מזעזע!!! פשוט מזעזע!!!!!

wolf18

New member
מה מזעזע?../images/Emo104.gif

מה שהיא חושבת או התגובות?

גם וגם ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

מי לעזאזל תומך בחקיקה למען הקלה בעונשם של עברייני מין?

wolf18

New member
הקלה בעונש../images/Emo104.gif

אני לא חושב שהענין הוא הקלה בעונש כמו שינוי בתפיסה לגבי הטיפול בכאלה שהמעשים שעשו נובעים ממחלת נפש כלשהי. מחלת נפש דורשת טיפול ולא ענישה. כמובן שיש באותו זמן להגן על החברה מפני כאלה. מקומם אינו בבית הכלא עם פושעים אחרים שם רק יסבלו התעללות מתמדת מאסירים אחרים ולאחר שיסיימו לרצות את ענשם יחזרו לחברה וישובו על מעשיהם. הטיפול הנכון לדעתי הוא כליאתם במוסדות מתאימים להם תוך הענקת טיפול למחלה עצמה כדי להקטין את הסיכוי לחזרה על המעשים אחרי השחרור.

אלדד26

New member
זה מדרון חלקלק.

לא מספיק שעד היום עברייני מין קיבלו עונשים מגוחכים - אם הרעיון שלך יתקבל יימצאו כל מיני עורכי דין שהכסף מעוור את עיניהם ויגרמו לכך שאב שאנס את ביתו יקבל כדורים במשך חודש וישוחרר לביתו. אני לא רוצה לחיות במקום כזה. מי קבע שאנסים הם "חולי נפש" אבל רוצחים לא?

wolf18

New member
מדרונות חלקלקים../images/Emo104.gif

הדמוקרטיה מלאה בכאלה. אני מסכים איתך שיש סיכון בגישה הזו. לעומת זאת האלטרנטיבה היא גם לא משהו. מעבר לזה, יש רוצחים שהם חולי נפש. אני לא מכיר טיפול שבו מקבלים כדורים חודש והולכים הביתה. אין ספק שצריך להגן על החברה מפני הפוגעים, אבל מצד שני פתרון של "תעיפו לי אותם מהעיניים תנעלו אותם ותזרקו את המפתח לים" יכול להפוך בקלות לעונש שתוצאותיו דומות יותר ללינץ´ מאשר להליך משפטי סביר. אני לא רוצה לחיות בכזה מקום ואתה?

אלדד26

New member
אהממ

א. הפתרון הוא לא קרוב בכלל ל "תעיפו לי אותם מהעיניים". ב. זה שהדמוקרטיה מלאה במדרונות חלקלקים - זה לא מצדיק הכנסה של אחד חדש. ג. האלטרנטיבה, כמו שהיא כרגע, לא רק שהיא "משהו משהו", היא עוד צריכה שיפור נוסח להכניס אותם ליותר זמן לכלא. העונשים היום אינם מרתיעים מספיק. בקיצור, לא לינץ´ ולא נעליים, ואסור, אסור, אסור להפוך את העונשים המגוחכים שהם מקבלים לעוד יותר מגוחכים.

אחד הדברים המרתקים המתגלים

בניסויים בנושא של אלימות הוא, שהיא איננה נובעת מ"דחף בלתי נשלט", כפי שלעתים נדמה. אנשים אלימים בוחרים את קורבנותיהם בחור היטב, ומקפידים להיות אלימים במקומות שבהם סיכוייהם להפגע מהאלימות שהם מפעילים קטנים - אם בגלל תגובה מיידית של הקורבן, ואם בגלל ענישה חברתית מאוחר יותר. כך מתגלה, למשל, שנשים ששערן איננו אסוף חשופות יותר לאונס, משום שקל יותר לאחוז בשער ובכך להגביל את תנועתן, ושנשים שמביטות הישר לתוך עיני אדם זר ההולך מולן מקטינות את הסיכויים שיאנוס אותן, כיון שהן יכולות מאוחר יותר לזהות אותו במסדר זיהוי. מדהים? לא ממש. הנתונים הללו עקביים עם נתונים המתייחסים לאלימות שאין לה פן מיני - גברים אלימים בתוך המשפחה יהיו פעמים רבות רגועים וחביבים במקומות שבהם אלימות עלולה לגרום לתגובה כלפיהם. גם בתוך המשפחה "בוחר" הגבר האלים בקורבן הנוח ביותר, עבורו, (למשל - זה שיצליח להמציא את הסיפור המוצלח ביותר בתגובה לשאלה, למה יש לך פנס בעין, או זה שכלל איננו יכול לבטא את ה"בעיה" שהוא מתמודד איתה בבית). כמובן, שכל אלה תאורים של סבירויות, ולכן אינם מתאימים לכל מקרה פרטי, אבל באופן כללי - על פני מקרים - מסתבר שהאנשים האלימים בהחלט ערים למצב, ויכולים לבחור אם לתקוף ואם לא לתקוף. למה זה רלוונטי? משתי סיבות לפחות: אחת, הענישה על פי חוק נקבעת למי שמסוגל להבחין בין טוב לרע. לא מוותרים על ענישה של אדם חולה נפש או בעל הפרעה רק משום שהוא מאובחן ככזה - אדם איננו נענש על פי הדין הפלילי רק אם ניתן להוכיח שבעת שבצע את העבירה לא יכול היה להבחין בין טוב לרע. זוהי הבחנה חשובה ומשמעותית, מכיוון שניתן לראות בכל עבריין אדם עם הפרעה, קלה או חמורה יותר, לפי דרגת החומרה של המעשה שבצע, ואין בזאת כדי להקל בעונשו. השניה, מאחר שהתוקפים האלימים (גם האנסים) מסוגלים להבחין בין טוב ורע ושוקלים את סיכוייהם לעונש או לתגובה חברתית שלילית - יש משמעות רבה לעניין ההרתעה בענישה של מעשים כאלה, ויש משמעות לא פחות רבה ליחס החברה כלפיהם. כידוע, אנס איננו רק זה שתוקף נשים בסימטה חשוכה, ובאופן נפוץ יותר, יהיה זה אדם מוכר ברמה איזושהי - שמסתמך, בין השאר, על כך שבושה ותחושות אשמה יגרמו לנתקפ/ת לא להסגיר אותו. ברגע שהחברה תראה באנס אשם חד משמעי ותסיר את עול האחריות/האשמה/שיתוף הפעולה מהנתקפ/ת, ירדו, כך אני צופה, (ובכך אני מסתמכת על גדולים ממני) כמויות מקרי האונס והתקיפה האחרת. כך גם לגבי אלימות בתוך המשפחה, כך גם לגבי תקיפות מיניות מסוגים אחרים - כולל הטרדות מיניות, וכך בכלל.

oren*

New member
אני גם לא מתפלא על המגיבים להודעתה

מעניין אם יש בסביבתם מישהי שעברה אונס, ותשמח לראות את הבחור שביצע בגופה את המעשה מסתובב חופשי וממשיך בשגרת חייו בזכות כדור שהוא בולע כל בוקר. אם חולי לב מתו כי שכחו לקחת את התרופה שלהם, אני בספק אם אנס יקשיב להוראות הרופאים. ממליץ על כריתת האשכים אחרי הקפאת זרע (במידה ומישהי תרצה להתחתן עם חלאת אדם שכזו) וטיפול כימי שמדכא את היצר המיני לטווח ארוך.

כריתת אשכים???

וזאת למה? כריתת אשכים וכל יתר התכנית שלך, טובות לדיכוי יצר המין. לא לדיכוי יצר השליטה המופעל אצל האנסים. אנס שלא יכול להשתמש באיבר מינו (והיו דברים מעולם), ישתמש בחפץ! אני מניחה שכריתה של זרוע אחת - הדומיננטית, היא הדרך האפקטיבית היחידה לסרס אנס!

oren*

New member
לא הבנתי, מה הכוונה ישתמש בחפץ?

רוב אם לא כל מקרי האונס נעשו תוך החדרת איבר המין הגברי לפתח הקדמי או האחורי בגופה של האישה. לא זכור לי מקרה בו גבר תפס בחורה ברחוב ולקח אותה ליער בכדי להחדיר לגופה חפץ כלשהו. זכור לי מקרה כזה בין זוג נשוי, הגבר החדיר לגופה של אשתו חפצים כחלק מניסיון השפלה חולני ונוראי. למיטב ידיעתי, יצר המין מניע את יצר השליטה, אם אין לי צורך בקיום מגע מיני, אין לי צורך לחפש אובייקט בגופו אבצע את זממי. היו מקרים של נכים שאנסו את המטפלות שלהם ואדם שאונס מתוך בעיה נפשית ימשיך לעשות זאת גם בלי יד (באחד הפרקים של זינזאנה התייחסו לנושא הזה).

טל קר

New member
לא נעים לי לומר, אבל לא. טעות.

כל מקרי האונס הוא החדרת איבר המין? איזה מין דבר לא נכון זה? ***טריגר*** כל החדרת איבר או חפץ נחשב אונס. גם החדרת אצבעות. גם החדרת בקבוקים. גם אינוס באמצעות מקל מטאטא. ) רק הקשר מיני? מה פתאום. אונס מקובל גם בתור ענישה, בלי קשר למין. למשל אסיר שאונס אסיר אחר כדי שהוא ידע מי כאן החזק. למשל אונס של העם היריב כדי להשפיל אותו.

nirdagan

New member
לא שמעת על העתיר של השייח עוביד?

הלבנוני העצור במעצר מנהלי מספר שנים. הוא טוען שחוקר שב"כ אנס אותו עם אלה. איך זה קשור ליצר מיני תסביר לי? זו עוד שיטת עינוי ותו לא.

oren*

New member
הודעתי התייחסה להודעה שפורסמה

בפורום אחר, ולא מדברת על אונס כחלק מהשפלה על רקע כוחני/פוליטי/לאומני (אסירים בבית הכלא אונסים זה את זה כחלק מהגדרת הכוחות - שולט מול נשלט, זו הסיבה שהמושג "מקבל בתחת" נתפס כקללה בעיני רבים) גבר שאונס גבר אחר בכלא, עושה זאת ללא התייחסות למבנה גופו וללא כל ניסיון הנאה במהלך האקט לעומת חלק גדול ממעשי האונס נגד נשים בהן מתואר הצורך של האנס בכך שהאישה תדבר אליו ברכות ותגיד לו שהיא אוהבת אותו, תגע בגופו, תבצע בו מגע אוראלי טרם החדירה, הוא ממשש את שדיה, בוחר את קורבנותיו לפי מראה ומבנה גוף והיו גם מקרים של אנס סדרתי שרוב קורבנותיו דמו זו לזו מבחינת מבנה גוף וצבע שיער מקרים דומים היו גם בקרב האוכלוסיה הגברית, נערים וגברים שפותו להגיע לדירת גבר אחר ושם נאנסו (המקרה בחיפה למשל שפורסם בכלבוטק) אני חושב שסירוס כימי יכול לפתור את הבעיות הללו, מה גם שלפי נתונים סטטיסטיים של מספר אסירים בישראל שמקבלים את הטיפול, הוא אכן משפיע ומוריד את החשק המיני

אפשרי שאונס הוא מין מתוך תשוקה?../images/Emo10.gif

זו המחשבה שעלתה בי כשקראתי את הודעתך. ואחרי עוד הרבה השקעת מחשבה, הגעתי למסקנה שזה לא אפשרי. גם אם התגובה הראשונית היא תשוקה, המעשה עצמו הוא אלימות. לקחת בכוח, להכריח, לכפות, לשלוט, לעשות כרצוני בגופו של אחר/ת, להתגרות עוד יותר, דווקא מהסירוב, מהתחנונים, מהתנועות הדוחפות וההודפות, מהצעקות, מהבכי. לבצע חדירה/ההחדרה מינית כשהגוף השני הוא חפץ, לפעמים דומם וקפוא. אין כאן אפשרות אחת של קבלת המעשה מתוך תשוקה ואיזושהי אומללות של האנס. כל המקרים האלה, הם אלימות לשמה. אזהרה: הסיפור הבא הוא טריגר. אספר לך על מקרה שאני מכיר אישית: בחור פגש בחורה. דיבר יפה, חיזר, הזמין, בילו, נתנו ידיים, התחבקו, התנשקו. הלכו ליער. התחיל להפעיל כוח. היא אמרה ´לא´. הוא התעלם והמשיך. הוריד את בגדיה התחתונים בעודה בוכה ואומרת "לא בבקשה לא בבקשה לא בבקשה". הוא החדיר את אצבעותיו ולשונו לאיבר המין שלה. הוא חזר ואמר, "זה טוב נכון? את אוהבת את זה נכון" והיא המשיכה לבכות ולהתחנן. כשהחליט שדי לו, הוא עזר לה להתלבש וחזרו הביתה. אז היה אונס? לא היה אונס? ואם לא היה, למה, הבחורה מגלה סימנים מובהקים של PTSD? ז"א, עברה טראומה ונושאת עימה את התוצאות לטווח ארוך?

soulbird

New member
היא סובלת מ פוסט טראומה כי

היה פה מקרה טראומטי עם או בלי אונס

the red bh

New member
אני לא מצליח לראות את הקשר

בין אונס לתשוקה מינית. אני מניח שאדם המבקש למצוא פיתרון חדשני לבעיית מחסור (במקרה הזה, מיני) היה מוצא לו פיתרון "פשוט" יותר. אונס הוא ביטוי של ניסיון להמרת כוח (היכולת להפעיל אלימות) בעוצמה (היכולת לגרום לאדם לבצע מעשים כנגד רצונו). דוגמאות של מקרי אונס בפגישה (DATE-RAPE) ממחישות עובדה זו. לכן, סירוס של אנסים לא יגרום להם להפסיק לבצע את מעשיהם הנוראים בשל העדרה של התחושה המינית (ייתכן שהפגיעה בהם תלמד אותם לקח אבל לא זה הטיעון שנוטים להשתמש בו להצדקת סירוס)

soulbird

New member
ומה אם אונס ללא אלימות?

או כפייה שלמשל מסממים את הקורבן ( date drug) שמים לה משהו במשקה.

the red bh

New member
כוח -

כפייה פיזית או איום פסיכולוגי. מתאים גם למקרי האונס המתוארים על ידך.

למעלה