מזמן לא עדכנתי כאן

DannyDinn

New member
מזמן לא עדכנתי כאן

אז הנה עדכון קצר יצאתי מהארון לאשתי לפני 7 חודשים. זה לא היה פשוט בכלל, במיוחד אחרי 15 שנות נשואים ושלושה ילדים. אני כרגע עדיין בבית, עם עליות וירידות, טיפול פסיכולוגי, כדורים נגד דיכאון (כדי שלא אמצא את עצמי קופץ מבניין או משהו כזה שעבר בראשי) וטיפול זוגי. המטרה כרגע היא לראות אם אפשר לשלב את חיי הנשואים עם זוגיות נוספת עם גבר. מצאתי זוגות שעושים זאת בהצלחה כזו או אחרת... אם זה לא ילך, אעזוב את הבית. חוץ מזה, הורדתי את הכיפה, ואני אתאיסט. אלוהים מבחינתי הוא סיפור אלף לילה ולילה. המסר שלי אלכם - אל תתחתנו! אל תכנעו ללחצים החברתיים, משפחתיים ודתיים שאתם נתונים להם. אתם לא תהיו מאושרים, תמיד תחפשו משהו אחר, ורק תאמללו אנשים אחרים ואת עצמכם. תצאו מהארון ותהיו עצמכם!!!! זו המתנה הכי גדולה שאתם יכולים לתת לעצמכם. תאהבו את מי שאתם ואל תתנו לאף אחד לאמלל אתכם. משה נב שאר הנשואים שהיו פה בעבר, המקום כבר לא כל כך מעניין אותם, במיוחד אלה שיצאו מהארון שלהם. יש חיים הרבה יותר מעניינים בעולם האמיתי....

Nחמן

New member
מצב לא קל

שלום לך, דנידין, וברוך שובך לפורומנו. להווי ידוע לך, שלכאורה הייתי אמור לסיים את חלקי בפורום. עיסוקיי הרבים תבעו ממני ויתור מסוים ואכן פרשתי לפרק זמן קצר. לפני כשלושה חודשים נפצעתי בתאונת דרכים ונאלצתי לעבור שני ניתוחים. בעקבות זיהום שפקד אותי, שגרם לצורך בניתוח השני (ועוד אחד, שצפוי לבוא בקרוב), נותרתי נכה קשה באופן זמני ומרותק לביתי. מה הקשר להודעתך? יצאת מהארון לפני 7 חודשים. זה לא היה קל כלל (בלשון המעטה). מה יהא בעתידך? כבר כתבתי על כך בעבר אבל רצונו של אדם כבודו ואני מחויב לכבד אותך בכל מצב. חוץ מזה הורדת את הכיפה ועכשיו אתה אתאיסט. מה פירוש "עכשיו אתה אתאיסט"? קודם האמנת במשהו ועכשיו אתה כופר באמונה שלך וטוען לכאורה, שאמונתך בעבר הייתה הבל ועכשיו אתה לא מאמין... אינני מצליח להבין. כיצד אתה חי? מי גורם לך לחיות? מי גרם לכך, שמזרעך יצאו 3 ילדים? אינני מכיר שום מכונה בעולם, שיכולה לייצר אנשים. האם אתה מאמין בטבע? אז הנה בכל זאת אתה מאמין במשהו. כיצד פועל הטבע? ע"פ חוקי הטבע?! זאת אומרת: ישנם אלו חוקים, שגורמים לטבע להוריד גשם או לא להוריד גשם, למשל, וכו'... מי קבע את החוקים הללו? לא יתכן, שהטבע הוא הפקר. נכון, שיש לך בעייה, אבל זה כבר סיפור אחר. עכשיו חזרה אליי. גם לי יש בעייה. הרבה יותר קשה. בחודשים האחרונים עברתי ועודני עובר סבל בל יתואר. היו כאלה גכם בפורום, שהגדירו אותי כצדיק, אבל ממש עכשיו הוכח לעין השמש, שאני אדם פשוט, שעלול להיפגע ולסבול כאדם הנקלה ביותר. קל מאוד היה לי לבוא בטרוניה כלפי הקב"ה, מדוע עשה לי כדבר הזה. חלילה לי מלחשוב כן. מי, שאשם בתאונה, זאת הנהגת הפוגעת ולא הקב"ה. ראה! הרופא, שניתח אותי, אף הוא גרם לי סבל רב. כלום יעלה בדעתך לכעוס עליו? הרי הוא הציל את חיי! לסיפא של הדברים. עם כל הכבוד לך, כפי שלאחרים אין זכות להכתיב לך את הדרך, כך גם לך אין זכות כזאת. לכל אחד יש הזכות לבחור, מה טוב לו בחיים בלא קשר לנטייתו המינית. רק בדבר אחד אני מסכים: אל תחיו בשקר! חובה לגלות לאשה את דבר הנטייה עוד לפני הנישואין. אולי גם חשוב מאוד להיוועץ באיש מקצוע לפני מעשה אבל העיקר לתת לכל אחד את הבחירה האישית ולאחל לו רק טוב. אני מאחל לך הרבה טוב בחיים באותה מידה, שאני מאחל לעצמי רפואה שלמה, ושיימצא פתרון טוב ומועיל לבעייה שלך. שלך באהבה נח (Nחמן)

הדיון בין אתאיסטים ודתיים עתיק כשנות האנושות

עם "הוכחות" לכאן ולכאן. וכן גם אפשרי הדבר להאמין לפי החינוך שקבלת, ואז לאבד את האמונה. זה קרה לי. וגם להיפך, לא-מאמין יכול להפוך למאמין, כפי שקורה עם "החוזרים בתשובה" (מונח שגוי, האמור להיות שמור רק למי שהיה דתי, נעשה חילוני ואז חזר בתשובה והפך שוב לדתי--- "אם ישוב, מיד תקבלו"). מה שלא ראיתי מימיי, זה אדם שהיה הומו והפך לסטרייט...

Nחמן

New member
אינני מנסה להוכיח דבר

רק מעצם דבריך עולה, שגם האתאיסטים מאמינים במשהו. רק במקרה של דנידין אמונה אחת הוחלפה באחרת. לכן אני שואל: מה ראית להחליף ביניהם? רק משום שנוח לך להיות משוחרר ממגבלות? אדרבא! היא הנותנת! זאת לא יכולה להיות אמונה אמיתית משום שהיא תלויה במשהו חיצוני. אמונה אמיתית היא אמונה תמימה ללא עוררין. אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. אינני בא לשפוט אף אחד. אבל... חבל למהר להסיק מסקנות כה נמהרות. לגבי הפיכת הומו לסטרייט רק "עצת נפש" יכולים לעשות זאת. לפחות בדמיון... עם זאת לא אבדה תקוותנו ובוודאי, שיש פתרון לפחות לחלק מההומואים.

DannyDinn

New member
ממש לא!

ממש לא! כבר כתבתי לך פה בעבר שהרבה יותר קשה להיות משוחרר ממגבלות מאשר להיות "מואכל" יום יום, שעה שעה, במה שאתה אמור לעשות! ההחלפה של אמונה אחת בשניה (חוסר האמונה) אינה דבר של מה בכך, והיתה כרוכה בחיפוש נפש וחיפוש ולמידה של דברים לעומק. אז אל תראה בזה דבר שטחי וחסר משמעות, להחליף אמונה אחת באחרת! ואותה אמונה שהחלפתי, היא אמונה אמיתית משום שהיא אינה תלויה במשהו חיצוני? היא אינה תלויה בקיומו של אלוה, חיצוני ממני וממך? או שאנחנו כולנו חלק מאותו אלוה? בקצרה - אין אמונתך שווה יותר מאמונתי, או מאמונתו של כל אדם אחר באשר הוא. בענייני אמונה, אינך יכול להביא ראיה לפה או לפה, ולא משנה כמה קפיצות תעשה.

DannyDinn

New member
לא משנה אם אתה מאמין או לא

כפי שפורטי כתב, אין בזה שום בעיה. מעניין גם שבכל הנוגע לנטיה מינית, שאתה יודע הרי שאין אפשרות לשנות, מנסיונך האישי (!) וממאות ואלפי סיפורים של אנשים, אתה עדיין מתעקש לאמר שזה לא הוכח וכו וכו, אבל כשזה בא לאמונה, שבבסיסה הינה מה שהיא, א-מ-ו-נ-ה, שהרי אין אפשרות להוכיח אותה לכאן או לכאן, אתה מתעקש לאמר שהאמונה שלך בסדרי הדברים ובטבע הם הוכחה! אם זה לא היה אמונה, אלא דבר ברור וידוע, הרי שהיינו קוראים לזה "ידיעה" או "אמת", אבל לא, עדיין קוראים לזה "אמונה". האם נראה לך שבתי משפט היו פוסקים גזר על פי אמונה? או רופאים היו חותכים בבשר החי על פי אמונה? אך כשזה בא לידי השפלת ודיכוי אוכלוסיה שלמה אין בעיה, האמונה מתרצת את הכל. לפיכך, אכן הצלחתי לצאת מהשבי בו נולדתי, כי הרי גם אני הייתי תינוק שנשבה, וכרגע אני רואה את האמת שלי. לגבי מה לאמר לאחרים - דבר ראשון, ולא משנה אם אתה מאמין או לא, כל אחד חייב לקבל על עצמו את מי שהוא. ואם הוא הומו, הוא הומו. וזה לא ישנה אותו. וחובה עלינו לעזור לו לראות את האפשרויות שלו. ואז שיבחר. אבל לבא ולאמר שהוא יכול להשתנות זהו שקר וכזב שרק יוסיף לאמלל אותו! כי אף אחד לא השתנה, משתנה, או ישתנה! ולגבי הבעיה שלי - אכן אינה פשוטה, והפלונטר שלי מצריך עבודה קשה וויתורים ואנוכיות ועוד ועוד על מנת להתיר קצת מהסבך. אך לפחות אני עושה משהו בנדון. הרבה יותר קל לא לעשות כלום, רק לדבר, ולהצטער על שאיבדת את חייך. הסיבה היחידה שאני כותב כאן היא לנסות להציל את אותם אלה שעוד 10 20 שנה יהיו במצב שאני נמצא בו היום. והדרך שלי אינה בלמצוא חן בעיני כולם ולאמר להם כמה שאני אוהב אותם, ושהם יכולים לעשות את הבחירות שלהם ושלום על ישראל. אלא להשמיע את הכאב שלי ולאמר להם "מספיק, אתם לא חייבים להגיע למצב הזה!" ולגביך - רפואה שלמה!!!

Nחמן

New member
התנצלות

כתבתי תגובה מפורטת אולם בשל תקלה היא לא נקלטה. אשתדל בל"נ מחר. תודה על האיחולים

Nחמן

New member
פורטי יקירי!

הבטחתי והריני מקיים. אשתדל לשלב בתגובה זאת גם תגובה להודעתך האחרונה ולעוד כמה תגובות, שהופיעו כבר בינתיים. ראשת - אין ויכוח, שאמונה היא דבר מופשט. ברגע, שניתנת להוכחה, היא הופכת לעובדה. אישית אני יכול לומר לך, שדווקא ברגעים הקשים והכואבים שלי אני מוצא נחמה ומרגוע בדת. אין הוכחה מכאן, שהדת היא אמיתית, אבל בהחלט ראייה לכאורה, שבשעת הצורך היא גם תורמת. אתן לך דוגמא פשוטה: פעמיים ביום אני יוצא מהבית. פעם אחת לתפילת שחרית ופעם שנייה לתפילות מנלה וערבית ושיעור בדף היומי. לא קל לי כלל. אינני מסוגל ללכת לצערי ובוודאי שלא לרדת ולעלות 5 מדרגות. לשם כך אני נעזר במטפל צמוד ובמתנדבים לבוקר. למעשה יש לי פטור מתפילה במניין. אני חולה ולא יכול ללכת. אז מה? אילו הייתי נשאר בבית, הייתי בריא יותר? הפיזיותרפיסט הודה שלא. לסיכום: בענייני אמונה אין לי אפשרות להתווכח. רק תאמר לי בכנות: היכן היית כל השנים עד עתה? מה גרם לך לשנות את התפיסה, שה"דת" האחרת עדיפה מהשנייה? הרי לו כדבריך אין לך ראייה לא לכאן ולא לכאן, האם לא יתכן, שאתה טועה?! לגבי הסיפא אני חולק עליך מכל וכל. גם אם אסכים אתך, שהומוסקסואליות איננה ניתנת לשינוי, הרי אף אני אינני מהווה דוגמא. אולי במרבית המקרים לא ניתן לשנות (ואינני מביע עמד'ה מדעית) אבל בחלק מסוים - כן? לא ברור לי לחלוטין. רק בדבר אחד אני מסכים: חלק מההומוסקסואלים בוודאי איננו ניתן לשינוי. גם החלק, שכנראה ניתן לשינוי, יתכן, שהשינוי לא יהיה 100%, אבל בכל זאת משהו ישתנה. לכן אני סבור, שלא נכון להשפיע באופן זה על הצעירים, מה לעשות ומה לא לעשות. לדעתי על כל הומו או לסבית, שרוצים להשתנות, לפנות לייעוץ מקצועי בלתי תלוי ולפעול בתיאום עם איש המקצוע. כאן אזכיר שוב, שדעתו של הרב אבינר בעניין יועה. הרב אבינר כידוע הוא ממקימי "עצת נפש". בגליון עולם קטן האחרון במדור שו"ת הופיע שאלה על "מכון שילה" (ד"ר צבי מוזס, שאודותיו כתבתי בעבר בחום), שכביכול מעודדים נטיות הפוכות. תשובת הרב אבינר: כמובן אין לקבל גישה זאת אבל יש להם מעלות טובות אחרות. חברים יקרים! "מכון שילה" איננו מעודד ומעולם לא עודד "נטיות הפוכות". ד"ר מוזס הוא פסיכולוג מוסמך ופועל בהתאם לתורת הרפואה. אין לו כוונה לשנות נטיות וגם לא לעודד הומוסקסואליות. כל מטרתו היא לעזור לפונים. הומוסקסואל, שמבקש להשתנות, לא יוכל לקבל סיוע מהמכון בעניין זה גרידא אבל יוכל גם יוכל לקבל סיוע בהתמודדות עם רצונותיו ושאיפותיו. לחילופין, מי שיבקש להישאר בנטייתו אך לצוא מזור לבעיות אחרות, יוכל לקבל את מלוא הסיוע מבלי להזדקק לשאלה "מותר או אסור", "יכול או לא יכול". לאחר תשובתו של הרב אבינר התחזקתי בהערכתי כלפי המכון. ולסיפא של הסיפא - תודה על הברכות. אני זקוק לזה מאוד. אוהב אותך בכל ליבי בכל מצב נח
מעניין לןעניין באותו עניין. מה שלומי עכשיו? גרוע מאוד. חולה. לא מהתאונה! ברוך ה' מגיע לתפילות ולשיעור וגם מתפקד. רק הביורוקטיה המטורפת אוכלת אותי (ואני מודה, שזו תכונה גרועה). עדיין בפרשת התרופה, שיסודה הוא RIFAMPICIN. תרופה זאת בשילוב VANCOMICIN במינון של 3 גרם ליום דרך הווריד מיועדת להילחם בווירוס, שתקף אותי, ולמנוע הישנות נוספת של הזיהום. אז מה הבעייה? המצאתי לרופא המשפחה מרשם של רופא למחלות זיהומיות ב"שערי צדק" כדי להחליף אותו במרשם הקופה לצורך קבלת ההנחה המקובלת. בבית המרקחת לא הסתפקו בזה אלא ביקשו להחתים את הרופא בטופס מיוחד של קופת חולים, שבו עליו לנמק, מדוע תרופה זאת ולא אחרת. מעניין, שאיש בקופה לא שאל, למה דווקא חיידק זה תקף אותי ולא אחר... וכבר כמה ימים אני מתרוצץ בין בתי החולים "הדסה" ו"שערי צדק" להשיג את האישור. היום התקשר אליי הרופא, שטיפל בי ב"שערי צדק" (משכמו ומעלה) וביקש לברר, מה פשר הביוקרטיה הזאת. בסופו של דבר הבטיח לשלוח את האישור למרכז האישורים של קופ"ח מאוחדת. לצערי הרב האישור טרם הגיע למחוז. ביקשתי להתלונן בפני מנהל המחוז אבל... אופס! הוא נמצא במעצר ביחד עם עוד כמה בכירים בקופה. עכשיו אין פלא, שקופת החולים חולה... ניסיון להשיג את מרכז האישורים של הקופה לא צלח. כל הבוקר המספר תפוס. האם גם מנהל המרכז נמצא במעצר? לסיכום: בית המרקחת של הקופה הסכים לנפק לי עוד 10 כמוסות לחמישה ימים בתקווה, שבינתיים יגיע האיש/ור המיוחל. מה הלאה? לא חשוב, שאני נכה מוגבל ואינני יכול לצאת מהבית. רק לו הייתי בר מינן, חלילה, הייתי זוכה לחלקת קבר ולתכריכים בלי שום ביוקרטיה מיותרת. רק בן אדם חי?! נכה?! למה לא לטרטר אותו בסבך הביוקרטיה? מזה אני חולה. אני מאחל לכולם המון בריאות תמיד, ושחלילה לא תזדקקו לשירותים החולים של המדינה.

mumpitz

New member
דני דין היקר

איכשהו חזרתי לארכיון , למה כתבנו פה לפני יותר משנה...אז כל מה שאני יכולה לומר , זה חבל , חבל , חבל. להזכירך בסביבות אוגוסט 2009 דיברת על הריקבון שבדת. אני , שלא דתיה , ניסיתי להראות לך , איך הדברים נראים משם - שבסך הכל הדת היא דבר יפה . אז תראה את זה ככה. אם היית הומו לא דתי , אולי לא היו לך היום הילדים הנחמדים שיש לך , אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו. אף אחד בעולם לא יצליח לאמלל אותך ,אם אתה תחליט לא להיות אומלל. אני מבינה , שכמו אז כן עכשיו , אתה חווה המון כאב. נראה לי שאתה נדרש ליצירתיות בעולם הרגש שלך , באופן כזה - שגם לא תפרק את המשפחה , וגם תאהב את עצמך , וגם לא תחפש אהבה בצורת גבר - וגם לא תהיה אומלל . אגב אהבת גבר- אין לי שום דבר נגד זה ברמה העקרונית - אבל לפי דברי החבר שלי - זה אף פעם לא פותר את בעיית הבדידות הקיומית של הגיי-אלא רק מחריף אותה - כי זה לא זה. זה לרוב זמני . והלב נשבר , וחבל. קצת בקשר אלי - אני עדיין עם החבר (לא נציין כמה זמן , רק נאמר שיותר משנתיים). למי מכם שחולם על קשר עם אישה - לא משנה בני כמה אתם , ואיך אתם -זה אפשרי. ולמי שלא - אני מאחלת קשר יציב ובריא ככל האפשר .

DannyDinn

New member
אני דוקא רואה את זה בצורה שונה לגמרי

היי, נחמד לראות שמות מוכרים נוספים
אני דוקא רואה את זה בצורה שונה לגמרי. נכון, יש בי עדיין הרבה כאב והרבה דברים לפתור. אבל הפתרון חד-משמעי אינו לחזור חזרה ולהכחיש את מי שאני. אני הומו ותמיד אהיה הומו. עד לא מזמן גם הייתי שקרן, כי שיקרתי לאשתי במצח נחושה. אז נמאס לי להיות שקרן והחלטתי בפעם הראשונה בחיי לאמר את האמת, עד כמה שזה קשה. לגבי הבחירה להיות אומלל - אם זה היה כ"כ לא היה צורך בפסיכולוגים, ותרופות, ולא היו כ"כ הרבה מתאבדים. אז את יודעת שזה לא פשוט בכלל. כמובן שהחלטה כזאת יכולה לעזור להיות יותר אופטימי, אבל זה לא פשוט כלל. אהבת גבר - אני בטוח שפורטי יביא את הדוגמאות שלו ושל חבריו, זוגות שחיים יחד באושר 20 ו 30 שנה! אם כבר ידוע וברור שרוב העולם הינו סטרייט ונגיד 10 אחוז הומואים, ויש לגיטימציה להומואים, למה ככ קשה לאנשים לקבל שלא כל ההומואים חיים חיי הוללות ומתים בודדים?? נראה לי בגלל שהרוב הציבעוני והסטיגמטי שונה מהכלל הסטרייטי, זה שבעצם רוצה להשאיר אותנו "שונים" ממנו, כדי לא להראות עד כמה אנחנו בעצם דומים... ושוב פעם, אנחנו נכנעים לסטיגמות שנקבעות על ידי אותו רוב שאם היה אפשר, היה פשוט מעלים אותנו

mumpitz

New member
מבינה אותך

גם אני עם השאלה הזו - כי גם אני אומללה לפעמים - אבל בשכל אני אומרת לעצמי , שאני יכולה לבחור להיות שמחה - והידיעה הזו נותנת לי כוח - בעצם זה מה שאמרת. בעניין השקרים- אין לך מושג כמה מבינה . אני למדתי לא לשאול את החבר , ולקבל אותו כמו שהוא - אבל בין שנינו אני זו , שלא רוצה להתחתן - ומאושרת ככה. אולי אני משלה את עצמי - אבל נראה לי שברמה המעשית הוא נאמן (מחשבות תמיד יהיו) אתה צודק בעניין אי הקבלה - אבל אל תשלה את עצמך , שאצל החילונים מקבלים את ההומואים. זה מאד חיצוני - זה לא במקרה שההומואים חיים בקהילות . רק מעטים זוכים לקבלה מצד המשפחה והחברים. בעניין אשתך - קבל חיזוק שסיפרת - בטח לא היה קל לשניכם . אם אתה ממש מרגיש צורך באהבת גבר , אז כמובן , שאני לא יודעת מה לומר - בתור אישה - לי זה טוב לדעת את האמת , גם אם היא קשה - והכי טוב , זה אם הגבר שאני איתו - נאמן לי- זה נותן ביטחון. אבל הבשורה הטובה היא , שלאט לאט אנשים מתבגרים, החברה שלנו מתבגרת . אתה צריך להבין , שכל המידע שיש לי על עולמך הוא מהחבר - נראה לי שלו אישית יותר טוב להשאר בארון - אפילו לחיות באיזו הכחשה - זה פוטר המון בעיות. אבל כזכור הוא גדל בבית דתי , ועדיין קשור בכל נימי נפשו לבית ולמשפחה -שלעולם לא תקבל אותו. לא רוצים להעלים אתכם חס וחלילה. אלוקים יצר ילדים עם דיסלקציה , ילדים עם כישרון לציור , ילדים שאוהבים בנות , וילדים שאוהבים בנים. כולם חביבים. בסוף נלמד לחיות עם השוני.

DannyDinn

New member
חמודה את!

ברור לי שגם בחברה החילונית יש עדיין הרבה קיבעון בעניין... דעות קדומות והשפעות מהעולם הדתי וממאות שנים של הפליה לרעה. אי אפשר לשנות זאת בין לילה. גם בעולם המערבי אצל הגויים יש עדיין לא מעט אנשים שחיים חיי שקר כדי לרצות את החברה והמשפחה. במקרה של הגויים, זה מגיע מהנצרות והאיסלאם... ששניהם, במקרה, התחילו איפה??? טוב, שוב מגיעים לדת... אין מה לעשות, היא אכן מקור הרוע בכל מה שקשור לקבלת ההומואים... וההערה האחרונה - בטח שרוצים להעלים אותנו.... אנחנו בעצמנו (רובנן לפחות) היינו מעדיפים להיוולד סטרייטים ולא להיות הומואים... אז אל אחת כמה וכמה מי שאינו הומו... אבל לא נתווכח בעניין

mumpitz

New member
הודעה מסיימת (מחר יום עבודה)

זה מצחיק , שאני החילונית באה להגן על הדת. כתוב בתורה "לא תרצח" , ובכל זאת כשיש מלחמה מותר להרוג. נראה לי שהאיסור על קשר הומוסקסואלי הוא איזשהו קו מנחה - שיש בו צורך במקרים מסויימים . עוד דוגמא - אסור לעקר שום בעל חי , ובכל זאת אנשים דתיים מעקרים חתולים וכלבים - אבל יש קו מנחה שזה אסור - יש בזה איזו אמת מידה. כמו שאומרים פה בפורום - אולי הנטיה הזו היא מולדת , אולי היא נרכשת -אסור לדון שום אדם. העובדה היא , שיש אנשים שיש להם שליטה על זה וזה לא יגרום להם סבל רב - ואז ..ואז..אנחנו הנשים זקוקות לכם
מיחסים הומוסקסואלים לא יוולדו ילדים. מיחסים בין גבר לאישה -אולי כן! וזה הבדל חשוב. אבל בוא נלך לגויים שלא חיים בשקר - לאנשים שחיים בפתיחות מלאה - . ראיתי (אני מודה בטלויזיה) זוג אחד שחי באהבה 40 שנה בלי בגידות - אצל כל השאר היו המון בגידות ומעידות. זה כל כך , כל כך לא בריא לגוף ולנשמה. לא נראה לי שדווקא היהדות היא שהשפיעה על היחס החברתי - לא בדקתי , אבל בטח בחברות פרימיטיביות המצב יותר גרוע והומואים סובלים התעללויות . אני רק יכולה להגיד , שאני אוהבת את החבר מאד מאד , ואפילו את הצד הזה , שבהתחלה היה לי קשה איתו (לא תדע כמה!)- למדתי לאהוב -עד כדי כך , שהיום , נראה לי שאם הוא היה מקבל איזו זריקה והופך להיות "סטרייט" -אז לא הייתי אוהבת אותו . בשבילי עכשיו הוא סטרייט- כלומר ישר כפי שהוא- ולא הייתי משנה בו דבר. מקווה שלא עצבנתי. לילה טוב

avitano

New member
שלום לך איש יקר

קודם כל אני שמח שאתה חזק ובטוח בעצמך, זה דבר חשוב בכל תהליך! צר לי שאתה צריך לעבור משבר שכולל טיפולים וכדורים נוגדי דיכאון אבל אני מניח שזהו תהליך זמני שבקרוב יסתיים על הצד הטוב... לגבי אלוהים והדת, אני מסכים כמו שנאמר מעליי שהדת היא דבר יפה בבסיסו ואני מסכים שהדת היא דבר מעוות בתפישה בארץ ואנשים פשוט הרסו את הדת, לא כיף להיות דתי אין חשק להאמין כשאתה רואה איך העניינים מתנהלים כאן זוהי לא סיבה לוותר על הדת ועל האמונה אם איבדת את האמונה ממקום שלם ואמיתי אני מן הסתם לא אוכל להגיד לך במה להאמין ובכלל, חשוב לי יותר שתהיה מאושר מאשר שתהיה אדם מאמין לדעתי (גם מבחינת הדת) חשוב קודם כל שבן אדם יתעורר בבוקר מאושר ושלם עם עצמו. לגבי הנישואין, אני מסכים שחיי נישואין ללא אהבה ושנובעים מתוך לחץ הם אסורים ובסופו של דבר הבועה תתפוצץ בעתיד אנשים כאן לפעמים אומרים "אתה לא מבין שזה קשה? שיש לחץ? שאין ברירה?" לא אני לא מבין. מה זה אין ברירה מה זה יש לחץ? אלו החיים שלכם או של מישהו אחר?! אני רוצה למסור לך חיבוק חם ואוהב, ולאחל לך שיהיה לך רק טוב ורק אושר ושהחיים שלך יאירו לך את הדרך ותדע לאהוב ולהיות נאהב כל חייך אני באמת שמח שאתה עובר תהליך עם עצמך שאתה מאמין שיעשה לך טוב... מכל הלב אופיר

שולח לך איחולי הצלחה בתהליך שבו אתה מצוי

שלום לך ובהצלחה, ראשית בהתייחס לדברי חברי - דת, אמונה ואלוהות הם לא "דבר יפה", הם מהות חיים. דבר יפה זה הציור של פיקאסו וההצגה שעלתה אתמול בתיאטרון. ולך אני מאחל שתישר דרכך בתהליך שבו אתה מצוי, עם עצמך לבין עצמך, אישתך, המשפחה והאלוהים. אני יחסית חדש כאן, גם אני נשוי, היום עם כיפה (כבר 15 שנה) אוהב את אישתי ומשפחתי אך משקר לה במחשבתי, במילים ובמעשה. ואני כואב על זה מאד. בציעורותי, רווקותי, גדלתי כאדם חילוני, נער שמבין מהר מאד שגברים מרגשים אותי ולא נשים. התוודעתי לגבר לראשונה בצבא. מאז (במסגרות כאלו ואחרות) לצערי לא מצאתי גבר הומו שמסוגל באמת לקיים מערכת זוגית כנה, ללא שקרים ובגידות (אולי זה הטבע שלנו). אני מתנצל אם אני פוגע כאן בקהילה יקרה ומכליל, אבל זו לא סטיגמה זו עובדה - גברים הומואים בוגדים. גם היום (בעוונותי הרבים) יצא לי להיפגש עם גברים נשואים לגברים, או במערכת זוגית ממושכת עם גברים שרוצים להוסיף ולגוון ... אז צר לי לאכזב, והלוואי ואתה תהיה זה ששבר את הסטטיסטיקה ... ומאחל לך הרבה הצלחה בחיי החופש ה'נפלא'. אם לספר עלי, שהחופש והמשיכה כל כך קוראים וקורצים לי, אני אוכז במשפחתי ובאלוהים כבעמודי הצלה. חיבוקים של חיזוק ואהבה ואיחולי הצלחה.

DannyDinn

New member
תנוקות שנשבו

אתה נולדת בעולם החילוני ומצאת את אלוהיך בעולם הדתי. איך זה בדיוק מסתדר לך עם הנטיה המינית וההשפעה הדתית על הנטיה, איני יודע. אני נולדתי בעולם הדתי וסוף סוף השתחררתי משטיפת השכל אליה הייתי חשוף כילד. ולי הדברים כרגע מסתדרים יפה מאוד עם הנטיה. אבל כל זה לא משנה, כל אחד באמונתו יחיה, וכל אחד במה שעובד בשבילו, כל עוד אינו מזיק לאחרים. לפני כשנתיים שאלתי פה שאלה על מהות השקר לאישה ואיך זה מסתדר עם הדת והאמונה. לצערי, ולהפתעתי, רוב התשובות מהאנשים המאמינים פה היו שבשביל שלום בית אין שום בעיה לשקר לאישה. והדתלשי"ם והחילונים אמרו ששקר זה שקר. אני בחרתי מאז את הבחירה שלי, להפסיק לשקר, ולחיות את האמת שלי עד כמה שאני יכול. עצוב מאוד שאנשים דתיים מייעצים לשקר לבן אדם הקרוב ביותר אליך...... חיבוקים חזרה

אלוהים קיים בלי קשר לנטיה שלנו

כאדם מאמין, ותמיד הייתי מאמין גם כחילוני, אני יודע שאלוהים קיים ואיתנו ולא משנה מה הנטייה שלנו. אם לא הבנת נכון את דברי, אני שולל את השקר לאישה ולכן אם שואלים אותי האם להמליץ להומואים להתחתן - תשובתי היא לא להתחתן. אני משקר לאישתי ומתייסר על כך. לא פעם אני מעביר במוחי את המחשבה על גירושים ואולי גם יציאה מהארון. יחד עם זאת אמרתי שהאישה והמשפחה הם עמודי השפיות והיציבות בחיי. מתוך מניעים אגואיסטיים וניצול ממש אני איתם. אני אוהב את אישתי מאד, כמובן שגם את ילדי, טוב לי בבית ואני עושה הכל כדי שיהיה לבני ביתי טוב ונעים. אהבתי לאישתי ולביתי מכאיבה הרבה יותר לשקר ולמעול באמון שלהם. אין לי המלצה טובה לתת לך מלבד התקווה לטוב שלך.... ושלי. בהצלחה

הלוואי ויהיה לך הכח לסיים את מה שהתחלת

וסיום פירושו לעזוב את הבית, דבר שקשה לך מאוד. למען בריאותך הנפשית. תוך תקופה קצרה לא תרגיש עוד דכאון או צורך בכדורים. אתה לא תהיה הגרוש הראשון ולא האחרון. בהצלחה

למעלה