מזמן לא ייצא לבקר.

enigo

New member
קפיצות זה קצת יותר בעיה

משום שאז צריך לעקוב גם אחרי התנועה האנכית ולא רק אחרי האופקית. עדיף להתאמן בפאנינג קודם בישרות, לעבור לסיבובים ולשמור את הקפיצות לסוף. שים לב שקל יותר לעשות עקיבה בזום ארוך, משום שאז מרחק האובייקט ממך נשאר פחות או יותר קבוע. וזכור - לא עולה לך כסף לצלם - צלם כמו משוגע!

LONEY

New member
מנסיון כדאי "לנעול פוקוס"

אחרי כמה נסיונות באשדוד,השיטה שנתנה לי תוצאות טובות היא כדלקמן: 1. קבע את הזום המקסימלי(כאשר הרוכב "תופס מקסימום מסך") לרוכבים העוברים בנקודה המתוכננת לצילום. 2. לחץ חצי לחיצה לקביעת זום על הנקודה שבה הרוכב צפוי לעבור(עצם קרוב לאוביקט המתוכנן יהיה מספיק טוב). 3. המתן עם המצלמה כאשר לחצן הצילום עדיין בחצי לחיצה (פוקוס נעול)וחפש את הרוכב שמגיע .עקוב אחריו עד שהוא חולף בנקודה (פחות או יותר) שעליה הפוקוס נעול. 4. בנקודת החליפה המשך את הלחיצה עד הסוף. המלצה כללית- כדאי לצלם דרך העינית ולא מהמסך כיון ש: א. לעתים יש סינוור על המסך ב. כאשר מצלמים מהעינית, המצלמה נשענת על המצח ולכן הצילום יציב יותר, ביחוד כאשר אנו עוקבים אחרי אוביקט בתנועה עם זום נעול. לגבי מהירויות צמצם לאפקטים מיוחדים, השיטה עובדת אותו דבר כיון שה"מריחה" נוצרת מתנועת האוביקט. ואחרי הכל, 60 % הצלחה זה מצוין. הצלחה שלך -כייף שלנו

D the kid

New member
הכל צולם בפוקוס ידני/נעול.

אני מכוון פוקוס על הנקודה הרצויה, מעביר ל- manual focus ואז כל שנשאר, זה ללחוץ בזמן (הרבה יותר קשה עם דיגיטלית כי יש lag מעצבן בין הלחיצה לצילום). פוקוס ידני לא מספיק, אני עדיין לפני הצילום עצמו מחזיק חצי לחיצה כדי לחסוך עוד קצת זמן בין הלחיצה לצילום עצמו. יש גם אופצית וידאו לא רעה במצלמה, אבל זה נשאיר לכרטיס 1G שיגיע בקרוב.

LONEY

New member
הלג אצלי בין הלחיצות

קצר מאוד אם הכפתור לחוץ ב-S.B אני מצלם במינולטה Z1.הצילום מעולה, הוידאו רציף(כל אורך כרטים הזיכרון) ,אך מתאים בעיקר לסרטים על פסלים. הוא לא אוהב תנועות.

enigo

New member
ה-Z1 מהירה יחסית

לגבי צילום מהעינית - תלוי במצלמה. יש כאלו שהעינית בהן ממש לא נוחה לשימוש. לגבי השאר - אכן, פוקוס ידני או נעול מראש, רק שזה מעצבן להחזיק את הכפתור חצי לחוץ כל כך הרבה זמן. הכי טוב איזה 1D II עם עדשה טובה...

D the kid

New member
../images/Emo46.gif (לגבי ה- 1D)

כמעט קניתי Z3, אבל בסוף לקחתי Canon. אבל אין על המהירות של המינולטה ! הכי מהירה בקטגוריה.

LONEY

New member
מצלמה סופרמוטו .

הבעיה הרצינית היחידה שלה היא פלש מעבר ל- 3-4 מטר.

mishmishoid

New member
אם אתה מעונין.....

זכינו (אני וידידה שלי) בתחרות הצילום של מעריב (צלומניה), הפרס הוא שובר לקניה חד-פעמית בסך 20,000 ש"ח ביוגנד (חנות מקצועית). אם מישהוא (או קבוצה) רוצה את כל השובר, מחירו 17,000 ש"ח. אם מישהוא רוצה לקנות בפחות, הוא יקבל 10% הנחה, הקניה תתבצע ביחד בחנות עצמה כאשר כל הקבלות כמובן ימסרו ויהיו על שם הקונה. לפרטים אפשר לפנות אלי

enigo

New member
דו"פ!

אם הייתי יודע שזה הפרס, אולי הייתי טורח גם להשתתף!

LONEY

New member
יש להם אופנועים?

לדעתי ב-17000 ש" החנות עצמה תיקנה ממך את השובר.

למעלה