מזמן לא צחקתי

Y. Welis

New member
בעניין ליסה - זה בדיוק הפיתרון: להעביד אותה

בתנאים גרועים, כדי שתדע להעריך את החיים שלה, ושתצא מהאשליה שבה היא נתונה מאז גיל ההיתבגרות. עבודת התנדבות או ניקיון או מלצרות (אגב מקצוע די רווחי שם, אם יש יכולת) יסייעו לה, ולדעתי היא צריכה להתחיל לעבוד שם כל יום ולחזור בערב לבית המשותף.

המונשרי

New member
../images/Emo20.gif

יתכן שאניח הנחה לא פופולרית ועל כך התנצלותי מראש, אבל נראה לי שדבר מה אחר עומד מאחורי דמעותיה של ג'סיקה. כשהיא הייתה בקב' התמיכה ונתבקשה לתאר את אמא היא תיאררה אותה ככליל השלמות -> ואולי יש בכך ההאדרה שאנו נוטים להאדיר את המת ( אחרי מות קדושים אמור...). אבל אני חשה שהדמעות שלה הנן איצטלה למשהו שונה ועמוק יותר ...היא מבכה את עצמה. רמז ראשון - המומחית לשפת הגוף שהתארחה וניתחה את מה שמסתתר מאחורי הפוזות של הבנות - עלתה על העובדה שג'סיקה מתביישת בגופה [ היא אף הביאה את פליאתה בעניין , היות וג'סיקה משדרת ביטחון]. רמז שני- חייה האישיים אינם מסודרים והיא חייבת להיתלות במשהו , להאשים גורם חיצוני - ומה קדוש יותר מבת המתאבלת על אמה שנרצחה בידי בני בליעל בנסיבות טראגיות ?מה יצור יותר הזדהות ואמפטיה כלפיה? * ישנו בנות עם "מטענים" כבדים יותר שמזילות דמעוות פחות ממנה. באמת הקייס שלה הוא בין הקלים שם - וכולם נדרשים להלך על הביצים לידה.

פיפיטה

New member
יכוללללללללל להיות

שלפני הטיסה או בתקופה האחרונה (לפני המוות) היו בינהן מריבות או ויכוחים ו.......שבמפגש האחרון שלהן הן רבו או משהו כזה . היום ג'סיקה מצטערת כל-כך על התקופה האחרונה שלהן שיש לה יסורי מצפון, שהן לא הספיקו להבהיר אחת לשניה את העניינים. סתם רעיון שעלה לי בעקבות המונשרי

deja vu 23

New member
לא חשבתי על זה..

הייתכן שג'סיקה מנצלת את המוות של אימה כדי לזכות בתשומת לב ואמפטיה? אפילו נלך יותר רחוק.. כדי שיהיה לה תירוץ להיכנס לבית "מתחילות מחדש?" כ"כ הרבה אנשים מאבדים הורים כל יום. ארבע-חמש שנים עברו מאז אימה של ג'סיקה מתה, ועדיין היא מזילה כ"כ הרבה דמעות, זה לא נראה הגיוני שזה רק על המוות של אמה. נראה לי שמשהו נוסף מסתתר שם, אולי היא מרגישה כ"כ רע עם עצמה ואין לה עם מי לדבר, כי הבנאדם היחידי שהבין אותה איננו, ועם האבא שהתחתן היא לא יכולה כנראה לדבר.. בעניין ליסה, אני ממש לא חושב שבית מתחילות מחדש ישנה אותה. מדובר בבחורה בת 41 עם אופי של ילדה בת 21. זה לא ישתנה ב-3 חודשים. לא משנה שהיא קברה את כרטיס האשראי, אפילו שתקבור את כל הבגדים שלה, זה לא שהיא תחזור פתאום לבית שלה והפלא ופלא הוקוס פוקוס תתנתק מההורים תמצא עבודה תמממן את עצמה.. זה לא יקרה. היא תלויה בהורים שלה כבר 40 שנה, בעידודם, וזה לא ישתנה בכמה חודשים, צריך עבודה פסיכולוגית אינטנסיבית כדי לצאת מהמצב שהיא נמצאת פה, עבודה של כמה שנים טובות.

אני מוחה! ../images/Emo88.gif

בשם כל בנות ה21 שמחזיקות עצמן לבד ואינן תלויות נפשית, פיזית או כלכלית בהוריהן. השוואה חצופה
(הכל בחיוך, יס?
)

Y. Welis

New member
אפשר לדעתי בפחות זמן. אם היא תלמד הרגלים

חדשים וצורת מחשבה שונה, ותנסה ליישם אותם בהצלחה ב-2 מקרים לפחות, זה כבר יביא את השינוי.

למעלה