מזמן לא הבאתי איור...

kislevorr

New member
מזמן לא הבאתי איור...

כן כן... אמרתי איור,ולא אילוסטרציה! למה? כי אנחנו מאיירים כאן,עושים איורים,לא אילוסטרציות! למה כולם קוריאם לזה אילוסטרציות? מה הקטע? בטח שיש כל מני תמונות שאנשים קוראים להם "אילוסטרציות" שהם בעצם כמעט רק עשו טרייסינג בפלאש... טרייסינג יכול להיות מאוד יפה, אבל בכל זאת - איור! או שנשנה את שם הפורום ל "אילוסטרציות ממוחשבות", שם נהדר ומזמין,הא?! בכל מקרה - הנה איור\ציור חדש:

אני בעד שנקדם את עניין ההגדרות

והשפה בפורום. שנבהיר אחת ולתמיד מה ההגדרה המדוייקת של "איור" ושל "אילוסטראציה" (שזו מילה לועזית לאיור באופן כללי, לא יודע למה נדבק לזה השם) או שמה בכלל "טרייסינג". מה היא "אינפוגרפיקה" ומי הם ה"דמותגים" והאם כל עבודה שמבוססת על פיקסלים היא "פיקסל-ארט"? וזה כמובן בהמשך להגדרתך, kislevorr, על הוקטורים משיעורי מתמטיקה והקשר שלהם לגרפיקה. ובקשר לאיור- נחמד מאוג. אהבתי את הפרצוף הקטן שלו, חבל רק שהקווים כל כך מרוסקים ומעוכים עד שאי אפשר לראות פרטים (למשל בנשק). עבודה בפיינטר?

kislevorr

New member
דווקא פוטושופ, אין לי פיינטר...

היה לי פעם את הדמו,אבל עבר זמנו... ובקשר לאיור,שוב: מן הסתם יש לי טאבלט,אז ציירתי,והפעלתי על זה פילטר שנקרא Water Coloring או משהו כזה,וממש נהניתי מהתוצאה, ואז תיקנתי כל מני תיקונים שיש לעשות אחרי שמפעילים פילטר.... אשמח לדבר על ההגדרות של המושגים שלנו,וכל מני כאלה,בהזדמנות אחרת. אגב,קוראים לי אור...

ejay

New member
איור/אילוסטרציה

למרות שזה כבר נאמר כאן בעבר, אנשים עדיין נוטים להתעלם מהמשמעות האמיתית של המושג הזה - איור הוא למעשה מוצר ויזואלי כלשהו (ציור, צילום וכדומה) המלווה תוכן אחר ומשלים/מבאר אותו. אין במילה "איור" רמיזה לעבר סגנון מסויים או תוכן מסויים, אלא הגדרה של תכלית. אילוסטרציה היא המילה הלועזית למילה איור, ואין כל קשר ממשי בינה לבין טרייסינג.

את המשמעות של המושג איור אני יודע

ואני מודע לזה שהוא לא מעיד על תוכן או סגנון כלשהו, מלבד הקשר שלו לתוכן שאליו הוא מתלווה. בקשר לאילוסטראציה, סיפור שהיה כך היה- בעודי תוהה ומחפש מילה אחרת לתיאור העבודות המסוגננות-מופשטות הנפוצות כאן, בא אמיתי סנדי והעיר שלדבר קוראים "טרייסינג". כך הבנתי ממנו. (צטוט: לירן:"מה זה טרייסינג?" אמיתי:"מה שנקרא כאן אילוסטראציות"). בהיעדר תשובה מספקת אחרת קיבלתי את המושג. אתה אומר שזו טעות? אני אשמח לקבל גם תשובה ממך.

preacher

New member
טרייסינג, כמו שמי שראה את

"צ'ייסינג איימי" יודע טוב מאוד, זה מה שנקרא "לעבור על הקווים" - ליצור ציור בהתבסס על רפרנס שנמצא מתחת לעבודה. לי זה נשמע כמו כינוי גנאי, כי בכל זאת, גם כשיש רפרנס (ולא תמיד יש בעבודות כאן!) האמן מכניס משהו משלו בפרטים של הקו, הצבע ומה שהוא בוחר להשמיט או להוסיף מהתמונה המקורית. ועם יד על הלב, מי שלמד קצת אומנות בטח יודע על כל קיצורי הדרך שכל האמנים הגדולים ניסו למצוא כדי לצייר (כמו למשל לצייר סקיצה של ציור נוף על זכוכית שקופה ולהעביר אותה לסטודיו להמשך העבודה). אז להתבטא בצורה מזלזלת לגבי שימוש ברפרנס נראה לי קצת התממות.

amitais

New member
עניין של מינון ושל איכות

"טרייסינג" לא היה בהכרח מונח ידוע ומקובל, וזה באמת נכון שיש במילה נימה מזלזלת. השאלה מתי עבודה הופכת מסתם לעבור על הקווים לעבודה שהיוצר עשה בה משהו משלו היא שאלה כמותית ואיכותית: כמה היוצר סטה מהמקור, ואם הוא עשה את זה בצורה מענינת. הבעיה היא לא אם שמת את המקור מתחת, אלא אם הצלחת ליצור משהו חדש מהמקור הזה. וזה, אם להתבטא בעדינות, לא תמיד קורה.

מתלהב

New member
"רק על הקווים, רק על הקווים"

למי שזוכר במקרה את הקמפיין ההוא, לאיזשהם ילדים מסכנים מאיזשהו סוג, שהיה בערוץ 2. וכן, טרייסינג הוא מה שאתה עושה ממנו. ומה שאתה עושה ממנו זה פועל יוצא של כמה שאתה משקיע בו. ואימון. הרבה אימון. גם אני מסכים שיש לנו אפשרות להתחיל לעשות שימוש במינוחים מדוייקים וראויים. קצת מאמץ וכו'. אני מניח שיש עוד אפשרויות מעבר למה שכבר הוזכר כאן. חשבתי על "המחשה", אבל זה גם לא מוצלח במיוחד.

SCaToPHaG

New member
imo, ממש לא נכון

שתי ההערות שלך לא נכונות; א) "מה שאתה עושה ממנו זה פועל יוצא של כמה שאתה משקיע בו" ממש לא. אפשר לעשות טרייס מדהים בדקה וחצי, משהו מינימליסטי ומאוד חופשי מהרפרנס שמצליח לתמצת את העסק בצורה מוצלחת, ולחילופין, אפשר להתמזמז עם טרייס ימים ע"ג ימים, ובסוף נעשה העתק עלוב, קפוא וחסר חיים. ב) "ואימון. הרבה אימון" שוב, ממש לא. אני חושב שטכניקת האיור הזו היא בין אלה שדורשות הכי פחות אימון. בניגוד לכמעט כל טכניקה אחרת (רישום, ציור, קולאז', מיקסט, וכו'), טכניקת הטרייסינג לא דורשת כמעט ואף מיומנות או ידע. ולראיה - הררי ה"אילוסטרציות" פה בפורום. מספיק ידע בסיסי מאוד בתוכנה גרפית כלשהיא, - והופ, "אילוסטרציה". היכולת להוציא בימינו משהו מעניין מטרייס, בהכרח קשורה לכישורים אסתטיים אחרים. (למה "בימינו?" כי הסגנון הזה נטחן עד דק ברמות חובבניות) דוגמא טובה לטרייסינג עם ערך מוסף ניתן למצוא בגלריית אבות הטלויזיה היחסית-חדשה של המלך eboy. ההחלטות והבחירות שהוא עושה מהוות את עיקר העבודה, ולא הדיוק של הBezier.

In Limbo

New member
אוקי אז לי יש שאלה

אני אצרף את האיור הזה שעשיתי בעזרת 'טרייסינג' בפלאש ומולו את התמונה שבה השתמשתי. אני חושבת שיש בו תחושה שהצלחתי ליצור משהו חדש, או שזאת פשוט העתקה של התמונה?

מתלהב

New member
הקרדיט כולו שלך, כלומר - אכן נעשה

משהו חדש. רחוק מאד מלהיות העתקה. אני חושב, שאחת הבעיות בחיפוש ההגדרה הנוכחי שלנו, הוא שאנו מתמקדים יותר בטכניקה ופחות בתוצרים. וההשוואה/הבדלים הם בעיקר, ובסופו של דבר, דווקא שם. לגבי מה שעשית, הייתי אומר שללא ספק זהו "עיבוד". לא עריכה, כי חומר הגלם אינו קיים עוד. בחירת הצבעים שלך - הדגשים השונים, האור והצל, כיווני המבטים, הגימור הסופי של העצמים (השיער, למשל), וכן - יש לך שליטה גם על מידת "התאימות למקור" וה"הסתמכות" עליו. וגם כאן ביכולתך להפגין יכולות ומגע אישיים. וכך עשית. בואו נראה..אולי כיוון המושגים שלנו צריך להתקרב למשהו כמו "שבלונה". אם כי, שוב מדברים כאן על הטכניקה ולא על היצירה.

kallanit

New member
טכניקה ויצירה

מסכימה עם הדברים שנאמרו. אומנות או יצירה בהחלט מורכבת מדברים "טכניים" מה גם שבמחשב הדברים מטיבעם הם קודם כל כאלה. אין רע, להיפך, לדעתי, בתרגול הטכניקה (ולשם כך קיים הפורום הזה נדמה לי, כדי לעזור) בדרך אל יצירה מקורית, שלא כל כך משנה בסוף איך בדיוק היא נעשתה (אלא אם כן מישהו באמת מתעניין בפרטים הטכניים). אני למשל משתמשת בפוטושופ כעוד "מברשת", עוד כלי עזר (לאו דוקא במיברשות שלו...) אבל בדרך עושה הרבה נסיונות "טכניים" עד שאני מגיעה לתוצאה שניראית לי מתאימה למה שרציתי להביע. לפעמים, מה שיפה פה, זה שיש "הפתעות" נחמדות שלא התכוונתי אבל בדרך יצאו . עבודה נעימה לכולם, בס"כ זה מאוד fun !!

למעלה