מז"י - חימוש

brotherwolf

New member
מז"י - חימוש

ניסיתי לחפש במאמרים ובהודעות הפורומים אבל לא מצאתי הסבר מדויק למשל למה ההבדל בין מזי-חימוש לחיל חימוש ויחט"ל. איפה נמצאים הבסיסים שרוב העתודאים משרתים? איזה תפקידים יש שם? אודה על כל פיסת מידע.

אם הבנתי נכון אז..

פעם היה מז"י-צפקדת זרועות יבשה וחיל חימוש והם היו משהו נפרד. לפני שנה וקצת הקימו גוף שנקרא אלר"מ שהוא מאין אגד חילות כזה בין חימוש לוגיסטיקה ורפואה. המצב כיום הוא שאין יותר חיל חימוש באופן רישמי,אלא אלר"מ ומז"י וחיל החימוש לשעבר חולק בין שתי הסמכויות. זה מה שהבנתי,אולי אני לא מדייק..

atudatoy

New member
ניסו לעשות מזרוע היבשה את מה שעשו

עם חיל האוויר כלומר לחיל יש את היכולת לעבוד פחות או יותר עצמאי ז"א שאת כל הגופים שתמכו בחילות היבשה הכניסו לתוך מז"י וכיוצא בזה חימוש נכנס לתוך מז"י והוא כפוף לו באופן רשמי למרות שיש עדיין קחש"ר והוא חלק מהמטכ"ל. ובגדול מה שיצא מהמהפכה שאותה הנהיג דני חלוץ הוא שכל גוף עובר לעבות תחת מי שיש לו הכי הרבה השפעה ולכן אט"ל פוצל וחלק ממה שהרכיב אותו עבר לעבוד ת"פ אלר"מ וחלק ת"פ משרד הביטחון ומה שנשאר עבר למז"י...למעשה עד כמה שאני יודע רוב מה שהיה פעם אט"ל והיום נקרא חט"ל נמצא תחת מז"י. המצב הזה צריך ליצור חיסכון בתקציבים ובכוח אדם.

קיבלתי..

ועד כמה שאני יודע היחט"ל היתה יחידה בחימוש והפכה לחט"ל. איפה רוב התפקידים? איפה שרוב התפקידים בכל חיל.

StasikD

New member
כמה הודעות על חט"ל בקישור

הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=159&msgid=75455345 יניר ויונתן שירתו בחיל אם אני מבין נכון את תחלופת השמות. איך שאני מבין- אם אתה מהנדס חשמל אז זה חיל כח"א/ח"י, אבל עם תדמית פחות זוהרת. המטה והרבה עתודאים נמצאים בתל השומר, התפקידים הם בעיקר תפקידי קפ"ט עם כמה יוצאי דופן כמו יחידת יפת"ח וכל מיני תפקידים "מפתיעים" שכוללים הימצאות בתעשייה במשך רוב השבוע (ברפא"ל למשל) ורק יום-יומיים בתל שומר. יש גם את החבר'ה ממש"א 7000 שעשו רושם חביב בפורום, תוכל למצוא מידע בחיפוש המתקדם.

kripton

New member
טוב, קצת הסבר

פעם, עד ינואר 2006, היה קיים חיל חימוש, שמצא באגף הטכנולוגי לוגיסטי (מה שנקרא בזמנו אט"ל). בינואר 2006 בוצע "שינוי אירגוני" בצבא (ככה אוהבים לקרוא לתהליכים שיוצרים כל מיני מקומות עבודה לבכירים). אט"ל למעשה נעלם, חלקים ממנו, בהם היחט"ל (יחידה טכנולוגית ליבשה) עברה למז"י (מפקדת זרוע היבשה) וגם שינתה את שמה לחט"ל (חטיבה טכנולוגית ליבשה). היחט"ל שאוישה (ועודנה) ע"י חיל החימוש, עברה למז"י, אך יתר הגופים בהם הוצבו אנשי חימוש, נשארו במה שהיה אט"ל ועכשיו השתנה לאלר"ם (אגף לוגיסטיקה רפואה ומרכזים). שני האגפים הנ"ל יושבים בתה"ש - כל העתודאים מוצאים את מקומם שם. יש שם תפקידים לרוב, בין אם זה קצין תורן, קצין טרמפיאדות, קצין מטווחים, קצין בשער דרום, קצין נגד או סתם קצין זונה.
סתם, על התפקידים כבר דנו פה בפורום באריכות, אתה יכול למצוא על זה מידע במאמרים ובארכיון. בהצלחה!

שנם אנשים במז"י ש..

לא משתבצים בתל השומר,מישהו פה אמר צריפין,לגבי זה אני לא יודע,אבל יש עוד מקומות.

delikat

New member
על תפקידים בחט"ל

בתור עתודאית בחט"ל, אני יכולה לספר לך על התפקידים פה. קודם כל זה נכון שיש גם תפקידים בצריפין, אני יכולה לספר לך על אלו שבתל השומר. קודם כל, אולי תרצה לדעת שהאוכלוסייה פה מורכבת רובה מעתודאים, ז"א - זה לא כמו בבסיסים אחרים שיש מפקד וצוות של חיילים. אצלי בצוות למשל יש רס"ן,4 סרנים,סגן ו2 קמא"ות. לגבי התפקידים, לא הייתי בונה על תפקיד מאתגר או מעניין. יש מיעוט של עתודאים שבאמת מוצא את עצמו פה, אבל הרוב הם אנשים שמתרגלים לתפקיד, אפילו אם הוא לא מעניין ולא קשור למקצוע.

brotherwolf

New member
עוד כמה שאלות

1. במה שונה מז"י-תקשוב מאגף תקשוב? 2. האם ניתן להגיע ליחידה "אופק" של ח"א בתור מהנדס חשמל? מה הסיכויי שאחרי שאני אשובץ לח"א אוגיע לאופק?

StasikD

New member
אם אני זוכר נכון,

1. זה חלק קטן מתקשוב שעבר למז"י (אבל נדמה לי שממוקם באותו מקום כמו קודם) כי הוא היה מאוד רלוונטי לצבא היבשה והם רצו אותו לעצמם, בתקשוב יש את מצו"ב היוקרתית (אבל גם שם למהנדסי חשמל מיועדים תפקידים יותר ניהוליים) ויחידות יותר טכניות כמו חוש"ן. נראה לי שאם כבר תקשוב, אז לא להיות בשגרירות שלהם. 2. שאלתי את זה בחור אחד מאופ"ק שהיה פה, והוא אמר שהתקנים שלהם הם בעיקר למדמ"ח אז הסיכויים להגיע אליהם למהנדסי חשמל מאוד נמוכים וצריך לדבר עם מדור עתודה על אפשרות להשתבץ כמדמ"חניק. מדמ"חניקים מגיעים בעיקר לאופ"ק בח"א. מייק מהפורום הגיע אליהם בתור מהנדס מחשבים (אני תמיד שוכח אם הוא עבר רשמית למחשבים מחשמל או שהיה בין מהנדסי החשמל היותר ממוזלים שפשוט הגיעו לאופק). קרא במאמר שלו בקטגוריית "העתודאי בשירות"/"השירות שלי".

BMWE

New member
מז"י/אגף?

אז ככה: מז"י מתעקים כל מה שקשור לחיל הירוק, קרי כל מה שקשור ללחימה על הקרקע. אגף מתעסק בכל מה שקשור לעל ובין זרועי (או כלל ארצי במקרה של מצו"ב) - תשתיות תקשוב ואספקת תקשורת לשקע של הלקוח (אם יש). כל הנ"ל רלוונטי למהנדסי חשמל. אלה היו 30 שניות על ההבדל בין מז"י לאגף. לגבי המיקום - גם מז"י וגם אגף ממוקמים באותו בסיס (פחות או יותר) נכון לעכשיו אותו מיקום אבל מתוכננים שינויים. סטס וזה לא חלק קטן שעבר למז"י. יש ענף שהגודל שלו כגודל המחלקה שלי.

StasikD

New member
קיבלתי.

מה דעתך על שירות שם עבור מהנדסי חשמל לעומת האגף?

למעלה