כמובן שצריך לבסס את כלכלת ישראל על
טכנולוגיות מתקדמות. אני הראשונה שתתמוך בכך! והרי זה בדיוק מה שאמרתי קודם, שאין טעם להקים מפעלים מפגרים ומפסידים בעיירות הפיתוח, כמו שנעשה בשנים עברו, אלה לקדם את האוכלוסיה שם ע"י חינוך ויוזמות מקומיות. אין ספק שזה צריך להיות הבסיס שיחזיק את הכלכלה. אני לא מדברת מתוך המיתוס של החקלאות, ואם זו כושלת אז באמת צריך בהדרגה לסגור את הבסטה. אבל יש מקצועות שתמיד יהיה צורך בהם, כמו בניה, סיעוד, אירוח (כשהתיירות תחזור לפרוח) ועוד מקצועות כאלה. כל מקצוע שעליו מביאים פועל זר צריך שישראלי יתפוס את מקומו. לא כולם פה חייבים להיות פרופסורים או אינג'ניארים. גם לבן אדם פשוט שרוצה לעבוד את השמונה שעות ולחזור הביתה צריך לתת את האפשרות. וחוץ מי זה אני מסכימה עם אייס, יש היום בעיה בוערת, יש אנשים מובטלים ויש מעסיקים הזקוקים לידיים עובדות, אז למה לא לשדך ביניהם כך שהדבר יצליח? -------------------------------------------------------------------- לא תמצא מפוטרי ההיטק בהפגנות, צעדות או גנבות בסופרמרקטים. אלה מחפשים לבד ובעצמם את דרכם, ודע לך שבעקבות כל הפיטורים האלה קמו הרבה יוזמות פרטניות שיבאו לידי ביטוי כשהמצב השתפר. בשקט בשקט נבנת פה תשתית ענקית. תזכור מה שאני אומרת לך, איך שהמשבר העולמי בהייטק יסתיים (והדבר אינו תלוי בישראל או במצב אלה רק בכלכלה העולמית), הולך להיות פה בום ענק, כי יש פה המון דברים חדשים שכרגע עובדים על משק מת אז אי אפשר להתרשם מהם. באמת הדבר החשוב ביותר זה להשקיע בחינוך ולעודד יוזמות פרטיות. כל מה שהצליח פה בארץ בא מתוך יוזמות פרטיות. חבל בכלל למדינה להקים מפעלים או חברות מטעמה. אלו נידונו מראש להכשל. השקעת המדינה צריכה להיות בפריפריה ובתחום החינוך. במרכז יש לאנשים מספיק מודעות ומספיק רקע, תמיכה והכוונה מהבית והסביבה. אסור להזניח את הפריפריה. צריך לחפס שם את המצטיינים וממש לתפח אותם, לתת להם את האפשרויות, את הכלים ואת התחושה שמהם מצפים שיעשו את המהפכה. לא ע"י שביתות אלה ע"י בניה באזורם.