מחאה בדימונה

iceviper

New member
מצויין

אני מסכים עם כל מה שאמרת.המדינה צריכה לעודד עבודה בתחומים כמו בניה וחקלאות,ע"י העלאת שכר וכו'. הרבה ישראלי עבדו בבנייה בסוף שנות התשעים,בגלל מדיניות נכונה עוד לפני שהתחילה ההשתוללות עם הבאת העובדים הזרים. השאלה הגדולה נשארה איך מפרידים בין המובטלים מאונס לבין המובטלים מרצון? לדעתי פתרון יעיל יהיה להפחית באופן דרסטי את דמי האבטלה למי שמתחת לגיל 30. *ובנוגע לפסיכולוגיה של העוני: דבר כזה נקרא בעולם הרחב מקג'וב,על שם מקדונלדס שהמציאה את הקונספט.בגדול מדובר על כך שמקום העבודה כל הזמן משדר לעובדים שלו שמקום העבודה שלהם הוא זמני ובסך הכל תחנה בדרך להיותם דוקטורים ורואי חשבון.הרי אלה לא באמת אנשים בוגרים שצריכים לפרנס משפחות ולשלם שכר דירה,אלא חבורת אנשים משועממים שצריכים קצת דמי כיס לביזבוזים. על ידי כך העובדים לא יקבלו קביעות,לא הטבות ולא אפשרויות קידום.

iceviper

New member
מסכים איתך

אני מסכים עם כל מה שאמרת.המדינה צריכה לעודד עבודה בתחומים כמו בניה וחקלאות,ע"י העלאת שכר וכו'. הרבה ישראלי עבדו בבנייה בסוף שנות התשעים,בגלל מדיניות נכונה עוד לפני שהתחילה ההשתוללות עם הבאת העובדים הזרים. השאלה הגדולה נשארה איך מפרידים בין המובטלים מאונס לבין המובטלים מרצון? לדעתי פתרון יעיל יהיה להפחית באופן דרסטי את דמי האבטלה למי שמתחת לגיל 30. *ובנוגע לפסיכולוגיה של העוני: דבר כזה נקרא בעולם הרחב מקג'וב,על שם מקדונלדס שהמציאה את הקונספט.בגדול מדובר על כך שמקום העבודה כל הזמן משדר לעובדים שלו שמקום העבודה שלהם הוא זמני ובסך הכל תחנה בדרך להיותם דוקטורים ורואי חשבון.הרי אלה לא באמת אנשים בוגרים שצריכים לפרנס משפחות ולשלם שכר דירה,אלא חבורת אנשים משועממים שצריכים קצת דמי כיס לביזבוזים. על ידי כך העובדים לא יקבלו קביעות,לא הטבות ולא אפשרויות קידום.

ליליxx

New member
אני לא מתכוונת לעבודה במקדונלס

בארץ ברוב המקומות האלה עובדים תיכוניסטים, באמת תמורת דמי כיס, ואפילו לגבי מקומות אחרים אז יש באמת מי שנתקע שם ויש מי שזו תחנה בדרך. לדעתי הפסיכוליה של העוני באה מהבית ומהחברה בה גדלים, מהציפיות שמחדירים לך ומהתדמית שהינך בונה לעצמך. אפילו האוירה של עיירה עיטית ורדומה יכולה להשפיע על האנרגיות שלך, לעומת חיים במסגרת עיר תוססת ומלאה בפעילות! לפי זה תדאג ללמוד או לא (אפילו אחרי הצבא או בכוחות עצמך), תחפש לבלוט במסגרת השרות הצבאי, תציג את עצמך ותתנהג במקום עבודתך, תתענין בנושאים שקשורים בקידום כלכלי בחיים, תקח יוזמה בתחומים שונים וכ'.

ליליxx

New member
להפוך העבודה בחקלאות וכ' לאטרקטיבית

בטח הרבה קוראים זאת ומתייחסים בציניות, אבל לא בצדק. אני חייתי תקופה מסויימת בהולנד ויצא לי להכיר חברה צעירים שעבדו בבניה, סיעוד וכ' ובכלל לא הרגישו רע עם זה. איך ולמה? הם עבדו מעט שעות וכל אחרי הצהרים והערב היה פנוי להם לעיסוקם העיקרי (במקרה של מכרי לבילויים ושאיה בפאבים). אבל פה כשחושבים על עובד בחקלאות ישר עולה על דעתך בן אדם העובד בפרך בשביל כמה גרושים וחוזר הביתה ממותת מאייפות וחסר כוח לעשות שום דבר נוסף. לכן אני אומרת, שהמדינה תמצא דרך להוסיף למשכורת כך שגם יהיה שווה לעבוד בזה וגם בשביל שזאת תהיה עבודה שלא תשחוק את חייך. בסופו של חשבון זה יצא זול יותר מאשר להביא פועלים זרים וגם לשלם דמי הבטלה. בזמנו ניסו לעשות משהו בכיוון כשהיו מענקים גדולים ליוצאי צבא אבל זה נכשל. במקום לעזוב את זה היו צריכים לבדוק למה ואיך זה לא עבד ולהפיק מסכנות.

מטרניך

New member
חבר'ה, תשמעו לי פעם. אני סוס ותיק

שעשה כבר בחייו אי-אילו דברים וטיפש גמור אני גם לא. אז ככה: איזהו המצביא המפסיד בקרב? זה שהתכונן למלחמה שעברה. אתם כולכם מדברים על פתרונות האתמול. אבל את הבעיות המבנית של המשק הישראלי לא נפתור בשנות האלפיים כמו בשנות ה-60. לא ע"י שליחת הישראלים לעבוד בבניין ובחקלאות תיוושע מדינת ישראל. ישראל צריכה להתרכז בפיתוח הענפים שיש לה בהם ייתרון יחסי. בראש ובראשונה כל מה שקשור בטכנולוגית עילית. אמנם אני אישית לא שולט כ"כ טוב בטכנולוגיה הזאת, אבל אני יודע שאיתה נקום ואיתה ניפול. חבל לבזבז את כוח האדם שלנו על חקלאות ובניין ולבזבז שם סכומי עתק על סובסידייה למשכורות. שהמדינה הזאת תתחיל להשקיע מיליארדים בחינוך ובהכשרה המקצועית במקצועות ההייטק כדי להפוך את ישראל לעמק הסיליקון של הים התיכון. צריך להשתחרר מהמיתוס של החקלאות. צריך לצמצם אותה למינימום מועסקים. להולנד יש חקלאות בלתי רגילה ומועסקים בה פחות מאחוז אחד של כלל המועסקים. אבל הם מרוכזים בענפים שבהם יש להם ייתרון יחסי (פרחים, ירקות, משק החי, דיג). החקלאות שלהם עברה מהפכה טכנולוגית והיא ממוחשבת לחלוטין. הם מוציאים יבולים אדירים משטח קטן. אצלנו, לעומת זאת, יש עוד מקומות שבהם מגדלים כותנה וחיטה ופרי הדר ותפוחים. אנחנו צריכים להיות משהו כמו הונג קונג, רק יותר גדולה. אתם יודעים איזה תמ"ג מייצרת הונג קונג שגודל אוכלוסייתה דומה לשלנו אך שטחה הוא רק כ-1100 קמ"ר? 170 מיליארד דולר בשנה שזה 70% יותר מאיתנו. בקצב הנוכחי אנחנו נהיה שם בעוד 20 או 30 שנה.

iceviper

New member
יש עם זה בעיה

מה שאתה מציע זה טוב ויפה-לאורך זמן.הפיכת ישראל לעמק סיליקון דורשת השקעה עצומה גם במשאבים (רשת בטחון למפעלי היי טק וכו') ועוד יותר בהוראת ועידוד המקצועות האלה. הפניית עובדים לחקלאות ובניה בתנאים משופרים כפי שהציעה לילי תפתור את בעיית האבטלה ותתניע מחדש את המשק שיתבססס על יותר כח עבודה. לדעתי זה יהיה רעיון טוב להפנות משאבי הדרכה בתחום ההייטק למגזר החרדי,משום שזהו מגזר אחד שלם הפנוי להכשרה כזאת.לרובם אין את הבעיה של פיטורים ממקום עבודה קודם כמו שיש לישראלי חילוני.

ליליxx

New member
כמובן שצריך לבסס את כלכלת ישראל על

טכנולוגיות מתקדמות. אני הראשונה שתתמוך בכך! והרי זה בדיוק מה שאמרתי קודם, שאין טעם להקים מפעלים מפגרים ומפסידים בעיירות הפיתוח, כמו שנעשה בשנים עברו, אלה לקדם את האוכלוסיה שם ע"י חינוך ויוזמות מקומיות. אין ספק שזה צריך להיות הבסיס שיחזיק את הכלכלה. אני לא מדברת מתוך המיתוס של החקלאות, ואם זו כושלת אז באמת צריך בהדרגה לסגור את הבסטה. אבל יש מקצועות שתמיד יהיה צורך בהם, כמו בניה, סיעוד, אירוח (כשהתיירות תחזור לפרוח) ועוד מקצועות כאלה. כל מקצוע שעליו מביאים פועל זר צריך שישראלי יתפוס את מקומו. לא כולם פה חייבים להיות פרופסורים או אינג'ניארים. גם לבן אדם פשוט שרוצה לעבוד את השמונה שעות ולחזור הביתה צריך לתת את האפשרות. וחוץ מי זה אני מסכימה עם אייס, יש היום בעיה בוערת, יש אנשים מובטלים ויש מעסיקים הזקוקים לידיים עובדות, אז למה לא לשדך ביניהם כך שהדבר יצליח? -------------------------------------------------------------------- לא תמצא מפוטרי ההיטק בהפגנות, צעדות או גנבות בסופרמרקטים. אלה מחפשים לבד ובעצמם את דרכם, ודע לך שבעקבות כל הפיטורים האלה קמו הרבה יוזמות פרטניות שיבאו לידי ביטוי כשהמצב השתפר. בשקט בשקט נבנת פה תשתית ענקית. תזכור מה שאני אומרת לך, איך שהמשבר העולמי בהייטק יסתיים (והדבר אינו תלוי בישראל או במצב אלה רק בכלכלה העולמית), הולך להיות פה בום ענק, כי יש פה המון דברים חדשים שכרגע עובדים על משק מת אז אי אפשר להתרשם מהם. באמת הדבר החשוב ביותר זה להשקיע בחינוך ולעודד יוזמות פרטיות. כל מה שהצליח פה בארץ בא מתוך יוזמות פרטיות. חבל בכלל למדינה להקים מפעלים או חברות מטעמה. אלו נידונו מראש להכשל. השקעת המדינה צריכה להיות בפריפריה ובתחום החינוך. במרכז יש לאנשים מספיק מודעות ומספיק רקע, תמיכה והכוונה מהבית והסביבה. אסור להזניח את הפריפריה. צריך לחפס שם את המצטיינים וממש לתפח אותם, לתת להם את האפשרויות, את הכלים ואת התחושה שמהם מצפים שיעשו את המהפכה. לא ע"י שביתות אלה ע"י בניה באזורם.

ronen1981

New member
שטויות.

אבא שלי עישן בזמנו והפסיק,אחותי הגדולה עישנה והפסיקה אז אל תקשקש לי שטויות. אם יש קצת מוטיבציה וסיבה טובה אפשר להיגמל מעישון ,וילדים רבים היא סיבה טוב לדעתי לא חושב כך? אגב" ידעת ש"הרגליים של המדינה" אין לה בגרות למה לא עשתה בגרות עד לילד הראשון שלה? (היו לה 21 שנה לצורך זה) ואח"כ מהילד הראשון עד לילדה השניה היו לה עוד 5 שנים להשלים בגרות (וסביר להניח שהיתה נשואה ) . נשאלת השאלה ולצערי התשובה כי לא חשבה שתצטרך למה להתאץ כשיש מדינה פראירית.

אשרת

New member
עידן, מי שרוצה יכול להגמל מסיגריות.

זה לא מכה משמים, והגמילה היא לא כל כך קשה ביחס למה שעוברים המכורים לסמים. אנשים צריכים להתחיל לעשות חשבון, על מה מוצאים את הכסף. אבא שלי החליט להגמל לפני שנה כמעט, אני יכולה להגיד לך שההוצאות על הסיגריות שלו היו משהו כמו 400ש"ח!!!!!!! לחודש. פלאפון: אתה שם לב שאתה מאשים את כל העולם, פרט את האנשים שבכל זאת החליטו לקנות פלאפון שלמרות שהם ידעו שלא בטוח יהיה להם איך לשלם עליו? עניין של סדר עדפויות של אנשים. זה הכל.

הייתי גם רוצה להוסיף את העובדה

שאותה אישה שדיברה על כך שהיא רעבה, נראה מאוד מאוד "שבעה".

אני תומך הן ברונן והן באייס

הכיצד? עובדה!! ראשית הנני מסכים עם טענת סדרי העדיפויות באופן עקרוני אאבל ישנן השלכות נוספות כמו: מי שאין לו ,אבל ממש ,כלום, לפעמים דברים אלו מכניסים לו מעט טעם לחיים הפלאפון - יציאה עלולה להיות יקרה מחובת התשלום השוטף וכידוע שיחות נכנסות לא עולות כסף אז מדוע שאם כבר קנית שלא יהא עליך?! אגב פלאפונים כבר לא בדיוק עולים כסף >> מקבלים החזר בשווי דמי הרכישה ודמי אחזקה אין בכלל אגב את שלי קניתי במבצע שבו היה עלי לשלם 2 ש"ח לחודשקיבלתי זיכוי עבור 10 דקות [עלות שלילית] והוא משמש אותי יותר כאיתורית מאשר טלפון [אני גם גוער במתקשרים לפלאפון במקום לטלפון הרגיל] בתור מי שהפסיק לעשן אבל מעולם לא הצליח לעשות דיאטה [הרי רבים מצליחים לעשות דיאטה] אני דוגמא טובה לכך שגם אם יש לך כח רצון לא כל דבר הנך יכול להצליח בו וידוע שרבים לא מצליחים להפסיק לעשן ועוד ידוע שכשעצבנים ולחוצים סיגריה היא פתרון [במצב קשה יותר סמים..] כך שיש להניח שדוקא במצב זה קשה יותר להפסיק לעשן אם כי כמובן עדיף היה אם היתה מפסיקה וכך מרויחה 2 ציפורים במכה כסף הסיגריות הוא מהותי כשאין כלום וכן מרויחים הרבה בריאות אם מפסיקים לעשן] אז אני בהחלט מסכים עם סדרי העדיפויות אבל עם כל הכבוד לא כל דבר הוא רק ענין של רצון [כי אז לא היו מכורים לסמים] וצריך לזכור גם שיש הבהדל בין מי שחי לו בנוחות חיי שלווה לבין מי שחי חיים לחוצים וקשים

Deathatred

New member
החברה הישראלית

היא חברה מאוד בזבזנית ואנשים בה לא יודעים לחסוך כראוי. מצבם של העניים אצלנו הרבה יותר מאלה של עניים בארצות אחרות. חסכון בחשמל ובמים זה דבר אלמנטרי שהרבה אנשים בארץ לא עושים, גם שימוש בבגדים ישנים או נעלים ישנות (זוג נעליי ספורט שעולות 100-200 יכול להחזיק מעמד לפחות שנה וחצי) או רהיטים ישנים יכול לעזור. ממה שהבנתי, לבנת החליטה להנהיג תוכנית של השאלת ספרי לימוד, דבר מבורך שמוריד מהאנשים את הנטל של קניית ספרי לימוד ב 1000 שקל תחילת כל שנת-לימודים. חוץ מזה, זה גם חסכון בנייר. פלאפון וסיגריות זה מותרות, בטח שלא מוצר חובה. למרות זאת, יש משהו לא הוגן ואף מסוכן שבו רוב התקציבים וההשקעות הולכים לאלה שיש להם כבר ולא לפריפריה. את המובטלים יש להפנות לעבודות יזומות והקמת תשתיות בערי הפריפריה - לא רק פיזיות כמו כבישים, מסילות ברזל ומפעלים - אלה גם מרכזי תרבות וחינוך. הצבא מצידו, במסגרת פרויקט מיוחד מממן לתלמידי פריפריה עניים אך מצטיינים את הלימודים באוניברסיטה ומעניק להם אף מלגות קיום, מחשב נישא וחונך אישי. אם אותם אקדמאים, אחרי שירותם בצבא, ינצלו את הידע והמוניטין שרכשו לפיתוח הפריפריה, אז אפשר לשקם את האזור.

rdaffi

New member
באמת כל הכבוד...

אני מניח שהיא הצביעה לליכוד בבחירות האחרונות.

מטרניך

New member
היא מהבודדים שהצביעו חד"ש. הם נגד

'החוקים הקפיטליסטיים' האוסרים גנבות. במדינות שהחלאות האלה שלטו בהן זה ניראה 'חבלה בקניין הסוציאליסטי של המדינה' ועל זה הוצאו אנשים להורג או נשלחו למחנות בסיביר.

למעלה