מזמן

איתנים3

New member
מזמן

לא עידכנתי אתכן.. אני מרגישה שהדיכאון משתלט עליי לאט לאט ובטוח
... תקופה קשה של אבדון וחוסר אונים
אני חצי שנה עם הגלולות האלה, בחודש האחרון דימומים קשים, הבנתי שזה נורמלי מידי פעם..כאבים באגן, נפיחות מזעזעת(הבגדים לא עולים עליי). שיניתי תזונה לגמרי אבל הסתבכתי לגמרי.. הלכתי לתזונאית שלא שמעה מעולם על המחלה.. סיפרתי לה והיא אמרה שהכל נשמע לה שטויות לחלוטין ושלא כדאי להקשיב לנטורופטים.. הלכתי מאוכזבת. באמת שכבר אין לי מושג מה כדאי ומה בכלל לאכול. יש לי תור לבית חולים כרמל יום רביעי, פעם ראשונה, כללית סירבו לתת לי בפעם המיליון טופס 17 לתל השומר (יש לי לסוריאנו ב23/09). הפקידה הסבירה לי שמאחר וכללית הפנו אותי לכרמל אז כדאי ללכת לפחות פעם אחת ואז לבקש שוב טופס 17 לתל השומר.עייפתי מזה. קשה לי לדמיין לעבור את כל הבדיקות האלה שוב. אני לא חושבת שאצליח. ימים קשים כאלה... ועוד פרט אחד שולי.. אני לא מצליחה לקיים יחסי מין בכלל ,(חודשים רבים..) כואב מידי ולא משנה איך וכמובן שיורד דם.. (בתקווה שהחבר לא יברח באיזשהו שלב..) בקרוב אני אסיים עם העבודה, לפחות זה מעט מעודד אבל הרבה מפחיד גם יחד.. יש המלצות על המחלקה החדשה בכרמל? יש תזונאי/ת מומלצת באיזור צפון? אולי בבית חולים? תל השומר? תודה רבה יקרות

היי איתנים

מצטערת שלא יכולה לעודד אותך קצת, גם אני בזמן האחרון
. לגבי כרמל, נדמה לי שניק הייתה אצלהם והייתה מרוצה והשבוע היא עוברת שם ניתוח... או שאולי אני מתבלבלת עם העמק
משום מה אני נוטה להתבלבל עם שתי בתי החולים הללו מה עוד ששמעתי שבשניהם נפתח מרכז לאנדו' ושתיהם של הכללית. לגבי דיאטנית, יש דיאטנית בבי"ח תל השומר שעובדת עם מרפאת האנדו'. לדיאטנית אף אחד בשום קופה (למיטב ידיעתי) לא יתן לך טופס 17. את יכולה לקבוע אליה תור ולהגיע ולשלם כ 100 ש"ח. אני הייתי אצלה, לא יכולה להגיד שעזרה לי הרבה. בזמנו, זה היה בערך בחודש אוקטובר שנה שעברה העלתי את דף ההנחיות שנתנה לי, דף מודפס עם המלצות והמלצות להמנעות ממזונות שונים לבנות האנדו'. תנסי לעשות חיפוש, אם לא תצלחי למצוא אחפש לך אותו מחר.

אני אני מהכרמל ../images/Emo9.gif

עוברת ביום חמישי ניתוח הייתי שם פעם אחת אצל ד"ר קאופמן והתרשמתי מאד לטובה, גם מהיחס וגם מהידע
(למה פעם אחת? כי כבר הייתי פעמיים בתה"ש, ושיינמן היה רופא הנשים שלי בכללית, אז פשוט הבאתי שני קלסרים עבי כרס, סיפרתי לו הכל מפורט, וכל בדיקה ששאל- שלפתי מהקלסרים) חייבת לציין כי הוא מאד אנושי! כשאיחרתי אליו הוא התקשר לנייד לשאול מה קרה וזירז שם את העניינים (התעכבתי סתם בגלל שבקבלה לא ידעו מה זה אנדומטריוזיס, והטכנאית ב-US לא היתה), ושבוע אחרי שקבענו את התאריך התקשרתי לשאול אותו שאלות והוא ענה בסבלנות על הכל, וציין שאין לי מה לדאוג, אבל אם בכל זאת אני אדאג הוא יהיה שם להרגיע
(גם אם הוא יהיה וגם אם לא- אמירה כזאת כבר מרגיעה!) הוא גם מדבר בגובה העיניים, מסביר כל דבר בסופשבוע או שבוע הבא אני גם אוכל לספר איך היה אחרי הניתוח... אני ממליצה! (ולפי מה שהבנתי- הוא היחיד בכרמל ש"מתעסק" עם האנדומטריוזיס, לא יקרה מצב שרופא שלא מבין או רופא שחושב שמבין, או רופא בלי ניסיון או מידע יקבל אותך. רק קאופמן) לגבי תזונאית- אם תמצאי מישהי בחיפה תגידי לי... אני גם בכללית.

זואילי

New member
וואו ניק, שיהיה ../images/Emo50.gif

מבינה שטיפלת במיקרוב ההוא והכל בסדר

עם קצת אנטיביוטיקה הכל מסתדר ../images/Emo5.gif

אתמול לקראת הצהריים קיבלתי תשובה שלילית (פתאום "תשובה שלילית" זה אפטימי
) לא ברור לי עכשיו הכאבי בטן המוזרים שהתחלתי לסבול מהם בחודש האחרון
זה לא הכאבים הרגילים שלי... ה"רגילים" זה דקירות עמוקות, מתיחות קטנות, כאבי מחזור... עכשיו זה השתנה פתאום, הכאבים נוטים יותר ללחצים מהבטן לגב (כאילו שמו לי משקולת על הבטן), כאבים שמקרינים למפשעה ולרגל ימין, או כאב ש"נמתח" מצד לצד (דרך הגב התחתון והבטן) ואין לי חשק לכלום, ואין לי כח, ואין לי סבלנות, וה"פתיל" שלי מתקצר מיום ליום (ממתי אני מנהלת דו-שיח בצעקות?
), היום בעבודה חשבתי שאני הולכת לחנוק מישהו
העיקר שכולם אומרים לי "שטויות, את תעברי את זה והכל יהיה בסדר" סתומים! לא הייתי עוברת את זה אם לא הייתי חושבת שזה יעזור לי קצת ל"סדר", אבל נראה אותם עוברים עשירית מזה
אהה, שכחתי... אני גיבורה, יהיה טוב אם אני אאמין בטוב, ובכל מקרה יהיה טוב, ובסוף יהיה בסדר, ואני כבר אראה שהכל יסתדר, ואני לא צריכה לדאוג, ואני לא צריכה לחשוב, אבל לחשוב חיובי, לא להיות מוטרדת, לא לחשוש, אבל מה שיהיה יהיה, להיות רגועה, לא לפחד........
שיקום הבנאדם שיכול ליישם את כל הדבר הזה לפני הניתוח וירים את היד

זואילי

New member
מתוקה, אני כ"כ מבינה אותך

גם בלי ניתוח בעוד יומיים.... היום כבר נגנבתי על הבוס שלי וצעקתי עליו: אתה מטריף אותי היום! הוא נבהל ונדם. חוץ מזה, כשאני ממש עצבנית עליו, אני כל הזמן מכניסה במשפטים כועסים את שמו. אז הוא אמר לי - תפסיקי עם זה. זה מלחיץ אותי... אל תגידי את השם שלי! בסוף עוד אני הלחצתי אותו... זר לא יבין את מצבנו.

זואילי

New member
אוייי איתנים ../images/Emo201.gif

לא יודעת לענות על שאלותייך, אז רק שולחת המון חיבוקים לחיזוק

הגולשת3

New member
איתנים יקרה../images/Emo140.gif

מאד מצטערת לשמוע על הימים הקשים שאת עוברת. אני מקווה שלמרות הכל תמצאי את הכוחות לטפל בדברים כדי להגיע לאיכות חיים משופרת. זה לא צריך להיות כך. לצערנו האנדוו מכניס אותנו לסחרור של כאב ותסכול וזה מאד קשה... מכאן הדרך לדיכאון קצרה מאד. ראיתי שקיבלת תגובות מעודדות על כרמל/קאופמן. תנסי. תהיי עירנית ותקשיבי להיגיון שלך ותחליטי אם הטיפול שניתן לך שם ראוי ומקצועי. לגבי הדיאטנית. לצערנו, אם רופאים ואפילו גניקולוגים לא מכירים אנדו כמו שצריך... לא מפתיע שהדיאטנית לא ידעה במה מדובר! אני במקצועי דיאטנית קלינית וחקרתי את הנושא הזה על עצמי רבות. אני יכולה לומר באופן וודאי שלתזונה יש יכולת להשפיע על עוצמת הכאב. להשפיע לא להעלים. לדעתי, זה שווה את זה. (ד"א משפיע גם על הפריון) אני ממליצה לך למצוא את המידע הקיים בספרות בעניין ולנסות לשנות את התזונה שלך בהתאם. מאד חשוב לראות מה בתזונה שלך היום הכי סותר את ההמלצות לבנות האנדו ולהתחיל משם. אצלי לדוגמא הורדה של מוצרי חלב ותוספת מוצרי סויה היתה משמעותית מאד. בהצלחה ולימים טובים ונטולי כאב!!!!

איתנים3

New member
תודה יקרות

היום הצלחתי להעביר את היום בכאילו.. רובוט שעושה מה שאומרים לו. אני אהיה מחר בכרמל ואעדכן אחרי..תודה על ההתייחסות
לגבי התזונה , שיניתי אותה כבר לפני חודשיים בהתאם לכל מה שקראתי, אין ספק שהעצירויות חלפו כליל תודה לאל אבל לא כל כך הרגשתי שינוי לגבי הכאבים של האנדו' ואז החלטתי ללכת לתזונאית כדי לקבל תפריט מפורט יותר, מתאים יותר אבל כמו שכבר אנו יודעות .. אין מודעות אפילו לשם של המחלה...(?) אני אקבע בתל השומר ואברר במקביל אם יש בכרמל ואעדכן. תודה לכולכן, אתן מחזקות כל כך... שולחת חיבוקים ואלפי תודות..

מנסה

יחסי מין - תנסי את להיות למעלה.....ויש את ה- CK או איך שקוראים לזה... בנוסף יש ג'ל עזרקאין שמקל ומאלחש מקומי .....ויכול לעזור לך לכאבים אך יכול למשוך קצת יותר זמן את תענוגות הסקס (מאלחש) תזונה - לא חושבת שמישהו ידע לתת לך תשובה ...מלבדך.....אני למדתי לבד מה הגוף שלי דוחה ומה הוא מקבל ומשתדלת לתת את מה שהוא דורש.....אבל מזהירה לא פשוט.

למעלה