מזמן לא כתבתי

מזמן לא כתבתי ../images/Emo24.gif

אספר לכם קצת חוויות, יומיים לפני שבני הגיע לארץ בא אלינו לביקור חבר שלו ממקסיקו. היה יום חם האבטיח לא היה מספיק קר, אז מושון פינה מקום בפריזר והכניס חצי אבטיח ענק לקירור ובהזדמנות זו שלף חתני, בקבוק וודקה מהפריזר. דיברנו אכלנו שתינו והחבר הלך השאיר לנו את מספר הסולולרי שלו. בערב שלאחר הביקור יצאנו מהבית וחזרנו מאוחר בלילה, פתחנו את הדלת, והרגשנו ריח לא נעים בבית, הריח התמקד במעבר המזדרון. חיפשנו את מוקד הריח ולא הצלחנו למצוא את מקורו, פח האשפה היה נקי, הבית גם. נשכבנו לישון ופתאום קפצתי מהמיטה אמרתי למשה יש דליפת גז בבית, הריח הוא של גז. דאגנו לאורר לפתוח את החלונות סגרתי את החדר של התינוקת, וחיכתי לבוקר. משה קם ראשון העיר אותי ואמר שהריח התגבר ודליפת הגז חזקה. חיכיתי לשעה שמונה כדי שיפתחו את חברת הגז, ואמרתי להם לשלוח טכנאי מהר שהריח בלתי נסבל.אמרו לי סגרי מיד את הברז הראשי אנחנו כבר מגיעים, לא חלפו עשר דקות וטכנאי הגיע אלינו עם מכשירים לבדיקה. הסכים שהריח עז בדק את כל הכניסות והיציאות של הגז ואמר "אין דליפת גז, הריח מאד דומה לריח בצל רקוב או עכבר מת".אדיוווווווווווווווווווווווו אמרתי לו אפילו עכבר חי אין לי בבית (והעכבר של ציפוריקה לא הגיע לכאן) תראה הנה הבצלים כולם יבשים ויפים, תעזור לי מה אני עושה? תחפשי הוא אמר לי, חוץ מזה תעקבי אחרי אלו, היו כמה זבובים גדולים שחשבתי שבאו בגלל החום להתקרר אצלי. ישבתי מיואשת לשתות קפה הריח היה חזק, הסתכלתי לתיקרה ועקבתי אחר שלושה זבובים,שעפו להם מעל ארונות המטבח וחגו סביב המקרר. בעודי מסתכלת על הזבובים המגעילים ראיתי שקית נילון מונחת על המקרר, לא זכרתי שהנחתי אותה שם אך קמתי לבדוק, השקית קשורה היטב אך מממממהמייה דגי הבורי שקניתי והתכוונתי לבשל לשבת, היו בתוך השקית,איך הם יצאו מהמקפיא? קלטתי את מקור הסירחון,לקחתי את השקית וירדתי ארבע ארבע מדרגות, מה שיותר מהר לפחי האשפה. מזלי שהדגים היו קשורים בשלוש שקיות ניילון אחרת הגוזנוס היו עושות אצלי חגיגת קיץ שלא הייתי שוכחת אותה כל חיי. בא מושון מהעבודה, נו היה טכנאי היה ו.... הכל בגלל האבטיח שהכנסת לפריזר לקרר אמרתי לו. מה פיתאום זה לא אני אבי הוציא וודקה. אבי חתני אמר אני................ טוב לא אתם הדגים נבהלו שנאכל אתם והם יצאו לבד. אלוורמוס קרידוס אמיגוס.

may55

New member
איילה אדיו סאנטו איזה סירחון

לוס פישקאדוס סה פוירון אה ומה עם סיפורי חוויות מהמפגש המשפחתי?

לא עלינו ../images/Emo8.gif

לפעמים אני נדחק ובחוסר רצון בולט אני נאלץ להיכנס לבתי שימוש ציבוריים, לצערי יש שם ריח שאינו רחוק מריח סרדינים

מטיקה

New member
אילה, יו אמפסה לפחד ../images/Emo12.gif

כל פעם שאני חושבת לכתוב לך את מקדימה אותי בקצת... ובכן, עשיתי את האג'דה לפי המתכון שלך ואני מביאה אותה היום לבר אילן לפגישת הסיום של הקורס. אני מתאפקת כל הזמן מלגשת למקרר ולטעום רק "עוד קצת". אני מקוה שזה ימצא חן בעיני כולם. ובקשר לסיפור שלך...... את עוד נעט מתחרה עם אביב וסתיו
ומזל שזה נגמר רק בפשקדוס....

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifחה חה פדורינה דל דיו

אולי היית צריכה להביע משאלות לפני שהעפת לפח?

מטיקה

New member
איליקה.. האג'דה שלך זכתה להצלחה

מסרתי את המתכון לכל מי שרצה, וכולם ליקקו את האצבעות. תודה.

tsiporganeden

New member
איילה ,קה פנה, גואזמו דה פישקאדו|דג

פדיאנדו, אס מוי חוארטה, איילה איזה צער, סירחון של דג הוא מאוד חריף, אי טאמיין טה קיז'י דיזיר קה אל ראטוניקו מיו סה מוריו, נו טה אספאנטס קרידה. נו וא ויניר אנדה טי.חחחחחחחחחההההההההה.

angelici

New member
איילה מיאלמה,,טוב נו זה קורה

גם לי זה קרה, לפעמים בשביל לסדר מקום בפריז'ר לדבר מה הייתי מוציאה משהו ומניחה מעל המקרר ולא פעם שכחתי עם זה פיתות או משהו אחר... טוב שיוצאים ריחות ככה נדע גם מה שכחנו שם חחח..... העיקר שנפתרה הבעיה אילושששש מקרידה מייה.

מואיס

New member
לה בראגהס דה מרי לה וייז'ה-קנטיקה

אפרופו דגים וריח
בימת אנקור, עומד לי על קצה הלשון-תרגם אבינועם קנרן שר ישראל גוריון כי בלויים הם כי קרועים הם עוד מיום הנישואים הם לא רחצה ולא כיבסה לא פשטה ולא לבשה הם תמיד תמיד אצלה הם תחתונים שלה אותם השליכה לאשפה החתולה שם התעלפה תלתה אותם על חוט כביסה שקעה השמש במנוסה זרקה אותם אל האוויר הציפורים חדלו לשיר קברה אותם בתוך החול כל הפרחים רצו לנבול לים השליכה תחתוניה מאז יש לדגים מין ריח ומי שפעם בחייו הריח דג עכשיו חייב לשיר איתי בבקשה על התחתונים שלה התחתונים של מרי הקשישה

may55

New member
מואיס סירחון=פדיאנדו והשיר ניפלא!!

לא מכירה אותו בכלל ותנסו לתרגם ללאדינו בבקשה

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בבקשה...

פור קה אסטה וייז'ה אי ארזגאדה לה טיינה דל דיה קה סה קאזו נו סה לאבו, נו לה לאבו נו לה קיטו, נו סה לה מטיו סיימפרה אסטה אנריבה דה אייה אסטה אז לה ברגה דה אייה! לה אצ'ו אל איסיירקו- אל גאטו סדזמאיו לה אנקולגו אן לה קואדרה- סה אסקונדיו פישין לה סול לה אצ'ו אן אל אוור- לוס פאשריקוס נו קאנטרון לה אנטרו אן לה טיירה- לוס פלורס סה מוריירון אלה מאר לה אצ'ו לה ברגה דאסטה דיה לוס פישקדוס פיידן אי סי איי אונו קה אן סו ווידה גולו אל גואזמו דל פישקדו קלה קה קאנטה אגורה קון מי לה קנטיקה דה לה ברגה דה מאדם מרי לה וויז'ה!

אסטרלו

New member
../images/Emo29.gif מאי, אי טו נו טיינס אספואניו?

ויני מוי קאנסדה אוי אי דורמי דה לאס סייטה פינה לאס מואבה. אגורה נו טנגו גאנאס דה אצ'אר, פור קה ינה ווה וויניר לה דולור אוגורסוזה. לילה טוב

may55

New member
ויני אגורה דה אונה פיאסטה דה לה

סקולה קמינימוס און פוקיטו אי הסנטימוס הקומר לקומידה אסטב'ה דה זמזלב'ה אין גן העיר אמה וינו אונה מוז'אר מוס קונטו בדיחות אי קונסשאס מוי מוי ארמוזאס דה לב'ידה קה פאסו אי אגורה אנטרי אי מפאסו לגאנה דה דורמיר

avielss

New member
כמה צחקתי...

פדיאנדו-מסריח אפדור-סירחון גואזמו-ריח (בעיקר מסריח) גולור-ריח

מואיס

New member
גדוווווווול אסטרלו../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

עכשיו פשריקה רק צריכה להצמיד מנגינה ואנחנו מסודרים

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gifמואיס קרידו

מהרצון לתרגם והקושי להדפיס שכחתי: להגיד לך שהשיר הצחיק אותי ביותר להוסיף את האייקונים המתאימים:
שבת אלגרה

למעלה