מזמן לא כתבתי כאן

פיליטון

New member
מזמן לא כתבתי כאן

ויש מה לעדכן:

היתה לי זוגיות קצרה, וכמו שאתם יודעים (אלה שמכירים אותי ממזמן) - זה לא היה מובן מאילו בשבילי. זה היה קצר - אני שמח שהצלחתי ליצור את זה, אבל אני חושב שזה גם היה נכון לסיים. כן, מה שלא האמנתי שאעשה - סימתי את זה מיוזמתי. ושלא תבינו לא נכון - לא היה שם רע באופן מיוחד, ואני זוכר רק לטובה את זה שיצאתי איתה. אבל רק כשהיתי שם הבנתי מקרוב מה ההבדל בין זה שכיף להיות ביחד, לבין זה שמתאים ליצור חיים משותפים לעתיד. עם הזמן, הבנתי שאנחנו לא במקום הזה, וקיבלתי את זה בהשלמה, ובשיא-הכנות - באהבה.
גם כשהכרנו (דרך אתר היכרויות, דרך אגב), לא היתי בטוח אם אנחנו מתאימים. בעבר היתי פוסל על זה, אבל הפעם החלטתי שכדאי לראות את הפוטנציאל שיש כאן, והגעתי למסקנה שאכן יש כאן פוטנציאל. לשמחתי גם ה"צד השני" הסכימה להמשיך ולנסות, ולשמחתי זה הצליח אחרי כמה דייטים. בין לבין היו לנו הרבה שיחות איכותיות, והיה ברור שלא מפסיקים.

אז מה לא עבד?
קודם כל, היתה לנו בעיה שידעתי אותה כבר מההתחלה, ואני יודע שזה הולך להישמע לכם (ולכן) כמו תירוץ: המרחק. אנחנו גרים בערים שונות שהמרחק ביניהן הוא שעה וחצי נסיעה. ידענו שהולך להיות קשה, אבל לא רצינו לוותר בגלל זה. בדייט הראשון, אגב, נסעתי אליה, ובדייט השני קבענו בעיר אחרת שנמצאת איפשהו באמצע. לי, אגב, יש רכב ולה אין, ובכל-זאת היא רצתה להגיע גם אלי, כי היא לא רצתה שרק אני אשקיע בנסיעות כל הזמן. אבל, עצם זה שהיא היתה צריכה להסתמך רק על אוטובוסים, זה הפך את הדייטים לקצרים מדי. קרה גם שבשבתות היא היתה בייישוב של ההורים שלה, שקרוב במידה מסוימת לעיר שלי, ואז היתי לוקח אותה אלי ומבלים בעיר שלי - אבל גם אז, זה הצריך ממני שעתיים של נסיעה בכל פעם, הלוך כולל חזור, וזה בדייט שבו היא באה אלי.
עם הזמן התחלתי להרגיש בכל פעם שנסעתי אליה, שאני עושה "מטלה" ולא דבר שאני מתלהב מאוד לעשות אותו. כמובן שמאוד נהניתי אצלה, אבל עם הזמן הבנתי שזה לא מספיק כדי שאגש לזה במלוא ההתלהבות. ככה הבנתי שאם זו היתה זוגיות מאוד מתאימה, היתי עושה זאת במלוא הרצון, ולא עם ההרגשה שאני "בא לעבודה". אולי זה היה אחד המבחנים שהיתי צריך לעבור כדי להבין אם זו אהבה מתאימה או לא.

התברר גם שיש לנו שאיפות שונות בקשר לבניית החיים שלנו. היא רוצה לבנות את החיים שלה ביישוב כפרי, וממש לא רואה את עצמה גרה בעיר. אני רואה את עצמי נשאר בעיר שלי, מכל מיני סיבות של חיבור אישי ואפילו של אידיאולוגיה. לא רבנו על זה, אבל עם הזמן היה ברור שכשנגיע לבנית חיים משותפים - או שתהיה שם התנגשות, או שאחד הצדדים יצטרך לוותר על משהו מאוד-מאוד מהותי בשבילו. נכון, בכל זוגיות צריך להתפשר ולפעמים גם לוותר. אבל - במקרה הזה מדובר על ויתור משמעותי מדי. הרי אם נגור בעיר שהיא לא תהיה מרוצה בה, היא תחיה חיים שלמים בתחושת החמצה מסוימת, ואני לא רוצה שיום אחד היא תאשים אותי בזה. וכנ"ל - ההיפך. יש הבדל בין ויתור לבין חוסר שלמות עם עצמך.

לא רבנו בפרידה, למרות שלא הכי הסכמנו על כל דבר. עם זאת, הקפדתי שזה יהיה ברוח טובה, ושהיא תצא בהרגשה טובה ולא בתחושה שזה מסתיים רק כי היא לא בסדר. גם אחרי שזה הסתיים, ההתנסות הזאת היתה חשובה לי - גם כדי לבסס את הידיעה שאני אכן יכול ליצור זוגיות, לדעת יותר טוב מה מתאים לי, גם מה לא מתאים לי, ולעשות עוד צעד לקראת הזוגיות הבאה.

elena20

New member
דווקא ממקום שאני כן מכירה את כל הרקע

שלך, לדעתי הסיבות בגינן פירטת שנפרדתם הן ממש חסרות משמעות בעיני במיוחד כאשר מדובר בזוגיות שחיכית לה כל כך הרבה זמן. אז אני מניחה שפשוט לא התאמתם מעוד הרבה סיבות או שזה לא היה "זה" אחרת באמת לא היית מוותרים כל כך מהר.
ואגב, אני ובעלי גם גרנו מאוד רחוק. אני בצפון והוא מיישוב מאזור המרכז.
ואני עברתי בסופו של דבר לגור במרכז למרות שהיה לי קשה להיות רחוקה מההורים שלי.

פילטון יקירי,בדיוק חשבתי עלייך היום

מזמן לא ראינו אותך פה-היית חסר

אני חושבת שכל התנסות היא טובה וכנראה שזה פשוט לא היה זה,לא חייבים למצוא את הסיבות תמיד-אם אתה הרגשת שזו מטלה ועול סימן שזה פשוט לא היה מתאים וזה לגמרי לגיטימי בעיניי.

avigimel

New member
תוכל לבאר לי

את המשמעות של השיר שאתה מצטט -
מה הכוונה
"נוסיף - בלי ידיים
אך בעצם היא בלי ראש" ?

avigimel

New member
כנראה שאינך יודע, ובצדק,

כי לא צוטטת נכון והפכת את המילים לחסרות משמעות.

המשורר, אלתרמן, מדבר על האהבה ואומר:
ונוס בלי ידיים
אך בעצם היא בלי ראש

כשהוא מתייחס לפסל ונוס המפורסם שחסרות לו הידיים.

dibablas

New member
אם אתה שלם עם עצמך זה מה שחשוב

אבל ממה שנראה לי הסיבות נראות לי לא כ"כ משמעותית כדי לפרק את זה.
מרחק-יש מרחקים יותר גדולים שאנשים הצליחו לבנות קשרים, אם זו התחלה אז עכשיו זה קשה אבל בהמשך עוברים לגור יחד וכו' (נשים בצד רגע את המחלוקת על המיקום שדיברת עליה אתייחס בהמשך) ובכלל זה לא איזה מרחק היסטרי אני לא יודע איפה אתה גרה ואיפה היא אבל בת"א הפקוקה למשל גם מישהו שגר בדרום הדרומי של העיר(יותר דרומה מתחנה מרכזית) לעומת אחר שגר בצפון הצפוני (כוכב הצפון למשל) הנסיעה לפעמים בפקקים יכולה להגיע לשעה אז בכל צריך לקחת את זה בפרופורציות.
לגבי מעבר- שמע נראה לי שלפעמים צריך לתת לזה קצת לזרום, אתה כבר עכשיו קובע שזה לא יסתדר כי היא רוצה שם ואתה רוצה במקום שלך ולך תדע אולי היא היתה מתפשרת ומשתכנעת בלי להרגיש שפיספסה משהו כמו שאתה חושש?אולי אתה תגיע למסקנה שדווקא החיים בכפר יכולים להיות נחמדים?
גם העניין של המעבר מהעיר שלך שלא בא בחשבון בגלל "אידיאולוגיה" לא כ"כ ברור והרגל?מתרגלים לדברים חדשים...

עכשיו למה אני כותב את כל זה?לא חלילה לערער לך את הבטחון במה שעשית...הגעת להחלטה?אחלה, כנראה שזה מה שנכון לך כרגע, אבל להבא בכל זאת נראה לי שעדיף פחות למהר ולנסות לתת לדברים לזרום ולראות לאן הם הולכים...

maybesure

New member
גם אני כמו קודמי

חושבת שהסיבות שמנית להפסקת הקשר הן לא רלוונטיות.
אתה הרי רוצה זוגיות עם בחורה לא עם עיר, לא?
וגם בזה יש פשרה: כמה שנים בעיר וכמה שנים בישוב קטן - ואז מחליטים.
לגבי הנסיעות - זו בדיוק סיבה טובה לעבור לגור יחד.

עכשיו בעצם, לזוגיות הבאה, צמצמת לך אופציות: הבאה צריכה להיות מהעיר שלך, צריכה שיהיה לה רשיון ורכב.
נשמע כמו דרישות של מודעת דרושים

יכולה לתת לך עצות מנסיוני, אני במקור ממושבה, כפי שידוע לך.
שנתיים גרנו יחד בת"א, ואח"כ בבת-ים. משם עברנו לאריאל, בה קנינו את הבית הראשון ושם גרנו 12 שנים, ומשם חזרנו למושבה , קנינו בית ומכרנו את הבית באריאל, ואנחנו פה כבר 17 שנים.
לא חייבים וממש לא בריא להתעקש על עקרונות כמו מקום מגורים.

בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה, ועם קצת יותר גמישות ופתיחות.

פיליטון

New member
טוב, אולי לא הסברתי את עצמי הכי טוב...

כי אם כולכם הבנתם שהסיבה לפרידה היא המרחק - אז אולי לא הסברתי את עצמי: זו לא היתה הסיבה. הרי שנינו ידענו מההתחלה איפה כל אחד מאיתנו גר, וזה שהחלטנו לקיים זוגיות למרות זאת, זה כבר מראה על גמישות. אבל, כשהמרחק התחיל להפריע לי - הבנתי שזה בגלל שההתאמה לא טובה, ושהמרחק הוא רק הסימפטום.

ונכון, יש הרבה מקרים של אנשים שעברו לעיר אחרת, או ליישובים שהם אל חשבו לעבור אליהם, בגלל הזוגיות. זה אפשרי, זה לגיטימי, וזה ממש לא רע. אבל כנראה שאלה היו מקרים שבהם בן הזוג שעבר למקום חדש, הוא מישהו שלא תכנן מראש לאן לעבור, ולא קבע לעצמו מראש שהוא יגור ביישוב כזה או אחר. במקרה הזה, לכל אחד משנינו כבר היתה לפני כן בחירה ברורה, בחירה שהיא גם דרך חיים. לא ראיתי איך אני יכול כבר מהשלב הזה "להכריח" את בת הזוג שלי לשנות את דרך החיים שהיא בחרה לעצמה ושהיא רוצה לעצב לעצמה, ובעצם לוותר מראש על תכונה שהיא בלתי נפרדת ממנה. ונכון שסביב העיר שלי יש כמה יישובים כפריים, אבל אי-אפשר להתחייב עכשיו מראש שנוכל לרכוש שם בית. כי אם זה לא יסתייע - זה יהיה כאילו "לא קיימתי התחייבות", או משהו כזה.

נכון, אם היתי קורא סיפור כזה על מישהו אחר, גם אני היתי אומר שמקום מגורים הוא לא סיפור. אבל כשנמצאים שם מקרוב - רואים את זה אחרת.

maybesure

New member
אבל בעצם

גם אינך יכול להתחייב לרכוש בית בעיר שלך. אם אתה גר בשכירות נניח, אז זה אפשרי גם בישוב כפרי. ואני מניחה שגם בת הזוג, אם תבין שזה לא באפשרויות המשותפות לרכוש בית במקום מסוים - תסכים להתפשר על מקום אחר.
נראה לך שהייתי זורקת את עצמי לאריאל בזמנו אם זה לא היה משתלם לי? תהיה בטוח שזה לא היה מאידאולגיה. לאורך זמן זה השתלם מאוד.
אבל נעזוב את הפרטים רגע בצד כי ברגע שאתה "קובע לעצמך" איפה תגור בלי גמישות - אתה מצמצם לך אפשרויות.
זה לא בהכרח רע רק יותר קשה למצוא.

למעלה