מחאה וזעזוע

Nחמן

New member
מחאה וזעזוע

"מחאה וזעזוע לנוכח נסיון בג"ץ לכפות דעתו בנושאי הלכה" כך זועקת הכותרת של "יתד נאמן". העיתון מוחה על התערבות הבג"ץ בדבר הלכה, שאיננה בסמכותו. להזכירכם: המדינה מינתה בי"ד מיוחד לענייני גיור בראשותו של הרב חיים דרוקמן שליט"א כדי להקל על מצוקת הגיור ולמנוע מצב של היטמעות גוים בישראל. ביה"ד היה ער וקשוב למצוקת המבקשים להתגייר, שחלקם ביקשו זאת ממניעים טהורים ("עמך עמי וא-לוהיך א-לוהי") וחלקם מתוך אינטרסים טהורים פחות. מיותר לציין בשבח הרב דרוקמן, שהוא תלמיד חכם גדול וגאון עצום ומלבד זאת גם חכם. הרב דרוקמן פעל ממניעים הלכתיים טהורים אולם כיוון שאיננו שייך למפלגה הנכונה (???) ולא הסכים ללכת בתלם של בתי הדין המחמירים, שביקשו להקשות ככל האפשר על המבקשים להתגייר (מבלי להיכנס לויכוח, כי "אלו ואלו דברי..."), קפץ עליו רוגזם של האנשים מ"המפלגה הנכונה" ובית דין שלהם ביטל במחי יד את כל גיוריו, שנעשו בהתאם להלכה (ע"פ חוות דעת פוסקים ידועי שם). חוצפתו של העיתון לא ידעה גבול. כל אחד מחברי ביה"ד, שפסל את הגיורים, הוא "הרב הגאון" שליט"א ואילו הרב דרוקמן הוא סתם דרוקמן (אחד מן השוק?). גיוריו הם מזויפים ותרמית אחת גדולה - "גיורי דרוקמן". מה הפלא, שבג"ץ התערב בנושא, שחורג בהרבה מגבולות ההלכה? ע"פ ההלכה גר שהתגייר וכעבור זמן הפסיק לקיים מצוות הוא יהודי לכל דבר. ע"פ ביה"ד של "הרבנים הגאונים" שליט"א כל גיוריו של הרב דרוקמן מזויפים. אילו היה מדובר חלילה בגיור רפורמי, שאיננו אלא חוכא ואיטלולא ורחוק מהתורה כרחוק מזרח ממערב, ניחמתי. רק לומר על הרב דרוקמן, שגיוריו מזויפים, הרי זה "כל הפוסל במומו פוסל". למען האמת אין סיבה להיות שבע רצון מפסיקת בג"ץ. אכן אין זה רצוי כלל, שבג"ץ יתערב בדבר הלכה. עם זאת לא אנו פנינו לבג"ץ. אלמלא ההעזה של ביה"ד להתערב במעשה בי"ד אחר בתואנה, שהשני גדול מהראשון ("הרב הגאון" לעומת "דרוקמן"), הנושא לא היה מגיע כלל לבג"ץ. אין לי כל ספק, שאילו היה מגיע לבד"ץ של "הרבנים הגאונים" שליט"א מקרה רות ובעז, היו מרימים "קול רעש גדול, אדיר וחזק" כנגד גיור זה ולא היינו זוכים לדוד המלך. לכן הגיעה השעה לומר ל"החכמים יודעי העיתים": הישמרו לכם מעלות בהר ופגוע בתלמידי חכמים מובהקים. מן השמים יעכבו בעדכם מלעשות זאת וחילול השם הנורא יהיה גדול מאוד.

מרי לנ3ח

New member
ידידי המלומד

לא קראתי את הכתבה, כי אין לי ממש חשק. אבל אני מכיר אותך בתור אחד ששגיאות בעברית מציקות לו וראיתי שכתבת שקוראים לעיתון הנ"ל "יתד נאמן" ובנינו, יתד זה נקבה. מכאן נובע שזו שגיאה. והוא צריך להכתב בשם "יתד נאמנה", לא? תודה

Nחמן

New member
אתה צודק, מרי יקירי!

ובכל זאת במקרה דנן הצדק עם העיתון. רק חסר סימן הגרשיים (ית"ד), המשנה את משמעות המלה לגמרי. כיוון שמדובר בשם שונה מהשם המקורי (י'דיעות ד'עת ת'ורה), אפשר להתייחס אליו במין זכר, להבדיל מ"יתד" (לבניין, לסוכה וכו'), שהיא נקבה. בכל אופן תורה על ההארה
חוץ מזה ב"יתד" עוד לא למדו לקח מהפרשה הקודמת: http://www.news1.co.il/Archive/001-D-194827-00.html?tag=23-05-45. הם יסתבכו עוד ועוד עד שהעיתון יפשוט את הרגל (ואולי גם את היד...
) וזה יהיה סופו של מי שמוציא לעז על רבנים.

מרי לנ3ח

New member
הא אוקיי, כי זה היה מוזר לי

שניה ו"ידיעות דעת תורה נאמן" זה יותר טוב?
או שכמו כל הדוסים, לכל דבר יש תירוץ חח

Nחמן

New member
ראשית - ידיעות הוא לא נאמן

אבל כמו במקרים רבים בלשון העברית, כאשר צירוף שמני, המורכב מכמה מילים, הופך למלה אחת בראשי תיבות אנו נוטים לעיתים לראות את ראשי התיבות כמלה אחת ויש דוגמאות רבות לאלה: מכ"ם (מכמונת מהירות) - המכ"ם מראֶה או מצביע על מהירות הנסיעה למרות שמכמונת היא נקבה). למשפט האחרון אתייחס בנפרד...

outcider

New member
מכ"מ

הוא ראשי תיבות של 'מגלה כיוון ומרחק' - ולא כפי שכתבת. סתם תיקון טעות...

Nחמן

New member
א. ../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

ב. אתה צודק ג. מה דעתך על זה? ד. מה דעתך על ד"ש חם? לו הייתי בקי בראשי תיבות, הייתי מביא עוד דוגמאות רבות. בכל אופן תודה על ההתייחסות. גם לי יש עוד מה ללמוד...
עקב אי היענות להצעה לטיול לאילת החלטתי לשנות כיוון לצפון. שתי שאלות: א. מישהו מוכן לנדב טיפים, מה אפשר לראות באיזור צפת (חוץ מקברים...)? ב. מישהו מוכן להיענות לאתגר ולהצטרף לטיול בן יומיים לצפת? היציאה ביום שלישי בבוקר

Nחמן

New member
חלק שני

לא קשור לעיתון. בדרך כלל העיתונים החרדים מקפידים על כללי הדקדוק. אבל... אם זה מגיע למודעות רחוב (פשקווילים בלע"ז) אז... שמעו שמים ויתגעש ותרעש הארץ. השמים למטה והארץ למעלה, זכר הופך לנקבה ונקבה לזכר, רבים הופכים ליחד ויחיד לרבים וכל זאת רק כדי לא להשתמש בשפה הציונית הטמאה, שהמציא אליעזר הן יהודה (במחילה הרשה לי לוותר על התארים המפוקפקים, שהעניקו לו...)... יודע מה? זה נטריד אותי הרבה פחות מאשר כמה "צדיקים", ש"רוממות א-ל בגרונם וחרב פיפיות בידם". אי"ה ובל"נ אני מתכוון להעלות למדורי מחר דווקא סיפור יוצא דופן על יהודי חרדי, שוויתר על ירושלים ועל מנעמיה והלך דווקא לעיירת פיתוח. שם אין לא אפשרות לצעוק "שאבעס!" וגם לא לפעול למען קווי "מהדרין" (ראה בפורום "פמיניזם"). מה, שהוא עשה שם, יעידו הפרסים הרבים שקיבל בחייו מהמדינה. חבל, שאין לנו רבים כמותו. למותר לציין, שאותו יהודי לא היה מעז לפגוע בצורה כה בוטה בתלמיד חכם גאוןכמו הרב דרוקמן.

ranch1989

New member
לא ייאמן

מאיפה בכלל מגיעה התעוזה לזלזל ככה ברב כמו הרב דרוקמן?!?! איך זה עובר צנזור כבד כ``כ כמו זה של ``יתד נאמן``?! זה מה שקורה כשמותחים את הגבולות- שוכחים מ``בל תוסיף`` במה שקשור לבן אדם למקום, ומ``לא תגרע`` במה שנוגע לבן אדם לחבירו. חבל.

Nחמן

New member
על זה היה דווה ליבי

הרב קוק זצ"ל נשאל פעם, מדוע הוא מקרב את פשוטי העם. השיב להם, שבית המקדש השני נחרב בגלל שנאת חינם ולכן הוא מעדיף להיכשל באהבת חינם, שעל זה לא ייחרב בית המקדש השלישי. בעניין הגיורים אין לי ספק, שהרב דרוקמן ובית דינו לא הקלו בדיני הגיור אלא חיפשו מוצא של כבוד, שיתאים להלכה, ושימנע הצפת במדינה בגוים, שעלולים להינשא בנישואי תערובת. הר שרמן פסק: יקוב הדין את ההר! "קשים גרים לישראל כספחת" ועל כן מוטב, שיהיו פחות גרים, שעלולים להצטרף אל היהדות החילונית. לא צריך לזלזל בדעתו של הרב שרמן ועוד רבים כמותו אולם פסילת בית דין אחר יכולה להיעשות אך ורק ע"י ביה"ד הגדול. הרב שרמן לקח לעצמו סמכות, שאיננה מוקנית לו ע"פ ההלכה, ומכיוון שהרב הראשי לישראל נוטה לכיוון היהדות החרדית, אין ספק, שימנע להכניס ראשו במחלוקת ולא יערער על פסיקתו. לצערי הרב כבוד התורה הולך ונרמס. הציבור החילוני עלול להפנות עורף יותר ויותר לכיוון ההלכה וכך יצא, שבמקום לתקן נמצאנו מקלקלים. חברים! חסר כאן אהבת ישראל! בעז הקים בי"ד של 10 אנשים כדי למצוא היתר לרות לבוא בקהל ישראל. הרב שרמן לבטח היה פוסל את החלטתו. כמובן קטונתי מלהכניס ראשי בין גדולים אולם שמתי לב לכך, שבעקביות בכל מקום, שבו יפסוק רב "ציוני" הלכה, המנוגדת להשקפת הרבנות ה"חרדית", הוא יאבד את כבודו ואת תארו. לבטח אתם יודעים, שהתואר "רב" איננו מוענק ע"י מפלגה כזאת או אחרת אלא ע"י הרבנות הראשית, שפוסקת במקרה דנן לפי אמות הלכתיות טהורות, שאין עליהן ערעור. זוהי אותה רבנות, שהעומד בראשה הוא בחירה של היהדות החרדית. והרי לכם "תרתי דסתרי". אני מסכים עם כך, שאם הרב יפנה לעולם העסקים או חלילה יתפקר, לא יוכל להשתמש בתארו, ובמקרה השני אף לא חיהיה ראוי לשאת בתואר. האם הרב דרוקמן שייך לאחת משתי אלה? אלא מאי? הכיפה הסרוגה שעל ראשו מפקיעה ממנו את התואר?! הבה אגלה לכם, שכל איש "צרוע וזב חוטם", שיוצא לשליחות ציבורית בכנסת או מחוצה הוא "הרב" שליט"א. הוא יכול להיות עם הארץ מדאורייתא אבל אם הוא שייך למפלגה הנכונה, זה מספיק. מה נותר לנו עוד לעשות? להתפלל להקב"ה, שיתן בליבנו חכמה, בינה ודעת להבין ולהשכיל, לשמוע, ללמוד וללמד. עוד מקרה ללא קשר כלל לראשון אבל לפחות אסוציאטיבי. הנהג, שגרם לתאונה הנוראה בדרך חזרה ממירון, שבה נהרגו 5 אנשים, נמצא מדבר ב"פלאפון" תוך כדי נסיעה ואף מסיע נוסע נוסף מעל למותר. למותר לציין, שהנוסע הנוסף גם לא היה חגור ואולי גם שאר הנוסעים הבמושב האחורי (עקב היעדר התאמה בין מס' החגורות לבין מספר הנוסעים). לאחר דברי ההספד ברשת "קו עיתונות דתית" נכתבה שורה נוספת: מהמשטרה נמסר, כי הנהג, שגרם לתאונה נהג בצורה נורמטיבית... (??????). ממש הזדעזעתי לקרוא את דברי הזלזול בחיי אדם. אינני יודע, באיזו מהירות נסע הנהג אבל לא אחשוד בכשרים, אם אשער, שמהירותו אף הייתה גבוהה מהמותר בנסיבות אלו. המכונית היא בעצם "פצצה" נוסעת ואין תימה, שתוצאות התאונה היו כה קשות. לכתוב שקר כזה על הנהג, רק משום שהוא מהמפלגה הנכונה? מילא לו העיתון היה שותק, ניחמתי. אין אדם נתפס על צערו, והלה בין ההרוגים היה גם בנו. אינני מקנא במצבו הנפשי של הנהג, שירדוף אותו עד סוף ימיו, ואולי גם יזדקק לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי. אבל... שוב! טובת הנהג מול טובת הציבור; "למען יראו וייראו". אין כאן שום לימוד לקח אלא צידוק הדין; "מכה משמים". באותן נסיבות לו הנהג היה חילוני או אפילו "מזרוחניק" (ר"ל), הוא היה פושע נאלח, שיש להוקיע אותו אל מול עמוד הקלון לעיני השמש. אינני זוכר, מי אמר זאת: "אינני מתיירא לא מן הפרושים ולא מן הצדוקים אלא מן הצבועים, שעושים מעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס". לסיכום: זה הסימן המובהק ביותר, שאנו במו ידינו מרחיקים את הגאולה. תודה לך, ערן, על דברי העידוד.

mendy770

New member
יש לך בן גיי בארון ? גם זה עבר את הצנזורה שם

מה אתה מתפלא על הצנזורה של יתד נאמן גם הפרסומת הזאת למשחה בשם בן גיי עבר אצלם את הצנזור כי הם לא הבינו את המשמעות
מחברותא : http://www.worldpride.net/index.php?id=2319

../images/Emo6.gif

צריך להחזיר את הפרסומת הזו לעיתונים החרדיים
אולי דווקא הכיוון הזה יגרום להם לחשוב באופן קצת יותר ריאלי על כל נושא הלהטבי"ם......

נפש יפה

New member
שלום נחמן, מה שלומך?

ברוך ה` יום יום ... ד` סיון התשסט` ... מח` ימים לעמר ... היסוד שבמלכות ... חג מתן תורתנו עומד על פתחנו, אז נחמן יקר וחברים חביבים חג שבועות טוב ושמח ... קראתי בעיון ובכאב את דבריך, יתד נאמן ככל העיתונים מלא בשקר ולשון הרע ומנוצל ככל העיתונים להאדרה וקידום אנשים חוגים ומיגזרים שהם חפצים ביקרם. יתד נאמן הוא תועבה ככל העיתונים הרומסים ומשפילים אנשים חוגים ומיגזרים שאינם חפצים ביקרם. יתד נאמן לא שונה מכל כלי התקשורת המנצלים את עוצמתם להשיג בדרכי תועבה את תאוותיהם-משאלותיהם. גם הפוליטיקה-הגועליציה בתנועת דגל התורה לא שונה מכל התנועות הפוליטיות המטמאות את ארץ חמדה ... אנחנו מצפים מעיתון דתי-תורני וכו` לבטא אמת ומשפט שלום ... אנו מצפים מתנועה דתית-תורנית שתגלה אהבת ישראל בפרט ואהבת האדם בכלל ... אז להיום הציפיות מתבוססות בדמם ... ובאשר לעיתון יתד נאמן אין בו תורה מכיון שאין בו את הדרך ארץ שקדמה לה ... בכוונה השתמשתי במילה תועבה, אדם הנברא בצלם אלוקיו עם חשיקה וכמיהה לבן מינו ומממש את תשוקתו על היסודות של ביאורי התורה הוא לא עושה תועבה כל עוד האמת המשפט והשלום הם אורחות חייו, מי שכן יש במעשיו תועבה זה העיתון-החוג-המגזר המנצל את מעמדו לקידום תאוותיו-משאלותיו ... אז בוא-בואו נסכם את הדברים, הזמן קצר והמלאכה מרובה ... התורה היא אמת ``צדקתך צדק לעולם ותורתך אמת`` , התורה היא גם שלום ``ה` עוז לעמו יתן ה` יברך את עמו בשלום`` אין עוז אלא תורה - אין שלום אלא תורה, כי קודשא בריך הוא אורייתא וישראל חד הוא - אחד מהכינויים של ה` הוא שלום אז גם התורה המאוחדת עם נותנה היא שלום ... אז האמת והשלום אהבו ... יש ענין שהכל נהפך לטובה, אז בא יתד נאמן להזכיר לנו שאנחנו בעלמא דשיקרא אנחנו בחושך ועלינו לבקש את האור - עלמא דקשוט לבקש ולאהוב את האמת והשלום לנצח ... ... ...

Nחמן

New member
נצח ישראל היקר והחביב!

דבריך מפלחים את ליבי כחץ. נראים הם דברי אמת קושט. אני חוזר ומזכיר שוב לכל מי ששכח: בימי הקיץ נוהגים אנו ללמוד את מסכת "אבות". הבעייה היא, שאנו לומדים זאת רק בשבתות ואף זה בקושי (לא כולם). תחת חתימתי מתנוססת לה המשנה הידועה: "הווי מתלמידיו של אהרן..." ואני רואה זאת לנגד עיניי תמיד. יצא לי במקרה הערה לשוחח עם דיין. דווקא מקרב הציבור הדתי-לאומי (סרן במיל.) והוא גילה לי בכנות, שאף הוא איננו שלם עם גיוריו של הרב דרוקמן. אע"פ כן לא שמעתי ממנו מלה רעה חלילה על הרב דרוקמן ואף הוא מבין, שיש "עת לעשות". עלינו להתמודד עם בעייה קשה מאוד ולמצוא פתרונות לסכנת ההתבוללות הנוראה, שמאיימת על מדינת ישראל. הרב שרמן וחבריו יצטרכו לעשות "תשעה באב" נוסף, אם חלילה תתגשם התחזית השחורה. אינני בא לשפוט את דעתם של חברי ביה"ד של הרב שרמן אולם לפסול גיור, שנעשה לפני 15 שנה, איננו דבר פשוט כלל ועיקר. השאיפה שלנו היא לקבל אך ורק גרי אמת, שישמרו תרי"ג מצוות, אולם תמיד יתכנו חריגים ויש בזה נדון בהלכה, שלא כאן המקום להיכנס אליו, וגם אינני האדם הנכון. למרות הביקורת על הבג"ץ בשל התערבותו בנושאי הלכה יש כאן שאלה משמעותית מאוד: ע"פ ההלכה אין בי"ד יכול לפסול דברי חברו אלא אם כן גדול הוא ממנו בחכמה ובמניין. מי הוא האדם, שיכול להעיד, מי חכם ממי? לשם כך יש עצה ביה"ד הגדול בהרכב מורחב ולדון בדין מחדש. הרכב של 7 או 9 דיינים יכול היה בדין לפסול את מעשה ביה"ד של הרב דרוקמן. אבל גם אז חלילה מלזלזל בתלמידי חכמים. תלמידי רבי עקיבא מתו בימים, שבין פסח לעצרת, משום שלא נהגו זה בזה (!). מאי משמע? קראו לגאון הרב דרוקמן בשל דרוקמן (סתם אחד מן השוק...). היכן הם תלמידי החכמים, המרבים שלום בעולם? למרות הכל אני מבקש להבהיר: אינני אדם פוליטי! מחר אני עומד לכתוב על אישיות תורנית-חרדית ידועה מאוד, שאיננה שייכת לשום מפלגה אלא לכל עם ישראל. יש כאלה והם לא מעטים. אשריכם ישראל! מי יתן וירבו כמותם בישראל! לסיום - התנצלות קטנה: עקב ירידה משמעותית באיכות הראייה שלי יתכן, שאיאלץ לצמצם את נוכחותי בפורום. יש כאן חבר'ה נפלאים, שכייף לפגוש אותם ולשוחח יחד, אבל כייף גדול יותר הוא לראות אתה שאני רוצה לקרוא או לכתוב. כל זאת מעבר לעבודה השוטפת, הדורשת אף היא ראייה סבירה. אני ממתין לבדיקות רפואיות נוספות, שלאחריהן אדע, לאן אני הולך (נכון לעכשיו אני נאלץ לבטל רכישת זוג עדשות מיוחדות עד להשלמת הבדיקות הרפואיות). אני מאחל כאן לכולם, שנזכה לקבל את התורה מתוך אהבה ככתוב: "ויחן (!) שם ישראל נגד ההר" - כאיש אחד (אחד = 13 = אהבה) בלב אחד. חג שמח לכולם! שלכם Nחמן, המצפה לגאולה וישועה, וגם לרפואה שלמה בקרוב.

banjelino

New member
נחמן יקר, מאחל לך רפואה שלמה ומלאה

מהירה ככל האפשר. אתה ראוי לה. חג שמח בנג'י

Nחמן

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

אי אפשר, שלא לאהוב את כולכם

למעלה