מזמן לא התראינו!

טוינג

New member
מזמן לא התראינו!

בינתיים, אני יכול לתרום רק קישור לאתר המציג את כל סוגי העפרונות-גם מכניים, אם יש מישהו שמתעסק בתחום... אתר העפרונות

בּני

New member
תחום חדש?

טוינג - מתחיל לאסוף עפרונות? מה קורה עם הרגל של המקרנה? תשאל שוב, אולי הצטרפו אנשים חדשים וכאלה...

האספן

New member
בני קראת את ההודעה?(בקשר לתקליטים?)

ואם לא אז שוב- אני רוצה מטבעות של פלשתין,מתקופת העותמנים ועד הקמת המדינה,וגם מטבעות עתיקים(ששווים לערך של התקליטים...) עם אין לך את אלה אז אני ימכור לך,כי אין לי עוד מטבעות שאני רוצה

cohen chaim1

New member
לאספן

אני קורא שאתה מעוניין במטבעות עותמניות ומנדטוריות. יש לי מהם ואם אוכל להגיע למפגש, מה שאני מאד רוצה, אשמח להביא לך כאלה שאני יכול לוותר עליהם. חיים

בּני

New member
שלום לאספן

שלחתי לך מסר אישי אולי לא הגיע אליך?? בכל אופן, "מטבעות עתיקים(ששווים לערך של התקליטים...)" בכמה אתה מעריך את שווי התקליטים? יש לי מספר מטבעות מנדט, אם אתה רוצה, בעיקר של מיל ושני מיל. בכל אופן, שווי התקליטים, במקרה הטוב ועם כל ההסתיגויות הידועות, הוא כ-5 ש"ח לתקליט. בני

האספן

New member
המטבעות מנדט שאני צריך זה

של מאה מיל,אבל זה שווה קצת יותר מהתקליטים,לא? אז אני ימכור לך אותם..זה יוצא 20 ש"ח.......בטוח לא יותר??

בּני

New member
100 מיל

לצערי אין לי להחלפה. אני מעדיף שלא לקנות, כרגע, הכל אופן - אם תגיע למפגש, תביא אתך את התקליטים ונמשיך משם. ואם לא, לא נורא.

טוינג

New member
../images/Emo8.gifלאאא.....

סתם אתר שהתגלגל אלי... אבל מי יודע? אולי יום אחד אגלה ב"טעות", שיש לי קופסא שיש בה כל מיני עפרונות... ואמצא עצמי מסביר לא אחת לחברי ומכריי, מה הן מעלותיו של השימוש בעטים ומדוע זה הזמן הנכון ביותר להיפטר מהעפרונות השבריריים... מי יודע? והרגל? עדיין אין. אשמע בעצתך, וארים להקפצה! תודה...

דרמסלה

New member
אוֹ - לַה ../images/Emo80.gif

אתר חמוד. חבל שדף ההסטוריה לא זמין לי
נשמע דוקא מעניין. עושה לי חשק לא ברור לשלוף מהבוידעם את הקסת דיו של אבי ולשרבט על קלף. מעניין אם יש עוד היום סופרי סת"ם, ואם יש היום "מזוזות מודרניות" שלא על קלף... גלשנו קצת , לא ?! בכל מקרה, בעידן הממוחשב של היום, נראה לי שלא ירחק היום ועיפרון יהיה פריט לאספנים.

שלום גם לך! מזמן לא ראינו אותך!

מה שלומך? היכן התחבאת? ומה לאביך ולקסת דיו? לא רק שיש סופרי סת"מ, יש בית ספר בירושלים לסופרי סת"מ, וזה אחד המקצועות המבוקשים בקרב העדה החרדית - גם מצווה גדולה, גם כבוד רב וגם פרנסה לא רעה בכלל, בהתחשב בכך שכל אדם שומר מצוות מחליף את התפילין שלו כל כמה שנים, שלא לדבר על מאות אלפים המזוזות שנמכרות בשוק. אני אישית אוהב מאוד קליגרפיה: בעיני זה סוג של אומנות "קטנה" ואישית מאוד. אתה כותב, נהנה, ומה שעשית לא הולך לשום מקום, מקסימום לפח הקרוב. לשני הבנים שלי קניתי עטים נובעים (פשוטים, לא משהו יקר), כדי שילמדו להחזיק עט נכון ולהשתמש בו נכון (ותאמיני לי - זו הדרך הכי טובה ללמוד). לקחתי את שניהם, כל אחד כשהגיע זמנו, למשה הכהן - הבעלים של החנות "עט לכל עת" ברחוב שנקין בת"א. הוא הכהן הגדול של העטים הנובעים בישראל, והוא התאים לכל אחד מהם עט מתאים, ולימד אותם להשתמש בהם. החנות שלו קטנה ואפלולית, משה הוא איש אקסצנטרי ומשעשע, תמיד לבוש בחלוק עבודה, מאות קופסאות על המדפים. יש לו טקס קבוע עם לקוחות, כולל ילדים: הוא שולף עוד עט ועוד עט, נותן להם לנסות, מחליף בקצב שהם לא ממש עומדים בו, ובסוף מושיב אותם לכתוב את כל האלף בית לפי הוראותיו. שניהם אמרו שהחנות והמוכר נראים כמו בחנות השרביטים בהארי פוטר. אני חושב שהם צודקים. ואגב אתר העפרונות - יש לי מכר שמשתמש בעפרון של פאבר קסטל, סתם עפרון מעץ מחורץ הנתון בתוך מחזיק קטן מכסף. עזבו את המחזיק - העפרון עצמו - נשבע לכם שזה סתם עפרון מעץ רגיל לגמרי עם חריצים לאורך כמו דיבל עץ, עולה - תחזיקו חזק - משהו כמו מאתיים דולר לחמישה עפרונות. יש להם חנויות מיוחדות לדבר המטורף הזה בכל העולם. תהרגו אותי, אני לא מבין מה יש לבן אדם, אפילו עשיר מאוד, להוציא כזה סכום על עפרון. מצד שני, זה מוכיח שוב את מה שאמרו כאן הרבה לפני: אם יש מוכר, ויש מחיר, בסוף יימצא גם הקונה.

דרמסלה

New member
../images/Emo9.gif הֵיי

שלומי? לא רע, אבל שבוע הבא יהיה הרבה (!) יותר טוב. איפה התחבאתי? שקלתי אם לענות לך שהייתי בחופשה במי-עמי לאחר שזכיתי בכרטיס טיסה על פיתרון חידה , או שהייתי מרותקת למיטה עם כאבי גב לאחר שהייתי גיבורה והרמתי ארגז כבד (!), אבל החלטתי להיות נחמדה ולא להתעמר בכם ולענות ששקעתי בעבודה עד לשעות מאוחרות. (ועל זה כבר נאמר שמי שמשקיע - שוקע ...). שמחתי לשמוע שיש עדיין בי"ס לסופרי סת"ם, ושהמזוזות לא תעשייתיות, אלא אמנות יד. הם מקבלים בנות?
ואבי? כחלק מעיסוקיו וכישוריו הרבים היה גם סופר סת"ם. ברשותי קלפים בודדים שהותיר אחריו, רובם "שמע ישראל" למזוזות. אחד מהם שונה. קלף קטן עם תוכן שונה: "וידבר ה' אל משה לאמר קדש לי כל בכור פטר ..." יש לך, או לרוזן(או למישהו אחר) מושג למה הקלף הזה נועד? כלי הכתיבה שלו עוצבו במו ידיו מחומרים בסיסיים, כמו מעץ (במבוק ?), מתכת ומשהו שנראה כמו עצם או טפר.

נפלא לשמוע שאת עובדת קשה.

והלוואי ותראי ברכה בעמלך. אני לא בטוח, אבל נדמה לי שלא מקבלים בנות לביה"ס לסופרי סת"ם. מכל מקום, אם תרצי ללכת ללמוד קליגרפיה, ותמצאי קורס - רישמי גם אותי. שני העטים בצד שמאל בתמונה אינם עשויים מעצם ולא מטפר, אלא מקנים של נוצות, ככל הנראה אווזים. הם עוברים איזה תהליך כדי להפוך לקשים, אולי סוג של הרתחה או משהו, איני יודע. יתר הכלים נראים מעניינים, במיוחד כלי המתכת, שלהם צפרניים של ממש עם שסע באצמע להולכת הדיו. עבודה מדהימה. איני יודע למה שימש הקטע הכתוב הנוסף, אבל יש לי שני רעיונות ואני הולך לבדוק אותם. ולסיום, אני מצרף כאן, במיוחד בשבילך, וכיוון שאני יודע שתהני לקרוא, קישור על סופרי הסת"ם התימניים.

יש! יש! מישהו אחד שם לב לסקר החדש!

מה לעשות - החלפתי אותו כבר אתמול, אבל שכחתי לספר לכם...

דרמסלה

New member
אמן !

אכן המאמר מרתק. מכיוון שלא הזדמן לי לראות כתבים נוספים, מלבד של אבי, אני לא יודעת להעריך האם עיטורי האותיות בקלף של "בכור פטר" נפוצים, האם הם "כשרים" גם למזוזות, או שרק במקרה הכתב בשני הקלפים שונה? אגב, אבי היה מנוי על כתב העת "דעת", אבל מעולם לא טרחתי להציץ בהם (הייתי עסוקה בלכבוש את העולם). בדומה למצויין במאמר, אבי היה גם חזן בית הכנסת והתוקע בשופר. התרגולים של התקיעות בשופרות השונים בחודשי הסליחות זכורים לי כחוויית ילדות מדהימה. התקיעה בשופרות הקצרים הצליחה לי בקלי-קלות. בהתמודדות עם השופרות הארוכים המסתלסלים נפשי היתה פורחת מקירבי, אבל בסוף היה פרי לעמלי! עם השנים והמחלות תשו כוחותיו, ומלאכת התקיעה עברה ל"ריאות" אחרות, ואיתה השופרות ... כמה חבל! היי! בעצם, אני יכולה להוסיף שופרות לאוסף כלי הנגינה שלי ... ו...קורס קליגרפיה זה רעיון נהדר. אני אתחיל לגשש.

"קדש לי כל בכור פטר"

אני חושבת שזה שייך לטקס פדיון הבן, שעובר כל בן בכור שהוא גם הריון ראשון, "בכור פטר" בגיל חודש. (בן ראשון אחרי הפלה הוא לא בכור פטר), אני חושבת שזה הקלף. אינני יודעת למה את מתכוונת מזוזות תעשייתיות, מודפס? מודפס זה לא כשר. ולא, אני לא דתיה, סתם מתמצאת ואוהבת מאוד את הכתיבה של סופרי הסת"ם. ולצערי הרב בנות לא מורשות, כמו כל דבר בדת, לבנות אסור

כשיותם נולד

סבתא שלו (מצד האבא, יש להודות) הציקה לי נורא שנעשה לו טקס פדיון הבן, כי אחרת "הוא שייך לאלוהים" (ציטוט שלה). לי לא היה אכפת, אבל לאבא של יותם היו זכרונות גרועים מהטקס שהוא בעצמו עבר, ולכן הרעיון נפסל על הסף. מה בדיוק עושים עם הקלף הזה? מצד שני, היה לי חשוב לשים בבית החדש מזוזות נאות, אז הנה כמה שעשיתי (הצהובה היא בחדר של יותם). קלפים כבר היו במזוזות הקודמות.

אני סתם צוחקת, כמובן.

הוא לא ממש זוכר, אבל הוא הזדעזע מהסיפורים. התברר שאצל התימנים נהוג להניף את התינוק המסכן על טס של כסף גבוה מעל כולם, כשלצידו כל מיני פירות שמסמלים משהו, וכן לשלם סכום נאה לכהן כשכר על טרחתו. החלטנו לוותר. ואגב, בן דודו של יותם הינו בן בכור אף הוא, אבל משפחת אביו משתייכת לשבט לוי, ולכן לא עבר את הטקס.

nissim60

New member
אלונה צודקת בקשר לפדיון וכו'...

למדתי קליגרפיה לפני כ-15 שנים,הידעתם שסופרי סת"ם כותבים משמאל לימין?

למעלה