מזמן רציתי להגיד לכם:

DaHunter

New member
מזמן רציתי להגיד לכם:

חייבים לראות את TOS 1x24: Space Seed. פרלודיה לST2: Wrath of Khan. ככה מבינים מאיפה צץ הפסיכופט הזה.

Lu Tze

New member
דווקא הפרק לא משהו.

אומנם יש לו חשיבות היסטורית, אבל הוא לא טוב במיוחד.

DaHunter

New member
זהו... שבסרט לא כמעט מדובר על העבר

של קאן וקירק. כשראיתי את הסרט החלק הזה היה לי חסר.

itstzar

New member
כי בסרט יוצאים מנקודת הנחה שמי

שיילך לראות אותו גם ראה המספיק TOS

DaHunter

New member
כן... בהתחשב בעובדה שהיה TOS

בטלויזיה ב82... אבל אני מוכן להתערב שחלק *נכבד* ממשתתפי הפורום עדיין תוהים "הו דה פאק איז קאן?!"

Lu Tze

New member
כששיחררו את הסרט,

רוב האנשים שראו אותו היו בוגרי TOS. וחוץ מזה, זה נחמד שיש סרט שכדי להבין אטותו צריך להיות מעריץ של הסידרה, it makes me feel special...

DaHunter

New member
אני לא רוצה להתחיל פה מלחמה... אבל

לי אישית, קשה מאוד לקרוא לאדם שלא ראה TOS טרקי. (דעה אישית בלבד! לא בא להעליב אף אחד)

Bajoran Priest

New member
לא נעלבתי.

תשמע, נתחיל עם זה שאף אחד לא שאל אותך מה קשה לך ומה קל לך. תתאמץ
דבר שני, אם ההגדרה שלך תקפה- אז יש המוני טרקים שהם בעצם לא טרקים, מסתבר. כי הרבה מאוד אנשים לא ראו את TOS, שהיא סדרה משנות השישים, עם סטנדרטים של שנות השישים. עכשיו, אני לא אומר שיש לי התנגדות כלשהי לצפות בא, חלילה, ואולי באמת אני אשלים את החור הזה מתישהו(לא בטוח). בכל מקרה, מי לדעתך יותר טרקי? מישהו שראה את כל טרק חוץ מTOS, או מישהו שראה רק את TOS ? הרי השני לא מכיר רבע מהיקום של סטאר-טרק כמו שהוא היום. ואולי פחות מזה. הקלינגונים לא היו קלינגונים, סטאר-פליט לא לגמרי היה סטאר-פליט, ומי שמע בכלל על בורג וקרדסים. מי זה וורף, תזכירו לי? Q - Who ? אז ככה שלדעתי בהחלט אפשר להיות טרקי בלי לצפות ב-TOS. (אגב, ראיתי כמה פרקים בודדים, קראתי כמה ספרים של הצוות המקורי, וראיתי את כל הסרטים. אני חושב שזה מספיק בשביל שיהיה לי מושג לא קטן על מה שמתרחש שם)

DaHunter

New member
אני יודע שאף אחד לא שואל אותי

אני פשוט מביע את דעתי. מושג קטן זה יותר טוב מכלום. קראת, ראית ספרים וכמה פרקים... אולי אתה בכל זאת טרקי :)

n i v1

New member
ילדים- לא לריב

יש מקום לשניכם בפאנל הזה. תראו קצת אהבה קבלו את השונה וכל שאר המשפטים האלה...

DaHunter

New member
אני יכול להגיד רק דבר אחד:

אדם שלא יודע את עברו, אין לו עתיד (או משהו בסגנון...) ואל תגידו לי שENT מתארת תקופה מוקדמת יותר מTOS

seti2

New member
אדם שלא יודע את עברו, אין לו עתיד?

זה שהרבה אנשים מצטטים את המשפט את זה לא הופך אותו לנכון.

DaHunter

New member
אז כנראה לא הבנת אותי (או את המשפט)

אני מסכים לחלוטין עם העובדה שידע העבר תורם רבות להבנת ההווה ו/או העתיד ולפעמים אפילו תנאי הכרחי לכך! "הטרק של TOS" הוא הטרק שעל בסיסו נבנה ה"יקום של סטאר-טרק" בסדרות האחרות. הקלינגונים שלא היו קלינגונים בכל זאת היו "קלינגונים בנפש" (וקלינגונים מאופיינים קודם כל באישיות שלהם!). היו גזעים רבים נוספים שהתחילו את דרכם בTOS, למשל הרומולאנים, הוולקאנים (או שכותבים את זה בלי א'? ובכלל, אולי אפשר להחשיב אותם כגזע אחד? אבל מי סופר?...). נדמה לי שגם האורגניאנים הוזכרו פה ושם מחוץ לTOS, ואני בטוח מפספס הרבה חייזרים (--אוף-טופיק-- האם זה ייתכן שטרליין מTOS 1x18- הוא משהו בסגנון Q או שזה באמת היה Q ואף אחד לא אמר לנו?). אבל שוב, מי סופר? ו"סטאר-פליט שלא היה סטאר-פליט" בהחלט היה סטאר-פליט! ואפילו אין טעם שאני ארחיב בנושא! מה שבטוח שבלי TOS אין סטאר-טרק! ואם מישהו רוצה להתווכח, אז בואו נתווכח!

Bajoran Priest

New member
ברור שבלי TOS לא הייתה סטאר-טרק.

אההמממ.. אין לי ויכוח איתך על זה. : ) אבל כל אחת מהסדרות שבאו אחריה הוסיפה גם היא הרבה מאוד ליקום הטרק, בצורה ששינתה אותו ללא הכר(ואם יורשה לי להביע את דעתי- לטובה). המממ... אולי חוץ מוויג'ר ואנטרפרייז. נראה לי שמי שראה *רק* וויאג'ר או *רק* אנטרפרייז, אולי אפשר להגיד שהוא לא ממש טרקי, כיוון שהסדרות הנ"ל לא ממש הוסיפו לעולם. וויאג'ר התבססה בעיקר על התשתית שכבר הייתה, וחקרה ברפרוף את רביע דלתה. ואילו אנטרפרייז, so far, עשתה בעיקר בשני סוגים של נושאים: פריקוולים לדברים שאנחנו יודעים שיקרו בעתיד, ומאידך דברים חדשים שהקשר שלהם ליקום הטרק המוכר לנו מהמאות ה-23 וה-24 הוא רופף מאוד.

למעלה