מזרח ודרום אפריקה

josie1986

New member
מזרח ודרום אפריקה

שלום לכולם, מאוד הייתי רוצה לנסוע בסביבות אוגוסט לטיול במזרח אפריקה ובדרא"פ. בעיקרון עומדים לרשותנו חודשיים וחצי, מקסימום שלושה ואנחנו רוצים לטייל ב-4 מדינות (אוגנדה, טנזניה, מוזמביק ודרא"פ). אשמח לשמוע האם לדעתכם מדובר בפרק זמן סביר לטייל במדינות הללו. כמו כן, אשמח לשמוע כמה להערכתכם יעלה טיול כזה (לזוג, לא כולל טיסה), בהנחה שנרצה לעשות ספארי וגם לראות גורילות באוגנדה... ובקשה אחרונה - אני מאוד רוצה לקרוא כדי לתכנן את המסלול בצורה נכונה - אשמח לקבל המלצות לספרים ו/או אתרים באינטרנט שמהם אוכל לשאוב מידע עדכני. תודה רבה מראש!

sitvaniyot

New member
קצת תשובות

גורילות באוגנדה 500 דולר לאדם לשעתיים עד 4 לפני שנתיים . יום ספארי עלה לפני שנתיים 120 דולר רק לכניסה לשמורה שווה לאדם. אם עדיין בא לכם ליסוע, חזור עם השאלות.

josie1986

New member
הבעיה באינטרנט

היא שלא ניתן לקרוא אינטונציה. מנקודת המבט שלי, התשובה שלך יכלה להיענות בנימה קצת יותר נחמדה. ולשאלתך, כן - אני יודעת שהאטרקציות הללו יקרות, אך עדיין רוצים לנסוע. ואכן באתי עם שאלות - האם חודשיים וחצי - שלושה מספיקים לטיול נינוח במדינות שציינתי? הערכה כללית לתקציב לטיול כזה? אנחנו לא מעוניינים בטיול יוקרה, מוכנים לישון באוהל היכן שניתן. מצד שני לא רוצים יותר מדיי להתכלב וכן ליהנות. אשמח לקבל גם המלצה לספר, או אתר אינטרנט, בו אוכל לקרוא, על מנת שאוכל להגיע גם עם שאלות יותר קונקרטיות. תודה ויום נעים

sitvaniyot

New member
לא התכונתי להעליב

אבל אני חזרתי מאפריקה הרבה לפני התכנון וגם מאוכזבת. הייתי משוכנעת שכתרמילאית אצליח להוזיל ולהסתדר ביחוד שאני מאד מנוסה. כנראה שהכעס שלי על שחיטת התיירים חלחל לתשובה. על קניה כתבתי בבלוג. על אוגנדה עד היום לא כתבתי. אין טעם ליסוע לכל הארצות שציינת, כי רואים דברים דומים. פילים, אריות אם יש מזל, ג'ירפות וכו.. לכן החלטתי לדלג על התכנון ולדרום אפריקה למשל ליסוע בנפרד כאשר הנכדים יגדלו קצת. למסאי מרה צריך ליסוע בעונת הנדידה, כי זה מה ששווה לראות שם וגם את זה רואים רק אם יש מזל. בקשר לגורילות, הם עושים קומבינות עם הנהגים. מספרים על טיול ביער עד שמוצאים את הגורילות. בפועל הם שולחים תצפיתנים כך שמי שמוליך אותך יודע בדיוק איפה משפחת הגורילות נמצאת ויש כמה משפחות. כל קבוצת מטיילים הולכת למשפחה אחרת. בקבוצה שלי, שהיתה של צעירים לקחו אותנו ליער, עשינו סיבובון ואז הגיע ההודעה על מציאת המשפחה. איפה? ממש ליד השער. תך שעתיים הייתי בחוץ כי מותר לצפות במשפחה במשך שעתיים. כשיצאתי, הנהג שהביא אותי מהעירה לשער, התרברב שהוא חסך לי זמן, כי הצמיד אותי לקבוצה שהלכה לראות את המשפחה הכי קרובה. תוכלו ללון באכסניות של מטיילים, באכסניות של כנסיות, ואיפה שאין במלונות של מקומיים שהם זולים בהרבה ממלונות התיירים. האוכל לא יקר ביחוד שתמצאו גם דברים שמכירים מהארץ. באוכל המקומי יש השפעות של הודים שחיים באפריקה וגם של מטבח מזרחי. גם התחבורה זולה אם נוסעים בציבורית הבעיה היא שלחלק מהשמורות צריך לקחת מונית ושם מתחילה השחיטה. האפריקאים חושבים שלכל אחד מאיתנו יש עץ דולרים בחצר וכל בוקר כשאנחנו קמים אנו מושיטים יד דרך החלון וקוטפים קצת. המחירים המוגזמים בשמורות הם מחירים ממשלתיים!!!!

sailor

New member
דרום אפריקה בפרט

ואפריקה הדרומית בכלל, הרבה יותר זולות, למעט דלתת האוקואנגו בבוצואנה, שם שלמתי בשנות ה-90 $250 לזוג לשני לילות ונאמר לי שהיום זה $1000 ללילה. חוץ מגורילות ופילי יערות יש שם הכל.

למעלה