מזמן לא התראינו!

חשבתי כך בגלל הבכור פטר

אני לא מבינה איך כותבים עברית משמאל לימין, זה נשמע ממש מוזר, אבל פרקטי, כי מימין לשמאל היד עוברת על הכתב הטרי מורחת ומלכלכת את מה שנכתב, זו הסיבה? אבל זה נורא קשה.

nissim60

New member
אלונה שוב צודקת...

בגלל הדיו הטרי וגם בגלל שיותר קל לאמוד את יתרת המקום הפנוי לטקסט, סופרי סת"ם מאומנים משרבטים את האותיות במהירות ורק הפחד מטעות מאט אותם בגלל שאסור למחוק . ועד כמה שזכור לי בטקס פדיון הבן אין שום דבר טראומטי ומה שמצחיק אותי יותר איך קבעתם שברית מילה זה אירוע טראומטי? למה אני לא זוכר שום דבר?

דרמסלה

New member
../images/Emo6.gif

אתה לא זוכר את הברית כי "הטביעו" אותך מיד ביין וחלב. אתה בטח זוכר את ה - האנג אובר של אחרי
בכל מקרה, זה טראומתי לצופים.

nissim60

New member
נכון לשמאליים אין את הבעייה...

אבל רוב האוכלוסיה היא ימנית.לא?

דרמסלה

New member
מעניין

אם כבר יש פה מומחים בנושא, אז אני אנצל אתכם לעוד כמה שאלות.משפחתנו פטורה מטקס פידיון הבן כיוון שאנו משבט לוי, אז אני לא בקיאה בפרטי הטקס. מה כ"כ טאומתי בו (או בעצם, מה יכול להיות יותר טראומתי ממילה?) ולמה יש צורך בקלף? ואש"י, המזוזות יפהפיות.

מהלך הטקס פשוט:

האב נותן את הילד לכהן, אחרי חילופי דברים ביניהם הוא משלם לכהן חמישה שקלים ופודה את הילד ממנו. הכהן מברך את הילד, ומחזירו לאביו. לסיום שותים יין, וכל האוחים הולכים לאכול. הטראומה כנראה נעוצה בהתלבטות בין רבע עוף לבורקס. אני מצרף קישור לאתר חמד המסביר את כל העניין בפרוט רב. ובת שבט לוי שנישאת למי שאינו כהן ואינו לוי, לכשתלד את בנה הבכור בכל זאת תצטרך לפדות אותו, שאחרת יהא עליו לשמש את הכהנים בבית המקדש...

וחדשות לכל מחפשי הכרזות!!

אני מנצל"ש לעניין אחר לגמרי. מצאתי אתר של כרזות ארץ ישראליות, לכל מי שהתעניין. ממש אתר יפה.

זה רק מוכיח לי שאתה לא קורא את

ההודעות שלי בתשומת לב הראויה להן... (ואם תלחץ על הקישור בהודעה, תבין למה אני מתכוונת)
נכון אתר מקסים?

רוזן71

New member
כמה מילים על פידיון הבן....

בס"ד. אריק כבר הביא קישור שמסביר את המצווה, רק אוסיף שאם אחד מההורים הוא לוי או כהן בנם הבכור פטור מהמצוה. פידיון הבן היא מצווה נדירה יחסית וחביבה. לפני מספר שנים במסגרת שירות מילואים בצפון הבקעה הסתבר לי שאחד מחברי ליחידה הוא בכור ומעולם לא נפדה מחמת אי מודעות (עלה מרוסיה) ולאחר שהסברתי לו את המצווה הוא הביע את רצונו להיפדות, התקשרתי באותו יום לאחד מידידי הכהנים והצעתי לו את המצווה בתנאי שהוא מממן את הקטרינג. הייתם צריכים לראות באיזו התלהבות הוא קיבל את העניין על עצמו. החייל הביא את בני משפחתו, הכהן הביא 60 מנות קטרינג מבני ברק, ואני תרמתי את מטבעות פידיון הבן, וקיימנו וחגגנו ברב פאר והדר במוצב מצווה נדירה. הקטע, שחבריי ליחידה מרב הנאתם מהסעודה שנחתה עליהם ניסו בכל קו שעשינו בשנים לאחר מכן למצוא בכורות חדשים שלא ניפדו... רוזן.

דרךארץ

New member
לירה מיוחדת לפדיון הבן

בפדיון הבן האחרון שהייתי בו, שלף להפתעתי הכהן (שזה מקצועו - לפדות) קופסא עם מטבעות של 5 לירות לביצוע הפדיון. במקרה גם ברשותי מטבעות דומים ושמחתי לדעת על שימוש מעניין שעושים בהם גם היום. מצורפת תמונה של אחת ממטבעותיי. לגבי ערכה הכספי לפדיון (מן הסתם השווי הריאלי של המטבע) אם אינני טועה מדובר בסכום נמוך ביותר כך שהרעיון ככל הנראה - יחודיות וטקסיות בלבד.

דרךארץ

New member
ואם כבר לירות ייחודיות

אז הנה עוד אחת - "ליובל ההתישבות הקיבוצית - דגניה" תשך 1960

דרמסלה

New member
../images/Emo140.gif תודה לכולכם

החכמתי. מעבר לקישור המעניין שאריק צירף (אך לא העמיק לקרוא
), גלשתי ומצאתי גם תשובות לשאר שאלותי. שוב, תודה .

מ א ו ד העמקתי!

נכון, לא מצאתי שם כלום על פיסת הקלף עם הבכור פטר רחם, אבל איך הגעת למסקנה מרחיקת הלכת הזו? ודווקא קראתי את כל הקישור הזה שעה ארוכה.

דרמסלה

New member
../images/Emo140.gif היי, סליחה ...

ממש לא התכוונתי לפגוע. אני מצטערת. התייחסתי לזה שכתבת שבנות לוי שנישאו למי שאינם משבט לוי מחוייבות בפדיון בכור. זה ערער את בטחוני בזיכרוני, ולא ממש הסתדר לי, כיוון שבנה בכורה של אחותי לא עבר פדיון בן. אתמול בערב, גם קריאת הקישור וגם תגובתו של רוזן חיזקו והרגיעו אותי.

למעלה