אלילים. גם ביהדות יש "ברכת הלבנה" בכל חודש , וברכת החמה (פעם ב28 שנה) , "ברכת האילנות" בחודש ניסן ועוד ועוד. אני עובד המון עם אבנים , ואפילו אוהב אותן ורואה מה נוח להן לטיהור וכו' אבל אני לא מתפלל אליהן. אני מבקש עזרה אך ורק מריבונו של עולם. אני יודע שהוא שולח לי עזרה - בין אם זה על ידי אבנים , מלאכים , צמחים וכו' וכו' אבל אני לא מבקש מהם בקשות. גם כשאני אומר "תודה" אני אומר תודה לאלוהים על הכל והיא כבר מגיעה לאן שצריך. תקשורים זה מאוד מזכיר נביאי שקר , ואינני מכחיש שעם זה יש בעיתיות , כתבתי את זה בעצמי. אבל רוב הרפואה המשלימה של היום איננה תקשורים - לא רפואה סינית , לא רפלקסולוגיה , לא הומאופתיה , לא שיאצו וטווינא וכו'. מצד שני תקשורים מזכירים משהו שנקרא ביהדות "רוח הקודש" שהיא דרגה מתחת לנבואה - גם הטכניקות שמוזכרות ביהדות להשיג את זה (להתבודד , ללבוש בגדים נקיים , להתפלל ולצום לשבת ולהתרכז , לחזור על משנה אחת כמנטרה וכו' וכו') מזכירות טכניקה של תקשורים. כל רב עם "רוח הקודש" הוא גם מתקשר. התקשור עצמו הוא טלפון - אין בעיה עם טלפון , הבעיה היא עם מי מדברים בטלפון . . . חמלה זה לא משהו ששייך רק לבודהיזם , זה משהו טבעי נמצא אצל כל בני האדם בכל הדתות. (גם הבודהיזם בצורתו הבסיסית איננו עבודה זרה אלא פילוסופיה. הוא מדבר על שיטה להסיר את הסבל דרך מדיטציה וכו'. הוא לא מדבר על אלוהים ואמונה באלוהים וכו'. רק שבמזרח כשהפכו אותו לדת חיברו את הכל עם פסלים וכו' כך שהיום זוהי כן עבודה זרה. אני בספק רב אם הבודהה עצמו היה מרוצה מה"דת הבודהיסטית" ). גם אני מרגיש שכל דבר בטבע מואר באור אלוהי -כי אלוהים מקיים את הטבע ונמצא בתוך הכל. מצד שני , אני מודע לזה שכל מה שאני רואה הוא הכיסוי בו אלוהים מתכסה ואיננו אלוהים בעצמו. לאלוהים בעצמו אין גוף ואין דמות הגוף - הוא ההוויה עצמה ורק אליה אני פונה.

ינוקא1

New member
ועוד משהו

גם לדבר אל העצים והחיות ואפילו עם השדים (=חוצנים ?) זה לא "להתפלל" אליהם. לפי המסורת שלמה המלך היה מדבר איתם. (רק שבמקרה של השדים , זה בסוף עלה לו ביוקר).

mic26

New member
אני כמובן מסכימה איתך../images/Emo13.gif

סבה של אמי, לפני שנים רבות בעירק, היה אב למשפחה ענייה מרודה. הוא עבד קשה כל היום, וכשחזר לביתו ולמשפחתו, חיכה לו בבית תור ארוך של אנשים שביקשו ברכה. הוא היה רב בהכשרתו, והם אמרו שכשהוא מניח את ידיו עליהם, הוא מרפא אותם. הוא מצידו נהג לומר שאלו שטויות. "אני מתפלל" הוא אמר, "זה הכל. אני לא יודע מה הם רוצים ממני, אבל אם הם חושבים שזה עוזר, לא אסרב להם". הציעו לו כסף עבור הטיפול והוא סרב בתוקף לקחת, למרות המצב הכלכלי הקשה. הוא לא הסכים לתמחר את התפילה שלו. הרי הוא לא עשה כלום, רק התפלל לאלוהים.

mic26

New member
קיבלתי גם קיבלתי

לצערי את האמונה המוחלטת שלו לא קיבלתי. לא היה מזיק לי קצת מזה, במיוחד כעת. אבל קיבלתי את חוסר הרצון להרוויח כסף, ואת הקושי לעכל את הקשר בין הרוח לחומר. טיפלתי בזה לפני כמה שנים בקינזיולוגיה. אני כנראה לא מטפלת ברמה שלו, אבל מאמינה שקיבלתי גם קצת מהטוב שלו...

ינוקא1

New member
בניגוד לדיעה הרווחת

אני חושב שדווקא מטפלים שפחות רוצים להרוויח כסף , הם בעלי הסיכויים הגדולים ביותר להרוויח כסף. כי הם עובדים בשביל האידאל ונהנים ממה שהם עושים. גם אני עשיתי על זה עבודה בזמנו (עם ביורגונומי) , גם היום אני לא גובה סכומים גבוהים , אבל אני יודע שהכסף בא אלי כשאני צריך אותו.

mic26

New member
הכסף הוא לא המטרה

הוא כמעט אף פעם לא היה המטרה. ובתקופות לחוצות שבהן חשבתי שהוא בכל זאת מטרה, הרווחתי אפילו פחות.

יעל ND

New member
מה שהם עשו

- זה צעד שווקי גס ולדעתי גם פוגע בחולים. דרך אגב, הם פירסמו לא רק בכיפה, אלא בכל מקום ובגדול. אבל לא משנה, כמה אנחנו מוחים - אני לא מאמינה שזה יעזור. ואני גם מאמינה למה: אילו לא הייתי בתחום, אחרי מכתב כזה גם הייתי נזהרת. יש פסיקות ברורות לכל ציבור וציבור מה מטתר ומה אסור. וכל עוד מדובר בטיפול ולא בפילוסופיה או דת זרה ואין שימוש בעבודה זרה (ויש הגדרות ברורות, מה זה עבודה זרה) - לא משנה מאיפה זה בא. אם לא ביררת, או יש לך ספק - יש פוסקי הדור, אליהם ניתן לפנות. אם את מרגישה, שאת עובדת עבודה זרה - אז למה את עושה את זה???!!! תסלחי לי, אבל אני ממש לא מבינה. לא הייתי מסוגלת לא רק לעבוד - גם לחיות עם מחשבה כזאת...

למעלה