מזמן לא צחקתי

פיפיטה

New member
מזמן לא צחקתי

מהתוכנית. היום ליסה הרגה אותי מצחוק, גם כשנתנו לה משימה למלצר היא לא הפסיקה לגחך ולצחוק, היא לא האמינה שהיא תגיש ולא יגישו לה , גם כשהיא עבדה היא הייתה כזו מצחיקה , היא באמת ניסתה לעשות כל מה שאמרו לה וחלק היא לא הצליחה, אני לא מאשימה אותה כל-כך היא פשוט לא יודעת לא לימדו אותה בבית , הרי גם אני כל מה שאני יודעת זה מהחינוך בבית לא אמרתי הוקוס פוקוס והאוכל היה מוכן . דברים כאלה מלמדים בבית שבו גודלים וכנראה ההורים שלה לא לימדו אותה. ועוד משהו היא אמרה שאין לה כמעט כלים בבית והיא לא מבשלת . אם הייתי חיה לבד גם אני לא הייתי מבשלת לעצמי וטורחת להכין ארוחה עוגה קינוח יותר קל ויותר זול לקנות מוכן. ואחרי זה לשטוף כלים לנקות בשביל מה? שמתם לב שכשהבנות עסוקות במשימות הן פחות רבות ופחות מתוחות אחת עם השניה? וג'סיקה אני לא מבינה למה עד היום היא לא הלכה לשום ייעוץ ושום קבוצת תמיכה לאנשים אבלים וסבלה כל כך הרבה זמן לבד? אם התוכנית ורונדה הם שעודדו אותה אז יופי, אבל מה אם אבא שלה? חברות ? שכנים? קרובים? אף אחד לא שם לב שהיא סובלת?

Thats So Roi

New member
הפרק היום באמת היה משעשע

ליסה ניסתה להשתדל, ויחסית לעצלנית ומפונקת שתמיד הלכה למסעדות בתור הלקוחה, נראה שהיא הסתדרה לא רע. המחווה שכריסטינה קיבלה מאיאנלה - שרשרת הגבולות - בהחלט הייתה נחמדה, בעיקר משום שכריסטינה לא מקבלת מתנות רבות. זו עוד דוגמה לחיים הקשים שלה - בגיל כל-כך צעיר ולא מקבלת מתנות. בהקשר אליה, אותי מעניין מדוע האם לא עשתה דבר? הבנתי שהאבא נמצא מחוץ לחייה, אך מה עם אמה? לגבי ג'סיקה, אני לא יכול לחשוב על סיבה לכך שהסביבה שלה לא דחפה אותה לייעוץ, חוץ ממה שנאמר בסדרה: הסביבה שלה לא ידעה איך לקבל אותה. זה הפך להיות משהו גדול מדי עבור הסובבים אותה.

שמיצית

New member
כמה הערות על הפרק של היום -

גם אני איבדתי אמא, בגיל מאד צעיר, וגם אצלי קל מאד מאד לפתוח את הברז בעיניים, אבל ראבאק.. תסקלו אותי אם תרצו, אבל הבכי הבלתי פוסק של ג'סיקה מרגיש לי כמו חומה ביני לבינה, שמונעת ממני להתחבר אליה, ולו במעט.. רק גורם לי לקוות שהיא כבר תעזוב את הבית.
מאד מאד התעצבנתי על איאנלה, שאמרה לכריסטינה לבקש סליחה מהלקוח שלה. זה לא המקום לשטוח את השקפת עולמי הפמיניסטית, אבל באמת שיש פה חציית קו אדום מבחינתי. מה זה ניצלה אותו? שלחה לו מסר מעורב?? הלו! הבחורה התדרדרה לזנות מתוך מצוקה כלכלית ונפשית! הוא שילם לה בשביל טובות הנאה מיניות.. ממש יצאתי בהלם מזה.
היה מעניין לראות איך אליסון מנסה לשקם את התדמית שלה.. לא הספיק לה שג'סיקה באה לחלוק איתה רגשות וכו'.. היא חייבת לחזור להיות המלאך שעוזר לכולן..
ליסה

Y. Welis

New member
בעניין מכתבי ההתנצלות - אני מאמין

שזה אמור היה לבוא 'בהפוך' - כי כריסטינה היא שהרשתה לעצמה להתדרדר, הגיעה אל האנשים האלה והרשתה להם לנצל אותה: כך היא בעצם ניצלה אותה לצרכיה (כי הענישה העצמית שלה החלה כבר מגיל מוקדם יותר). לכן היא בעצם רימתה אותם, גם אם הם ידעו את זה (זה בעצם היה ניצול הדדי). אני לא מאמין שאיאנלה היתה דורשת ממנה לעשות משהו שמשמעותו וויתור על כבודה. יש כאן מטרה שכרגע קצת נסתרת, אבל קיימת. איאנלה הולכת בפרקים הבאים להיכנס לעומק העניין, כמו שהיא רמזה בפרק של היום (386).

שמיצית

New member
לא מסכימה עם המשפט "הרשתה לעצמה להתדרדר".

כמי שמכירה באופן אישי נשים שהתדרדרו לזנות (גם סחר בנשים, אבל זה משהו אחר), זו גישה שמאד מקוממת אותי. היא היתה נתונה להשפעתו היחידה והבלעדית של בן זוגה, שבעקבות מצוקה כלכלית ונפשית, כאשר לחץ עליה "להתדרדר", היא אכן עשתה זאת.. משום מה, המניפולציות שלו עליה, הניצול והחיפצון בכלל לא מוזכרים.

Y. Welis

New member
לפי מה שהיא סיפרה עד כה, היא עברה לשירותי

ליווי *אחרי* שהוא עזב. בתקופתו היא רק רקדה במועדונים. אין ספק שהיתה לו השפעה ואולי אפילו גדולה, אבל הנישואים שלה איתו בגיל צעיר, התלות שלה וההסכמה להתפרנס בצורה כזו באו ממקום עמוק יותר שקדם לו. צריך לשמוע מה היא תספר עליו, כדי לומר משהו יותר מדויק.

שמיצית

New member
כן, אבל הוא שכנע אותה לעשות סריפטיז...

ומכאן הדרך קצרה. זה לא "רק". זו ילדה, שהאדם היחיד שהיא סומכת עליו (בן זוגה) ושמלמד אותה דברים על החיים ועל עצמה (בניגוד להוריה) מלמד אותה להשתמש בגוף שלה, להשפיל עצמה, לא לשים גבולות.. מלמד אותה להיות אובייקט מיני והופך את הגוף שלה לחפץ. עוד שאלה - עד כמה באמת ילדה (בת כמה היא היתה? 17?) יכולה להסכים, לבחור? בתכלס', היא בחרה.. כן. האם זו באמת בחירה? לא נראה לי. ממש לא.

המונשרי

New member
בנוסף

בשיחה ב4 עיניים שנערכה עם אינלה כריסטינה סיפרה על כך שאביה נהג להוכיח אותה בילדותה שאם לא תלמד או תעשה XYZ - היא תסיים בסוףפ כחשפנית... האם היו אלה זרעי בואה המגשימה את עצמה ? על כך נשאר רק לתהות. פעם נוספת הדבר משמש הוכחה לכוחן הרב של המילים. הורים רבים זורקים שלל איומים בשעת כעס ואינם משערים איך המילים שלהם נטמעות ואילו משמעויות יש לכך עבור ילדיהם בעתיד.

פיפיטה

New member
וזה מזכיר לי

שכשהבת שלי "למדה" בתיכון , אמרתי לה שאם היא לא תלמד בסוף היא תעבוד במפעל בתור פועלת ששמה גומי בתחתונים. כמובן ששזה לא התגשם. והיום היא לומדת, עובדת . זרעי בואה ? סתם מזל ביש של כריסטינה עם חבר בעל חולני.

המונשרי

New member
התכוונתי כמובן לנבואה המגשימה את עצמה

וודאי שיש מקרים יוצאי דופן אבל ישנה משמעות רבה למה שההורים מוציאים מהפה [ גם אם אצל ביתך הפרטית זה לא כך - עדיין זה לא מעיד על הכלל].

שמיצית

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif אפילו בתת מודע, ילדים קולטים מה

הציפיות מהם
(במאמר מוסגר: מתה על החתימה שלך.. זה שיר החתונה שלי ושל אישי).

t a m i 2 5

New member
זה באמת הצחיק אותך?

זה היה עצוב בעיניי וכמו שליסה אמרה בעצמה - פתטי. היא עדיין מנסה להתחמק מעשיית דברים ולא מזיז לה שזה יפול על מישהו אחר. ואף אחד לא חושב שהיא חמודה שהיא מתנהגת ככה אני לא מבינה למה היא עדיין עושה את זה. אם היא הייתה בחורה בת 20 הייתי יכולה להבין את זה אבל בגיל 40 זה דיי עצוב והיא דיי בדיחה מהלכת ולא רואה את זה. ההתנהגות שלה מאוד ילדתותית בעיניי, העיניין הוא לא אם היא רחצה כלים פעם או בישלה או ניקתה העיניין הוא ההתנהגות שלה והגישה שלה לעיניין הזה והיא מתנהגת כמו ילדה בת 6 שרוצה שכל העולם יתנהג אליה כמו ההורים שלה והיא מנסה להתחבב על אחרים כמו ילדה קטנה כדי שיפנקו אותה. ההתנהגות שלה היא הרבה מעבר לאנוכיות, לא מזיז לה שהחברה שלה תעשה משהו שהיא צריכה לעשות לא מזיז לה אנשים אחרים לא משנה מי זה. זה הדבר הכי דוחה בעיניי

פיפיטה

New member
אני לא אומרת שההתנהגות

נורמלית ומקובלת, אבל הצורה שהיא עושה את המשימות כל-כך מצחיקה כי היא לא יודעת איך להתנהג במצבים כאלה. לדעתי ההורים שלה עטפו אותה בצמר גפן והם "עזרו" לה לחיות ולהתנהג בצורה כזו. 40 שנה היא התהוללה ביזבזה ועם הכסף היא עשתה כרצונה אי אפשר לצפות ממנה בשבועיים להשתנות. ולפי דעתי היא המראה של אמא שלה, עם אבא מפנק . אני מצפה לראות אותם ולהשוות.

Y. Welis

New member
זה כמו להישאר בגיל 18 עוד ועוד

משהו שהכרתי בעבר, כי עד גיל 28 בערך הרגשתי עדיין כמו 21 או 20: אם אין משהו שדוחף אותך להשתנות, והכל מסביב נותר כמות שהוא, יש רצון פשוט לשמר את הזיכרונות הכיפיים של אז וההנאה נטולת הדאגות שהיתה - דמי כיס, בילויים, השקעה קלה בלימודים, וציפיה לעתיד לא ברור, שלעולם לא יגיע כי אין רצון אמיתי לממש אותו. היא אמרה לראשונה בפרק הזה שהיא סיימה קולג' ולמדה יחסים בינ"ל ולימודי אסיה - היא לא התגאתה בהישגים שלה, ולא מדדה את עצמה לפיהם. מעניין אם היא בחרה בתחום מתוך חיבה, או (כמו כמה אנשים שהכרתי) כי זה רק היה קל יותר מדברים אחרים. בכל מקרה חוסר ההערכה העצמית שלה היא בעיה אלמנטרית (היא היתה יכולה לנסוע למזרח ולהכיר את התחום באמת) כי כך היא נשארת בעיני עצמה בגיל 18, לא ראויה לאמון מאחרים, ולאחריות בעיני עצמה. טוב שהיא התעוררה עכשיו.

גלינקה2

New member
אליסון המתנצלת

אליסון שמסתובבת אכולת אשמה על שפגעה בטעות בג'סיקה נראית לי פתטית. לצערי, גם לי את הנטיה הפתטית הזאת, אם כי במידה רבה התגברתי עליה. הצורך להיות מושלמת ביחס אל האחרים מגיע עם ביקורתיות כלפי האחרים שלא התנהגו נכון ואת זה ראינו אצל אליסון. זה מראה שסלחנות כלפי האחרים מגיעה יחס עם סלחנות כלפי עצמי. בצד השני נמצאת ג'סיקה שאיכשהו תמיד האחרים אשמים כלפיה. למרות שהיא במצב יותר טוב מכל האחרות. לאחרות יש סבל שמובנה מבפנים ועליהן לשנות את עצמן, בעוד שאצל ג'סיקה זהו אסון שקרה והיא יכולה לשחרר אותו. וכמו שציינו פה, היא יכלה לטפל בזה בכל מקום אחר. היא זאת שצריכה להבין את האחרים שהם לא מנסים לפגוע בה, כי היא לא יכולה לחנך את כל האחרים ולהאשים את כל העולם, את המדינה שהכניסה את כל האבלים בסל אחד, את אבא שלה שהתחתן, את החברות שמנסות לעזור, וגם את עצמה שלא יכלה למנוע את מה שקרה. לגבי ליסה, הפיתרון של לקבור את כרטיס האשראי של אבא ונדמה לי גם לוותר על הדירה הוא מגוחך. אם אתה מקבל מתנות, למה לוותר עליהם? באותה מידה היא יכולה להעלות במשקל 40 קילו כדי להיראות כמו ג'יל ולהידבק במחלה כדי להבין את אליסון. מצדי היא יכולה לתת לי את כרטיס האשראי הזה... גם הרעיון שהיא תהיה הומלס הוא מוטעה. יש לה דירה, ואבא בוודאי ידאג לירושה שלה. מה שהיא יכולה לעשות זה לתת שירותים בהתנדבות להומלסים למשל, וכך היא גם תרכוש תחושה של משמעות והבנה של סבל הזולת, היא גם תיהנה מביטחון כלכלי וגם האחרים ייהנו מהאפשרות שלה לתת שירותים חינם. למעשה, יש לה יכולת להבין את ההומלסים יותר מאשר אלו שכן עובדים וחיים ברווחה בלי שיצטרכו לשבור את הגב. אנשים כאלו שמאשימים בעצלות את העניים, ומונעים מהם זכויות, והם לא מבינים שלעניים האלו לא היו הזדמנויות כמו לרוב אלו שחיים ברווחה ושאפשר לעבוד קשה ולשבור את הגב ועדיין להביא הביתה משכורת רעב.

למעלה