מחאה חברתית חיפה

zaradoz

New member
מחאה חברתית חיפה

שלום לכולם. רציתי לעניין אתכם בפעילות שאני מעורב בה כבר קרוב לחצי שנה, מדובר בפעילות של קבוצת סטודנטים א-מפלגתית ששמה לה למטרה לעורר את המודעות החברתית של תושבי חיפה והאיזור. הקבוצה פעילה בעיקר באיזור חיפה והקריות. כמובן שלא ניתן להתחמק מהקישור הפוליטי של קבוצה שכזו, אולם אנו מתמקדים אך ורק בנושאים החברתיים ובעוולות הנגרמות לאזרחי המדינה, בעיקר לחלשים שבינהם, מצד הממשל והבירוקרטיה הממסדית. את המאבקים הפוליטיים השארנו כרגע מחוץ לתמונה על מנת להתמקד בעשייה. עד היום התמקדנו במספר נקודות אשר מייצגות מבחינתנו את ההדרדרות הכלכלית-חברתית והמוסרית של מדינת ישראל לכיוון של מדינה ללא שירותי רווחה, ללא סולידריות חברתית ועם פערים חברתיים שאינם ניתנים לגישור. או במילים אחרות - מדינה ניאו-ליברלית וסמי-גלובלית, מדינה בה השירותים החיונים לתקפודה של חברה מודרנית הופקדו בידי אנשים פרטיים שעיקר מענייהם רווח כספי כאשר הדגש הוסט מטובת הכלל לטובתם של פרטים בודדים. אנו רואים כבר היום איך משק האנרגיה, הבריאות, החינוך(בחלקו), הבנקאות והסיעוד במדינה עברו מאחריותה של הממשלה (כנציגת החברה) לידיהם של גופים פיננסים אשר מנסים בכל דרך להעצים רווחים על גבי הנזקקים לשירותיהם. כבר היום נתח נכבד מהעובדים במשק (הציבורי והפרטי) מועסקים במסגרת חברות כ"א אשר עושקות את עובדיהן (רק לזה צריך שירשור מיוחד) ומונעות מהם במקרים מסויימים תנאים בסיסיים, רוב רובו של מערך הבנקאות בארץ נמצא תחת ידיים פרטיות, כל שירותי האנרגיה (פרט לחברת החשמל) נמצאים בידים פרטיות ורוב שירותי הסיעוד גם כן הופרטו. כדיוע לכולנו - איפה שיש כסף תמצא שחיתות. אני קורה לכולכם לבוא ולהצטרף לפעילות (ללא כל התחייבות), אנו נפגשים מדי שבוע בימים שלישי או רביעי באיזור חיפה, ומדי יום שישי נערכת הפגנה בבית הקרנות - כל עזרה תתקבל בברכה. שחף חלק מהפעילויות בהן אנו עוסקים - חלוקת מזון לנזקקים בבית הקרנות במקביל להפגנה כנגד ההתנהלות הכלכלית בארץ והמדיניות החברתית האכזרית של הממשלה. מאבק בתוכנית הכלכלית (בין השאר שיירת מחאה לירושלים והפגנה כנגד כנס קיסריה לעסקים). הכנסת מערכי שיעור חברתיים לבתי ספר בחיפה (בתהליך). טיפול וסיוע לעובדי כוח-אדם ועובדי שמירה ואבטחה כנגד הפרת זכויות עובדים מצד המעסיקים (בשיתוף עמותת קו-לעובד וארגון אמי"ל). מאבק בנושא בי"ח פלימן. ישנן עוד מספר פעילויות שנמצאות כרגע בשלבי התהוות, אנו פתוחים לשמוע כל רעיון ונשמח להתגייס לכל מטרה ראוייה בנושאים אלו - פשוט תגיעו לאחת הפגישות ותעלו את הרעיון. כל מי שמעוניין להצטרף מוזמן ליצור עמי קשר.

zaradoz

New member
פעילות נוספת

הפגנה מול חיפה כימיקלים המפגינים: קבוצת מחאה חברתית חיפה, המקיימת מדי יום ששי חלוקת מזון והפגנה מול בית הקרנות. המקום והזמן: הכניסה למפעל חיפה כימיקלים, מפרץ חיפה. יום ראשון 21.9, בשעה 8:00. משך ההפגנה: עד שעה. סיבת ההפגנה: מפעל חיפה כימיקלים דרום, שהוא סניף של חיפה כימיקלים, שבר כל שיא של אכזריות בעיצוב יחסי העבודה בין העובדים להנהלה בתחומו. מרבית העובדים הועסקו על ידי חברת כח אדם, בשכר מינימום, תוך הפרה מתמדת של זכויותיהם הסוציאליות, ללא תנאי עבודה בסיסיים, וללא כל נכונות של ההנהלה לדון עימם על שיפור המצב. כאשר ניסו עובדי המפעל להקים ועד, פעלה ההנהלה באלימות תוך הפעלת טרור נפשי ופיזי מול העובדים ופיטורי מנהיגי הועד. כל זאת בניגוד לחוק האוסר על פיטורי עובד שפעל להקמת ועד. הנהלת המפעל ניסתה להקים ועד ממונה, שיחליף את ועד העובדים. בית הדין לעבודה פסק כי ההנהלה פעלה בחוסר תום לב, וכי פעולותיה בלתי חוקיות. עצומה חתומה בידי כ-200 אזרחים נשלחה ליו"ר דירקטוריון המפעל אבי פילוסוף. פילוסוף הגיב באיומים בתביעות דיבה, תוך שהוא מתעלם מהביקורת החריפה שמתח בית המשפט על הנהלת המפעל. אנו מפגינים: נגד ניצול העובדים על ידי הנהלת המפעל בחסות חברת כח אדם. נגד הכוחנות והאלימות בהם נקטה הנהלת המפעל, כוחנות המתבטאת גם במכתבו של פילוסוף. בעד זכות ההתאגדות בועד, שהיא זכות המעוגנת בחוק. בעד משא ומתן הוגן בין עובדים ומעסיקים, ונגד הסדרה חד צדדית של יחסי העבודה. נגד הקשר בין הון ושלטון, אשר פרשת מכירת חיפה כימיקלים לאריה גנגר, מקורבו של שרון, היא דוגמה מובהקת שלו. מקרה חיפה כימיקלים הוא מקרה מבחן מובהק לשינוי הבלתי הפיך בנורמות יחסי העבודה בארץ. על כן המחאה נגד מעשי ההנהלה אקוטית ומידית. ההפגנה שלנו מצטרפת להפגנה שתערך במוצאי שבת מול ביתו של אבי פילוסוף על ידי "חברה צודקת" (18:30, מרים החשמונאית 16, הרצליה פיתוח). הפגנה זו תזכה לסיקור תקשורתי ברמה ארצית, וההפגנה שלנו יכולה לחזק את המסר ולהציג תמונה של מחאה בפריסה ארצית. איך מגיעים? נוסעים מהצ'ק פוסט צפונה בשדרות ההסתדרות, עוברים את בתי הזיקוק ואת פסי הרכבת, ופונים ימינה. ניפגש שם! לפרטים: מאור, 068-594467 שיר, 056-501040 שי, 067-735703

zaradoz

New member
הממ

אני מניח שאיש מכם אינו מתכוון להפגין נוכחות. חבל

tygger

New member
לא מחייב.

חלק מהאנשים פה לא נמצאים פה כל הזמן. אני לדוגמא סחבתי איתי את מקס, GS, ועוד כמה דרומה. הם היו הצוות הטכני שלי היום. והיה מעולה. רק חבל שאני לא רואה תמונות משם...

zaradoz

New member
לך לישון!

אתה עובד מחר
ותיקח בגד ים - ממחר אתה במים העמוקים
בהצלחה אח שלו
אה, בהזדמנות תכנס לפורום חברה צודקת (hevra.org.il) פרסמתי שם הודעה על מה שדיברנו.

tygger

New member
אליי למייל. ואל תרחם.

הוא בודק לבד כל חמש דקות את הדואר בתפוז (ובהוטמייל ובבזק, ובנטוויז'ן, ובזהב, ובברק, ובכל שאר התיבות...) אז יאללה שלך לי לדואר בתפוז את התמונות. את כולם.

MAX D

New member
ויציאה...

אחחחחח..... אם יכולתם לישמוע את הרעש של היציאה...

tygger

New member
יותר אהבתי את זאת.

ויש לי סוליה גמורה להוכיח כמה נמוך זה היה...

zaradoz

New member
וזה קשור איך בדיוק../images/Emo35.gif

מנצלי שירשורים, זה מה שאתם

zaradoz

New member
מגלומן? קטן עליך.

אני יכול לחשוב על לפחות עשרה כינויים נוספים פרט למגלומן
ד"א פתחתי בלוג.

MAX D

New member
לי יש בעיה קטנה...

אם הייתי יכול להגיע ולעזור הייתי עושה את זה, אבל אני עם קביים ולא יכול לנהוג עדיין כך שזאת בעיה קלה. שיהיה בהצלחה למשתתפים וכל הכבוד על היוזמה

zaradoz

New member
דביר ידידי

קביים הם לא תירוץ
אני מאחל לך רפואה שלמה והרבה מעברים בגלאי מתכות (בעיקר בדיוטי פרי, ותביא איזה שני פאקטים מלבורו לייט), בפעם הבאה תגיד לי אם אתה מעוניין להשתתף ואני אארגן לך הסעה (במקרה הכי גרוע אני אשא אותך על כפיים)

zaradoz

New member
I'll take this as a yes../images/Emo35.gif

באמצע השבוע יש לנו פגישה, אני אשמח אם תוכל לקחת חלק (שוב, נושא הטרמפ בתוקף)

למעלה