מזמן לא הייתה

popi199

New member
מזמן לא הייתה

פינה של בעיות עם סוסים (נראה לי). אז אני אציג היום בעיה שנתקלתי בה עם בטורוברד "שלי", אמנם זה במגמת השתפרות ואני חושבת שאני פועלת איתו נכון אבל עדיין מעניין אותי לשמוע דיעות. לסוס אין פה, הוא רגיש מאוד בעיקר באיזור הפה והפנים בכלל, בשאר איזורי הגוף הרבה פחות. אם מכניסים אותו למסגרת הוא נכנס לאוברבנד מטורף ובמושכות מרגישים כאילו אין כלום- אויר. ובכלל כל איזור הפנים שלו הוא בעייתי גם בטיפול. מה אתם אומרים?

fliperit

New member
צודקת...

הייתה לי תקופה מאוד לחוצה ושכחתי לפתוח...מצטערת. ברכיבה הייתי מציעה להשתמש במתג יותר עדין, ולתת לזמן לעשות את שלו. בטיפול הייתי מציעה פשוט להתעסק איתו הרבה עד שהוא יתרגל. אגב...את יודעת מה היה בעבר שלו? אולי הוא סובל מטראומה?

popi199

New member
אממ

אני יודעת שב7 השנים האחרונות הוא היה אצל מישהו בחצר ועשה טיולים, רוכב שלא רוכב טוב, אני משערת שהוא דיי התעלל לו בפה אבל הסוס מתנהג כאילו יש לו איזה טראומה קשה מאוד שאני יודעת שהבחור הזה לא הרביץ לו או הרעיב אותו או משהו כזה, אי אפשר ממש לדעת מה קרה לפני שהוא הגיע אליו, יכול להיות שבתור סייח קרה לו משהו. אני יכולה אבל לומר שהתעסקות של בן אדם עיקרי אחד (במקרה הזה, אני) מאוד עזרה לסוס, הוא הרבה יותר סומך עליי מפעם, הוא הרבה פחות לחוץ איתי אבל עם אחרים הוא אותו הדבר, אני חושבת שהוא פשוט צריך להיות סוס של מישהו אחד אבל אני לא נורא רוצה למכור אותו בגלל שאני דואגת שהוא יתגלגל לבית רע, שלא יבינו את הבעיות שלו נכון או שלא יתנו לו את התזונה המתאימה שהוא חייב (בגלל מבנה לסתות דפוק הוא יכול להגיע למצב של תת תזונה בקלות). הוא בסך הכל סוס נהדר, מאוד מאוד שקט ואני רואה בו המון פוטנציאל לכיוון של הדראסז' למרות הגיל המתקדם שלו (14).

תםטםOHIO

New member
"מבנה לסתות דפוק"?

מה זה אומר? מה לא טוב בפה שלו? אני יכולה רק להעלות השערה לגבי העובדה הזו שאם יש לו בעיה שיוצרת כאב או אפילו רגישות בפה הוא מעדיף להמנע ורגיש למגע. ולכן צריך לסלק את הגורם שמפריע לו - לבדוק מה הבעיה בלסת ולטפל, (אם את אכן רגישה בטיפול וברכיבה זה הגיוני שעם הזמן הוא טיפה יותר סומך עליך ונרגע מעט) ואם לא ניתן לרפא אז להמנע מלהחמיר את המצב ולהתיחס בכל הרגישות לבעיה.

popi199

New member
אני

כבר שכחתי בדיוק איך הולכות הלסתות אבל זה לא אמור לפגוע ברכיבה (התייעצנו כמובן עם וט) הוא צריך אוכל עשיר ושיוף שיניים לעיתים יותר קרובות. אני מאוד עדינה איתו ועם זאת גם מאוד עיקבית איתו, אני חושבת שבאיזשהו אופן הוא כבר יודע למה לצפות אז הוא הרבה פחות מוטרד מזה.

הורסמאן

New member
הממממממ

המונח "אין פה" מתייחס למצב הפוך. כאשר פה הרוס הופך אטום למגע או מה שמתואר כפה אבן. את לעומת זאת מתארת סוס עם פה נהדר, אם היתה לו בעיה הוא לא היה סתם נכנס לאוברבנד, אלא היה מנסה להתנגד, זורק את הראש לצדדים ומביע אי-נוחות. מהתיאור שאת נותנת (ואני לא מנסה סתם להעביר ביקורת, אז אנא חיזרי עם יותר אינפורמציה אם יש.) עושה רושם שהבעיה היא אצלך ואת צריכה להתאים את העדינות בידיים שלך, לרגישות שלו.

popi199

New member
לאלא

אם רק מקצרים מושכות הסוס כבר באוברנבד, זה היה המצב ההתחלתי, היום הוא נמצא באוברבנד רק בחלקים ממש קטנים ברכיבה. הוא היה נכנס לילדים לאוברנבד גם עם מושכות ארוכות. אני באמת בקושי עובדת איתו עם הידיים רק מתקנת לעיתים מאוד רחוקות, רוב העבודה באה איתו מהרגליים ומהקדימה בעבודה וככה לאט לאט הוא יצא מהאובנד התמידי שלו.

הורסמאן

New member
אבל מלבד

האוברבנד את לא מתארת שום אי-נוחות. יכול להיות שכך דרשו ממנו בעבר, והוא פשוט צריך זמן להבין יותר טוב.

popi199

New member
לא

פירטתי את כל הבעיות של הסוס אחרת זה לא היה נגמר...
הסוס בהתחלת העבודה הלך על ביצים (אין בעיות רגליים- רוב החיים הוא הרי ישב בתא מאחורי הבית אצל מישהו...הרגליים שלו ממש דבש) כל הזמן בודק את הרוכב, כל הזמן בחששות...זה לא עניין של עירנות בריאה כי נניח לסוס הפרטי שלי יש עירנות בריאה- אחרי החימום הסוס נדלק ומגיב ישר לכל תנועה ובקשה אבל עם זאת הוא נינוח, הוא לא מפחד מהתגובה הבאה של הרוכב כמו הטורוברד. יכול להיות שהיה לו איזה בסיס רעוע של עבודה לפני שהוא הגיע אל הבעלים הקודמים שלו...אבל הבעלים הקודמים לא יודע לרכב אני בספק אם הוא ביקש משהו מהסוס מלבד הליכה טרוט וקאנטר, הוא אפילו סיפר שכשהם יוצאים לטייל הסוס החליט לאן הולכים. .

הורסמאן

New member
הולך על בייצים

יכול להיות גם מהגב, אך בדרך כלל זה פרסות. הבעיות שאת מתארת כאן ללא ממש מצביעות על דבר שקשור להתנהגות עם המתג, מלבד "הפחד". האם יתכן שההבעלים הקודם, הגרוע, רכב עם מתג מאוד חריף? אולי אפילו קנה את הסוס עם מתג כזה מאנשים שרכבו עליו איתו לפני כן? זה די יסביר את המצב, והפתרון יהיה באמת להשתמש במתג הרבה יותר עדין לתקופה ארוכה. ואפילו! חיחיחי אני לא מאמין שאני כותב את זה, לרכב עליו בלי מתג במשך תקופה מסויימת. את רואה ליאת? אם יש סיבה מוצדקת, אפשר להשתמש בכל מני שיטות, אך זה לא אומר שיש בהן צורך בצורה גורפת.

popi199

New member
לגבי

המתג, אני לא זוכרת אבל יש מצב שהשתמשו במתג חריף למרות שזה הסוס האחרון שצריך כזה דבר. לגבי הגב- הוא עבר טיפולים כירופרקטים. מדובר בסוס בן 14 שבמשך 7 שנים קפץ לו בחור דיי גדול על הגב, אני משערת שזה משפיע. עם זאת אחרי הטיפולים והכל הסוס באמת מצב גופני טוב. על ביצים אני מתכוונת לא מבחינת הרגליים שלו, אלא מבחינת האופי שלו, כל הזמן אני קולטת אותו במתח, מנסה לחשוב על הצעד הבא של הרוכב בשביל לעשות אותו באופן אוטומטי, העניין הוא שהוא עדיין לא יודע מספיק בעבודה כדי להיות סוס אוטומט. אני דווקא כן חושבת שמדובר בעניין פסיכולוגי. באמת צריך לעבוד עם הסוס גם ברכיבה וגם במסביב בשביל לראות שיש שריטה מאוד עמוקה ולא סתם שריטה של סוס פתיחות מבוגר...זה מעבר לזה, אני חושבת שההסברים שלי כנראה לא מספיק ברורים בשביל להעביר את כל ההתנהגות שלו... אני לא מאמינה שלהוריד לו את המתג יעזור במיוחד לא בשלב שאני רואה שהדברים כן מצליחים גם עם מתג. המתג שאני משתמשת איתו הוא מן הסתם עדין.

הורסמאן

New member
OK פשוט המושג

הולך על בייצים מתאר תחושה מאוד מסויימת כשהסוס חושש לדרוך. הפתרון של כל "בעיה פסיכולוגית" הוא עם גישה/התנהגות מקצועית עם הסוס. לא תמיד זה עובד, אבל ב 99.9999 אחוז זה כן. בגישה מקצועית לא מדובר דווקא בדברים ספציפיים, אלא בדרך ההתנהגות שלך באופן כללי, שצריכה להיות רגועה ולהשרות בו ביטחון. ממה שאת כותבת, נראה שאת עושה זאת וזה פשוט שאלה של זמן.

popi199

New member
עוד שאלה

מישהו הזכיר פה משהו שקשור בשיטה של "7 משחקים" או משהו כזה...מה זה בעצם?

למעלה