מז זה בעצם תרי מקורין?

מז זה בעצם תרי מקורין?

צוי טיפין - יענו שתי טיפות ביידיש. תרי מקורין - בארמית? תרי זה שניים אבל מקורין?.. כל העיניים אמרו אֲה או אֶַה..

פששש שאלה יפה...

דרשתי בחכמה וכה מצאתי. מקורין כצפוי שווה מקורות. השימוש המרכזי במילה הזו מצוי בזוהר הקדוש: בראשית, רבי יודאי אמר מאי בראשי"ת, בחכמ"ה, דא חכמ"ה דעלמא קיימא עלה, לאעלא גו רזין סתימין עלאין, והכא אגליפו שית סטרין רברבין עלאין, דמנהון נפיק כלא, דמנהון אתעבידו שית מקורין ונחלין, לאעלא גו ימא רבא, והיינו ברא שית... (ויש אומרים ברא שיט!) בתיאור הספירות בקבלה משתמשים הרבה בדימויים של מים (זרימת השפע, רחובות הנהר וכו'). מקורין הם מעיינות או מקורות מים ולפי הפסקה קושר זאת בעל הזוהר לספירת חכמ"ה בעלת שישה צדדים עליונים סתומים שהם מקור הכל... ואידך זיל גמור.

בשביל זה כדאי לגדל זקן../images/Emo161.gif

תארו לכם שאת כל השפע הזה מקבלים רק על ידי פעולה פאסיבית של הפסקת התגלחת... אני חייב לך הערכה. אני לא מכיר הרבה אנשים עם ידע כה נרחב בזריזות כזו. אתה דתי במקרה? ולעצמי אני חייב רענון חזק, כי לפני חודש לערך נכחתי בשיעור שעסק בנושא זה. וכבר שכחתי... שמן זית זה בבחינת החכמה. אתה חושב שאני אזכה לחכמה אם אלגום מלוא הקנקן שמן? אולי זה יחזיר לי את השכחה שהרי להיות זכר זה לזכור ולזכור ולזכור...

../images/Emo9.gif, לא דתי ולא בטיח.

ותודה לך על מילים חמות. אל תשכח שבקשישותי אני מקדים אותך בכמה שנים. יש בי הערכה גדולה אליך והערכה שגם אתה אם תדרוש בחכמה ותלמד למוד כהדרש (ואולי תעשן משו בדרך {רק אחרי הצבא!}) תזכור את שצריך זכירה... ותזקור את שצריך זקירה. ואת השמן תעזוב כרגע. אבל אם מעניין אותך קבלה, קח את הבסיסי 'מבוא לתורת הקבלה' של משה חלמיש.

אין לך אברהם אבינו שאין לו ספריצירה

ושלא נתחיל לדבר על יוסף קארו... אחח ספר יצירה.

לא תודה

יש לי רב שיודע מעל ומעבר לספר אחד והוא מעביר שיעור כל יום חמישי בשלוש בלילה. מה שכן השיעורים האלה מעבירים רגש של רצון אמיתי לדעת עוד. זה פשוט... כשהנפש בגוף מתרווחת הרוח לנשמה נפתחת...

לא מוכר במיוחד

מוכר למתי מעט. הרב פנחס רובינשטיין. דוקא אדם צעיר. השיעורים שלו מסקרים את החגים, המועדים ועוד כל מיני ענייני דיומא. מתחילים בהסתכלות רחבה, ולאט לאט יורדים לעומקם ומהותם של דברים עד שמגיעים לפירוט הספירות על בחינותיהן באותו עניין. כך עד הבוקר בערך שלוש שעות, תפילת שחרית, והביתה.

מעניין? לאו דוקא

סה"כ אני עדיין לא בן 17 (עוד חודש-חודשיים), אם כי ביחס לאדם בגיל כזה בהחלט יש לי כמה וכמה דברים לאמר.

תידאמזצ

New member
להיות זכר, זה להשאיר זכר!

הזכר נקרא כך, כי כל מטרתו, בעולם זה להשאיר זכר אחריו, ולכן אתם עסוקים ברדיפה מתמדת אחרי נקבות, מאז שנברא העולם. ואין כלום בין זכר לאיכות הזיכרון שלכם. והנקבה, אפילו שלא שאלת. קרויה על שם הנקב שבה. כנראה, פעם חשבו שזה כל מהותנו, ומסתבר, שיש כאלה שעדיין חושבים כך גם היום.

על מה ההתרעמות?

אני, נכון להיום, לא רודף אחרי אף אשה. רק צוטטתי משפט משיר של מאיר. איני רואה טעם להתרגז כל כך בגלל אשמה שאת מטילה על כתפי אולי משום שמישהו אחר פגע בך. זה שלא שאלתי על שמה של הנקבה לא מעיד על זלזול חלילה כי אף לא שאלתי לשמו של הזכר... אני בהחלט חושב שהסיבה שהזכרת שנחשבה כמהות האשה פעם, שולית לגמרי.

תידאמזצ

New member
לא התרגזתי, חלילה.

אמרת בתגובה לתגובה שהגיבו לך,שכזכר, אתה אמור לזכור... ועל כן אמרתי שלא זו המשמעות.

למעלה